⭕️چند تحلیل پیرامون سخنان دیشب روحانی
▪️شبکه آمریکایی سی.ان.ان
🔹 رييس جمهور ايران با اين جمله كه "همين الان آماده مذاكره" است، رييس جمهور امريكا را به مبارزه طلبيد./انتخاب
👤مجید انصاری معاون سابق حقوقی رئیس جمهوری
🔸می توانیم از راهکار همه پرسی که در قانون اساسی پیش بینی شده، در مواردی که منجر به اختلاف نظر جدی #سیاسی یا اقتصادی است، بهره گیریم.
🔸وقتی این راهکار وجود دارد و می تواند به مشاجرات پایان دهد چرا از این ظرفیت استفاده نکنیم. /عصرایران
👤عبد الله گنجی، سردبیر روزنامه جوان
🔹فکر می کنیدچرا روحانی رفراندوم را طرح کرد؟ خودش که گفت زمان مذاکره نیست.از دشمن تا مردم کف خیابان و خود روحانی هم مساله اصلی را اقتصاد می دانند
🔹آخی اگر در یک صحبت طولانی این را هم نمی گفت اصلاح طلبان دق می کردند.او روانشناسی اصلاح طلبان را خوب بلد است.تیتر خوبی براشون جور کرد./توییتر
👤حمید رسایی از اعضای جبهه پایداری
🔸روحانی درگفتگوی دیشب: مشکلات ارزی از دی ماه پارسال شروع شد. اغتشاشات دی ۹۶ به آمریکاییها این پبام را داد که ميتوانند فشار بیاورند.
🔸قربون آدم چیز فهم! از این استدلال روحانی میشود فهمید که اغتشاشات وکودتای سال ۸۸ چه بلایی سر کشور آورد./توییتر
@Rasad_tahlil
⭕️ ما نباید اسیر بازی کثیف ترامپ و بولتون بشویم.
👤سید حسین موسویان، مذاکره کننده سابق هسته ای
🔹 مذا کره با ترامپ هیچ فایده ای ندارد. اما نباید پیشنهاد مذاکره را نپذیریم. چون این پیشنهادی توخالی برای برنامه های بعدی است.
🔹جان بولتون در طرح خود چنین آورده است: «بعد از خروج ایران از برجام، دولت امریکا باید شعار مذاکره با ایران را طرح کند زیرا ایرانیها دیگر با امریکا مذاکره نخواهند کرد و لذا این امکان به امریکا داده خواهد شد که از این سناریو به عنوان دلیل سوء نیت ایران برای دنبال کردن برنامه ساخت بمب اتم استفاده کند.»
🔹ما نباید اسیر بازی کثیف ترامپ و بولتون بشویم.
@Rasad_tahlil
⭕️ به لحاظ سیاسی به دختری شبیه شده ایم که آنقدر به خواستگارها ایراد می گیرد که پیر میشود!
👤سعید حجاریان تئوریسین اصلاح طلبان به تبیین ماهیت دولت در جمهوری اسلامی و البته دولت روحانی در شرایط فعلی پرداخته است و آن را شرایط تعلیق در تعلیق نامگذاری کرده:
🔹واقعیت این است که دولت جرئت تصمیمگیری ندارد، بههمیندلیل همیشه میخواهد زمان بخرد. در واقع بهدنبال قضا و قدر است تا دری به تخته بخورد و شرایط طرف مقابل عوض شود؛ مثلا، الان بعضی منتظرند دموکراتها در کنگره رأی بیاورند و ترامپ تضعیف شود، اما شاید اینگونه نشد.
🔹بعضی دیگر منتظرند ترامپ رئیسجمهور یکدورهای شود، اما شاید تا 2024 رئیسجمهور ماند. ما باید به عواملی که مربوط به خودمان است، چنگ بزنیم. البته این نحوه زندگی از خصیصههای ما ایرانیان است؛ ما تنبل و پرمدعا هستیم.
🔹این وضعیت حتی در خُردترین مسائل هم وجود دارد؛ مثلا دختر یا خانوادهاش برای خواستگار افاده میکنند، عیب و ایراد میگیرند و شروط عجیب میگذارند تا اینکه دختر ازدواج نمیکند، پیر میشود و در خانه میماند. تصمیمهای سیاسی ما از این جهت مانند مواجهه با خواستگار است؛ اگر به وقتش کار به سرانجام نرسید، دیگر فایدهای ندارد./شرق
@Rasad_tahlil
📰فرهیختگان با بررسی مدارس ۱۵ نفر برتر کنکور، متوجه شده که مدرسه همه آنها پولی و غیر دولتی بوده است.در واقع اگر چه گفته می شود ورود به دانشگاه های خوب کشور رایگان است اما این واقعیت ندارد
@Rasad_tahlil
📊ایران چقدر نفت و به کدام کشورهای دنیا صادر میکند؟
🔹نقشه بلومبرگ درباره مقاصد و میزان فروش نفت ایران از ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۸
@Rasad_tahlil
⭕️ سهمیه کنکور برای ژن های خوب
✍️سید مهدی صدرالساداتی
🔹بیت المال مسلمین مساوی تقسیم میشد تا زمان خلیفه دوم که دیوان اداری راه انداخت و برای ژنهای خوب سهمیه ویژه ای قائل شد!
در تاریخ نوشتند که خلیفه دوم برای نزدیکان پیامبر سهم بالایی قرار داد که بالاترینش به عايشه (12 هزار درهم) و سپس باقی همسران (10 هزار) پیامبر میرسید ...
🔹برای کسانی که در بدر شرکت کردند (6 هزار) برای فرزندان آنها (2 هزار) برای مهاجران پیش از فتح مکه (3هزار) و ... خلیفه دوم میگفت: من کسی که با پیامبر ص جنگیده است را با بقیه یکسان نمیدانم . . (بلاذری 1337: 630- 631)
🔹در زمان عثمان همین ضریبها زیاد شد و چنان فاصله طبقاتی بوجود آمد که رزمنده هایی مثل طلحه و زبیر و فامیلهایی چون معاویه و عثمان و فرزندانشان مولتی تریلیاردر محسوب میشدند تا که مردم از شدت فقر و نارضایتی و تبعیض او را کشتند.
🔹امیرالمومنین ع خلیفه شد و مانند زمان پیامبر اکرم ص بیت المال را مساوی تقسیم کرد نه به فرزندان رزمندگان بدر که کنار پیامبر جنگیدند، نه به مهاجرین و نه نزدیکان پیامبر سهمیه ای قرار نداد... خیلی ها مانند طلحه و زبیر ناراحت شدند و ساز جنگ و آشوب زدند.
🔹سهمیه کمی برای مناطق محروم که سیستم آموزشی ضعیفتری دارند و تقصیر دولت است، معقول است اما سهمیه بسیار بالا قرار دادن برای فرزندان هیئت علمی ها و ایثارگران چیزی شبیه رفتار خلیفه دوم است
🔹مسئولین که خود را به راحتی هیئت علمی یک دانشگاهی میکنند (ولو بدون حقوق) و ژنهای خوبشان با فخر فروشی در بهترین دانشگاه ها تحصیل میکنند . عده ای مسئولین هم که خارج کشور زندگی میکنند، وقتی میخواهند برگردند ، ژنهای خوبشان منطقه محروم شرکت میکنند!
🔹 بدتر سهمیه فرزندان ایثارگرانی است که 6 ماه در جنگ بوده اند، چون این قانون چهره اسلام را بیشتر مخدوش میکند! اینها بالاتر از رزمندگان بدر که نیستند ، علی ع با سهمیه رزمندگان بدر و فرزندانشان چه کرد؟
@Rasad_tahlil
⭕️ نامه روحانی به علی لاریجانی تهدید مجلس بود/ الان زمان خوبی برای سئوال از رئیسجمهور نیست
👤 احمد توکلی؛ نماینده ادوار مجلس
🔹حرف آقای روحانی، حرف زیبندهای نبود و این رفتار در شان رئیسجمهور نیست. برای گفتن حقایق، قانون اساسی چند راهحل گذاشته است و اگر تاکنون وقت گفتن حقیقت بوده و ایشان نگفتهاند و کتمان کردهاند، خب این کار بدی است زیرا مردم را نامحرم دانستهاند. اگر وقت گفتن حقایق نیست و ایشان به خاطر مطرح شدن سوال از ایشان میخواهند بگویند باز هم بد است؛ این یک رفتار غیر عقلانی است که چیزی را که وقت گفتن آن نیست، میخواهند مطرح کنند. این هم در شان آقای روحانی نیست.
🔹آقای روحانی برای صحبت کردن ابزارهای خوبی دارند؛ طبق نص قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس، رئیسجمهور هر وقت بخواهند میتوانند در مجلس سخنرانی کنند. بنابراین برای گفتن حقایق نیاز نیست که وقتی نمایندگان از آقای روحانی سوال دارند، ایشان به گفتن حقایق بپردازند.
🔹من هم مثل آقای روحانی معتقدم که سوال از رئیسجمهور در وقت مناسبی مطرح نشده اما وقتی آقای روحانی این کار را نادرست میدانند نباید خودشان با تهدید مجلس، کار نامناسبی انجام دهند.
