⭕️ هنوز هم نميدانم كه سياستهاي مورد نظر دولت چيست؟/ تنها قلمي كه هنوز از نردبان تند گراني بالا نرفت، نان است
✍️ عباس عبدي، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹هميشه ميان سياستمداران قدري از بزرگنمايي نسبت به عملكرد يا وعدههاي خود و كوچكانگاري نسبت به كارنامه رقيب وجود دارد. بخشي از اين رفتار كاركرد تبليغاتي دارد. ولي مثل هر تبليغ ديگر اگر بيش از اندازه از واقعيت دور شود، نتيجه معكوس و منفي خواهد داشت.
🔹بهطور طبيعي نيروهاي سياسي نيز بايد نارساييها را برجسته كنند تا به مخاطبان و مردم پيام دهند كه ما افراد يا ايدهها و برنامههايي داريم كه ميتوانند اين وضعيت را تغيير دهند.
🔹از زماني كه انتخابات انجام شد، بهطور عادي محبوبيت سكانداران جديد يا به تعبير ديگري اميد مردم نيز در وضعيت به نسبت خوبي قرار گرفت. با اتفاقي كه براي واكسن كرونا افتاد اين اميد و رويكردِ مثبت، بيشتر هم شد. [...] در همان زمان نوشتم كه بايد صبر كرد، تا پايان سال ۱۴۰۰ فرصت هست كه آثار اوليه دولت را ببينيم. نه به اين معنا كه همه مشكلات را حل كنند، اين شدني نيست
🔹ما با دو دسته از شواهد عملكردي مواجه هستيم. دسته اول كه عموما براي نخبگان مهم است، شامل اقدامات سياسي كارآمد و انتخاب مديران خبره براي تحقق آن اقدامات است. دسته دوم كه براي مردم مهم است، نتايج اين اقدامات است كه شامل افزايش درآمد، كاهش گراني، رشد اشتغال، بهبود خدمات دولتي و... است.
🔹درباره اقدامات دسته اول بايد گفت كه بهطور معمول در همه دولتها كارهايي انجام ميشود كه منظور ما نيست، بلكه منظور خطوط برنامه جديدي است كه دولت فعلي را از سياستهاي دولت قبلي متمايز ميكند. تعيين اين خطوط حتي نيازمند زمان نبود، بلكه در همان مقطع انتخابات بايد براي همگان روشن ميشد. متاسفانه بايد گفت كه به عنوان كسي كه علاقهمند بودم اين خطوط را بشناسم و كارهاي دولت را براساس آن ارزيابي و تحليل كنم، هنوز هم نميدانم كه سياستهاي مورد نظر دولت چيست؟/ در فقدان چنين رويكرد مشخصي، اقدامات دولت كاملا اقتضايي خواهد شد و هيچ دستاورد روشن و پايداري نخواهد داشت.
🔹اگر درباره شواهد دسته اول بتوان چون و چرا كرد، درباره دسته دوم چه بايد گفت؟ كافي است كه به وضع قيمتها به ويژه در حوزه خوراكيها نگاهي بيندازيم. تنها قلمي كه هنوز از نردبان تند گراني بالا نرفت، نان است.
🔹كيست كه نداند شكاف قيمتي ميان نان و ساير اقلام چه عوارض شديدي خواهد داشت و چه هزينههايي را از جيب دولت بر جامعه تحميل ميكند. بنابراين چارهاي ندارند جز اينكه در اولين فرصت، جلوي اتلاف منابع مزبور در عرضه نان را هم بگيرند و اين مشكل جديدي ايجاد خواهد كرد. گذشته از نان همه اقلام جهش قيمتي عجيبي داشتهاند.
🔹نه فقط اقلام خوراكي كه وعدههاي دادهشده درباره خودرو و تغيير سياستهاي آن، مساله بورس، سياستهاي مالياتي و قيمتگذاري روي كالا و... و بسياري ديگر از امور نشان ميدهد كه همه آن تبليغات و وعدههاي غير متعارف به صورت بومرنگ عمل كرده و به سوي وعدهدهنده بازگشته است./ اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر مردم با وجوه اقتصادی صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد
👤 سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹قطعا کشورهایی که از تکنولوژی هستهای برخوردار هستند، در زمان حال و آینده جزو قدرتهای بزرگ و تعیینکننده جهان هستند. به همین دلیل کشورهایی که اشراف کامل بر تمامی حوزههای این صنعت دارند، در دنیا انگشتشمار هستند.
