📌 #مزاج_شناسی (بخش اول)
⁉️ مزاج شناسی چیست ⁉️
📝 مقدمه:
📖 کلمه مزاج برای همه ایرانیان نام کاملاً آشنایی است. افرادی را که زود عصبانی می شوند ★آتشین مزاج★ می خوانند، افراد دیر جوش و کم حرف و غیر فعال را ★سرد مزاج★ می نامند.
✅ حقیقتاً معنی مزاج چیست ⁉️ چگونه می توانیم مزاج خود را یا به تعبیری درست تر طبیعت بدن خود را بشناسیم ⁉️
✴️ اختلاف طبایع افراد همیشه مورد کنجکاوی و سؤال بوده است.
↩️ در یک روز پائیزی به مردمی که بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به محل کار در حرکتند دقت کنید تعدادی با پالتو و شال و کلاه، تعدادی با یک ژاکت معمولی و تعدادی فقط با یک پیراهن بیرون آمده اند، این ها چه تفاوتی دارند ⁉️
👌 تعدادی خیلی زود چاق می شوند و عده ایی با وجود خوردن مقدار قابل توجهی غذا، همچنان اندام مناسبی دارند، تعدادی خواب سبک دارند و ساعات خوابشان کم است، تعدادی خواب سنگین و طولانی دارند، بعضی ها خیلی تند و تیز هستند، بلند و سریع تکلم می کنند در حالی که تعدادی نیز خیلی آرام و منقطع و با تأنی حرف می زنند، برخی افراد با خوردن یک خیار دل درد می گیرند و به قول معروف سردیشان می شود در حالی که بعضی ها با خوردن نیم کیلو خیار هیچ واکنشی ندارند.
✅ تمام آزمایشات بالینی این افراد سالم است و از لحاظ بررسی خون و بافت های بدن و اعضاء و تمام موارد آزمایشگاهی همه طبیعی هستند پس اختلاف این افراد در کجاست ⁉️
📚 جواب تمامی این سؤال ها را در طب اسلامی_ایرانی در بحث طبایع یا مزاج پیدا می کنیم.
↩️ طبیعت انسان ها با هم تفاوت دارد، اگر بخواهیم سبک زندگی سالم و روش دستیابی به سلامت واقعی را تجربه نمائیم، باید به جسم و روان آدمی ازدیدگاه طب سنتی یا طب مزاجی ایران نظر کنیم.
با لمس لینک پائین می توانید ادامه ی مطلب را با این مضامین مطالعه نمائید:
#تعریف_ارکان
#تعریف_مزاج
#انواع_مزاج
#تعریف_خلط
و هرچیزی مزاجی دارد، که خود شامل این موارد است ⬇️
فصول، گیاهان، حیوانات، ساعات شبانه، مزاج عضوی، مزاج مکان ها، مزاج جنسیتی، روز، اسنان (سن ها)، انواع مزه ها.
👉 yon.ir/guT8Z 👈
#مزاج_شناسی
#مقالات
📚 منبع: گروه تحریریه احیای سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
#نکته_های_شنیدنی 📌 #لقوه
♦️🔹 علتی باشد که در عضلات روی و چشم حادث می شود و شقی از روی به جانب غیر طبیعی منجذب گردد و از هیئت خود بگردد و آن دو قسم است استرخائی و تشنجی، اما تشنجی درهم کشیدن پوست پیشانی بود و از جانب صحیح چشم بر هم نتوان نهاد.
✳ علاج: چون علاج تشنج بود و آن چه استرخاء بود ضعف حرکت دهن باشد و کدورت حواس خصوصا حس ذوق و پلک زبرین چشم فرو افتاده باشد و مست خی باشد.
❇ علاج: تا هفت یا چهارده روز معالجه نکنید اما رای حقیر بر این است که تا بیست روز معالجه نباید کرد و در خانه تاریک نشسته، آب نخورد و تا تواند چیزی نخورند، چون فالج بعد از آن جلابی از بادیان و انیسون و تخم کرفس و سنامکی و بسفایج و گلقند خورند، غذا نخوداب با فلفل و زعفران و دارچینی خورند و گوشت کبک و تیهو مفید باشد و تنقیه به حب صبر و حقنه های حاد کنند و پوست بیخ گبر در ماء عسل بجوشانند و بدان غرغره کنند و مرزنجوش و سعتر و جند بیدستر بجوشانند و سر روی بخار آن دارند و کندر و مصطکی بخایند و اکیر و فلفل و جوزبوا و قرنفل و عاقرقرحا در دهان گیرند و رشته از جوزبوا در گردن کنند و بدین حقنه عمل نمایند: تاجریزی، گل گاوزبان و ریشه رازیانه و بابونه و اکلیل الملک و مرزنجوش و اسطوخودوس و رازیانه و انیسون و پوست بیخ گبر پوست بیخ کرفس، حلبه، بزرکتان از هر یک دو مثقال، مغز تخم کافشه هشت مثقال، شحم حنظل، حب النیل و اشق و جاوشیر و سکبینج از هر یک یک مثقال، مغز بادام و مغز بید انجیر از هر یک سه مثقال، تربد یک مثقال، سنا مکی دو مثقال، مجموع را نیم کوب در دو من آب بجوشانند و نیم گرم با روغن بادام تدبیر نمایند و بعد از تنقیه بدین معجون مداومت نمایند: زنجبیل، وج، شیطرج، عاقرقرحا، فلفل از هر یا ده مثقال، فرفیون سه مثقال، جاوشیر سه مثقال، هلیله سیاه، هلیله کابلی، مغز بادام، مغز جوز از هر یک ده مثقال، عسل بلاذر پنج مثقال، مجموع آن را سوده و گذرانیده با روغن جوز چرب کنند با سه چندان عسل معجون سازند، هر روز صبح یک مثقال بخورند.
#لقوه
#نکته_های_شنیدنی
📚منبع: حدیقه الطب/ ص۴۲/ عبدالجوادبن ابوالقاسم اصفهانی.
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🔺 #سرکه_خانگی_بخش_دوم (طرز تهیه سرکه به صورت خانگی)
↩️ در بخش اول ضمن بیان مقدمه، مواد و شرایط لازم برای تهیه سرکه شرح داده شد. در این بخش در ادامه طرز تهیه سرکه انگور، خرما، کشمش و سیب تشریح میگردد.
3️⃣ طرز تهیه سرکه انگور:
یکی از سرکههای مورد علاقه عموم که تولید آن بسیار رایج است، سرکه به دست آمده از انگور است که توصیه میشود از انگوری که شیرینی زیادی داشته باشد، استفاده نمایید تا سرکه بهتری تولید شود.
👌 لازم به ذکر است اگر انگور اصلاً شیرین نباشد، سرکه تولید نخواهد شد.
برای تهیه سرکه انگور طی دو مرحله ذیل عمل نمائید:
۳-۱) مرحله اول:
ابتدا انگورها را بشویید و سپس آنرا در ظرف یا بشکهای قرار دهید.
👌 لازم به ذکر است اگر انگور را چنگ بزنید و لِه کنید و در بشگه بریزید، زمان انجام فرایند تولید سرکه در مرحله اول کاهش مییابد.
سپس بسته به میزان شیرینی انگور میبایست مقداری آب داخل بشکه بریزید.
تقریباً به ازای هر یک کیلو انگور شیرین ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم آب به آن اضافه کنید.
اگر شیرینی آن کم باشد، میزان آب کمتری نیاز است.
بشکه حاوی انگور و آب باید مقداری سرخالی باشد تا کف ایجاد شده بر اثر فعل و انفعالات مربوطه سرریز نشود.
پس از ریختن آب به مقدار مشخص، درب بشکه را باید به صورتی که مانع از تردد هوا نگردد، بر روی ظرف قرار دهید، یعنی چون در مراحل تهیه سرکه، واکنش تخمیر نیاز به وجود هوا دارد، نباید درب ظرف سفت و کیپ گردد، بلکه باید جریان هوا کمی برقرار باشد تا در روند تهیه سرکه مشکل ایجاد نشود.
⚠️ تذکر بسیار مهم:
هرگز در مراحل تولید سرکه نباید درب ظرف یا بشکه را کاملاً به صورت کیپ بگذارید چرا که در صورت در جریان نبودن هوا، هرگز سرکه ترش نخواهد شد.
#پشه_سرکه:
بعد از ۴-۵ روز از مرحله اول که انگور در حال تغییر شکل است یعنی لک دار شده و در حال گندیدن است، سر و کله حشراتی پیدا میشود که به آنها پشه سرکه یا پشه میوه میگویند. این پشهها در فرایند تخمیر ماده اولیه و تولید سرکه موثر میباشند.
پشه سرکه حشرهایست که به بوی تخمیر و سرکه جلب میشود و مخمرهای عامل گندیدگی میوهها را با خود بر روی میوههای گندیده و یا رسیده حمل کرده و در آنجا کشت میدهند و در داخل آنها تخم ریزی میکنند.
هر گاه دمای محیط از ۲۵ درجه سانتیگراد پایین بیاید قدرت زاد و ولد این حشرات کم شده و در نهایت در زیر ۱۶ درجه سانتیگراد باعث از بین رفتن پشهها میشود و اگر دمای محیط بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نیز باشد باعث عقیم شدن حشره نر ودر نهایت باز منجر به از بین رفتن آنها میگردد، پس نتیجه میگیریم بهترین دما جهت زندگی این پشه ها ۲۵ درجه سانتیگراد است
↩️ برای دیدن ادامهی مطلب روی لینک زیر کلیک کنید
👉 yon.ir/s2wLw 👈
#سرکه_خانگی
#بخش_دوم
#آشپزخانه_احیای_سلامت
✍️ تهیه کننده: یکی از حامیان احیای سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
💠 درمحضرشیخ الرئیس: تاثیرات اغذیه
🏃 حرکت بر طعام
🔺 افساد حرکت بر طعام از سه وجه است:
➖ یکی آنکه طعام را می جنباند،پیش از آنکه هضم شود و معده و آلات حوالی آنکه یاری دهنده هضم اند،نیکو مجتمع نمی شوند
➖ دوم آنکه حرارت غریزی که فاعل هضم است متوجه ظاهر می شود و از باطن قصور می یابد و قوه هاضمه ضعیف می گرداند
➖ سیوم آنکه غذای هضم نشده به عروق می برد و موجب سدّه یا گرفتگی می شود.
🔺 دفع مضرت این فساد هم همان قی یا اسهال است در اسرع وقت که اگر زمان بر او گذشت تدابیر دیگر لازم است.
والله اعلم!
✍ گردآوری: یکی از حامیان احیای سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
هدایت شده از کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🔶 عنوان: عوارض درمان ریزش موی سر با استفاده از قرصهای شیمیایی و تدابیر جایگزین
▪️ سن: ۳۲ سال
👱 جنسیت: مرد
🔹 شهر: خراسان رضوی
❓ پرسش:
جهت درمان ریزش موی سر از قرص فینپیشیا یا فیناستراید همراه با ماینوکسیدل استفاده کرده ام و موی سرم مجدداً رشد کرده ولی دکتر گفته که قرص را باید همیشه مصرف کنم آیا مصرف طولانی مدت این قرص زیان بار است یا خیر در ضمن تاثیر بر روی حجم منی داشته و گفته اند برای زن بار دار تماس با شخصی که این قرص را مصرف میکند خوب نیست لطفاً راهنمایی بفرمائید آیا مصرف را ادامه دهم؟
✅ پاسخ :
عوارض بسیار بدی دارد لذا مصرف آن را به تدریج قطع کنید.
با روغن بابونه، کف سرتان را ماساژ بدهید.
از خوردن غذاهای خشک اجتناب کنید و دستورات بهداشتی پوست و مو را رعایت نمایید.
نشسته حمام و نشسته موها را شانه کنید.
از صابون زیتون یا قهوهای و گل سرشور استفاده کنید.
صورت را روزانه با آب بشویید.
صورت را هفتگی با لیف و کف صابون زیتون / قهوهای بشویید.
📘 منبع: کتاب #پرسش_و_پاسخ حکیم دکتر روازاده
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🔶 از خواص چربی دنبه گوسفند
▪️ چربی دنبه گوسفند هرچقدر وارد بدن شود به همان اندازه بیماری از بدن خارج میشود.
▫️روغن حیوانی هیچگاه در رگ ها رسوب نمیکند و تازه باعث سوزانیدن کلسترول مضر بدن میشود.
▪️ در ذیل مقاله مندرج در روزنامه کیهان تحت عنوان “روغن دنبه بخوریم یا نخوریم؟” برای علاقمندان درج شده است:
▫️ مصرف دنبه یا روغن حیوانی در غذا یکی از چالشهای طب جدید و قدیم بوده است. به طوری که کارشناسان تغذیه استفاده مدام از روغن دنبه را عامل بیماریهای قلب و عروقی میدانند و علمای طب سنتی بر عکس معتقدند که استفاده از دنبه باعث کاهش بیماریها و از همه مهمتر لاغری میشود.
▪️ شاید الان هم در بسیاری از روستاها افرادی باشند که بالای ۱۰۰ سال عمر دارند و حتی یک بار لب به روغن نباتی یا کارخانهای نزده باشند. اما صحیح و سالم به زندگی خود ادامه میدهند. واقعیت این است که مصرف دنبه با شرایط شهرنشینی و بیتحرکی اصولی دارد که اگر رعایت شود میتوان از خواص خوب آن بهرهمند شد.
برای مثال مداومت مصرف دنبه برای کسانی که فعالیت بدنی مناسبی ندارند و بیتحرک هستند، میتواند منجر به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی شود.
▫️ بسیاری از متخصصان طب سنتی نیز معتقدند اگر روغن دنبه به روشهای صحیح تهیه شود، میتواند دارای کمترین مضرات برای بدن باشد. بطور مثال پیاز و ترکیباتی که به دنبه گوسفند اضافه میشود تا بوی بد دنبه را از بین ببرد آن را اصلاح هم میکند یعنی لزجی و غلظت آن را از بین میبرد و مانع رسوب آن در رگها میشود.
✅ خواص دنبه از نگاه طب سنتی
متخصصان طب سنتی میگویند مصرف روغن دنبه کلسترول را پایین میآورد و باعث چاقی هم نمیشود.
مصرف روغن دنبه باعث شفافیت پوست میشود. همچنین برای پاک شدن تیرگیهای حاشیه صورت روغن دنبه گزینه مناسبی است. یک وعده غذایی با روغن دنبه سه برابر غذا با روغنهای دیگر انرژی و قوت دارد.
🔅 همچنین روغن دنبه عصاره ۶۰ تا ۷۰ نوع چربی گیاه است. چون گوسفندان گیاهان مختلفی را میخورند.
روغن دنبه براحتی از ظروف پاک میشود. اما روغنهای نباتی و مایع علاوهبر شوینده نیاز به سیم و پاککننده قوی هم دارند. حال تصور کنید این روغنها با رگهای شما چه میکنند!
⬅️ همچنین از خواص روغن دنبه لاغری و تناسب اندام است. یکی دیگر از خواص روغن دنبه، درمان افسردگی است. برای شادابی پوست هم روغن دنبه غوغا میکند. مخلوط دنبه با خرما برای رفع کمر دردهای سیاتیکی و رفع درد مفاصل بسیار مفید است.با این وجود مصرف روغن دنبه برای افراد کمتحرک، سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمیشود.
🔅 دنبه روغنی ایدهآل برای سرخ کردنیها
طبع روغن دنبه گرم است و به همین دلیل مصرف آن برای بسیاری از بیماریها مفید است، چرا که در طب سنتی اعتقاد بر این است که خوراکیهای با طبع گرم برای سلامت انسان مفیدترند. روغن دنبه بسیار آسانتر از روغنهای نباتی جامد و مایع، هضم و جذب بدن میشود و مصرف به اندازه و صحیح آن باعث کنترل چربی خون شده، علاوهبر اینکه این روغن، یکی از روغنهای ایدهآل برای سرخ کردن غذاهاست.
♨️ روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب میشود، با این وجود بایستی توجه داشت به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرباشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا بایستی باید با احتیاط همراه باشد.
🔅 ایجاد تناسب اندام از خواص روغن دنبه است. متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف روغن دنبه به کاهش وزن و لاغری افراد چاق و چاق شدن افراد لاغر کمک میکند.
♨️ روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامینها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوانسازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماریهای مختلف میشود.
🔅 یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضدافسردگی این روغن است. روغن دنبه خاصیت سمزدایی دارد و میتوان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی رودهها استفاده کرد.
♨️ طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی
به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید. سپس دنبهها را آبکش نموده و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.
🎯 ادامه مطلب
🌐 yon.ir/LMGLY
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw