#اطلاعیه
کانونهای خدمت رضوی استان کرمانشاه برگزار می نماید
نامگذاری نوزادان در دهه کرامت با اسامی #رضا و #معصومه توسط خدام حرم امام رضا(ع) همراه با پرچم متبرک رضوی
🔴 اطلاعات بیشتر در پوستر
#همه_خادم_الرضائیم
#خادمیاران_رضوی_کرمانشاه
@razavi_ksh
📆تاریخچه روانشناسی مرضی
#روان شناسی
#روان_شناسی_مرضی
📜 تاریخچه روان شناسی
⁉️سوال ، تحقیق ، مطالعه و علتیابی در مورد بیماریهای روانی در همه مقاطع تاریخ به نوعی مورد توجه بوده است. در دوران باستان بیماریهای روانی را به «ارواح ، جن و شیطان» نسبت میدادند و برای بیرون راندن آنها از #جادوگر استفاده میکردند. این در حالی است که اولین روشهای علمی برای درمان بیمارن روانی در یونان باستان به مورد اجرا گذاشته شد. تا اینکه با ظهور دوران وسطی دوباره اعتقاد به «جن و ارواح خبیثه» رواج یافت. این دوره با ظهور عصر رنسانس در اروپا از میان رفت و روح علمی دوباره دمیدن گرفت. از عصر رنسانس به بعد تحولات زیادی در حوضه روانشناسی مرضی رخ داد. اولین بیمارستان روانی تاسیس و رویکردهای «انسانگرایانه و اخلاقیتری» نسبت به بیماران روانی در پیش گرفته شد.
🔰🔅🔰🔅🔰🔅🔰
🗿بیماریهای روانی در عصر باستان
بر اساس نظریههای باستانی که امروزه از تحقیقات باستان شناسی بدست آمده است، رفتار نابهنجار ناشی از نیروهای ماورای
طبیعی و جادوی نظیر طدیو ، ابلیس ، و ارواح خبیثه» قلمداد میشد. مطابق این نظریهها درمان عبارت بوده از «جن گیری» (یعنی بیرون راندن شیطان از درون شخص با توجه به نیایش و خنثی سازی جادو). در بسیاری از جوام ابتدایی پزشک قبیله یا جادوگر وسیله ارتباط با ارواح بود و اقدام به درمان آنها میکرد. روشهای درمانی آنها نیز مشتمل بود بر «خواندن وردها ، ذکرها ، انجام رقصهای لازم و سوراخ کردن جمجمه برای بیرون راندن ارواح» این سوراخها به قطر دو سانتیمتر بوسیله شی تیزی نظیر سنگ ایجاد میشد.
🏛️بیماریهای روانی در یونان باستان
در عصر طلایی یونان ، فیلسوفان و دانشمندان یونانی بر تحلیل منطقی واقعیات تاکید داشتند. یکی از این دانشمندان «بقراط» میباشد. او مغز را به عنوان مهمترین عضو و فرمانده بدن محسوب میکرد (قبل از او مغز را محل اصلی حیات میدانستند) و در نظریه خویش علت اختلافات روانی را به عدم تعادل بین چهار مزاج یعنی «صفرا ، سودا ، بلغم و دم» نسبت داد. او در مطالعات خویش بر روی بیماریهای «صرع ، افسردگی ، حالات هذیانی ، پسیکوز ، فوجی و هیستری» پرداخت. فنون درمانگری بقراط عبارت بود از«حمامگرفتن ، استراحت کردن و استفاده از رژیمهای غذایی خاص» از دیگر دانشمندانی که در این حوزه نظریاتی ارائه کردند «سقراط ، افلاطون و ارسطو» میباشند.
⛪بیماریهای روانی در قرون وسطی
با انحطاط تمدن یونان و روم پزشکی نیز مانند سایر علوم در اروپا در زیر انبوهی از اعتقادات خرافی پنهان ماند. باورهای خرافی و جن شناسی به نحو وحشتناکی احیاء شدند. اختلالات روانی نیز بطور آشکاری افزایش یافتند. یکی از بیماریهای روانی «هیستری» بودن که بطور گستردهای شایع شده بود. در این دوران افراد مبتلا به بیماریهای روانی در حد زیاد در دست کشیشان بود. اولین چیزی که برای درمان کسانی که توسط شیطان تسخیر شده بودند صورت میگرفت وارد ساختن یک ضربه کشنده به غرور شیطان بود. به مرور زمان این درمانها حالتهای خشنتری به خود گرفت. بعضی از روشهای درمانی در این دوران عبارت بود از «سوراخ کردن جمجمه ، ضرب و شتم بیماران روانی ، گذاشتن آهن گداخته روی سر بیمار روانی و...»
⚙️بیماریهای روانی در عصر رنسانس
مطالعات ویر
«جان ویر» (Jahann Weyer) که بین سالهای «1515 تا 1588 میلادی» زندگی میکرد، چنان تحت تاثیر «زندانی کردن ، شکنجه کردن و سوزاندن» افراد متهم به جادوگری شد که وادار به مطالعه دقیق در مورد جادوگری شد و در سال «1563 میلادی» کتابی در این زمینه به رشته تحریر در آورد. او در کتاب خود نوشت که افراد متهم به جادوگری که مورد شکنجه و سوزانده شدن قرار میگیرند، در واقع از لحاظ بدنی یا روانی بیمار هستند و در نتیجه خطای بزرگی نسبت به افراد بیگناه مرتکب نشدهاند.
🏥تاسیس اولین بیمارستانها روانی
در نتیجه کارهای «وبر» و دیگران که تا دو قرن بعد ادامه داشت «جنگیری» به عقب رانده شد و زمینه برای روشها و درمانهای علمی بوجود آمد. در این زمانها مراقبت از بیماران روانی به موسسههای ویژهای انتقال یافت. اولین بیمارستان روانی در سال 1547 میلادی در صومعه «سنماریبتلم» در لندن توسط هنری هشتم ایجاد شد. به تبعیت از این بیمارستان ، در سایر کشورها (نظیر: فرانسه ، روسیه ، آلمان ، آمریکا) بیمارستانهایی ساخته شد. البته نگهداری بیماران روانی در آنها با آنچه امروز شاهد آن هستیم خیلی فرق داشت.
🫂پنیل و نهضت انسان گرایانه
نهضت انسان گرایانه
🥼 بیمارستانهای روانی اولین نیروی عظیم خود را از کارهای «فلیپ پنیل» (Philippe Pinel) در فرانسه دریافت داشت. در سال 1792 م پنیل رئیس بیمارستان روانی «بیستر» در پاریس شد و به تدریج دستور برداشتن زنجیرها را از دست و پای بعضی بیماران روانی صادر کرد. او معتقد بود که با بیماران روانی باید به عنوان افراد
بیمار رفتار کرد و نه به عنوان چهار پایان و مجرمان. کارهای پنیل توسط افرادی نظیر «ویلیامتوک (William Tuke) در انگلستان ، بنجامین راش (Benjamin Rush) در امریکا» دنبال شد.
آغاز نهضت بهداشت روانی
از اوایل قرن هیجدهم میلادی دانشهای مربوط به علم تشریح ، فیزیولوژی ، عصب شناسی ، شیمی و پزشک عمومی به سرعت افزایش یافت. این پیشرفتها منجر به کشف زیر بنای عضوی بسیاری از بیماریها گردید. و این خود گام دیگری بود که کارکنان بیمارستانهای روانی ، بیماریهای روانی را به عنوان یک بیماری معین براساس آسیب شناسی مغزی - عضوی بنگرند. این مفهوم از بیماری روانی «نظریه عضوی» یا «مدل پزشکی» نامیده شد.
یکی از کسانی که نقش مسلطی در ایجاد نظریه عضوی ایجاد کرد «امیل کراپلین» (Emil Kraepline) است. او علاوه بر تاکید براهمیت آسیب شناسی مغزی در بیماریهای روانی نیز کمک شایانی کرد. کراپلین گفت که همانند بیماریهای جسمی میتوانیم از بیماریهای روانی را که دارای نشانههای مرضی مشخصی هستند، در یک گروه طبقهبندی کنیم. او یک طرح طبقه بندی ارائه داد که اساس طبقه بندیهای جدید قرار گرفت.
کانال علمی آموزشی کانون تخصصی مشاوره و مددکاری خادمیاران رضوی( استان کرمانشاه )
@ravanshenasyvamoshavereh
https://chat.whatsapp.com/KOKQ2EVLsew947xmwXOufx
عصر روشنگری (به انگلیسی: Age of Enlightenment) (به فرانسوی: Siècle des Lumières، به معنی قرن روشنگری) جنبشی فکری و فلسفی در تاریخ فلسفه غرب بود که از میانههای سدهٔ هفدهم ابتدا در انگلستان و سپس در فرانسه، آغاز شد و تا پایان سدهٔ هجدهم ادامه داشت. این جنبش انقلابهای عظیمی را در دانش و فلسفه به وجود آورد که در نهایت باعث از میانرفتن کامل جهانبینی قرون وسطایی شد. اهداف اصلی متفکران روشنگری، آزادی، پیشرفت، دلیل، مدارا، و پایان دادن به سوء استفاده از کلیسا (منظور دین) و دولت بود.در فرانسه، اساس آموزههای روشنفکری، (Lumières) آزادی فردی و مدارای مذهبی، در تقابل با پادشاهی مطلقه و تعصبات ثابت کلیسای کاتولیک روم بود.
روشنگری با افزایش تجربهگرایی، دقت علمی و تقلیلگرایی، همراه با افزایش بازجویی از دین مشخص شده بود.
دیدرو، ولتر، روسو، مونتسکیو، کانت و ساد از فیلسوفان عصر روشنگریاند.
روشنگری، اشاره به حرکت تاریخی روشنفکری است که دنبالهرو دکارت و مدافع عقل به عنوان مبنای سیستم زیباییشناسی معتبر، اخلاق، حکومت و منطق بوده و به فیلسوفان اجازه میدهد که حقیقت قابل مشاهده را در جهان به دست آورند.
عصر روشنگری دوران آزاداندیشی است. البته این آزاداندیشی هنوز به معنای تحقق عملی آزادی و کسب حقوق شهروندی نیست، بلکه دوران پاشیدن بذر اندیشه و معرفت و دوران آمادگی برای رهایی خویشتن از طریق معرفت و شناخت است. سه اصل بنیادین روشنگری عبارتند از:تساهل ، عقل و انسان باوری
و تا قبل از این دوران #دیوانگی و #بیماری_روانی را نشانهٔ تسلیم شدن به تلقینات #شیطان یا دچار آمدن به لعنت الهی میشناسند؛ و #دیوانگان و #روانیان را مستوجب مجازات میدانند.
در سال ۱۹۹۹ کلیسای کاتولیک در قوانین جن گیری که از سال ۱۶۱۴ تا آن زمان تغییری پیدا نکرده بود اصلاحاتی به وجود آورد که بین جنزدگی و بیماریهای روانی تمایز قائل شده بود.
در نتیجه این تغییرات گاری توماس با گروهی از پزشکان، روانشناسان و روان پزشکان که همگی کاتولیک هستند مشورت میکند تا موارد بیماریهای روانی از جنزدگی تشخیص داده شود.
پس از این مرحله است که بیرون کشیدن شیطان از درون انسان با دعاهای مخصوصی که کشیش میخواند آغاز میشود.
باافزایش درخواست جوامع کاتولیک جهان برای جنگیری، واتیکان، مقرکلیسای کاتولیک یک دوره تابستانی آموزش جنگیری به کشیش ها را آغاز کرده است.
حدود ۲۵۰ کشیش از ۵۰ کشورجهان وارد رم شده اند تا در مورد تشخیص افرادی که شیطان به روحشان حلول کرده است و شنیدن تجربه کشیشهایی که مراسم بیرون راندن شیطان را انجام داده اند و چگونگی آن را آموزش ببینند.
جنزدگی به دلیل تصویری که از آن در فرهنگ عام بدست داده می شود و فیلمهای ترسناکی که در مورد آن ساخته شده است، بحث وجدل های زیادی برانگیخته است. اما مواردی هم از سوءاستفاده فرقه های مذهبی از جنگیری دیده شده است.
آموزش جنگیری تنها دوره تدریسی است که کلیسای کاتولیک برای کشیش هایی از سراسر دنیا ترتیب داده است.
دوره آموزشی "جن گیری و دعای رهایی" اولین بار در سال ۲۰۰۵ برای کشیش های کاتولیک تشکیل شد.
رونق جنگیری در ایتالیا
'جنگیری' از جمهوری آذربایجان
دختر سه ساله مالزیایی در مراسم 'جنگیری' کشته شد
جنگیری از عروسهای چچنی به شیوه اسلامی
از آن زمان تاکنون میزان تقاضا برای این دوره آموزشی که شهریه آن ۳۰۰ یورو (۳۷۰ دلار) است، دو برابر شده است.
این دوره فشردهای که یک هفته به طول میانجامد شامل تدریس سابقه جنگیری درالهیات، روانشناسی و مردم شناسی است.
چرا تقاضا برای جنگیری افزایش یافته ؟
https://www.bbc.com/persian/world-43815521
👹بررسی ارتباط شیطان واختلالات روانی در جهان بینی اسلامی
🕋در جهان بینی اسلامی موجودی معرفی شده است که در ابتدای خلقت حضرت آدم بواسطه نافرمانی از خدا از صف فرشتگاه مقرب طرد وبه کانون شرارت وبدی در دنیا تبدیل شد.او که از طایفه جن وبه ابلیس معروف است امکان نفوذ در سیستم فکری و عاطفی انسان را دارد.در جهان بینی اسلامی به کل مجموعه ابلیس و یاران وکارگزاران آن به عنوان یک اسم عام شیطان اطلاق می شود. در برخی از اختلالات روانی نوروتیک که مبتنی بر تفکر و احساس است شیطان با تاثیرگذاری درآن نقش اساسی در ایجاد وتشدید اختلال دارد.شیطان در ارتباط با انسان مراتبی از نوع و شدت ارتباط دارد که به ترتیب عبارتست از: وسوسه درونی،وسوسه و حضور فیزیکی، وتصرف و تسلط شدید.نسبت موفقیت شیطان در اثرگذاری در انسان با نسبت ایمان و تقوای فرد رابطه معکوس دارد. یکی از راههای گمراهی یا ممانعت از طی صراط مستقیم یا به تاخیر انداختن تکامل وعقب نگهداشتن مومنان از راه راست توسط شیطان، دچار کردن انسان به اختلالات روانی است.در این مقاله با استفاده از متون اصیل اسلامی ارتباط شیطان با اختلالات روانی مربوط بررسی می گردد.
https://chat.whatsapp.com/KOKQ2EVLsew947xmwXOufx
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی ارتباط شیطان واختلالات روانی در جهان بینی اسلامی
مسعود رافت نیا - کارشناس ارشد روان شناسی بالینی،واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک ،ایران
سیدعلی آل یاسین - استادیار گروه روان شناسی بالینی، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی ،اراک ،ایران
👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
https://civilica.com/doc/577403/
9aff95a6-7bd3-4bcc-95bd-3723e5f79754.pdf
620.6K
زشتی گرایی نفس در حیات انسان از منظر قرآن و مکتب تحلیل روانی
نویسنده:
علی بناییان اصفهانی ، محمد جواد نجفی ، حمید طاهر نشاط دوست
چکیده مقاله:
انسان در طول حیات دنیوی خویش از سویی به نیکی و زیبایی و از سوی دیگر به زشتی ها می گراید. از این رو، خداوند در قرآن خطرات و خطورات پلید نفسانی را به انسان یادآور شده است و نفس اماره را به مثابه خاستگاه زشتی گرایی روان، فریبنده توصیف و شناخت مهالک نفسانی را مقدمه وصول به حیات طیبه قرآنی معرفی کرده است. یکی از وظایف دانش روان شناسی کشف و تبیین خاستگاه زشتی گرایی نفس و عوامل موثر بر انحراف حیات بشری است. از میان مکاتبی که در روان شناسی با نگاهی ژرف به این مساله پرداخته، باید به مکتب تحلیل روانی اشاره نمود. از میان روان شناسان این مکتب، دیدگاه های زیگموند فروید (موسس مکتب) و کارل گوستاو یونگ نیازمند بررسی تطبیقی با دیدگاه قرآنی، اسلامی است. این نوشتار نخست به تبیین مفهوم نفس و ویژگی های آن پرداخته، سپس فرایند تاثیرگذاری نفس اماره را بیان نموده است. همچنین خاستگاه زشتی گرایی نفس از منظر فروید و تاثیر نیروهای شیطانی از منظر یونگ را توصیف کرده و به بررسی تطبیقی این دیدگاه ها با نگرش قرآنی پرداخته است. خاستگاه زشتی گرایی نفس در لسان قرآن، نفس اماره و در نظریه فروید نهاد خوانده شده است. از منظر قرآن، نفس اماره متاثر از گرایش های منفی درونی (هوای نفس) و محرک نامرئی بیرونی (شیطان) آدمی را به ارتکاب زشتی فرامی خواند. از این رو، قرآن شیطان را به عنوان دشمن و موجب سقوط انسان معرفی نموده و حاوی برنامه عملی مبارزه با شیطان است. روان شناسی تحلیلی یونگ نیز ...
👨👩👧👦خانواده سالم
در نظریات گوناگون تعاریف متعددی شده است. از نگاه سیستمی براد شاو و نظرات مك گراو خانواده سالم، خانوادهای مبتنی بر #دوستی، #صمیمیت، #احترام_متقابل و
#اعتماد اعضاء نسبت به همدیگر است. در این خانواده در عین انسجام و گرمی، آزادی افراد محترم شمرده میشود و اعضای آن در فراهم آوردن نیازهای خود و
سایرین تلاش میکنند.
کانال علمی آموزشی کانون تخصصی مشاوره و مددکاری خادمیاران رضوی( استان کرمانشاه )
@ravanshenasyvamoshavereh
بمناسبت فرا رسیدن دهه کرامت ، کانون تخصصی مشاوره و مددکاری خادمیاران رضوی استان کرمانشاه « با متخصصین مشاوره و روانشناسی دارای تحصیلات ارشد و دکتری » به شهروندان گرامی خدمات مشاوره ای رایگان ارائه میدهد.
شامل : کارگاه های آموزشی با موضوع های مختلف و مشاوره های فردی و گروهی تخصصی
« دهه کرامت : از تاریخ ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها الی ولادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام. شنبه : ۲۲ / ۳ / ۱۴۰۰ الی سه شنبه: ۱ / ۴ / ۱۴۰۰»
جهت مراجعه حضوری از ساعت ۱۶ الی ۲۰ به آدرس : شهرستان کرمانشاه ، بلوار طاقبستان ، حد فاصل کوچه ۱۱۶و۱۱۷ مراجعه و یا جهت دریافت وقت قبلی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن :
83 - 34 233 7220
تماس حاصل فرمایید.
آدرس کانال علمی آموزشی کانون تخصصی مشاوره و مددکاری خادمیاران رضوی( استان کرمانشاه ) در پیام رسان ایتا:
@ravanshenasyvamoshavereh
واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/KOKQ2EVLsew947xmwXOufx
💠👇💠👇💠👇💠👇💠
👈 قابل توجه روانشناسان ، مشاوران ، اساتید ، هیات علمی و دانشجویان روانشناسی و مشاوره دانشگاهها 👉
🔹 ژورنال کلاب روانشناسی - جلسه 1️⃣ 🔹
ارائه جدیدترین ، کاربردی ترین ، بروزترین مطالب ، مقالات و پژوهشهای روانشناسی
برای پذیرش ، ارائه در جلسه مجازی و انتشار در بولتن ژورنال کلاب ، می توانید "چکیده" مقاله ، پژوهش و جدیدترین ترجمه های خود را در ایمیل ارسال نمایید
پس از بررسی اساتید شورای علمی ، با شما در ارتباط هستیم
ایمیل : Eshraqfars@yahoo.com
ارتباط با مسئولین برگزاری :
09170002911 - 09171258209
لینک ورود به جلسه رایگان :
http://www.b2n.ir/journalclub
لطفا ، این جلسه را به سایر روانشناسان و مشاوران استان خود اطلاع رسانی بفرمایید
🌹👆🌹👆🌹👆🌹👆🌹
به نام خدا
در تاریخ 1400/03/20 ساعت 9صبح به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه معصومه(ع) اعزام تور دوچرخه سواری آقاعلی ابن موسی الرضا (ع) از محل دفترآستان قدس کرمانشاه با حضور مسئولین وخادمیاران ورزشی باحمایت سپاه حضرت نبی اکرم (ص)ودبیر خانه کانون های خدمت رضوی استان کرمانشاه با بدرقه خاصی برگزار گردید این تور از کرمانشاه به مقصد قم وسپس به همراه سایر خادمیاران ورزشی از قم به کاروان دوچرخه سواری حرم تا حرم ملحق خواهند شد
شعار این تور ضمن یک کار معنوی وتوسل به آقا علی ابن موسی الرضا (ع)برای موفقیت نظام از تمام جوانان بخصوص ورزشکاران در خواست کردندبا حضور حداکثری در پای صندوق رای فرد اصلح را انتخاب وتوطئه های دشمنان را نقش برآب کنند