🔹از آنجایی که کشور ما در چهار دهه گذشته مخاطب طرحهای خصمانه آمریکا و غرب بوده، سعی کردهاند که این صنعت را به عنوان یک مولفه و پرونده سیاسی - امنیتی برای ما مطرح کنند
🔹صدها کالا از این تکنولوژی و صنعت هستهای ساخته میشود که فقط یک قلم آن که رادیوداروها هستند که اگر با سرمایهگذاری مناسبی توام باشد، میتواند کل بودجه مورد نیاز صنایع هستهای ما را بدون اینکه نیازی به بودجه دولتی باشد، حاصل کند.
🔹صادرات کالاهایی مانند رادیوداروها قابل تحریم نیست و در جهان نیاز ویژهای به این نوع کالاها وجود دارد.
🔹به روزی فکر کنید که ایران صدها کالای هستهای غیرقابل تحریم را صادر میکند و چه ثروت بزرگی را میتواند برای کشور به وجود بیاورد و چه افزایش توانمندی اقتصادی و ایجاد شغل در کشور به همراه داشته باشد.
🔹امید است که سازمان انرژی اتمی به سمت اقتصادی کردن و رشد و بالندگی در ساختههای گوناگون این صنعت بپردازد و مردم را بیشتر با وجوه اقتصادی این صنعت آشنا کند. به وضوح میتوان دید که اگر افکار عمومی و مردم ایران با این قابلیت صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد و دوگانهسازی از این مولفه قدرت و معیشت کاملا بیاثر و باطل خواهد شد./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ دشمن با تشویق به ازدواج سفید، تضعیف جایگاه مادر، تحقیر فرزندآوری و تشویق به انس با حیوانات به دنبال تخریب بنیان خانواده است
👤 ابوالقاسم دولابی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
🔹نهاد خانواده از منظر اسلام دارای قداست ویژهای است و هیچ نهاد اجتماعی با این نهاد مقدس قابل مقایسه نیست.
🔹(با تبیین دلایل متزلزل شدن نظام خانواده) غیرت ورزی نا به جا، تحمیل کارهای طاقت فرسا و سخت به بانوان از دلایل متزلزل شدن نظام خانواده است و باعث میشود مردان همسران خود را از دست بدهند.
🔹دشمنان برای متلاشی نمودن کانون مقدس خانواده از هیچ کاری کوتاهی نمی کنند و همواره در حال تشویق به بی بند و باری و کنار گذاشتن حجاب هستند.
🔹تشویق به ازدواج سفید ، تضعیف جایگاه مادر، تحقیر بانوان خانه دار، ایجاد تشکیک در مفهوم مقدس مادر، تضعیف جایگاه خانه داری، تحقیر فرزند آوری و تشویق به انس با حیوانات خانگی و تحقیر بانوانی که به تربیت فرزند میپردازند از اقداماتی است که از سوی دشمنان در حال انجام است.
🔹سوء استفاده از واژه مقدس آزادی و ایجاد تلقی محدودیت در مسئله ازدواج توسط دشمن موجبات تنهایی جامعه را در نظام اسلامی فراهم می سازد و می تواند به اقتدار نظام آسیب وارد نماید.
🔹خلق و خوی نامناسب و بداخلاقی در خانواده، دخالت های بیجای والدین، تاثیر منفی رسانه ها، توقعات بیجای طرفین، هوس رانی و چشم چرانی، چشم و همچشمی و استفاده نادرست از فضای مجازی از عوامل تضعیف استحکام خانواده است./ پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین:
🔹هر کشوری که زرادخانه هستهای دارد کسی نمیتواند یه آن حمله کند
🔹با واگذار کردن سلاح هسته ای، مردم اوکراین را ذلیل و خوار کردیم/ کاوش پلاس
@Rasad_tahlil
⭕️سد سازی در ترکیه، گرد و غبار را به ایران آورد
🔹براساس اعلام ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار،گردوغبار هفته اخیر کشور، ناشی از شکلگیری جبهههای گردوغبار بین ۲کشور سوریه و عراق است.
🔹خشکیدگی مناطق غربی عراق، بهویژه استان الانبار و رهاشدگی اراضی کشاورزی و کمبود آب در این کشور در پی احداث سد ایلیسو، عامل دیگر هجوم ریزگردهاست.
