📍مبانی #طب از منظر آموزه های دینی – بخش سوم
🔺 مبانی سوم، توجه به اخلاط و مزاج های چهارگانه انسان
⬅️ براساس آموزه های اسلامی، توجه به اخلاط و مزاج های چهارگانه انسان، از دیگر مبانی مهم طب است که در این بخش به آن پرداخته می شود:
✨ مزاج همان کیفیت همگون یا حالتی است که بر اثر واکنش متقابل اجزای ریز موّاد متضادّ با یکدیگر حاصل می شود. به دیگر سخن، مواد مختلف با هم می آمیزند و بر هم تاثیر می گذارند و از این آمیزش یا تاثیر، کیفیت متشابهی به نام مزاج حاصل می شود، پس مزاج، همان حالت فعالیت کل بدن یا اجزای آن است و همه موجودات مادّی و معنوی، دارای مزاج هستند.
✨ چگونگی پیدایش مزاج:
همه انسان ها به لحاظ شکل، اندام، قد، وزن و صورت ظاهری، یا یکدیگر تفاوت دارند، همچنین به جهت حالت و وضع بدنی نیز گوناگون هستند. این اختلاف، به سبب غذایی است که بدن آن ها را می سازد و ورود مستمرمواد گوناگون غذایی به بدن، مایه پدید آمدن مزاج می شود.
⬅️ براین اساس، مزاج با دگرگونی آب و هوا یا رژیم غذایی و بهداشت و کار و مسکن ،تغییر می کند و می توان با مدیریت این گونه تغییرات، از انحراف مزاج از سلامت به سوی بیماری پیش گرفت.
✨ ویژگی های مزاج هاب گوناگون
مزاج های گوناگون، همان واکنش های متفاوت بدن در برابر عوامل خارجی است؛ اگر در بدن فردی، میزان مواد کانی و معدنی، نظیر آهن و کلسیم و.. و یا املاح، از اندازه عادی بیشتر باشد، مزاج وی خشک است.
✨ چنانچه مقدار بیش تری آب در سلول های بدن فرد جمع و رطوبت بر وی غالب گردد، مزاج وی را رطوبتی می نامند. همچنین هر دارو یا غذایی که سبب بالا رفتن کار غده تیروئید یا پایین آمدن آن باشد، به ترتیب مزاج فرد را گرم یا سرد می گرداند.
📙 منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص۹۱.
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
📌 #نکته_های_شنیدنی: ضرورت تصحیح و تعدیل خوردن و آشامیدن
💠 اصل #خوردن_و_آشامیدن و علاقه انسان به آن و لذت بردن از غذاها و نوشیدنی ها، امری فطری و غریزی است که خدای رحمان در نهاد او قرار داده است و هرگز نکوهیده و بد نیست. گواه این مدعا، آموزه های دینی است که به نعمت های مختلف الهی و خوردنی ها و آشامیدنی ها اشاره دارد. براساس طب اسلامی، طبیب باید برای درمان فرد، تغذیه وی را اصلاح کند.
↩️ در قالب دو عنوان اصلی خوردن و آشامیدن، به تحلیل و بررسی این اصل مهم طبی می پردازیم:
1️⃣ خوردن صحیح، اهمیت و نقش آن در سلامت
در دین مبین اسلام، بیش از همه ادیان به اصول و مبانی تغذیه و خوردن توجه شده است.
تغذیه صحیح و مورد نیاز از مهمترین عوامل تندرستی است.
2️⃣ آشامیدن، آداب و بایسته ها و فواید
براساس آموزه های دینی، نوشیدن نیز بسان خوردن، امری مهم استو باید درست و با رعایت آداب و بایسته های آن باشد.
آب و اهیمت آن از نگاه دین: آب اساسی ترین مادّه حیات و زندگانی و جزء اصلی سازنده همه موجودات زنده است.
💧آداب نوشیدن #آب
اثر نوشیدن آب در سلامتی: به هر روی، آب در زندگی همه موجودات، نقشی بسیار اساسی دارد. این مایه حیات، کارکرد دستگاه گوارش را در وضعی مطلوب نگاه می دارد و اثر مهمی در جذب انرژی و مواد مغذی ضروری ایفا می کند. همچنین از طریق تعریق و دفع ادرار، به تعادل و ثبات دمای بدن و نیز خروج سموم و مواد زاید از اعضای داخلی بدن کمک می کند.
📕 منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص۱۳۲.
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🌙 در وعده سحر، همراه با غذای سحر از مواد غذایی خام همچون کاهو یا میوه استفاده نکنید.
🍃 در آداب تغذیه در ماه مبارک رمضان خوردن وعده سحری بسیار تاکید شده است تا روزه داران محترم بتوانند روزه های خود را بدون تحمل گرسنگی و ضعف های طاقت فرسا پشت سر بگذارند و انرژی لازم را برای انجام مستحبات و اعمال ویژه این ماه داشته باشند.
🍃 یکی از چیزهایی که حتی به غلط مورد سفارش برخی از پزشکان امروزی هم می باشد، صرف میوه در وعده سحری می باشد به اعتقاد آنها مصرف انواع میوه به علت درصد بالای آب آن باعث کاهش تشنگی در طول روز میشود.
ولی باید بدانند خوردن میوه و مواد غذایی خام با توجه به موارد ذیل در وعده سحری به هیچ وجه از نظر طب سنتی مورد تایید نمی باشد:
1️⃣ خوردن مواد غذایی خام همراه با پخته ممنوع می باشد و در وقت سحر، زمان زیادی برای رعایت فاصله بین خوردن مواد پختنی با مواد غذایی خام و میوه ها نداریم.
2️⃣ عموماً اکثر میوه ها و مواد غذایی خام سریع الهضم می باشند و انرژی لازم را که باید تا افطار برای بدن تامین نمایند را به ما نمی دهند و اولویت با خوردن مواد غذایی پختنی به ویژه غذاهای خورشی با گوشت چرب گوسفندی می باشد تا باعث گردد در طی روز گرسنه نشوید.
⭕️ تذکر:
➖ برای خوردن میوه، توصیه می شود مخصوصاً افراد لاغر در فاصله افطار تا سحر، از میوه های آبدار استفاده کنند. البته با رعایت فاصله زمانی با افطار و زمان خواب.
➖ به همراه غذا می توانید ماست (در صورتیکه غذا گوشتی نباشد)، ترشی (در صورتیکه غذا همراه با برنج نباشد)، سبزی خوردن تازه، پیاز و زیتون میل نمایید، البته سه نکته می بایست مد نظر قرار گیرد اولاً افراط نکنید، ثانیاً موارد ممنوعه را رعایت کنید و ثالثاً بسته به مزاج خود، مواد غذایی و میزان مصرف آنرا تعیین کنید.
➖ افرادی که معده های ضعیفی دارند که عمدتاً در ماه مبارک رمضان مشکلشان تشدید پیدا می کند، بهترین غذایی که می توانند مخصوصاً در وعده سحری مصرف نمایند، غذاهایی است پر انرژی که خیلی خوب پخته شده باشد مانند حلیم و یا آش هایی که خوب پخته شده باشند از جمله آش شعله قلمکار.
⬅️ این غذاها ضمن ایجاد انرژی و قوت در طی روز برای روزه داران، باعث می گردند تا هم معده اذیت نشود و هم هاضمه ساعتها مشغول هضم باشد و احساس گرسنگی و ضعف در طی روز به سرعت پیدا نشود. ضمناً افراد دارای معده ضعیف، بهتر است کشک نیز همراه آش نخورند.
✍️ منبع: گروه تحریریه احیای سلامت
#ماه_رمضان
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
⬅️ #تراریخته
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
1.mp3
12.06M
🎵 #صوت فراز هایی از #حکمت_حکیمان
⬅️ #اخلاط قسمت اول
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
⭕️ آشنایی با #لغات_و_اصطلاحات طب اسلامی ایرانی: #زفت (Pitch)
🔺 زفت (Pitch): صمغ حاصل از گیاهان مختلف که بر روی پارچه می مالند و به منظور تداوی جلدی بر موضع مورد نظر می چسبانند. هیدروکربورهای جامد که بنام قیرهای معدنی مصرف می شوند و در تداوی جهت مالیدن روی پوست درموضع ضرب دیده به نام مومیائی مصرف می کردند.
