📮 #توییت
⭕️ حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به خبر نقض حکم سیف و عراقچی به دلیل اینکه مجری مجریان سیاستهای کلان ارزی بودهاند و مجرمانه تلقی کردن عملکرد آنان توجیه قانونی ندارد نوشت:
🔹جناب آقای اژهای
🔹این استدلال بدان معناست که بزه اخلال در نظام اقتصادی ثابت است اما به دلیل اقوی بودن سبب از مباشر، ابتدا باید سبب یعنی مقام مافوق و سیاستگزار کلان ارزی محاکمه گردد، آنگاه در مورد مشارکت یا معاونت مباشران قضاوت شود.
🔹بسمالله...
@Rasad_tahlil
⭕️ موقعیت ترانزیتی ما از منابع زیرزمینی ما بهتر است اما از آن استفاده نشده است
👤 مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در کنفرانس «راه ابریشم نو و خاورمیانه»:
🔹از اوایل دهه 40 سرمایهگذاری زیادی را صرف حوزههایی مانند فولاد کردیم که نتیجه آن جز از بین رفتن محیطز زیست و ... نبوده است. اگر بخشی از این هزاران میلیارد را در ترانزیت سرمایهگذاری میکردیم هم جواب بهتری میگرفتیم هم امنیت و اشتغال بیشتری داشتیم و هم معضلات زیست محیطی امروز را نداشتیم. موقعیت ترانزیتی ما از منابع زیرزمینی ما بهتر است اما از آن استفاده نشده است.
🔹از آنجا که در راههای دریایی چند تنگه وجود دارد که یک سمت آن در اختیار آمریکاست اگر درگیری به وجود بیاید مسیر رفت و آمد چین مختل میشود به همین دلیل چین شروع به راهسازی کرده و نواحی شرقی و غربی را به هم متصل میکند جاده ابریشم از چین به بنادر بارسلون و لندن میرسد.
🔹تا اول نوامبر 2021، 1400 لاین قطار از مناطق شرقی چین به اروپا رفته که حدود یک میلیون و 400 هزار کانتینر را در برمیگیرد در حالی که در همین مدت سه تا چهار قطار از چین به اینچه برون آمدهاند در حالی که ما تحریم هستیم انگار برای توسعه این راهها برنامهای نداریم.
🔹مشکل دیگر این است که بار از چین به ایران میآید اما از ایران باری برای بردن ندارند. در حالی که محصولات ما بیشتر در نیمه شمالی کشور قرار دارد آنها را از طریق مسیر فرسوده جادهای به بندرعباس میفرستند تا از این طریق به چین ارسال کنند. محصولات معدنی در نیمه شمالی کشور را میتوان با اتصالهای کوتاه به راه آهن وصل کرد تا ما هم بتوانیم بخشی از این یک میلیون و 400 هزار کانتینر را استفاده کنیم.
🔹چگونه میخواهیم از پروژه یک جاده یک کمربند استفاده کنیم. در این مورد هم مثل همیشه فکر میکنیم که دنیا باید معطل ما باشد و تصوراتی مانند دور زده شدن ایران را میپرورانیم/ نباید با ذهنیت قدیمی طوری رفتار کنیم که نه بهرهای به شرکای ما برسد و نه حتی زیرکی و فرصتطلبی خود را نشان بدهیم. تنها استفاده ما برقی شدن مسیر تهران و مشهد بود.
🔹ما باید به جای پروژه های چند صد کیلومتری پروژههای کوتاه مانند همین مسیر رشت-آستارا را فعال کنیم یا کریدورهای کوتاه را ایجاد کنیم. اگر نقاط اتصال داخلی ما وجود داشته باشد آنها مایل به سرمایهگذاری میشوند و شاهراهها را به این نقاط متصل میکنند/ حوزه حمل و نقل بسیار از مواردی مانند نفت و گاز مفیدتر هستند
🔹درست است که ایران بهترین نقطه اتصال در جهان است اما ما تنها نقطهای نیستیم و اگر کشورهای دیگر ببینند که استفاده از این بهترین نقطه سخت است به سراغ موارد دیگر میروند.
🔹فرودگاههای محلی در جنوب شرقی آسیا از فرودگاه بین المللی ما ظرفیت بیشتری دارد این موضوعات ارتباطی با تحریم ندارد و حتی میتواند سپری در مقابل تحریم باشد اگر دو درصد از بار اروپا از ایران رد میشد به راحتی نمیتوانستند دور ما دیوار بکشند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ از برجام خارج شویم اتفاقات بدی علیه ما میافتد
👤 حبیب الله بور بور، فعال سیاسی اصولگرا:
🔹کشورهای برجامی هم اکنون فقط می خواهند از ایران امتیاز بگیرند اما نمی خواهند امتیاز بدهند. در واقع هم اکنون وضعیت توافق برد-برد وجود ندارد.
🔹متأسفانه آقای ظریف طوری توافق را با کشورهای برجامی امضا کرده که اگر از برجام بیرون برویم طبق مفاد برجام اتفاقاتی بدی علیه ما اتفاق می افتد. در واقع تیم مذاکره کننده ما در دولت آقای روحانی طوری عمل کرد که گویا نماینده کشورهای برجام بود. معتقدم حتی اگر نماینده اتحادیه اروپا می خواست چیزی علیه ما بنویسد، بهتر از این نمی توانست بنویسد.
🔹دولت با همه این شرایط دنبال آن است که از کشورهای برجامی امتیاز بگیرد تا ایران بتواند مانند همه کشورها به بازارهای جهانی دسترسی داشته باشد./ نامه نیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ مردم از اصلاح طلبان عبور نكردند/ معلوم نيست اگر توان موشكي ايران نبود چه بر سر ايران ميآمد
👤 حميدرضا جلاييپور، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گویی به مناسبت انتشار كتابش با عنوان جامعهشناسي سياسي ايران:
🔹اعتراضات ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۰ نشان داد كه مردم ناراضياند ولي همچنان مردم از اصلاحات عبور نكردند. شما ديديد اقشار متوسط صد شهر وقتي اعتراضات با خشونت همراه شد به اعتراضات نپيوستند. اگر پيوسته بودند كه انقلاب ميشد، در صورت وقوع چنين وضعي، آن موقع ميشد عبور مردم را از اصلاحات پذيرفت.
🔹مردم حتي از اصلاحطلبان هم عبور نكردند بلكه اصلاحطلبان در دو انتخابات ۷۶ و ۸۰ و در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ نامزدشان پيروز شد. طبيعي است نيرويي كه در دو انتخابات پيدرپي پيروز شده در انتخابات سوم پيروز نشود (اين الگوي انتخاباتي كثيري از كشورها است)
🔹در همين انتخابات ۱۴۰۰ كه در شرايط كرونا و ركود اقتصادي برگزار شد همين اصلاحطلبان در ميان مردم دوازدهونيم در صد طبق نظرسنجي ايسپا پايگاه داشتند و در انتخابات نيمي از اصلاحطلبان شركت نكردند ولي همان بخشي كه شركت كردند دوميليونوچهارصدهزار راي آوردند.
🔹(در ارزيابي تجربه چهلساله، از تعبير بحران دستاورد ياد ميكنيد، درحاليكه در جاهايي ديگر تاكيد ميكنيد كه در مجموع معتقديد كارنامه جمهوري اسلامي موفق و مثبت است. آيا اين تناقض نيست؟) نه. تناقض نيست. بخش سوم كتاب در فرازهاي مختلف اين بحران دستاورد را نشان ميدهد. ولي در عين حال اين به معناي اين نيست كه جمهوري اسلامي هيچ دستاوردي نداشته. كارنامه حكومت در آموزش نيروي انساني، خصوصا زنان، در بهداشت و درمان قابل دفاع است.
🔹من به يك مورد ديگر اشاره ميكنم كه كمتر مورد توجه منتقدين وضع موجود قرار ميگيرد. در دو دهه گذشته امريكا دنبال دموكراسي كلنگي بود. اقدامات ترامپ فوقالعاده خطرناك و عليه تماميت ايران بود. در برابر اين تهديدات جمهوري اسلامي با اتكا به توان نظامي داخلي (با اتكا به تسليحات توليد داخل) از تماميت ارضي ايران دفاع كرده و معلوم نيست اگر توان موشكي ايران نبود چه بر سر ايران ميآمد. ما همه شاهد مصيبتهاي افغانستان، عراق، ليبي و سوريه در اين دو دهه بوديم./ اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ 72 درصد افغان ها فقیر هستند/ سونامی مهاجرت افغان ها به ایران مدیریت شود
👤 علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس:
🔹سازمانهای بینالمللی به صراحت می گویند 72 درصد افغان ها فقیر هستند سوال این است که با پیش بینی اینکه تا آینده ای نزدیک 90 درصد مردم این کشور فقیر می شوند چرا برای بهبود شرایط زندگی آنها اقدامی نمی کنند، مسئولیت این مسئله با چه کسی است، آیا کسانی که افغانستان را به روز سیاه نشانده اند مسئولیتی ندارند؟ متاسفانه فریاد دفاع از حقوق بشر و حیوانات در عالم بلند است، اما در عمل اقدامی از آنها نمی بینیم
🔹میزان مهاجرت افغان ها به ایران نوع مدیریت طالبان را می رساند، طالبان نشان داد قدرت مدیریت ندارد وقتی کارها دست افراد متخصص نباشد این مصیبت بر مردم و ملت تحمیل می شود. توقع این است که طالبان در رابطه با ایجاد فضایی که مردم بتوانند در این کشور نفس بکشند و معیشت شان تامین شود اقدامات لازم را انجام دهد
🔹ایران باید به هر نحوی سونامی ورود افغان ها به کشور را مدیریت کند، ما در پاره ای از موارد مشکلات داریم از این رو این حجم مهاجرت تحمل پذیر نیست باید در این رابطه تدبیر لازم اندیشیده شود/ خانه ملت
@Rasad_tahlil
⭕️ تعداد زیادی از سرمایه داران افغانستان را ترک کرده اند/ دولت از این موقعیت استفاده کند
👤 مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران:
🔹در ماه ها و هفته های گذشته شاهد کاهش شدید ارزش لیر در ترکیه بودیم که شاید به علت سیاست های نادرست که باعث افزایش تورم در این کشور شد، اما نکته مهم اینکه ترکیه توانست از این موقعت استفاده خوبی کند و افزایش نرخ ارز در رشد صادراتش بسیار موثر بود.
🔹در یک ماهه اکتبر 2011 صادرات ترکیه 20 درصد افزایش یافت/ پیش بینی آنها این است که تا پایان سال میلادی رقم صادراتی آنها به 220 میلیارد دلار برسد که این بی سابقه ترین رقم صادراتی است که در دهه اخیر برای ترکیه وجود داشته است.
🔹با اشاره به جهش دلار در سال 97 در ایران) در آن زمان به جای اینکه دولت از صادرکنندگان حمایت کند متاسفانه با یک نگرش به اصطلاح بدبینانه باعث شد نه تنها ما از این فرصت که مشابه ترکیه بود استفاده نکردیم بلکه صادرات نیز کاهش یافت.
🔹(با اشاره به اتفاقات اخیر در افغانستان) از چند ماه پیش افغانستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و تعداد زیادی از سرمایه داران افغانستان را ترک کرده اند و یا فعالیت اقتصادی ندارند و صرافی ها در این کشور تعطیل شده است و مبادله ما با کشور افغانستان به حداقل رسیده است.
🔹توصیه من این است که دولت از این موقعیت استفاده کند و الان بهترین موقعیت است که دولت می تواند سرمایه گذاری های مشترکی با افغانستان بخصوص در ارتباط با معادن داشته باشد.
🔹در مورد انتقال آب نیز می توان با افغانستان اقداماتی را انجام داد به طوری که بجای اینکه آب را از خلیج فارس منتقل کنیم با افغانستان تفاهمنامه ای منعقد کرد.
🔹الان بهترین موقع است که می توان از موقعیت فعلی افغانستان برای اقتصاد خودمان و افغانستان استفاده کنیم./ دانشجو
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 واکنش سخنگوی قوه قضائیه به انتشار نامه محرمانه شورای نگهبان به علی لاریجانی
👤خداییان در نشست خبری:
🔹انتشار اسناد طبقه بندی شده جرم است، اگر ثابت شود نامه لاریجانی محرمانه بوده و توسط او منتشر شده قابل تعقیب است./ دانشجو
@Rasad_tahlil
👤ناصر باغستانی، کارشناس اقتصادی
🔹با توجه به روند افزایش قیمت بنزین ،بهتر نبود دولت در بودجه سال آینده ۱۰۰ تومن قیمت رو افزایش میداد تا مجبور نشه چند سال دیگه ۵۰ درصد افزایش بده ؟
@rasad_tahlil
⭕️ ۹۳ درصد صادرات ایران به ۲۰ کشور میرود/ سهم ۱۲۹ کشور ۷ درصد هم نیست
🔹یکی از مخاطراتی که تجارت ایران را تهدید میکند، تمرکز شدید مقاصد صادراتی ایران در چندین کشور است.
🔹براساس آمارهای تجارت خارجی ایران، از کل صادرات ایران ۲۹ درصد آن به چین صادر شده، سهم عراق در رتبه دوم ۱۹/۷ درصد، ترکیه ۱۲/۱ درصد، امارات ۹/۴ درصد و افغانستان در رتبه پنجم ۴/۱ درصد است.
🔹براساس این آمارها در ۸ماهه نخست امسال حدود ۹۳/۳ درصد از کل صادرات ایران درحالی به ۲۰ کشور اول صادر شده که ایران طی این ۸ماه به ۱۴۹ کشور صادرات کالا داشته است.
🔹همچنین از کل صادرات ۳۱ میلیارد دلاری کشور فقط ۲ میلیارد دلار آن که معادل ۶/۷ درصد میشود به ۱۲۹ کشور انتهایی صادر شده است.
🔹قابل ذکر است سطح پایین تنوعپذیری مقاصد صادراتی علاوهبر اینکه قدرت مانور آمریکا و غربیها را در اعمال تحریمها بیشتر میکند همچنین در صورتیکه در مقاصد صادراتی ایران فرضا جنگ داخلی و خارجی، تنش در روابط سیاسی دو کشور و شرایطی همچون اعمال محدودیتهای شدید بهداشتی که در سال ۱۳۹۹ پیش بیاید، میتواند صادرات را دچار مشکلات گستردهای کند./نوداقتصادی
@rasad_tahlil
⭕️ برای تامین پول یارانه، هر کسی هر تراکنشی انجام می دهد بلافاصله مالیاتش را بصورت خودکار بگیرید
📝روزنامه ایران، رسانه دولت با اشاره به تصمیم دوبرابر شدن یارانه ها نوشت:
🔹در خصوص تأمین منابع مالی پرداخت یارانههای افزایش یافته، شاید یک راهکار انتشار اوراق با نرخهای جذاب متناسب با نرخ تورم و فروش این اوراق به بانکهای تجاری و مردم باشد، اما روش دیگری نیز میتوان متصور شد و آن مالیات بر تراکنش است
🔹مالیات بر تراکنش نیاز به ارائه اظهار نامه از سوی مؤدی یا ممیزی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ندارد و لذا وصول آن نیروی انسانی بسیار کمی نیاز دارد و فساد و پرداخت رشوه را به نحو چشمگیری کاهش میدهد و امکان فرار مالیاتی و دور زدن آن بسیار اندک است.
🔹در اکثر مواقع با توجه به اینکه هزینه دور زدن این مالیات بیشتر از منافع دور زدن است، افراد انگیزهای برای تخطی از آن ندارند.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وحید اشتری فعال عدالتخواه اصولگرا : نگاههای سیاسی اجتماعی حاج قاسم را قبول ندارم
🔹گرایش های سیاسی حاج قاسم قابل نقد است
🔹زمانی که من مشغول مبارزه با لاریجانی بودم حاج قاسم سخنران میتینگ انتخاباتی لاریجانی بود!
🔹کارکرد حاج قاسم با جریان عدالتخواه متفاوت است. او گفته دست آقای روحانی را می بوسم.. در حالیکه دولت روحانی ماشین تولید #فساد بود از صدر تا ذیل
@rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
🎥وحید اشتری فعال عدالتخواه اصولگرا : نگاههای سیاسی اجتماعی حاج قاسم را قبول ندارم 🔹گرایش های سیاس
⭕️واکنشهای توییتری مخالفین اظهارات وحید اشتری درباره شهید سردار حاج قاسم سلیمانی
@rasad_tahlil
⭕️آیا لاریجانی با انتشار دلایل رد صلاحیت خود تخلف کرده است؟
👤کامبیز نوروزی، حقوقدان:
🔹هیچ منع قانون برای انتشار دلایل رد صلاحیت توسط خود فرد وجود ندارد. آنچه که باعث میشود شورای نگهبان صلاحیت کسی را رد کند، مسائل مربوط به زندگی شخصی آن فرد است.
🔹 برای مثال زندگی مالی، روابط خانوادگی، زندگی سیاسی آن فرد و هر مواردی از این قبیل است. یعنی به نوعی این دلایل، اطلاعاتی در مورد زندگی خود آن فرد است. ذینفع این اطلاعات، خود آن شخص است./ دیدهبان ایران
@rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (1 دی، 17 جمادی الاول و 22 دسامبر)
1290؛ كشتار وحشیانه مردم تبریز به دست قزاقان روسی
1339؛ شروع به كار رسمی بانك مركزی
1349؛ در دانشگاه تهران تظاهرات وسیعی علیه رژیم برپا شد
1350؛ تأسیس خبرگزاری رادیو و تلویزیون ایران
1359؛ بمباران شدید آبادان توسط ارتش بعث عراق
1360؛ شهادت "مجتبی استَكی" نماینده شهركرد در مجلس شورای اسلامی توسط منافقین كوردل
2001م؛ انتقال قدرت به دولت موقت افغانستان پس از حمله امريكا به اين كشور
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ روحانی باید از محاکمهاش استقبال کند/ میخواهند برای همیشه هیولایی به اسم «دولت روحانی» را مقابل چشمان مردم نگه دارند
👤 سید محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس جمهور دولت اصلاحات:
🔹(درباره اینکه در جلسه هفته گذشته مجلس شورای اسلامی بازهم بحث محاکمه حسن روحانی به میان آمد و یکی از نمایندگان مدعی شده است ۸۵ میلیون ایرانی شاکی این پرونده هستند) معتقدم اصرار چندین باره درباره محاکمه آقای روحانی یک مقداری برای پوشش دادن ناکامیهای مجلس و دولت است.
🔹مجلس و مجموعهای که امروز حاکم است با شعارهای بسیار تند و به قول خودشان انقلابی روی کار آمدند اما آن فضایی که گفتند در قضایای مذاکرات شکل میگیرد صورت نپذیرفت و نتوانستند آن شعارها را اجرایی کنند بنابراین در تلاش هستند تا همان مواضع دولت قبلی را بقبولانند که این امر هم مشخص نیست میشود یا خیر .
🔹در مسائل اقتصادی هم علیرغم اینکه گفته بودند ما معیشت مردم را به مذاکرات پیوند نمیزنیم اما میبینیم عملا این مساله به مذاکرات پیوند خورده است و با هر اظهارنظری در این خصوص بازار رفتار جدیدی نشان میدهد و بحران اقتصادی همچنان قویتر و سنگینتر در حال بروز است.
🔹بیشتر از هر چیزی تصورم این است محاکمه روحانی یک فرار رو به جلو است برای اینکه نسبت به رفتارها، شعارها و عمکلرد دولت و مجلس کسی نخواهد صحبت کند و همیشه یک هیولایی به اسم دولت روحانی را مقابل چشمان مردم نگه دارند.
🔹به شخصه اگر جای روحانی و دولتش بودم از محاکمه استقبال میکردم زیرا این کار میتواند بسیار برای آینده تعیینکننده باشد تا مشخص شود واقعیتهای دوران وی چه بوده است.
🔹گرچه نقد به روحانی زیاد است اما نه به معنای اینکه این دوستانی که امروز بر سرکار آمدند، بخواهند نقد کنند. اشکال روحانی این بود که چرا به آنان که امروز بر سر کارآمدند در دوران ریاست جمهوریاش نزدیک شده بود و به توصیههای سایر دلسوزان توجهی نمیکرد./ ایلنا
@Rasad_tahlil