🔹این موضوع که آقای روحانی خیلی راحت و آسوده سوال نمایندگان را امری طبیعی بدانند و از طرفی تلاش برای اینکه سوالی که توسط هیئت رئیسه مجلس تایید شده ملغی شود، کار نامناسبی است. نماینده مجلس حق دارد از خدمتگزار ملت در قوه مجریه سوال کند؛ قانون اساسی این حق را داده و حق بسیار خوبی هم است؛ زیرا قوه مجریه طبق منطق باید ناظر داشته باشد.
🔹قانون اساسی مترقی ما، مانند قوانین اساسی خیلی از کشورهای آزاد دنیا، حق سئوال و استیضاح برای نمایندهها قائل شده است و این چیز عجیب و غریبی نیست. ممکن است در یک دوره حتی چند بار نمایندگان بخواهند از رئیسجمهور سوال کنند؛ نباید آن را تابو کنیم تا بعد از آن بترسیم./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ایرانی ها وطن پرست ترن یا کره ای ها؟
🔹 اگه شما جای مردم کره بودید چیکار می کردید؟/ گره مدیا
@Rasad_tahlil
⭕️ بايد ها و نبايدهاي انتخاب معاونت ارزي/ معاونت ارزی بانک مرکزی کلید دور زدن تحریم هاست/ معاونی از جنس شناخت کانالهای ارزی و بخش عرضه ارز انتخاب شود
👤 مجید شاکری؛ اقتصاددان
🔹با توجه به در پيش بودن تحريم بانك مركزي انتخاب يك معاون ارزي قوي، اثري به مراتب مهم تر از هر بسته سياستي خواهد داشت. در اين انتخاب، مجموعه تجارب يك سال و نيم گذشته حتما بايد در نظر گرفته شود. از جمله:
1⃣ انتخاب معاون ارزي از بدنه معاونت ارزي بانک مرکزی به مراتب به هر ملاك ديگري رجحان دارد. تجربه انتخاب آقاي عراقچي و نصب ايشان از بالا و بيرون از معاونت نشان داد دستكم به دو دليل اين تجربه نبايد تكرار شود. اولا به هم ريختن سلسله مراتب فني با يك نصب سفارش شده از بيرون اثرات ضدانگيزشي شديدي در كارشناسان معاونت ارزي دارد( امري كه در سه ماه نخست حضور اقاي عراقچي مشهود و موثر بود.) در ثاني چند ماه طول مي كشد تا يك شخص بدون سابقه مستقيم اجرايي در بدنه معاونت با ريسك ها و روش ها( كه عموما محرمانه و اقتضايي است) آشنا شود. زماني كه با توجه به در پيش بودن تحريم هاي آبان ماه، هر روز آن حياتي است.
2⃣ نصب أشخاص با سابقه معاونت بين الملل هم در شرايط تحريم عموما ريسك هاي جديدي را خواهد ساخت. به جز اشكالات مطروحه در بند يك، اساسا رويه افراد پرورش يافته در معاونت بين الملل بانكها( اعم از مركزي يا غير آن) روابط كارگزاري، جلسات ستادي بسيار و دوري از كار ميداني است. تجربه ای كه در شرايط پيش رو برای معاونت ارزی نه مفيد است نه راهگشا. در واقع اگر قرار بود این گونه انتصابات انجام شود زمان نصب يك معاون ارزي با سابقه معاونت بين الملل روزهاي پسا برجام بود نه این روزها.
3⃣ در خود معاونت ارزي هم دو گرايش وجود دارد: يك گرايش مديريت سبد دارايي بانك مركزي است، بنحوي كه همزمان بيشترين حفظ ارزش و بيشترين دسترسي را ميسر كند( نگاه اتاق معاملات). و يك نگاه كه به حداكثر پمپاژ دارايي هاي در دسترس براي كنترل نرخ باور دارد( نگاه اداره كل صادرات). حاكميت نگاه دوم در معاونت ارزي در يك سال و نيم گذشته باعث شد عملا بدون هيچ نتيجه اي ٣٥ ميليارد دلار از دارايي در دسترس بانك مركزي صرف مداخله بي حاصل براي پايين نگه داشتن نرخ شود. طبعا شرايط تحريمي و نابساماني هاي اشكار نگاه تزريق بي قيد و شرط ،حكم مي كند كه بايد فورا به اين استراتژي پايان داد.
🔹بنابراین ما نیاز به معاونی داریم که اولا حتما از داخل معاونت ارزی بانک مرکزی باشد و به خوبی به اقتضائات آنجا آشنا باشد و ثانیا تجربه اش در زمینه شناخت کانال های ارزی و مسیرهای دسترسی به ارز باشد. به عبارت دیگر نگاهش از سمت عرضه باشد و نه سمت تقاضای ارز. امید است رئیس کل جدید بانک مرکزی با انتخاب خوبی که می کنند مسیر را برای حل بهتر مسایل ارزی کشور هموار سازند./ اقتصاد آنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ رجوع مستقیم به آرای مردم در جوامع کوچک امکان پذیر است
👤 امیر محبیان؛ فعال سیاسی اصولگرا
🔹ریاست محترم جمهور چندین بار از جمله در مراسمی نظیر راهپیمایی 22 بهمن و همچنین مصاحبه دیشب خود این مسأله را عنوان کرده، اما اینکه آیا مفید است که در مسائل موجود به آرای عمومی مراجعه شود یا خیر؟ طبیعتاً در قانون اساسی اصل های ششم و پنجاه ونه پیش بینی شده که ما در مسائل بسیار مهم که امکان حل آنها در حالت عادی وجود ندارد باید به رفراندوم مراجعه کنیم. اما چنانچه این کار به صورت دائم صورت گیرد، عملاً مسئولان از مسئولیت خود که اتخاذ تصمیم است، خود را کنار می کشند و مسئولیت را به دوش مردم می اندازند.
🔹ما باید در آخر کار، یعنی زمانی که راه های طبیعی برای رسیدن به نتیجه موجود نبود، به آرای عمومی مراجعه کنیم که آن هم روند قانونی خود را دارد. لذا من فکر می کنم بحث «رفراندوم» ممکن است در انتهای کار به ویژه در مسائل بسیار بزرگ مطرح شود. اما با تبدیل کردن رفراندوم به یک بحث روزمره و کشاندن هر موردی که به نوعی چالش یا اختلاف نظری در مورد آن بود به آن، باعث می شود تا رفراندوم را به جای آنکه حلال مسائل باشد، به مسأله مورد اختلاف در کشور تبدیل کند، لذا در طرح این موضوع باید با دقت بیشتری عمل شود.ضمن آن که حسب تفسیر شورای نگهبان، اصل ٥٩ و درخواست مراجعه به آراء عمومی از مصادیق مصوبات مجلس بوده و بأید طبق اصل ٩٤ قانون اساسی از کانال شورای نگهبان بگذرد.
🔹(درباره مثالی که رئیس جمهور درمورد کشور سوئیس زدند) دموکراسی در سوئیس، از نوع دموکراسی نیمه مستقیم است. یعنی مردم هم از یک سو نمایندگان خود را برای مجالس قانونگذاری انتخاب می کنند، اما در عین حال به وسیله همه پرسی نیز نظرات خود را درباره قانون یا قانون اساسی و امثالهم مطرح می کنند. این همه پرسی ها را هم هر 4 سال یک بار در سطح فدرال برگزار می کنند. در حالی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دموکراسی نیابتی یا نمایندگی مطرح است.
🔹رجوع مستقیم به آرای مردم در جوامع کوچک امکان پذیر است و برای یک جامعه بزرگ مانند ایران با مسائل زیاد و تفاوت های دیدگاهی که وجود دارد، رجوع دائم به آرای مردم به این شکل امکان پذیر نیست، برای همین هست که دموکراسی مشارکتی یا نیابتی در آن جایگزین دموکراسی مستقیم شده است و این مثال، آنچنان برای مقایسه جامعه خودمان در این زمان جالب و مناسب نبود./ جماران
@Rasad_tahlil
⭕️ قرار دادن کاغذ روزنامه در لیست کالاهای اساسی دزدی آشکار است/ با پرداخت ارز 4200 تومانی 15 الی 20 میلیارد دلار از دست رفت
👤 سعید لیلاز؛ اقتصاددان
🔹این بسته جدید ارزی همان چیزی بود که من و بسیاری از اقتصاددانان از ابتدا پیشنهاد میکردیم. یعنیاین اقدام را باید هفت ماه پیش انجام میدادند.
🔹پرداخت دلار 4200 تومانی فقط و فقط باید تحت نظارت کامل و کنترل خود دولت باشد و حتی الامکان به شرکتهای دولتی پرداخت شود و توزیع آن کالاها هم با نظارت کافی باشد. الان چون تعداد کالاهایی که با دلار 4200 تومانی وارد میشود کاملا محدود شده، امکان نظارت کافی وجود دارد.
🔹این که بعد از صحبتهای عبدالناصر همتی اعلام شد تحت فشار روزنامهها و با پیگیری وزیر صنعت، قرار شده کاغذ روزنامهها را نیز جزو کالاهای ضروری مردم حساب کنند این خودش یک مفری برای دزدی و رانت است.
🔺آقای همتی باید بداند از امروز تمام گروههای ذینفع خواهند کوشید چه از درون دولت و چه از بیرون دولت، فشار بیاورند تا دائما دایره شمول دریافت کنندگان ارز دولتی را اضافه کنند. قطعا تمام این گروهها دنبال رانت هستند و اولین خشت کج این بنا با همین مسئله کاغذ گذاشته شد چون این مسیر حد یقف ندارد و بقیه هم فشار شدید وارد می کنند. روزنامه در حال حاضر چگونه و با چه منطقی جزو کالاهای ضروری محسوب شده است؟ این قبیل اقدامات یک دزدی صریح است.
🔹من فساد را بیشتر در مرحله سیاستگذاری میبینم نه در مرحله استفاده از رانتهایی که پدید میآید. یعنی وقتی دولت رانت را ایجاد میکند بدیهی است که گروههای مختلف سعی میکنند که از آن استفاده کنند. در اینجا سه وظیفه وجود دارد.
1⃣ تغییر سیاستهای رانت آفرین که در حال حاضر در حوزه ارز اتفاق افتاده و به نظر میرسد آقای همتی با بسته جدید ارزی در حال گام برداشتن در مسیر درستی است.
2⃣ گام دومی که باید برداشته شود این است که تمام سودهایی که در نتیجه رانت خواری و مابهالتفاوت نرخ ارز حاصل شده پس گرفته شود و اگر بر اثر تحولات اتفاقی و نوسانات قیمتها در بازار بوده به عنوان درآمدهای اتفاقی شناسایی و مالیات آن دریافت شود. مثل مورد پیش فروش سکه.
🔺در مورد پیش فروش سکه باید تمام مالیاتهای ناشی از درآمدهای اتفاقی و تصادفی وصول شود. به نظر من حداقل دهها هزار میلیارد تومان در این بخش سود ایجاد شده که میتوان نزدیک 3 هزار میلیارد تومان مالیات درآمد اتفاقی از این بخش اخذ کرد که حدودا معادل یکماه یارانه نقدی پرداختی است.
3⃣ گام سومی که باید برداشته شود این است که با مسئولانی که تصمیم غلط قبلی را گرفتند برخورد شود. تعداد زیادی از این مسئولان هنوز در دولت هستند. اینها در حالی که کاملا به پیامدهای تصمیم خود آگاه بودند آن تصمیمات را گرفتند.
🔹من در دی ماه پارسال و اوایل امسال تاکید کردم که پرداخت ارز مسافرتی به این شکل غلط است اما این سیاست چند ماه اجرا شد. همچنین مشخص بود که انکار بازار آزاد ارز و تعیین دلار 4200 تومانی منشاء رانت است. موجب اندوه است که با اجرای آن سیاست غلط 15 الی 20 میلیارد دلار در این شرایط سخت از بین رفت. همچنین حدود 60 الی 70 هزار میلیارد ریال از منابع کشور هدر رفت. اما همین که در قالب بسته جدید ارزی تصمیم گرفته شد از یک جا جلوی این رانت گرفته شود جای امیدواری است./ ایلنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #دوربین_مخفی | خانوادهای که از پس کرایه خونه بَر نیومده و اثاثیهشون رو ریختن کنار خیابون!
@Rasad_tahlil
⌛️رصد چهارشنبه (17مرداد، 25ذی القعده، 8آگوست):
1298؛ امضای قرارداد 1919 م وثوق الدوله بین ایران و انگلیس
1354؛ ارتحال مرجع تقلید آیت الله العظمی "سیدمحمدهادی میلانی" در مشهد
1371؛ ارتحال آیت الله العظمی "سیدابوالقاسم خویی" زعیم بزرگ حوزه علمیه نجف اشرف
1377؛ گروگان گیری و شهادت محمود صارمی، خبرنگار و دیپلمات های كشورمان در افغانستان توسط طالبان پاکستان و روز خبرنگار
10ق؛ خروج پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) از مدینه به قصد حجة الوداع
1237ق؛ درگذشت "میرزاعیسی قائم مقام فراهانی" وزیر نامدار عهد فتحعلی شاه قاجار
1919م؛ لغو قرارداد استعماری انگليس با افغانستان و اعلام استقلال افغانستان
1974م؛ كنارهگيري "ريچارْدْ نيكْسون" رئيس جمهور امريكا در پي رسوايي "واتِرْگيْتْ"
@Rasad_tahlil
⭕️ پوست خربزه تیم ایرانی ترامپ زیر پای روحانی
📰کیهان نوشت:
🔹آقای روحانی در گفتوگوی تلویزیونی دوشنبه شب در اظهاراتی که هیچ زمینه و توجیه یا همخوانی با متن سخنان وی نداشت، به موضوع رفراندوم و همهپرسی اشاره کرد و گفت اگر روزی نیاز به اجرای این اصل شد براساس مقرراتی که قانون اساسی در اصل 59 تعیین کرده، باید به صندوق آراء مراجعه کنیم. اگر مسئله مهم و بسیار در هر حوزهای مطرح شد، اصل 59 پیشبینی شده است.