🔹کانون گردوغبارها با منشاخارجی عددی در حدود ۲۷۰میلیون هکتار است که ۷برابر کانونهای داخلی است و میزان غبارخیزی آنها ۱۸۰میلیون تن در هر سال است. این رقم در پی آغاز بهرهبرداری سد ایلیسوی ترکیه طی ۶ماه اخیر، بهزودی افزایش بیشتری خواهد یافت.
🔹 یکی از خطرناکترین کانونهای تولید ریزگرد تهران نیز در ۲۰کیلومتری ورامین قرار دارد که وسعت آن بهعلت خشکسالی و افزایش فرسایش خاک، در حال افزایش است.
@rasad_tahlil
⭕️هم امسال و هم پارسال بودجه ای برای مقابله با ریزگردها اختصاص نیافته است
👤علی ساری نماینده اهواز:
🔹 بودجه تخصیص یافته به ریزگردها کجا رفته؟ نقشههای هوایی و ماهواره ای حکایت از این دارد که نهال کاری کانونهای ریزگرد کمتر از ۴ هزار هکتار آن هم با سبزینگی بسیار کم بودهاست. چرا سیاست ثابتی برای توزیع اعتبارات ریزگرد وجود ندارد؟
🔹طرحهای انتقال آب به قیمت نابودی استانهایی مانند خوزستان و چهار و محال بختیاری است؛ در مدیریت کشور دربارهٔ آب بخشی نگری میشود
🔹به دلیل تعطیلی پروژه ۲ هزار واحدی مسکن مهر نفت اهواز زیر نظر وزارت راه، از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی انتظار ورود به این پروژه را دارم/ خانه ملت
👤سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس
🔹متاسفانه دولت هم در بودجه پارسال و هم در بودجه امسال هرگونه اعتبار در خصوص مقابله یا مدیریت ریزگردها را حذف کرد.
🔹 آلودگی هوا نیازمند مدیریت واحد است و فقدان مدیریت واحد در این حوزه بسیار مشهود است.
@rasad_tahlil
⭕️ زوجهای همسن بیشتر جدا میشوند؟
▪️ رشد یکونیمدرصدی تابآوری زوجها در زندگی مشترک
▪️همشهری:
🔹در سال1396 میانگین طول مدت ازدواج 9سالو2ماه ثبت شده است. این آمار را مرکز آمار ایران منتشر کرده و مربوط به آن دسته است که صیغه طلاق بینشان جاری شده. اما حالا همین مرکز، میانگین طول مدت ازدواج را در سال1400 به 10سالو7ماه رسانده.
🔹مرکز آمار همچنین در جدول دیگری این موضوع را بررسی کرده که همسن و سالها بیشتر از یکدیگر طلاق میگیرند و آن دسته که 15سال اختلاف سنی داشته و مرد بزرگتر از همسرش بوده کمترین آمار طلاق را به ثبت رساندهاند.
🔹البته درنظر داشته باشید که بیشترین آمار ازدواج نیز میان زوجهای همسن و سال است و طبعا آمار طلاق هم بین همین گروه بالا بوده است.
🔹ازدواج زنان و مردان همسن در سال ۱۳۹۶ عدد ۷۱هزارو۸۱۷ مورد ثبت شده که در سال۱۴۰۰ این عدد تا پاییز به ۴۹هزارو۷۸۶ مورد رسیده و طلاق نیز در این گروه سنی از ۱۹هزارو۹۴۷ مورد به ۱۵هزارو۵۳۴ مورد رسیده است.
🔹ازدواج میان زوجهایی که مرد ۱۵ سال از همسر خود (زن) بزرگتر است در سال ۱۳۹۶ عدد ۱۶هزارو۱۱۹ مورد ثبت شده که سال۱۴۰۰ این عدد تا پاییز ۱۲هزارو۸۴۰ مورد بوده است. همین تفاوت سنی بین زوجها در طلاق نیز از ۵هزارو۶۱۸مورد در سال ۱۳۹۶به ۳هزارو۹۱۴ مورد رسیده است.
🔹ساناز فلاحزاده، روانشناس:
🔹(درباره زوجهایی که مردان 15سال بزرگتر از همسر خود هستند) پدر مظهر اقتدار و قدرت بوده و در خانواده فردی پیشرو محسوب میشود. بنابراین در ازدواجها اگر مرد خیلی بزرگتر باشد شمایل پدر را بهخود میگیرد. همین امر باعث میشود زنان با احترام و پی
⭕️چیزی در شرع و قانون نمیبینم که اجازه ورود زنان به استادیوم را ندهد/ نتیجه رفتار ما رشد تتلوهاست
👤مسعود پزشکیان، نماینده مجلس :
🔹روندی که الان وجود دارد و رفتاری را که انجام می دهند خود به خود عدهای را علیه انقلاب، اسلام و دین مسئلهدار میکنند. وقتی زنان در همه مجامع اعم از مسجد و دانشگاه میتوانند حضور پیدا کنند اما اجازه ورود آنها به استادیوم را ندهیم رفتاری اشتباه است اینکه بلیط فروشی کنیم بعد اجازه ندهیم که وارد شوند و بعد آن رفتار را با آنها کنیم با هیچ منطقی سازگار نیست.
🔹من چیزی در شرع و قانون نمی بینم که اجازه ورود زنان به این مکانها را ندهد. میتوان تمام ملاحظاتی را که آقایان مد نظر دارند، در نظر گرفت و اجازه حضور داد. دلیلی ندارد ما برای حضور زنان در تمامی مکانهای که میتوانند حضور پیدا کنند ممانعت ایجاد کنیم.
🔹پیام این نوع رفتار با زنان این است که برای کنسرتی که تتلو برگزار می کند آن همه مشتری پیدا می شود این فرهنگ و رفتار تتلو نیست که اینها را جذب می کند بلکه عناد در قبال رفتاری است که ما در اینجا با آنها داریم./ عصرایران
@rasad_tahlil
👤 امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بینالملل
🔹سیاست بریتانیا از 250 سال پیش، جلوگیری از ظهور یک قدرت مسلط در اروپای قاره ای بوده است، سیاستی که به جنگ های ضد ناپلئونی و جنگ های جهانی اول و دوم انجامید.
🔹#جنگ_اوکراین برای بریتانیا یک فرصت طلایی ایجاد کرده است؛ از یکسو، روسیه را به ضعف می کشاند و از سوی دیگر، اتحادیه اروپا را
@rasad_tahlil
⭕️ اینکه بگویند «بریزید بساط روزهخواران را جمع کنید» درونش خشونت خوابیده است/ خطبای ما چرا درباره گرانی پلکانی دارو و مایحتاج مردم فریاد نمیکشند؟
👤 فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه:
🔹تریبونهای نماز جمعه باید نقش امنیتآفرین داشته باشد و منجر به ایجاد آرامش شود. امروز دارو به صورت پلکانی گران میشود. مایحتاج مردم افزایش قیمت پیدا میکند. چرا دولتمردان و آقایان خطبای نماز جمعه در این موارد فریاد نمیکشند؟
🔹 تا مشکلات اقتصادی حل نشود، اخلاق اجتماعی درست نمیشود. تا اخلاق اجتماعی درست نشود، امنیت اجتماعی درست نمیشود. زیربنای حل همه این مشکلات این است که بتوانیم به نام دین و جمهوری اسلامی مشکلات اقتصادی را حل و تورم را مهار کنیم.
🔸اینکه بگویید بریزید ودعوا کنید، خوف و ترس ایجاد میکند در صورتی که هیچگاه ایجاد خوف و ترس مشکلی را حل نمیکند بلکه فقط منکری که در خیابان است را زیر خاکی میکند که خطرش بیشتر است./ ایلنا
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نظر صهیونسیتها درباره فلسطین و فلسطینیها
@rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (21فروردین، 8رمضان و 10آوریل)
1344؛ ترور نافرجام "محمدرضا پهلوی" در كاخ مرمر
1358؛ تأسیس "بنیاد مسكن انقلاب اسلامی "به فرمان امام خمینی
1367؛ بمباران شیمیایی "مریوان" توسط قوای بعثی عراق در جریان جنگ تحمیلی
1378؛ شهادت امیر سپهبد "علی صیادشیرازی" جانشین ستاد كل نیروهای مسلح توسط منافقین
2ق؛ آغاز حركت پيامبر اسلام(ص) به سوي منطقه ي بدر
455ق؛ مرگ "سلطان طغرل سلجوقي" بنيانگذار سلسله ی سلجوقيان در ري
1793م؛ وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب كبیر فرانسه
1931م؛ درگذشت "جَبران خلیل جَبران" نویسنده، شاعر و نقاش معروف عرب
1983م؛ ترور "عصام سرطاوی" نظریه پرداز فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی
@Rasad_tahlil
⭕️ دشمن کلمه صیانت را برای طرح مجلس انتخاب کرد/ مردم حق دارند در برابر این طرح جبهه بگیرند/ اظهارات بعضی نمایندگان مردم را عصبیتر میکند
👤 رضا تقی پور انوری، نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی:
🔹در مورد طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی شاهد جنگ رسانه ای بودیم
🔹در ظرف سه روز 66 اکانت توئیتری 11 هزار مطلب در جهت تخریب طرح نظام تنظیم گری تولید کردند
🔹در رابطه با این طرح شفاف سازی نشد و با توجه به موضوعات مختلفی که مطرح می شود، مردم که حق دارند جبهه بگیرند، زیرا اظهارات بعضی نمایندگان باعث می شود مردم عصبی تر شوند.
🔹امکانات مجلس و ساختار مجلس متاسفانه در حوزه ارتباطات اجتماعی محدودیت های زیادی دارد.
🔹متاسفانه در مورد سایر طرح ها و لوایح شاهد هستیم که ابزار صدا و سیما و کانال های صدا و سیما به خدمت گرفته می شوند و همکاری می کنند ولی در این مورد این گونه نبود و هنوز که هنوز است همه دارند صحبت از فرهنگ سازی می کنند.
🔹موضوع ساماندهی فضای مجازی از سال 97 تاکنون در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد. طی این 3-4 سال ما 3 طرح کاملاً متفاوت با رویکردهای کاملاً متفاوت هستیم.
1️⃣ اولین طرح با نام ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی بود/ رویکرد غالب این طرح این بود که تا زمان تکمیل شبکه ملی اطلاعات هیچ خدمت خارجی به کاربران ایرانی ارائه نشود./ این طرح از مرداد 1397 تا مرداد 1399 در دستور کار مجلس بود.
2️⃣ تدوین دومین طرح از مرداد 1399 تا دیماه 1399 و در مجلس فعلی انجام شد و به اسم طرح صیانت شناخته میشود. (جالب است بدانید هیچ وقت کلمه صیانت در عنوان هیچ یک از نسخه ها وجود نداشته و ندارد و دشمن عمداً این کلمه را برای این طرحِ پیشرفته انتخاب و تبلیغ کرده است تا بعداً «یعنی اینروزها» از آن سوء استفاده کند).
3️⃣ نسخه سوم و ویرایش نهایی «طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» است که پیشنویس آن توسط وزارت ارتباطات تهیه شده و توسط مرکز ملی فضای مجازی و مشارکت دیگر دستگاهها تکمیل شده است.
🔹تدوین این طرح از شهریورماه 1400 شروع شده و تا بهمن ماه 1400 طول کشید که در نهایت به نسخه پنج دی _ ویرایش9 بهمن طرح تنظیم مقررات شناخته میشود و همین نسخه در کمیسیون مشترک به رای گذاشته شد و کلیات آن به تصویب رسید.