🔺 نوعی قیر باشد و آن چیزی است سیاه چسبنده که از درخت صنوبر حاصل شود و بر سر کچلان چسبانند و آن سه نوع است، یکی زفت رومی که براق، صاف و املس است و دیگری زفت تر که آن آبکی و روان باشد و آن را درمرهم بکار برند و آن از قبیل قیر است و از انواع صنوبر گیرند. نوع سوم زفت خشک است و آن را بیشتر از تنوب ارز گیرند که بوته کبر وصنوبر نر باشد، دارای اقسامی است.
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🚨 #اطلاعیه مهم جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
با توجه به فیلتر شدن تلگرام ؛
بدین وسیله به اطلاع اعضای محترم می رساند، سایت مرجع حامیان کشاورزی ایران با آدرس ( hamiyanekeshavarzi.ir ) را برای تداوم ارتباط و بهره مندی از مطالب ارزنده و مقالات مرتبط با کشاورزی همواره دنبال نمایید.
❗️❗️❗️ ضمناً می توانید جهت حفظ ارتباط از طریق پیام رسان های ذیل با کلیک بر روی لینک های زیر ما را دنبال کنید و در پیام رسان #سروش ا عضو شوید.
⬇️ کانال رسمی جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران در پیام رسان #سروش
⬅️ #سروش:
🆔 sapp.ir/hamiyanekeshavarzi
⬅️ اینستاگرام:
📸 instagram.com/hamiyanekeshavarzi
⬅️ تلگرام:
☑️ https://t.me/hamiyanekeshavarzi
⬅️ سایت:
🌐 hamiyanekeshavarzi.ir
°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°🔷°❁°
🔃 رابطه متقابل دین و سلامت
💎 دین مبین اسلام، کامل ترین آیین الهی است و برای همه ساحت ها و ابعاد وجودی انسان (اعم از جسم و روح) برنامه های جامعی دارد. انسان متدین نیز، با عمل به آموزه های این دین آسمانی، روشی را در زندگی خود می پذیرد که تامین کننده سلامت جسم و روحش باشد.
🔍 براساس تحقیقات اندیشمندان، تعهد و عمل افراد جامعه به دین، نقشی مهم در تحقق جامعه سالم و دور از بیماری ها دارد. طبق این پژوهش ها، هر اندازه توجه به مبانی دینی در زندگی افراد نقش بیش تری داشته باشد، بیماری ها و مشکلات جسمی، اضطراب، افسردگی و ناسازگاری اجتماعی کاهش می یابد.
🔅 انسان متدین با جهان بینی الهی و داشتن معرفت و ایمان بپروردگار، افزون بر نداشتن بیماری، عملکردی مناسب و تفری خلاق و اخلاق و رفتاری طبیعی دارد و می تواند در جامعه فعالیتی ثمر بخش و مفید داشته باشد؛ روابطش با دیگران منطقی است و می تواند با سختی ها و بیماری ها مبارزه و در برابر ناملائمات، مقاومت و ایستادگی کند و به افراد جامعه نیز یاری رساند.
🔅 در سال های اخیر، نقش دین و معنویت در سلامت افراد، مورد توجه محققان قرار گرفته است. پیچیدگی جامعه مدرن، مشکلات روز افزون و تغییر شیوه های زندگی، سبب شده است تا احساس نیاز به دین و معنویت بیش تر گردد، حتی در جوامع مادّی نیز، مردم به معنویت گرایش پیدا کرده اند.
🔅 به اعتقاد پژوهشگران، شیوه های درمانی موجود، برای بهبود سلامت جوابگو نیست، بلکه اعتقادات دینی و عمل به دستور های الهی، به گونه ای چشم گیر بر سلامت افراد اثر می گذارد. دینداری، زمینه ساز انتخاب روش خاص در زندگی می شود که بر جسم و روح فرد تاثیر می گذارد.
🔅 ایمان به حقایق آسمانی و امیدواری به لطف پروردگار، با انگیزه افزایی در بیمار، او را به مقابله با مشکلات و بیماری ها فرا می خواند و در جهت تامین سلامتی جسم و روح یاری می کند.
📙 منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص۴۰.
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
تاثیر #استرس دوران #بارداری روی تکامل و سلامت روان نوزاد
بررسی ها نشان می دهد استرس دوران بارداری با تغییر در باکتری های دستگاه گوارش تأثیر طولانی مدتی روی تکامل و سلامت روان نوزاد در سال های بعد زندگی او دارد.
📘 Clinical Obstetrics and Gynecology, July 14,2013.
📘 منبع: نشریه نوین پزشکی/ شماره ۶۳۴/ ۱۵ آذر ۹۵
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🌙 فواید #روزه_داری از معتبرترین سایت های علمی جهان- بخش پنجم
🔅روزه داری برای افزایش عمر!!
🔹 Fasting for longevity
🔅تحقیقات نشان داده است که #روزه داری طول عمر انسان ها و پستانداران را افزایش میدهد. نه تنها باعث افزایش طول عمر میشود بلکه اختلالات مربوط به افزایش سن را نیز کاهش میدهد . حتی اگر شخص روزه درای کالری رژیم خود را کم نکند!!
🔹 Dietary restriction can extend lifespan in various species. In mammals, intermittent fasting can also extend lifespan and reduce the incidence of age-related disorders, even when there is little or no decrease in calorie intake
📘 سایت (نیچر) Nature(مهمترین منبع علمی دنیا )
🌐 yon.ir/frm012
منبع: کانال مصاف
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
⬅️ نتایج تحقیق پارلمان اروپا بر مضرات #ذرت #تراریخته
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
ذرت - مراجع - وزیر بهداشت.mp3
4.02M
🎵 #صوت حکیم دکتر روازاده
⬅️ #ذرت
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🔍 یک پژوهشگر طب سنتی:
زنان #باردار روزانه یک عدد #گردو بخورند
🔸🔶 خوردن صبحانه سبک شامل نان سبوس دار به همراه عسل یا غلات پخته بسیار به زن باردار کمک می کند. اگر زنان باردار روزانه یک عدد گردو بخورند، پس از زایمان پوست شکمشان زیبایی خود را حفظ می کند، زنان بارداری که در طول دوران بارداری شلغم پخته زیاد بخورند فرزندشان بهتر و زودتر رشد می کند.
🔹🔷 به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، محمد دریایی درباره افزایش سلامت زنان باردار اظهار داشت: زنان در دوران بارداری به طور منظم و بر اساس اشتهای خود غذا بخورند، مصرف میوه ها و سبزی های تازه که حاوی اسید فولیک است برای زنان باردار بسیار مفید است.
🔸🔶 به گفته وی مواد غذایی دارای کافئین در دوران بارداری بسیار محدود شود. کم کاری خفیف تیروئید در دوران بارداری به کاهش معنی دار هوش در کودکان منجر می شود، همچنین در دوران بارداری چون افزایش نیاز مادر به آهن بیشتر می شود و به تنهایی از طریق غذا تأمین نمی شود بنابراین مصرف جو دوسر یا جو یولاف به صورت فرنی یا حریره بادام به تأمین آهن کمک می کند.
⬅️ این پژوهشگر طب سنتی افزود: زنان بارداری که در طول دوران بارداری شلغم پخته زیاد بخورند فرزندشان بهتر و زودتر رشد می کند و زودتر راه می افتد و زودتر هم حرف می زند و در مقابل امراض مختلف مقاوم تر هستند.
🔸🔶 دریایی گفت: اگر زنان باردار روزانه یک عدد گردو بخورند، پس از زایمان پوست شکمشان زیبایی خود را حفظ می کند، همچنین برای افزایش زیبایی بچه خوردن هلو بسیار مفید است. وی خاطر نشان کرد: مصرف ماهی های دریایی همراه با ادویه و سیر به افزایش هوش بچه کمک می کند، البته در تعادل مصرف شود.
⬅️ این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: برای کاهش تهوع در بارداری خوردن نان سبوس دار قبل از خارج شدن از رختخواب بسیار کمک کننده است، خوردن صبحانه سبک شامل نان سبوس دار به همراه عسل یا غلات پخته بسیار به زن باردار کمک می کند. دریایی یاردآور شد: پیاده روی منظم به رفع یبوست زنان باردار بسیار کمک می کند.
📙 منبع: ماهنامه عسل درمانی/ شماره ۱۶/ تابستان ۹۵
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw