⌛️ رصد پنجشنبه (15فروردین، 28رجب، 4آوریل):
1288؛ به توپ بستن تبریز توسط نظامیان دولت قاجار در جریان محاصره این شهر
1334؛ سيدحسن تقي زاده به رياست مجلس سنا انتخاب شد
1377؛ درگذشت استاد "احمد آرام" مترجم و ادیب برجسته معاصر
1381؛ درگذشت مترجم و ریاضیدان نامی معاصر، استاد "احمد بیرشك"
60ق؛ حركت کاروان حضرت اباعبدالله الحسین(سلام الله علیه) و خاندان پيامبر (علیهم السلام) از مدينه به مكه
1308ق؛ امضاء قرارداد انحصار توتون و تنباكو بين ايران و انگليس
1968م؛ ترور "مارتين لوتر كينگ" رهبر سياهپوستان آمريكا
1979م؛ اعدام "ذوالفقار علي بوتو" رئيس جمهور پيشين پاكستان
@Rasad_tahlil
⭕️ کریمی قدوسی: به بهانه مراودات اقتصادی ما را تخلیهی اطلاعاتی کردند/ چهل هزار واحد صنعتی تعطیلشده داریم/ در حال مذاکرات موشکی با فرانسویها هستند
👤 جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹700 هیئت بعد از برجام وارد ایران شد که میگفتند همه در ترافیک نوبت ملاقات هستند. آقای روحانی ابلاغ کرد هیچ شرکت دولتی و غیردولتی حق کار اقتصادی خارج از برجام با دنیا را ندارد. اعلام کردند شرکتهای اروپایی هرمیزان اطلاعات میخواهند به آنها بدهید. آنها آمدند و فرم طراحی کردند و گفتند ما میخواهیم به شما هواپیما، قطعه و موتور بدهیم؛ باید بدانیم چه دارید و چه میخواهید [...] طرف ایرانی هم همه را در هر حوزهای نوشتند [...] اطلاعات ما را بردند، آدمهای ما را شناختند، راههای دور زدن تحریمها را فهمیدند.
🔹دست آخر هم هنوز برجام اجرانشده، تشدید تحریمها شروع شد. دیدیم که 10 نفر، 10 نفر به لیست سیاه و تحریمی اضافه شدند؛ همان افرادی که نام آنها از داخل داده شده بود.
🔹از نظر زیرساختهای اقتصادی، علم، امنیت، بازار داخلی، کشورهای همسایه، نفوذ در منطقه. اوضاع کشور ما بسیار خوب است.
🔹(فاکتورهایی که براساس آن میگویید شرایط اقتصادی ما خوب است، چیست؟) کشوری توسعه پیدا میکند که سه فاکتور داشته باشد؛ اول ثروتهای طبیعی و الهی، دوم تکنولوژی و علم که ما هر دو را داریم؛ سوم بازدهی اجتماعی به معنی وحدت یک ملت و بهرهدهی کار. ما در سومین مورد مشکل داریم و این عامل به مسئولان کشور متصل است. ما اکنون چهل هزار واحد صنعتی تعطیلشده داریم که راهاندازی آن در گروی مدیریت واردات است. توجه به تولید داخل و توزیع در بازار تا کمبودی ایجاد نشود.
🔹(البته در همین بحرانها متوجه شدیم که در مواد اولیه همین تولید داخل نیز نیازمند واردات هستیم؛ اعم از نوک مدادسیاه تا بحث کاغذ و محصولات سلولزی.) آقای روحانی قبل از مذاکره باید لوایحی برای حمایت از تولید داخل و اقتصاد مقاومتی میداد و با سیری سراغ مذاکره میرفت؛ نه اینکه عطش و عجله نشان دهد که ظرف مدت شش ماه تمام شود.
🔹(نظام بود که تصمیم گرفت با گرفتن پرونده از شورای عالی امنیت ملی و دادن به دست وزارت خارجه، آن را به سرانجام برساند.) این هم از آن حرفهای واهی است که زدند. ارتش آمریکا سه مرتبه به منطقهی ما آمده و بازگشته و جرأت حملهی نظامی به ایران نداشته است.
🔹(و سیاست خارجی دولت هیچ نقشی درمورد منصرف کردن آنها از حمله نداشت؟) اتفاقا سیاست آنها تشدید مجازاتهای ایران را تشویق میکرد. اصلا کار منطق نرم همین است. زمانی که آقای ظریف گفت امریکا با یک بمب میتواند سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد، دقیقا همین را تشویق میکند. همچنانکه اکنون در حال مذاکرات موشکی با فرانسویها هستند.
🔹(وزارت خارجه این موضوع را تکذیب کرد.) خود من به آقای ظریف گفتم نوار مذاکرات شما موجود است. گفت تمام اخبار شما درست است؛ اما ما مذاکره نمیکنیم بلکه گفتوگو میکنیم. حال ببینید دیگر؛ اختلاف من و آقای ظریف بر روی کلیدواژهی مذاکره و گفتوگو شد!/ خانه ملت
🌐 #امور_خارجه | #اقتصادی | #سیاسی
@Rasad_tahlil
⭕️ حل مشکلات بین المللی مهمترین اولویت دولت در سال جدید
👤 جلال میرزایی، عضو فراکسیون امید در مجلس:
🔹(در پاسخ به سوالی درخصوص این که اولویت دولت در سال چه باید باشد و برای برون رفت از مشکلات و معضلات چه تصمیمی باید اتخاذ کند) مهمترین اولویت دولت چالش در روابط بینالمللی است که بر فعالیتهای اقتصادی، تجارت خارجی، صادرات و واردات سایه افکنده است؛ زیرا اگر این مشکلات را حل نکنیم واقعیت این است که تمام برنامهریزیهایی که در داخل انجام میدهیم عملی نخواهد شد./ ایلنا
🌐 #امور_خارجه | #سیاسی | #اقتصادی
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (16فروردین، 29رجب، 5آوریل):
1303؛ مرگ "محمدعلی شاه" پادشاه مستبدِ قاجار
1334؛ استعفای سرلشكر "فضل اللَّه زاهدی" عامل كودتای 28 مرداد از نخست وزیری
1336؛ شكلگیری سازمان اطلاعات و امنیت كشور پس از روی كار آمدن دولت اقبال
1394؛ درگذشت حاج علی آهی ، پیرغلام اهل بیت (علهم السلام) و رئیس خانه مداحان
1395ق؛ رحلت آیت اللَّه "سیدمحمد هادی میلانی" فقیه بزرگ و مرجع عالی مقام شیعه
1585م؛ وقوع قتل عام معروف "هارْلِم" در هلند. اسپانیا به منظور تحكیم سلطه بر هلند، دست به كشتارهای وسیعی در این كشور زد
1956م؛ پایان گلوله باران شهر غزه توسط صهیونیستها، که در مدت دو روز، 56 شهید و 30 زخمی برجای گذاشت
@Rasad_tahlil
⭕️ بهار عربی دیگری تا ۵ سال آینده رخ میدهد/ تغییر رژیمهای عربی
👤 حسین عسکری، مشاور ملک عبدالله، پادشاه پیشین عربستان سعودی و استاد تجارت بینالملل و امور بینالمللی دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا:
🔹(رئیس جمهور آمریکا حاکمیت اسرائیل را بر بلندیهای اشغالی جولان به طور رسمی به رسمیت شناخته است. به نظر شما دلیل این تصمیم چه بوده است؟) این اقدام جهت حمایت از نتانیاهو بوده است. نتانیاهو متهم است و احتیاج به حمایت بیشتری دارد. یکی دیگر از دلایل این کار ترامپ، حمایت از «کوشنر» داماد و مشاورش است. چرا که کوشنر به نتانیاهو نزدیک شده است و با او در حال طراحی یک برنامه صلح در خصوص خاورمیانه است. اگر نتانیاهو در اسرائیل انتخاب نشود کوشنر ممکن است تا این حد مورد قبول نخست وزیر بعدی اسرائیل نباشد.
🔹(تأثیر این تصمیم بر توافق نهایی سازش چه خواهد بود؟) این مساله افزون بر انتقال سفارت آمریکا به قدس، صلح پایدار را پیچیدهتر میکند. به تازگی آمریکا کمکهایش به فلسطینیان را نیز قطع کرده است. اینها حرکتهایی هستند که بقیه جهان از آن حمایت نمیکنند. این اقدامات اسرائیل را بیشتر هم به انزوا میکشاند. ترامپ متوجه این مسئله نیست و فکر هم نمیکنم او به صلح و فلسطینیان اهمیت دهد. تأسف انگیز است که یهودیان در مسیر تراژدی دیگری قرار گرفته اند. آمریکا باید بهتر بداند که پس از این آمریکا در هیچ مذاکره صلحی یک شریک صادق قلمداد نخواهد شد و تمام اعتبارش را از دست داده است.
🔹(آیا فلسطینیان با این تصمیم موافقت خواهند کرد؟) نه، البته که موافقت نخواهند کرد. ولی چه کار میتوانند بکنند؟ سران عرب یعنی مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و شورای همکاری خلیج فارس جرأت لازم را ندارند. تمام این رهبران به نیروی نظامی و حمایت اطلاعاتی آمریکا متکی هستند. تمام توجه آنها این است که در قدرت باقی بمانند و به شرایط سخت فلسطینیان اهمیت نمیدهند. ولی زمانی که رژیمهای عرب تغییر کنند و زمانی که آمریکا نفوذش را در خاورمیانه از دست بدهد تغییراتی ایجاد خواهد شد. این پروسه در حال شکل گیری است.
🔹(تأثیر این تصمیم بر روابط آمریکا و کشورهای عربی چیست؟) در حال حاضر آمریکا مجبور است حمایت از سران عرب را از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر و عملیات مخفیانه افزایش دهد چرا که ترسهای زیادی مبنی بر شورش علیه توافق بین آمریکا و کشورهای عربی به وجود آمده است که ممکن است با شورش علیه همراه شدن با اسرائیل هم توأم شود. برای مثال ببینید چقدر بن سلمان پس از قتل وحشیانه خاشقجی از نظر بین المللی منزوی شد. بدون کمک آمریکا او برای چندین ماه دچار مشکل میشد. در نتیجه روابط بین آمریکا و متحدان عربش تنگاتنگ است ولی باور من این است که بهار عربی دیگری در عرض حدود پنج سال دیگر در راه است و رژیمهای عربی تغییر خواهند کرد و رابطه رهبران جدید با واشنگتن به نزدیکی امروز نخواهد بود./ مهر
🌐 #امور_خارجه | 🌐 #بین_الملل | 📍 #غرب_آسیا
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (17فروردین، 30رجب، 6آوریل):
1299؛ آغاز قیام روحانی مبارز و انقلابی مشروطه خواه، شهید "شیخ محمد خیابانی" در تبریز
1304؛ رحلت فقیه برجسته، آیت اللَّه "مهدی خالصی"
204ق؛ درگذشت "امام شافعی"، پیشوای شافعیه
1580م؛ الحاق سرزمین پرتغال به استعمار اسپانیا
1917م؛ ورود امریكا به جنگ جهانی اوّل و اعلان جنگ به آلمان
1975م؛ مرگ "چیانكایچك" سیاستمدار چینی و رئیس جمهور سابق چین ملی
1991م؛ یورش وحشیانه رژیم بعث عراق به اماكن مقدسه نجف و كربلا
@Rasad_tahlil
⭕️ درآمد ۲۰ میلیارد دلاری امارات از صنعت بانکرینگ؛ فروش مستقیم سوخت راهکار مقابله با تحریم ها
👤 محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس:
🔹متأسفانه با وجود ظرفیت های بالا کشور در حوزه بانکرینگ، این بخش مورد توجه قرار گرفته نشده است، در شرایط کنونی کشوری مانند امارات سالانه 20 میلیارد دلار از این محل درآمد دارد.
🔹صنعت بانکرینگ راه کار مناسبی برای مقابله با تحریم ها است و کشور می تواند از طریق فروش مستقیم سوخت به کشتی های تجاری، به درآمد بسیار بالایی دست بیابد، همان طور که درآمد کنونی امارات از بانکرینگ به میزان بودجه عمرانی کشور است.
🔹ایران در جنوب کشور 11 بندر اصلی دارد که می توان از این مناطق، برای توسعه صنعت بانکرینگ استفاده کرد. اما در شرایط کنونی فقط از 20 درصد ظرفیت بنادر استفاده میشود.
🔹اتصال به دریای خزر و خلیج فارس و آبهای آزاد و همچنین پوشش 400 میلیونی جمعیت در پسکرانه بنادر و کشورهای دیگر، از مزیت های کشورمان است که باید از آن به درستی بهره برد.
🔹ایران در مسیر 5 کریدور بینالمللی و از این منظر جزو 5 کشور اول دنیا است.
🔹حدود 50 درصد کل ذخایر نفتی دنیا از تنگه هرمز عبور میکند، از این رو ما می توانیم به کشتی های در حال تردد خدمات مهندسی و سوخت ارائه کنیم./ خانه ملت
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ در حاکمیت قانون مثل افغانستان و عراق هستیم
▪️اخیرا یک موسسه بینالمللی در زمینه شاخص حاکمیت قانون، رتبه جهانی ایران را 126 اعلام کرده است. این در حالی است که یک سال قبل از آن رتبه ایران 102 بود.
▪️بنابر آمار اعلامی رتبه ایران در منطقه از بین 8 کشور، 7 است.
👤 نعمت احمدی، وکیل دادگستری:
🔹متاسفانه ما حصاری در اطراف خودمان کشیدهایم و تقریبا ارتباطی با موسسات و حتی گزارشگر سازمان ملل نداریم. آنچه که این افراد و موسسات به زبان میآورند، عمدتا موضوعات و مسائلی است که به برداشتهای خودشان باز میگردد. آنها این موضوعات را از منابعی دریافت میکنند که نوع نگاه آنها متفاوت با نگاه ماست.
🔹البته هیچ شکی نیست که ما در اجرای قانون با مشکل مواجه هستیم. به عنوان مثال در خصوص حصر باید پرسید بر اساس کدام قانون و دادگاه این افراد را حصر کردند؟ مادامی که حصر بر اساس رأی دادگاه نیست یک نمونه از عدم حاکمیت قانون محسوب میشود.
🔹زمان بازداشت موقت نباید از کف مجازات بیشتر باشد. افرادی که 1 سال حبس برایشان تعیین میشود، نباید 2 سال در بازداشت موقت به سر ببرند. اما این موضوع در ایران اتفاق میافتد. این همان عدم حاکمیت قانون است.
🔹بر اساس قانون کسانی که توان یا امکان تعیین وکیل را نداشته باشند، دولت باید این امکان را برای آنها فراهم کند. از طرفی بسیاری از پروندههای امنیتی فاقد وکیل هستند.
🔹حاکمیت قانون آسیب دیده است. نمونه واضح این مساله را میتوان در مورد پرونده موسوم به «متهمان محیط زیست» مشاهده کرد. وزارت اطلاعات اعلام کرده که افراد دستگیر شده جاسوس نیستند. سازمان محیط زیست و فعالان محیط زیست هم سخن وزارت اطلاعات را میگویند، اما دادگستری اصرار دارد که این افراد جاسوس هستند. این یعنی حاکمیت دوگانه قانون.
🔹اگر ایران را با ترکیه، پاکستان و حتی مصر مقایسه کنیم، شاهد تفاوتهایی چشمگیر خواهیم بود. دادگاههای این کشورها از یک استقلال خاصی برخوردار هستند.
🔹در ایران حتی در کانون وکلا نمیتوانیم شاهد انتخاباتی باشیم. در نهایت قوه قضاییه باید تشخیص دهد که به عنوان مثال من صالح هستم یا خیر! به همین جهت است که در حاکمیت قانون رتبه ایران در منطقه، از 8 کشور 7 میشود. رتبه آخر هم نهایتا باید مربوط به افغانستان یا عراق باشد که با مشکلات داخلی مواجه هستند. ما همرده عراق و افعانستانی هستیم که نتوانستهاند از تخریب عظیم پیش آمده در کشورشان خارج شوند.
🔹برخلاف قانون اساسی طرحی تصوب شده که افراد بیش از سه دوره متوالی نتوانند نماینده مجلس باشند. با این وضع باید گفت هم در حاکمیت قانون و هم در وضع آن با مشکلات مواجه هستیم.
🔹عدم حاکمیت قانون یعنی اینکه دختر یک وزیر بر خلاف قانون دست به ساخت و ساز بزند و در ادامه بگوید که از سفره انقلاب برداشتهایم./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مهدی مهرپور، دبیر اقتصادی روزنامه فرهیختگان:
🔹سازمان مالیاتی که مهمترین دستگاه درآمدزای کشور است، بدون برنامه در حال اداره شدن است!
🔹سازمان 2 ماه است با سرپرست اداره میشود و بعد از قهر تقوینژاد (رئیس قبلی) پناهی معاون و کارمند قدیمی، جای او نشسته و برنامهای هم ارائه نداده!
🔹جای سازمان مالیاتی قوی در این شرایط خالیست!!
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ والاستریت ژورنال: واشنگتن روز دوشنبه، سپاه انقلاب اسلامی را تروریستی اعلام میکند
نشریه والاستریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی:
🔹احتمالا واشنگتن در روز دوشنبه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را تروریستی اعلام کند.
🔹این اولین بار است که کاخ سفید، یک ارگان رسمی وابسته به حکومت یک کشور خارجی را تروریستی اعلام میکند.
🔹در بین مقامات ارشد دولت آمریکا برای اعلام این تصمیم، اختلافنظر و دو دستگی وجود دارد.
🔹"جان بولتون"، مشاور امنیت ملی و "مایک پامپئو"، وزیر خارجه آمریکا از حامیان جدی این اقدام هستند. اما مقامات وزارت دفاع شامل "ژنرال جوزف دانفورد"، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح نگران هستند که این گام منجر به عکسالعمل شدید علیه نیروهای آمریکایی در منطقه شود، بدون آنکه آسیب موردنظر به اقتصاد ایران وارد شود./ فارس
#امور_خارجه
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ والاستریت ژورنال: واشنگتن روز دوشنبه، سپاه انقلاب اسلامی را تروریستی اعلام میکند نشریه والاست
📮 #توییت
⭕️ امیرعلی صفا، حقوقدان:
🔹تروریستی قلمداد کردن نیرویهای نظامی رسمی یک کشور، خلاف اصول بینالملل و فراتر از موضوع ایران، یک بدعت خطرناک در دنیاست. اما اینجا مثل تحریم اقتصادی نیست که دست ایران برای اقدام متقابل بسته باشه. Wsj هم میگه دقیقا به همین دلیل، مقامات وزارت دفاع امریکا مخالف این اقدام هستند.
🔹احتمالا اسم کنوانسیون ژنو در موضوعات حقوق جنگ رو شنیدید. این اقدام،اون کنوانسیون رو تحت تاثیر قرار میده و کشورها میتونن با استناد به تروریست دانستن سربازان، از زیر آن قواعد شانه خالی کنن. یعنی پایههای نظم حقوقی که پس از صدها سال نزاع،درجهان بنیان شده رو ترامپ داره از بین میبره.
🌐 #امور_خارجه | #بین_الملل | 🛡 #دفاع
@Rasad_tahlil
⭕️سال ۹۸ سال تورم است/اعتراضات شدید خواهد شد
👤بخشی از مصاحبه «سعید حجاریان» با شماره ۱۸ دوره جدید نشریه صدا پیرامون شرایط سال ۹۸:
🔹وضعیت بی ثبات نمی تواند ادامه داشته باشد و حاکمیت لاجرم باید به یک سوی بغلتد. کسری بودجه و دیگر نشانه های اقتصادی دورنمای روشنی پیش روی ما نمی گذارند.
🔹سال آینده، سال تورم است و می دانیم کوپن، حلّال مسئله نیست! از این جهت گمان دارم، اعتراض ها شدیدتر خواهند شد.
🔹دولت می تواند تا مدتی با ابزارهایی نظیر چاپ پول و یارانه فضا را کنترل کند اما این وضعیت موقت است زیرا ظرفیت صندوق ذخیره و دیگر منابع محدود است. اما با این وجود هنوز می توان به تصویب لوایح مورد بحث در مجمع تشخیص و آثار آن امید داشت.
@Rasad_tahlil
📮#توییت
⭕️ضرر اتحادیه اروپا خیلی بیشتر از کمکشان است
👤حسین دهباشی مستندساز
🔹 28 کشور اروپایی فقط 20 میلیارد تومان؟
@Rasad_tahlil
⭕️اخبار صبح تا عصر امروز از سیلاب/ سد کرخه همچنان در وضعیت نامطلوب/ برخی روستا ها در محاصره سیلاب
🔹مدیرعامل سد و نیروگاه دز: ۴ متر از ارتفاع آب موجود در سد دز کاهش یافته که به معنی ایجاد ۲۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت جدید در مخزن سد است.
🔹 سازمان بهزیستی از اعطای وام ۵ میلیونی برای خرید لوازم سیلزدگان خبر داد.
🔹امام جمعه موقت اهواز: اعتماد مردم به دولت با پرداخت خسارات سیلاب تقویت میشود.
🔹فرماندار آق قلا از ایجاد خاکریز برای کاهش ورود آب به شهر آققلا خبر داد.
🔹استاندار خوزستان: دستور تخلیه سوسنگرد، بستان و ابوحمیظه در استان خوزستان صادر شد؛ جوانان برای کمک در شهر بمانند.
🔹سازمان آب و برق خوزستان: شرایط در سد کرخه مطلوب نیست/تراز آب از حد نرمال گذشت.
🔹مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان از قطعی آب ۱۶۱ روستای استان خوزستان بر اثر سیلاب خبر داد.
🔹فرماندار شوش: دستور تخلیه ۱۶ روستا در شهرستان شوش صادر شد؛ آمادهباش به ۳۸ روستا برای تخلیه
🔹ساعدی، بخشدار مرکزی شهرستان باوی:چهار روستا در بخش مرکزی شهرستان باوی در محاصره سیلاب و چهار روستای دیگر درگیر سیلاب هستند.
🔹 رییس سازمان پزشکی قانونی کشور: کشتههای سیل نوروز به ۷۰ نفر رسید
@Rasad_tahlil
⭕️ برخی منتظرند ارز به 30 هزار تومان برسد/ دلار ۴۲۰۰ تومانی زمینه بالای ۳۰ میلیارد دلار دزدی را در سال گذشته فراهم کرد
👤الیاس حضرتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
🔹 دولت هنوز نتوانسته مشکل گوشت را حل کند. یک بار در فروشگاههای شهروند گوشت توزیع کردند، یکبار در ادارات گوشت توزیع کردند، یکبار در نهادها و بار دیگر در مراکز میوه و تره بار اما هیچکدام از اینها جواب نداد.
🔹چون فاصله قیمتی که وجود دارد خود به خود صاحب یک رستوران را وادار میکند تا پنج شاگرد خود را در صف گوشت بفرستد تا گوشت ۴۵ هزار تومانی تهیه کنند.
🔹متاسفانه با تصمیمات غلط اعلام ارز ۴۲۰۰ تومانی فضایی از ۲۴ فروردین ماه سال قبل ایجاد شد که هنوز هم تبعات آن را میکشیم.
🔹میلیاردها دلار از قِبَل این تصمیم سوءاستفاده و دزدی کردند و هنوز هم عدد و رقم آن آشکار نشده است. مطمئن هستم بالای ۳۰ میلیارد دلار در این میان با ثبت سفارش و اخذ ارز ۴۲۰۰ تومانی سوءاستفاده شد.
🔹 با اینکه ۶ ماه فرصت برگرداندن داشتند اما نیاوردند. درحالی که خیلیها هم نمیآورند و کالا را به آن طرف مرز انتقال دادهاند و منتظرند که ارز به قیمت ۳۰، ۴۰ هزار تومان برسد.
#دلار #اقتصاد
@Rasad_tahlil
📸دلایل سیل در گلستان که در نامه پژوهشگاه احمدی روشن به دادگستری گلستان ذکر شد:
🔹بی توجهی جنگل داری به تخریب ده ها هزار هکتار جنگل توسط متخلفین
🔹عدم توجه شرکت آب منطقه استان گلستان به بهره برداری از پروژه سد نرم آب مینو دشت
🔹عدم توجه شرکت آب منطقه ای استان در احیای حجم از دست رفته سدهای استان با استفاده از رسوب زدایی
#سیل
@Rasad_tahlil
⭕️با توییت وزارت خارجه آلمان عملا SPV مفهوم اجرایی نخواهد داشت/اروپا هم مسیر آمریکا را طی خواهد کرد
✍️مهدی رباطی، کارشناس اقتصادی
🔹توییتر وزارتامورخارجی آلمان از قول هایکو ماس، وزیرامورخارجی آلمان، نوشته مسالههای ایران هم امروز در دستور کار نشست وزیران امورخارجی گروه هفت است.
🔹 ماس افزوده : «ما متقاعد شدهایم که عاقلانه است، توافقی داشته باشیم که تضمین کند، ایران نتواند اورانیوم تولید کند. درباره برنامه موشکی و نقش ایران در سوریه هم حرف میزنیم.»
👁🗨 عملا SPV دیگر معنا و مفهوم اجرایی نخواهد داشت و اروپا با اندکی تاخیر در بسته بندی شکیل تر مسیر آمریکا را می پیماید. این توییت وزیر خارجه آلمان نیز شاهدی بر این مدعاست.
@Rasad_tahlil
⭕️آخرین خبرها از #سیل
🔹فرمانده گروه۴١١ مهندسی نیروی زمینی ارتش در بروجرد: تا ۴۸ ساعت آینده کار احداث پل ۵۰ متری بر روی پل قدیمی پلدختر که بر اثر سیلاب تخریب شده است به اتمام میرسد.
🔹بر اساس جدید ترین آمار ارائه شده، سیل و با رندگیهای اخیر، تا به امروز ۶ هزار و ۱۶۶ میلیارد تومان خسارت به کشاورزی وارد کرده است اما صندوق بیمه کشاورزی میزان برآورد خسارت بیمه گذاران را تا به امروز حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است.
🔹سعیدی کیا،رییس بنیاد مستضعفان: سیمان مورد نیاز برای بازسازی واحدهای مسکونی در تمام استان های سیلزده به صورت رایگان از سوی بنیاد مستضعفان تامین میشود.
🔹فرماندار بندرترکمن : افزایش نگرانکننده آب در رودخانه قرهسو/سپاه سرعت هدایت آب به سمت دریا را سرعت بخشید
🔹 فرماندار آققلا :حفر خندق در اطراف آققلا برای جلوگیری از ورود دوباره سیلاب به شهر؛ وضعیت ۵ نقطه شهر بحرانی است
🔹مدیر عامل آبفا اهواز برکنار شد
🔹سرریز شدن سد کرخه تکذیب شد
🔹لاریجانی در دیدار نوروزی با کارکنان مجلس: صلیب سرخ حتی یک دلار هم به هلال احمر کمک نکرد
📸 مقايسه بارش سال آبي جاري با دورههاي مشابه زماني در سال گذشته و دوره بلندمدت آماري از ابتداي سال آبي تا ۱۷ فروردين ماه
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد یکشنبه (18فروردین، 1شعبان، 7آوریل):
33م؛ عروج پیامبر بزرگ الهی، حضرت عیسی (سلام الله علیه)
1343؛ آزادی "امام خمینی" پس از ده ماه بازداشت و تحت نظر بودن
1355؛ شهادت "سید ابوالحسن آل رسول شمس آبادی" به دست گروه منافق مهدی هاشمی در اصفهان
1359؛ اخراج هزاران ایرانی مقیم عراق توسط رژیم بعث این كشور
1366؛ بمباران شدید شیمیایی مواضع ایران توسط دشمن بعثی
1378؛ رحلت عارف و عالم بزرگوار آیت اللَّه "سید عبدالكریم كشمیری"
693ق؛ درگذشت "ابن طاووس" فقيه و اديب مسلمان
1266ق؛ رحلت عالم بزرگوار شيخ "محمد حسن نجفي" مؤلف و فقيه گرانقدر شيعه
1939م؛ تهاجم ایتالیا برای تصرف كشور آلبانی در آستانه جنگ جهانی دوم
1948م؛ تأسیس سازمان بهداشت جهانی و روز جهانی بهداشت
@Rasad_tahlil
⭕️ پر شدن سدها واقعی نیست/ بخشی از عمق سدها از گل و لای تشکیل شده است
👤 سید علی ادیانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس:
🔹در پی حادثه سیل حدود 25 استان کشور دچار خسارت شدند که یکی از دلایل آن عدم احداث و توسعه سد در یک تا دو دهه اخیر است و به نظر میرسد خط نفوذ و ندانمکاری برخی ها جلوی نهضت سدسازی را گرفت.
🔹نقش مدیرانِ دولتهای متعدد قبل و پس از انقلاب با مدیریت ناصحیح بر آبخیزداری و مهندسی رودخانهها و سدها بهویژه در دو الی سه دهه اخیر در وقوع سیل به وضوح دیده میشود.
🔹ابنیههای ایجاد شده در حاشیه رودخانهها و احداث پلهای ناتوان و باریک یکیدیگر از دلایل وقوع ناخوشایند سیل به شمار میآیند.
🔹تخریب جنگلها، مراتع، گونههای درختی همچون راش، از بین بردن پوششهای گیاهی، چرای بیرویه دام، کاشت گیاه غیرمتبط با محیط همچون درخت کاج و... نیز موجب بروز سیل در پی فقط چند روز بارندگی پس از سالها خشکسالی شد.
🔹نزدیک به 80درصد سدهای کرهزمین در کشورهای اروپایی و چین احداث شدهاند و پس از آنکه غربیها سدهای خود را ساختند جنگ روانی با انگیزه سیاسی مبنی بر اینکه سدسازی موجب تخریب محیط زیست میشود به راه انداختند و این شطینت کشورهای غربی سبب شد تا بسیاری از کشورهای شرقی به سمت سدسازی نروند.
🔹(با تاکید بر اینکه دستگاههای نظارتی و مجلس باید به موضوع علت عدم اقدام دولت در ایجاد سدها ورود کنند، اضافه کرد) مصوبه هیات وزیران نیز برای احداث چندین سد و تکمیل چند سد دیگر هیچگاه اجرای نشده است، در حالی که اگر این سدها ایجاد میشدند شاهد این سیل و تلفات آن نبودیم.
🔹مدیران ارشد کشور به ضرورت سدسازی رسیدهاند.
🔹به دلیل عدم لایهروبی سدها و رودخانهها،موضوع پر شدن آنها واقعی نیست چراکه بخشی از عمق سدها را گل و لای تشکیل داده است.
🔹ادامه بارندگی و ورود به تــــرسالی قابل پیشبینی نیست اما درصورت تدبیر مسئولان با این حجم بارندگی، رونق کشاورزی در سال 98 اتفاق خواهد افتاد./ خانه ملت
#نیرو
@Rasad_tahlil
⭕️ ماجرای پایان جنگ، قطعنامه 598، جام زهر و عملیات مرصاد را در کتاب های درسی نمی آورند چون میخواهند کسی از آنها عبرت نگیرد و برجام های بعدی را بر کشور تحمیل کنند/ روحانی در چند سال گذشته حتی به تایلند سفر کرد اما چرا حاضر نشد بعد از شکست داعش در سوریه، به این کشور سفر کند؟
👤 سعید قاسمی از فرماندهان دفاع مقدس:
🔹جام زهر (قطعنامه 598) کار مشترک هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و میرحسین موسوی بود
🔹تا قبل پذیرش قطعنامه 598 ایران 12 هزار اسیر دست عراقی ها داشت اما بعد از پذیرش قطعنامه در عرض چند روز 12 هزار اسیر دیگر دست دشمن افتاد
🔹حاج همت می گفت بچه ها بجنگید که اگر نجنگید دشمن در خاک خودمان عنان کارمان را دست می گیرد، این حرف را وقتی فهمیدم که نیروهای سازمان ملل بعد پذیرش قطعنامه به تهران آمدند، به ناموس ما تجاوز کردند و ما مجبور به پاسداری از آنها بودیم!
🔹بعد از قطعنامه 598 دشمن بخشهایی از خاک ما را تصرف کرد که تا 8 سال قبل از آن نتوانسته بود آن شهرها را بگیرد
🔹محسن رضایی در جریان جام زهر، از سوی هاشمی فریب خورد و از نامه اش به هاشمی به شکل دیگری استفاده شد
🔹در دهه 60 برای مسافرانی که میخواستند برای تفریح به کشورهای خارجی بروند دولت، دلار عرضه میکرد اما همان دولت (دولت موسوی) میگفت برای ادامه جنگ بودجه نداریم!
🔹ماجرای پایان جنگ، قطعنامه 598، جام زهر و عملیات مرصاد را در کتاب های درسی نمی آورند چون میخواهند کسی از آنها عبرت نگیرد و برجام های بعدی را بر کشور تحمیل کنند
🔹در جنگ جهانی اول و دوم گردنه پاتاق کرمانشاه سقوط نکرد اما چرا در جنگ زمانی که آقای روحانی مسئول پدافند بود این اتفاق افتاد؟
🔹هاشمی در نماز جمعه دروغ گفت که از قبل برای عملیات مرصاد آماده بودیم
🔹پاسخ به شبهات جنگ باید در کتب درسی منتشر شود اما درس حسین فهمیده را هم حذف کردند!
🔹بعد از فتح خرمشهر که احمد متوسلیان را از دست دادیم دیگر فتوحات نظامی نداشتیم
🔹روحانی در چند سال گذشته حتی به تایلند سفر کرد اما چرا حاضر نشد بعد از شکست داعش در سوریه، به این کشور سفر کند؟
📹 فیلم کامل:
https://www.aparat.com/v/XqgQw
▪️ منبع: کانال برنامه اینترنتی رو در رو
@Rasad_tahlil
📊 #شاخص | کدام کالاها کمتر از تورم گران تر شدند؟
🔹مرکز آمار، تورم 12 ماهه کشور در سال 97 را 26.9 درصد و تورم نقطه به نقطه (اسفند 97 نسبت به اسفند 96) را 48.2 درصد، اعلام کرده است. این در حالی است که بررسی اقلام مختلف مصرفی، به ویژه خوراکی ها، نشان می دهد، برخی اقلام تا بیش از 200 درصد و برخی کمتر از 10 درصد گران شده اند. در این میان رب گوجه فرنگی با 242 درصد رشد ( در اسفند 97 نسبت به اسفند 96) و گوشت گوسفند با 135 درصد، بیشترین و عدس با 8.3 درصد کمترین رشد قیمت را داشته اند. علاوه بر عدس، برنج ایرانی، لوبیا چیتی و تخم مرغ هم کمتر از تورم 12 ماهه (27 درصد) گران شدند./ خراسان
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ باهنر: مخفی بودن رای نماینده یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است
👤 محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹چند وقت پیش طرحی در مجلس داده شد که رای نمایندهها علنی باشد بعضی میگفتند چرا نمایندهها با این علنی شدن آراء مخالفت کردند؟ بنده گفتم اگر من هم بودم مخالفت میکردم. اتفاقا مخفی بودن رای نماینده یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که طرف بین خود و خدای خودش به هر تصمیمی که رسید با شجاعت رای دهد.
🔹اگر قرار شد رایاش علنی باشد دیگر باید بگوید من جواب فلان وزیر را چی بدهم؟ یا اگر رئیسجمهور و امام جمعه فهمید من چه کار کنم؟ اتفاقا رای علنی است که مخدوش میشود. الان در انتخابات همه مردم پذیرفتهاند که رای در انتخابات باید مخفی باشد اگر فرض کنید فردا در انتخابات بگویند که همه باید رایشان علنی باشد آراء عوض میشود، خیلی از آرا عوض میشود.
🔹یک آقایی میرود در محفلی سخنرانی میکند مثلا میگوید بروید به فلان شخص رای دهید ما حتی گفتیم روز انتخابات رای این هم مخفی باشد. چرا میگویند رای مردم مخفی باشد؟ اگر خیلی بخواهد شفاف باشد خب بگوییم از این به بعد در انتخابات رای باید علنی باشد و هرکس کاغذش را بالا بگیرد و بگوید من به فلان شخص رای دادهام. میگویند رای مخفی باشد تا هرکس بتواند آزادانه رای بدهد. تحت فشار قرار نگیرد.
🔹مجلس و نمایندگان سخنرانیهایشان علنی است در تریبون مجلس صحبت میکنند همه عالم و آدم میفهمند. مذاکراتی که میکنند علنی است و رایی که میدهد باید مخفی باشد اگر مخفی نباشد آنگاه تحت تاثیر بسیاری از عوامل به حق یا ناحق قرار میگیرد حتی رایی که نماینده میخواهد در موضوع رای اعتماد به وزیر بدهد باید مخفی باشد اگر نباشد فردا وزیر هم ممکن است نگاه کند و بگوید اینها پنج تا به من رای منفی دادند و بنابراین من یک خورده برایشان کم کاری کنم و آنهایی که به من رای دادهاند برایشان بیشتر کار میکنم. اتفاقا یکی از فلسفههای دموکراسی این است که آرا باید مخفی باشد چرا که به حق رای بدهند./ ایلنا
#مجلس
@Rasad_tahlil