🔹این سخنان در حالی مطرح شد که ظرف یک هفته اخیر، به موازات تشدید بدعهدیهای دولت آمریکا و تأکید بر اینکه این فشارها باید ایران را پای میز مذاکره بیاورد، برخی عناصر بدسابقه و متهم به همراهی با آمریکا در آشوب نیابتی سال 88، بلافاصله خواستار مذاکره با آمریکا و مدعی رفراندوم شدند.
🔹جریان نفوذی وابسته به سرویسهای جاسوسی بیگانه، ابتدا زمزمه رفراندوم مذاکره را که عملاً به مفهوم صفر کردن اعتراضها و انزجارها درباره خیانت مسلم دولت ترامپ است، مطرح کردند و سپس رئیسجمهور را به نحوی روی این پوست خربزه هل دادند که بوی ناتوانی و انفعال و موضع ضعف دولت در برابر فشارهای آمریکا را بدهد.
@Rasad_tahlil
⭕️ سوئیس و عمان،رپیامهایی برای میانجیگری داده اند،راما مذاکره ای بین ایران و امریکا در جریان نیست
👤محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه:
🔹اطلاعاتی که من دارم بر این مبناست که گفتوگویی بین ایران و امریکا نیست.حتماً پیامهایی از سوی کشورها برای میانجیگری مطرح میشود.
🔹سفارت سوئیس هم به عنوان کشور حافظ منافع امریکا در ایران پیامهایی را همیشه و در طول 39 سال گذشته رد و بدل کرده و هنوز هم این کار را انجام میدهد. وقتی دو کشور رابطه رسمی ندارند، طرح این پیشنهادها طبیعی است.
🔹حتماً کشورهای منطقه مخصوصاً آنها که از درایتی مانند عمان برخوردارند دوست ندارند شرایط کنونی را ببینند و دوست دارند اقدامی کنند که مانع از شدت گرفتن بحران شوند.
🔹حالا اگر کسی برود به امریکاییها بگوید که درایت پیشه کنند، حتماً کسی با آنها مخالفت نخواهد کرد اما اینکه گفتوگوهای مستقیمی بین ایران و امریکا جریان دارد یا اینکه پیامهایی در این زمینه رد و بدل شده است تا جایی که من اطلاع دارم چنین اتفاقی نیفتاده است و فکر میکنم اطلاعات من هم خیلی بد نباشد/خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️بگو مگو ها بر سر همراهی اروپا با تحریم ها / آیا اروپا مقابل آمریکا کوتاه می آید؟
🔹پساز اینکه دونالد ترامپ دیروز در توییتی، دیگران را تهدید کرد که پساز شروع تحریمها هرکه با ایران دادوستد کند، نمیتواند با آمریکا دادوستد کند، جواد ظریف در دو توییت پاسخ او را داد.
🔹ظریف از جمله نوشت: جهان از پیامهای توییتری ترامپ پیروی نمیکند و میتوان این واقعیت را از اروپا، چین و روسیه پرسید.
🔹ناتالی توچی، مشاور فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اروپا، هم تهدید کرد شرکتهای اروپایی که از تحریم آمریکا علیه ایران پیروی کنند، از سوی اتحادیه اروپا تحریم میشوند.
🔹هدر نائورت، سخنگوی وزارتخارجه آمریکا هم گفته که واشنگتن دنبال مذاکره با ایران است، ولی میخواهد که ایران باید به عواقب کارهایاش فکر کند و در رفتارش تغییر بنیادین دهد.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سایت اصلاح طلب انتخاب از موافقین استیضاح ربیعی منتشر کرد
🔹ربیعی خدای لابی و آبروی در خطر مجلس
@Rasad_tahlil
⭕️رشوه به نماینده مجلس؟!
👤علی رستميان نماینده سلسله و دلفان از موافقان استيضاح ربيعی:
🔹آقای محسنی بندپی معاون وزير تعاون از طريق يك خيريه به من پيشنهاد پانصد ميليون تومان رشوه كرده است كه دهانم قرص باشد و گزارش استانهای پايلوت را برای مجلس و كميسيون اجتماعی ارائه ندهم.
👤پاسخ محسنی بندپی به اتهامات رستمیان نماینده سلسله و دلفان:
🔹عدم انتصاب فرد پیشنهادی رستمیان دلیل طرح این اتهامات بود.
@Rasad_tahlil
⭕️ رشد بورس علامت کاهش ارزش پول ملی/تغيير شاخص بازار سرمايه اصلا جاي افتخار ندارد
👤احسان سلطانی کارشناس اقتصادی
🔹بازار سرمايه ايران در دست بخش شبهدولتي است و سهم بخش خصوصي در اين بازار اندك است. در چنين بازاری، شاخصهاي بورس نهتنها از سوی شبهدولتيها ممكن است بالا نگه داشته شود، بلكه از آنجا كه بازار سرمايه خود را با قيمت دلار تطبيق ميدهد، دائما شاهد رشد شاخصها هستيم.
🔹رشد شاخصهاي بورس نشاندهنده كاهش ارزش پول ملي است.
🔹بازار سرمايه با يك تأخير خود را با دلار تطبيق داده و بههميندليل شاخص بازار دچار رشد ميشود و اين رشد ناشي از سودآوري بالاي شركتها، تحولات تكنولوژيكي يا عوامل رشد دنيا نبوده است؛ بلكه به خاطر اين بوده که بازار سهام خود را با دلار تصحيح كرده است.
🔹تغيير شاخص بازار سرمايه اصلا جاي افتخار ندارد. رشد شاخص بازار سرمايه ناشي از افت ارزش پول ملي است و بازار سرمايه دارد خود را با ارزش پول تعديل ميكند.
🔹 شرايط آينده بستگي مستقيم به ارزش دلار و قيمت مؤثر دلار در بازار دارد يا به عبارت بهتر شرايط بازار ثانويه ارز دارد.
🔹ارزش دلار در بازار ثانويه اگر روي هفت تا هشت هزار تومان بايستد، شاخص بورس از 160 هزار واحد عبور ميكند.
🔹معدنيها، فولاديها و پتروشيميها كه حتما از بازار ثانويه منتفع ميشوند، با رشد بيشتري مواجه ميشوند و شاخصهاي آنها 70 تا 80 درصد رشد ميكند؛ اما بانكها، خودرو و... كمتر از بازار ثانويه منتفع ميشوند و شاخصهاي آنها در حد 30 تا 40 درصد رشد ميكند.
🔹بورس ايران، بورس واقعي نيست. يك بورس بازار آزاد نيست. در اصل بورس بازار دولتي است. 80 درصد سهام بورس دست بخش غيرخصوصي است و بخش خصوصي واقعي دسترسي پاييني به بازار سرمايه دارد. بورس باعث شده است سرمايه بخش خصوصي از دستش دربيايد و به بخش دولتي منتقل شود. اين يعني اتفاق بدي افتاده است./شرق
@Rasad_tahlil
⭕️ روز مچ گیری!/ پور ابراهیمی از پزشکیان فساد رو کرد، ربیعی از پور ابراهیمی
▪️متاسفانه امروز در جریان استیضاح ربیعی وزیر کار صحبت هایی رد و بدل شد که نشان از فساد گسترده و لابی می داد به طوری که هر کدام از طرف ها را صادق بدانیم طرف مقابل قطعا دروغگو است!
👤پور ابراهیمی خطاب به پزشکیان
🎥 آقای پزشکیان! خانم زهرا پزشکیان مسئول فاینانس شرکت پتروشیمی جم چه ارتباطی با شما دارد؟
👤پزشکیان در جواب پور ابراهیمی
🔹دختر من در پتروشیمی جم کار میکرد/رئیس نیست و پروژهای به عهده دارد، گفتهاند ۱ میلیون حقوق میگیرد نخیر چنین نیست چهار میلیون حقوق میگیرد.
🔹لیسانس هم نیست بلکه فوق لیسانس شیمی از دانشگاه شریف دارد.
🔹این حرفها چیست که از پشت تریبون مجلس مطرح میکنید. دختر من سالهاست که آنجا کار میکند، اینها انصاف نیست که چنین موضوعاتی را مطرح میکنید. این صحبتها دروغ است./ایران
👤ربیعی خطاب به پور ابراهیمی
🔸آقای پورابراهیمی! برای هر صندلی هیات مدیره مرا بیچاره میکنی!
🔸اگر آقای کهنوجی را که معرفی کرده بودید میگذاشتم مدیرعامل مس مشکل شما حل می شد؟
🔸این چه وضعی است؟ چکار دارید می کنید آقای پورابراهیمی؟
🔸نماینده ای آمده می گوید سالی 400 الی 500 میلیون تومان به حسابی بریز! خدایا از دست اینها چه کنیم؟
👤لاریجانی در واکنش به ربیعی
🔹اسم آن آقایی که گفت پول بده را به من بدهید تا من بدهم به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
🔹چرا مبهم حرف می زنید؟
🔹من سالها هست در مجلس هستم ، شاید این نمایندگان بگویند سیصد میلیون به فلان بهزیستی بده اما هرگز نمیگویند به کسی پول بده!
🔹چرا فضای کشور را متشنج میکنید؟!
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ صادق زیباکلام: خیلی ها بیصبرانه منتظر حرفهای رئیس جمهور بودند.با هیجان و اشتیاق میپرسیدند آیا سرانجام روحانی"حرف"خواهد زد؟آیا بعدازگذشت پنج سال او بالاخره برخی از واقعیتها را با مردم درمیان خواهد گذارد؟من البته درمصاحبه هایم با تاسف پاسخ داده بودم خیر واواینبارهم باما مثل کودکان سخن خواهد گفت.
@Rasad_tahlil
⭕️ فراکسیون امید بازنده بزرگ در استیضاح ربیعی
✍ علی نظری؛ سردبیر روزنامه مستقل
🔹رای عدم اعتماد نمایندگان مردم به وزیر کار،تعاون و رفاه نخستین استیضاح مجلس دهم بود که سر انجام به ثمر نشست.
🔹علی ربیعی در بین چهره های سیاسی که درعمرم با آنها سر و کار داشته ام تنها کسی است که حاضر بود جان بدهد ولی در مقام وزارت بماند!
🔹فساد حاکم در شستا و صندوق های بازنشستگی که حیات خلوت نکبت زاده های ویڑه خوار شده است،بزرگترین دلیل بی کفایتی وی برای ماندن در دولت دوازدهم بود.
🔹شستا با آن همه شرکت های معظم،امروز یکی از بزرگترین بدهکاران به سیستم بانکی کشور است.
🔹تامین اجتماعی هم با حدود 70هزار میلیارد تومان بدهی به دستگاههای دولتی،بانک ها و وزارت بهداشت عملا به یک سازمان ورشکسته حمایتی مبدل شده است.
🔹متاسفانه آقای روحانی اصلا اعتقادی به ترمیم کابینه ندارد و پنج سال بر تمام مفاسد و ناکار آمدی وزارت، کار و تعاون رفاه چشم بست.
🔹اما مجلس دهم سرانجام در یک اقدام حق طلبانه صندلی وزارت را از زیر پای این وزیر ناکارآمد کشید.
🔹اما در این مجلس،فراکسیون امید با دفاع بی جا از ربیعی اعتبارخویش را فدای این وزیر معزول نا کارآمد کرد.
🔹از111 رای حامیان ربیعی در خانه ملت حدود85تن از نمایندگان لیست امید به وی رای دادند.
🔹درحالی که انتظار می رفت، امیدی ها در بهارستان مدافع شفافیت.پاکدستی و کار آمدی باشند،اما در یک اقدام سیاسی با حمایت از ؛ربیعی» اعتماد مردم به اصلاح طلبان را به حراج گذاشتند.
🔹امروز با افشاگری پورابراهیمی منتقد برجسته «وزیر معزول »واقعیت تلخی را مشاهده کردیم که شستا در این پنج سال پارکینگ نکبت زاده های مفتخور بوده است.
🔹بلی، ربیعی هییت مدیره های شستا را به فرزندان این آقایان سپرد تا بتواند در رای اعتماد و استیضاح به آرای پدران نکبت زاده ها تکیه نماید!
🔹اینجانب بعنوان یک اصلاح طلب حامی جامعه مدنی از پایمال شدن حقوق ملت در جانبداری از وزیر برکنارشده توسط فراکسیون امید انتقاد دارم و این حرکت فراکسیون اصلاح طلب مجلس دهم را بر نمی تابم.
🔹جای تاسف است که اصلاح طلبان خانه ملت با عینک جناحی در این استیضاح آرمانهای اصلاح طلبی را فدای رفاقت و زد وبند باوزیرمعزول نمودند./ کانال علی نظری
@Rasad_tahlil
⭕️ پاسخ رهبرانقلاب درباره برخی از نگرانیها نسبت به آینده انقلاب:
❌هیچ غلطی نمیتوانند بکنند
📣 این را به همه بگویید
🔻در روزهای اخیر جمعی از فعالان فرهنگی خارج از کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند که در خلال آن یکی از حضار، دغدغه و نگرانی علاقمندان به انقلاب در آن سوی مرزها را از آینده بیان کرد.
🔷رهبر انقلاب در پاسخ به نگرانی این شخص گفتند:
🔺نسبت به اوضاع ما اصلا نگران نباشند، هیچکس هیچ غلطی نمیتواند بکند، مطمئن باشند، هیچ تردیدی در این جهت وجود ندارد؛ این را به همه بگویید. خطحزبالله
@Rasad_tahlil