🔹ما با نسخ متعدد مواجه نیستیم و کلاً 3 نسخه داریم. ویرایشهایی که بر روی این نسخهها انجام شده شاهدی بر این مدعاست که نظرات موافقین و مخالفین طرح شنیده شده
🔹(چرا طرح میخواهد ساماندهی فضای مجازی را از بخش خدمات شروع کند در حالیکه اولویت با محتواست و مقام معظم رهبری هم بر توسعه محتوای فضای مجازی تاکید داشتهاند؟) در پیوست حکم تاسیس شورایعالی فضای مجازی بر اولویت داشتن توسعه محتوا و خدمات بر توسعه زیرساخت تاکید شده، یعنی هم محتوا دارای اولویت است و هم خدمات./ ابعاد مسئله در لایه محتوا و پیچیدگیهایی که حل مسئله در لایه محتوا دارد بسیار بیشتر و عمیقتر از ابعاد و پیچیدگی مسائل در لایه خدمات است./ حدود 70 درصد ترافیک مصرفی کاربران ایرانی متعلق به اینستاگرام و واتساپ است. اگر تمام مسائل و مشکلات لایه محتوا حل بشود و ما برای تمام ابعاد لایه محتوا قانونگذاری کنیم، باز بزرگترین چالش این است که این قوانین و مقررات را در کجا و بر کدام خدمات اعمال کنیم./ حل مشکلات لایه محتوا عملا در کوتاه مدت و حتی میان مدت امکانپذیر نیست [...] اما مشکلات لایه خدمات عموماً اقتصادی- اداری است که امکان رتق و فتق آنها حتی در کوتاه مدت هم میسر است
🔹(آیا طرح کلاً در مورد موضوع محتوا ورود نداشته است؟) کلمه محتوا 19 بار در طرح تکرار شده که در مجموع 4 راهبرد اصلی را دنبال میکند:
🔹پرداخت حق السهم تولیدکنندگان محتوا از محل درآمدهای حاصل از تولید ترافیک
🔹حمایت از تولید محتوا در خدمات داخلی
🔹حراست از محتوای تولیدی کاربران داخلی در برابر حذف سلیقه ای و بدون مجوز
🔹سالم سازی فضای عمومی خدمات
🔹آنچه در طرح صراحت دارد این است که حریم خصوصی کاربران مستثنی از پالایش است و هیچ کسی نه مسئولیتی در این خصوص دارد و نه مجاز به دخالت در حریم خصوصی کاربران است.
🔹پالایش محتوا صرفاً با دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که براساس قانون جرائم رایانه ای مصوب مجلس هشتم در تاریخ سوم تیرماه 1388 ابلاغ شده است، انجام میشود./ برنا
@Rasad_tahlil
⭕️ بیابان زدایی برای کشورهای همسایه در اولویت نیست
▪️خراسان: طبق اعلام سازمان محیط زیست، گرد و غبار دو روز اخیر، آسمان 26 استان کشور را دربرگرفت و شرایطمان را بحرانی کرد./ گرد و غبارهای کشور ما از 300 میلیون هکتار کانون خارجی و 34.6 میلیون هکتار کانون داخلی ایجاد میشود
👤 علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در گفت گو با خراسان:
🔹گرد و غبار این روزها به دلیل پدیدههای حدی تغییرفصل است که با سرعت و شدت بالایی اتفاق میافتد.
🔹کشور ما پیش از این هم چندباری تجربه چنین گرد و غباری داشته و در سالهای 95، 93 و 87 نیز این غبارها گریبانگیرمان شده است.
🔹(درباره جزئیات منشأ این گرد و غبار) اراضی گسترده بیابانی با پوشش گیاهی اندک در کشورهای عراق، سوریه و اردن، منشأ این گرد و غبارهاست
🔹فقط در عراق 24 میلیون هکتار و در سوریه هم 4 میلیون هکتار مناطق غبارخیز داریم که فاقد پوشش گیاهی مناسب است
🔹سدسازیهای ترکیه تنها دلیل گرد و غبارهای ورودی از کشورهای همسایه ما نیست، اما حدود 500 هزار هکتار اراضی کشاورزی عراق را تحت تاثیر قرار میدهد و قطعا میتواند در آینده آسیبهای ما را بیشتر کند.
🔹کشورهای همسایه ما سالهاست به این وضعیت آب و هوایی عادت دارند و بیابانزدایی به هیچ وجه برایشان در اولویت نیست
🔹ما بارها آمادگی خودمان را برای همکاری اعلام و حتی طرح هم ارائه کردهایم، آنها هم در گفتوگوها اعلام آمادگی میکنند اما به دلیل اولویت نداشتن برای آنها، متاسفانه تا به امروز نتوانستهایم حتی یک متر مربع طرح بیابانزدایی مشترک اجرا کنیم/ خراسان
👤 قاسم تقیزاده خامسی، معاون سابق آبفای وزارت نیرو:
🔹طرح گاپ شامل احداث ۲۲ سد و ۱۳ نیروگاه برقابی روی رودخانههای دجله و فرات با ظرفیت بیش از دو برابر کل مخازن سدهای ایران، میتواند حدود ۵/۶میلیون از اراضی کشاورزی در عراق و سوریه را خشک کند و نهایتا هورالعظیم را به منشأ ریزگرد تبدیل کند تا جایی که سکونت در این کشورها را سخت نماید/ خراسان
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil