⭕️آیا پوتین و ترامپ بر سر خروج ایران از سوریه معامله میکنند؟ / ۳ شرط آمریکا برای خروج از سوریه؛ همه راهها به تهران ختم میشود
📰اندیشکده واشنگتن نوشت:
🔹در حالی که ترامپ در توئیتی به روسها و ایرانی ها در مورد ارتکاب هر گونه اشتباهی که منجر به فاجعه ای انسانی در سوریه شود، هشدار داده بود، روسها با حمله به ادلب، این هشدار را نادیده گرفتند.
🔹همزمان، ایرانیها به نفوذ در مناطقی که نظام اسد از دست تروریستها باز پس می گیرد، ادامه می دهند.
🔹واقعیت آن است که روسها به دلیل تعلّل و کوتاهی های امریکا، به حاکم اصلی سوریه تبدیل شدند. در صورتی که ایالات متحده خواهان ممانعت از تقویت گذرگاه زمینی ایران از سوریه، به سمت لبنان و مدیترانه است، باید با روسها وارد همکاری شود.
🔹طی دیداری که پاتروشیف و جان بولتون در ماه گذشته داشتند، طرف روسی این پیشنهاد را مطرح کرد:«در مقابل تلاش روسیه برای ایجاد منطقه امنی در سوریه، که خالی از نیروهای ایرانی و شیعی مخالف اسرائیل باشد، ایالات متحده هم باید تحریمهای ایران را برطرف کند.» اما بولتون این پیشنهاد را نپذیرفت.
🔹 ایالات متحده در بحران روابط خود با ترکیه به سر می برد. اما مخالفت روسیه و ایران با پیشنهاد ترکیه در خصوص آتش بس در ادلب، می تواند زمینه نزدیکی دوباره آمریکا به ترکیه را فراهم کند.
🔹ایالات متحده، ترکیه و اسرائیل، در مهار ایران و نیروهای وابسته به آن در سوریه، منافعی دارند و روسیه توان عملی کردن این کار را دارد، اما در مقابل، خواستار خروج آمریکا از سوریه است. دولت ترامپ برای خروج از سوریه، سه شرط برای فعالیت ایران در این کشور تعیین کرد: ایران هیچ پایگاه نظامی در سوریه نداشته باشد؛ از تعداد موشکهای زمین به زمین خود بکاهد، در سوریه و لبنان اقدام به ساخت موشکهای پیشرفته دفاع هوایی نکند و مناطق نزدیک به ترکیه، اسرائیل یا اردن، از حضور نیروهای ایرانی یا هم پیمان آن، خالی باشد.
🔹پوتین اقدام بلاعوض نمی کند و اگر دولت ترامپ خواهان حمایت از منافع آمریکا در خاورمیانه است، باید در تدارک بهای آن نیز باشد./انتخاب
@Rasad_tahlil
⭕️ تا جایی به تهران فشار میآوریم که به مسائل موشکی بپردازد/ تمرکز ما در حال حاضر بر مردم ایران است
👤نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل
🔹«آنها [جمهوری اسلامی ایران] احساس ضعف میکنند و ما تا جایی به آنها فشار میآوریم که به موضوع موشکهای بالستیک خود بپردازند؛ آنها باید به موضوع حمایتشان از تروریسم بپردازند.»
🔹«نقش ایران در سوریه کاملا مخرب است. دیدیم که تلاش کردند اسرائیل را تهدید کنند و در سراسر خاورمیانه جنگهای نیابتی به راه انداختهاند.
🔹همه اینها دلایلی هستند که سبب شدند ما از توافق با ایران [برجام] خارج شویم. چون ما مبالغ بسیاری در اختیارشان میگذاشتیم که به این رفتار مخرب ادامه دهند. هیچ چیز شرایط ایران را بهبود نمیبخشد، مگر اینکه ایران خود را تغییر دهد.»/تسنیم
@Rasad_tahlil
🔴عذرمیخواهم از تو برادرم
✍️سید یاسر جبرائیلی
🔹با تمام وجودم شرمنده دستهایی هستم که جارو به دست گرفت و کنسولگری ایران در بصره را جارو کشید تا عمال انگلیس در عراق را رسوا کند.
بوسه بر دستهایی میزنم که عاشقانه عکس اماممان خمینی بزرگوار را بر دیوار کنسولگری ما زد تا روباه انگلیسی را ناامید کند.
🔹این دستها برایم آشناست. همان است که ایام اربعین حسینی بازوی ما را میگیرد و به زور، ما را میهمان خانه و موکبش میکند تا با همه هستیاش از ما پذیرایی کند.
اما از تو شرمندهام که قوه قضائیه جمهوری اسلامی تاکنون جارو به دست نگرفته تا عمال انگلیس خبیث در ایران را از دامن ما پاک کند.
🔹تفرقه ما و شما آرزوی دیرینه انگلیس است. روزنامههای انگلیس در ایران، مدتهاست این پروژه را برای تخریب رابطه ما و شما آغاز کردهاند. به قدری از شرافت بیبهرهاند که وقتی در عراق زلزله آمد و بخشی از شهرهای مرزی ما با شما هم لرزید، تیتر یک زدند که زلزله عراق ایران را لرزاند، تو گویی لرزیدن شهرهای ما تقصیر مردم عراق بوده است.
@Rasad_tahlil
⭕️ ونزوئلا چرا ونزوئلا شد؟
✍🏻 رضا خسروی، سرمقاله دنیای اقتصاد
🔹 چون سیاستگذاران این کشور از دهه ۹۰ به بعد به لطف درآمدهای نفتی تلاش کردند مردم را به خوشبختی و رفاه برسانند. اما وقتی قیمت نفت پایین آمد و نشئگی دلارهای نفتی پرید بهجای تصحیح مسیر، همانند دوران قیمت بالای نفت خرج کردند.
🔹 بخشی از این دلیل را میتوان در تغییر سبک زندگی مردم ونزوئلا توضیح داد. وقتی مردم به دریافت ارزان کالا و خدمات عادت کرده باشند هر گونه تغییر و تعدیلی میتواند زمینهساز اعتراض شود.
🔹ایجاد نارضایتی میتوانست فرصت را به احزاب رقیب بدهد و دولت را از اریکه قدرت به پایین بکشد. به همین دلیل دولت وقت سه کار انجام داد:
1️⃣ نرخ ارز را تثبیت کرد که این اقدام در شرایطی که انتظارات تورمی بالا بود موجب از دست رفتن بخش زیادی از ذخایر ارزی ونزوئلا شد.
2️⃣ یارانه برخی کالاها را افزایش داد و تن به اصلاحات قیمتی نداد.
3️⃣ با چاپ پول تلاش کرد کماکان مردم را راضی نگه دارد و در مقابل با افزایش سیاستهای کنترلی، نقض حقوق مالکیت و برخورد با تولیدکنندگان، اجازه افزایش بیشتر قیمتها را ندهد.
🔹 اما این سیاستها ریشه بحران امروز ونزوئلا شدند. انگیزههای تولیدی بیش از گذشته تخریب شد و اعطای یارانه و ارزانفروشی، زمینهساز فسادهای گسترده شد.
🔹 اقتصاد ایران با اقتصاد ونزوئلا تفاوت دارد؛ اما به جهت آیندهنگری، درس سیاستگذاری اقتصادی از آن ضروری است.
🔸 معمولا در زمان افزایش چالشهای اقتصادی، دولتها با هدف جلب رضایت، تن به سیاستهایی میدهند که هدفش افزایش رفاه است. حال آنکه این سیاستها نهتنها جواب نداده، بلکه زمینهساز تشدید مسائل شده است.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:
آقای روحانی،انقلاب اسلامی برای آزادی و پیشرفت و ترقی کشور بود.اماظرف چهل سال گذشته مابجای پیشرف و ترقی و صلح و ثبات درگیر جنگ با دشمن برهبری امریکا بوده ایم.آیا نظرمردم پیرامون این جنگ اهمیتی داردیاخیر؟ اگر دارد،چرا شما یکبار دراین چهل ساله حاضرنشده اید نظر آنان را جویا شوید؟
▪️واکنش عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان:
استقلال را هم به سه عبارت اول-اگر موجب رنجش خاطر نمی شود-اضافه بفرمایید
و در این چهل سال کدام مردم این جنگ مد نظر شما را برای حفظ استقلال پیش برده اند؟
اونها را هم مردم حساب بفرمایید راه دوری نمی رود
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ چرا ارز 4200 تومانی اشتباه بزرگی بود؟
✍ صادق الحسینی، کارشناس اقتصادی
🔹 اعطای #ارز ۴۲۰۰ تومانی به هزار و یک دلیل اشتباه است:
1⃣ #رانت بزرگ ۱۰ هزار تومانی در فرآیند واردات و توزیع جذب و به مصرف کننده نمی رسد>هدر رفت وسیع منابع+عدم حمایت از اقشار ضعیف+میلیاردرسازی از واردکنندگان>بحران کسری بودجه+افزایش نابرابری+شورشهای فقرا>شکلگیری بحرانی بزرگتر
2⃣ از بین بردن توان تولید داخلی در استراتژیکترین حوزهها. اقلامی که با #ارز ۴۲۰۰ وارد میشود دیگر امکان تولید در داخل ندارد!چون واردکننده رانتی میگیرد که با بازی کردن قیمتی با تولید داخل رقابت و ورشکستش میکند.مثلا در مرغ و تخم مرغ ۲۰۰هزار شاغل هست که با این روند بیکار میشوند
3⃣ کاهش ارزش پول ملی بهترین فرصت برای رونق صادرات است.اما چون #ارز ۴۲۰۰ میدهیم کالاهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰تومانی را صادر میکنند و سود کلان میکنند>مجبور به ممنوعیت #صادرات میشویم>فرصت افزایش صادرات و دریافت ارز صادراتی از بین میرود>#قاچاق بشدت افزایش مییابد چون میصرفد
4⃣ مشکل دیگر #ارز ۴۲۰۰ تومانی اجتناب ناپذیر بودن #فساد در توزیع و برنگشتن بخش بزرگی از ارز اعطایی است. آمارهای ۵ماهه از میزان واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار نگرانکننده است. گسترش شدید فساد در تحریم>کاهش همبستگی ملی>بیاعتمادی به حاکمیت>تشدید بحران شکاف مردم و حاکمیت/ حساب توییتری صادق الحسینی
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📮 #توییت
⭕️ حسین دهباشی، تاریخ پژوه و مستندساز:
🔹منبر بهتر است فرزند زمانهی خویشتن باشد چه به لحاظ نحوهی گفتار و چه از جهت پرسشگری و پاسخگویی و روشنگری در مسائل واقعی جامعه.
🔹مداحی اما ارجح است، کاملا سنتی باشد. با اشعارقدیمی و وزین و ارائهی متین و بیهیچ قرتیبازی و سازبازی و دیوونهبازی و دادوبیداد و خودآزاری و مردمآزاری
🔹بدترین مدل عزاداری اما همینی است که رایج است و رایجتر میشود:
🔹منبرهایی مملو از حرفهای کهنه، پوسیده، خرافی و خنثی که هیچ تلنگری به احدی نمیزند. و مداحیهایی مندرآوردی، مبتذل و مشمئزکننده که قلدرهای عربدهکش و بیادب جای پیرغلامهای پیشکسوت و خوشاخلاق و معرفت را میگیرند
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ فرید ابراهیمی:
🔹ولی الله سیف یکی از مسببان اصلی بحران ارزی کشور است. پس از احمدعراقچی نوبت بازداشت و محاکمه او بود اما امروز بعنوان مشاور بانکی و پولی رئیس جمهور منصوب شد.
🔹چرا؟ چون اکثر اقدامات ویرانگر سیف از جمله فروش بی ضابطه دهها میلیارد دلار در بازار آزاد با دستور شخص روحانی بوده است!
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (23شهریور، 4محرم، 14سپتامبر):
1812م؛ تصرف مسكو پايتخت روسيه توسط "ناپلئون بُناپارت"
1950م؛ ورود نيروهاي امريكايي به شبه جزيره كُره در جريان جنگ دو كره
@Rasad_tahlil