#طرز_تهیه_شربت_های_طبی
🔸شربت عناب: چهارصد گرم عناب را بقدری کوبیده سپس جوشانیده پس از صاف کردن با پانصد گرم شکر بقوام آورده تا سفت شود جهت امراض سوداوی و تب آبله مفید است.
👌 یا اینکه عناب یک رطل (۴۵۰)گرم کاسنی و گشنیز خشک و عدس از هر یک دواقیه (۷۵) گرم درده رطل یعنی (۹۰۰)گرم آب بجوشانند تا به ثلث رسد پس صاف نموده هموزن او شکر اضافه نموده بقوام آورند. این شربت جهت امراض سینه و اسافل بدن و تسکین تشنگی و برطرف کردن حرارت خون و آبله و تبهای دیگر نافع و قوتش تا دو ماه باقی است.
✍ #شربت اسطوخودوس: اسطوخودوس ۷۰گرم، عودالصلیب و پر سیاوشان هر یک ۳۰۰گرم ریشه سوسن و تخم خطمی، گل گاوزبان و گلسرخ و گل بنفشه ، رازیانه، پوست و ریشه کرفس از هر یک ۲۰گرم مویز بی دانه ۱۲دانه سپستان ۱۲دانه همه را خیسانده سپس بجوشانید و صاف نمائید و با ۸۰۰گرم شکر قوام اورند سفت شود و در شیشه طبی ریخته جای خشک و خنک نگهدارند.
↩️ شربت صندل: جهت تقویت معده و رفع سیلان خون و ضعف دل و کبد حار نافع است یکصدگرم صندل سفید را نیمکوب کرده در ۲۲۵گرم گلاب دو شبانه روز خیسانده سپس صاف نموده و جرم صندل را نیز در آب بجوشانند تا بقیه قوت خود را به آب پس بدهد وپس از صاف نمودن با همان گلاب که صندل در آن خیسانده شده است. با ۴۵۰گرم شکر سفید بقوام آورند و اگر بخواهند سفید شود ۴۰گرم انار ترش را در آن خیسانده پس صاف کرده بقوام آورند.
📚 منبع: دکتر برای همه ص۴۳۰.
#شربت_های_طبی
#مقالات
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
این #اشتباه_در_حمام_میتواند_باعث_ریزش_مو شود
💥 یک اشتباه رایج در هنگام استحمام وجود دارد که میتواند عامل بزرگی در “ریزش موهای سر” باشد؛ در این مطلب به توضیح این مسئله پرداختهایم.
🔍 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ شستوشوی سر در حالت ایستاده در حمام و در حالتی که موهای سر بهعلت جذب آب، سنگینتر از حالت عادی است، از عوامل جدی ریزش مو میتواند باشد همچنین“شانه زدن مو در حمام” نیز از عوامل ریزش موها است.
📚 دست بردن لای موها و شستوشوی شدید موها با آب خیلی گرم و شانه زدن مو در حمام سبب شل شدن عضلات نگهدارنده موها میشود و احتمال ریزش مو را افزایش میدهد.
🕹 تمام حمامهای سنتی ایران جهت شستوشوی سر، دارای سکویی مخصوص بودهاند تا شستوسوی موی سر در حمام در حالت نشسته انجام شود؛ پس در حالت نشسته سر خود را شستوشو دهید تا موهای شما سالم بماند.
اما جالب اینکه شانه کردن موها در حالت ایستاده در بیان ائمه اطهار نیز نهی شده است کما اینکه امام علی(ع) فرمود: “ایستاده شانه زدن، فقر آورد.” (وسائلالشیعه، ج۲، ص۱۲۵)
در مورد شانه زدن مو، فواید و آداب آن، روایات زیادی از پیشوایان دین نیز به ما رسیده است بهگونهای که در برخی منابع روایی، فصلی با عنوان “شانه زدن” تنظیم شده که بیانگر اهمیت آن است.
🎯 همچنین در روایتی آمده است: “هرگاه خواستى شانه بزنى، شانه را بهدست راست بگیر و بگو بسمالله و آن را بر فرق سر بگذار و جلوی سر را شانه بزن و بگو: بارخدایا، موى و پوستم را زیبا کن، زندگیام را خوب کن و بدى را از من دور ساز، سپس سر را شانه بزن و بگو بارخدایا، مرا واپس برمگردان و نیرنگ شیطان را از من برگردان و او را نسبت به من توانایى مده، سپس دو ابرویت را شانه کن و بگو بارخدایا، از من غم و اندوه و وسوسه دلها را بزدا و شانه را بکش بهزیر دو گوشت، سپس گلاب به رویت بزن که پدرم از امام ششم روایت کرد هر که خواهد بهدنبال حاجتى رود و گلاب به رویش زند، هلاک نشود و حاجتش برآید و تنگى و خوارى به او نرسد”. (حرعاملی، وسائل الشیعه، ج۲، ص۱۲۵، آلالبیت، قم، ۱۴۰۹ق)
🔖 شانهزدن موها باعث ازبینرفتن بلغم زائد و افزایش قدرت ذهنی
درباره فواید شانه زدن صحیح موها، روایات متعددى از معصومین وارد شده از جمله امام صادق(ع) فرمود: “شانۀ سر، وبا را میبرد و شانه زدن ریش، دندانها را محکم میکند”. (وسائل الشیعه، ج۲، ص۱۲۴)
↩️ همچنین آن حضرت در حدیثی دیگر فرمود: “زیاد شانه زدن، بلغم را از بین میبرد”. (کلینی، کافی، ج۶، ص۴۸۹)
امام صادق(ع) نیز درباره فواید شانه زدن موی سر فرمودهاند: “شانه، روزى را جلب و مو را زیبا و نیاز را برطرف … و بلغم را قطع مىکند“.
پیامبر خدا(ص) نیز زیر ریش خود را چهل مرتبه و بالاى آن را هفت مرتبه شانه مىکرد و مىفرمود: “شانه ذهن را مىافزاید و بلغم را قطع میکند“. (خصال، ترجمه، جعفرى، ج۱، ص۳۹۱، نسیم کوثر، قم، چاپ اول، ۱۳۸۲ش)
#ریزش_مو
#مقالات
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶
🛎 برداشتی کوتاه از مطالب ارائه شده در کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
◀️ تسکین درد کمر
https://t.me/ravazadeh/7897
◀️ مضرات نوار بهداشتی
https://t.me/ravazadeh/7900
◀️ خطر نشت مواد سمی از دندان پر شده
https://t.me/ravazadeh/7931
◀️ فواید خوردن نمک طعام قبل و بعد غذا
https://t.me/ravazadeh/7937
◀️ ملون بخش اول
https://t.me/ravazadeh/7831
◀️ ملون بخش دوم
https://t.me/ravazadeh/7839
◀️ ملون بخش سوم
https://t.me/ravazadeh/7865
◀️ فواید کاهو و سکنجبین
https://t.me/ravazadeh/7933
◀️ درمان بیماری های مفصلی
https://t.me/ravazadeh/7919
◀️ مطلبی ناب از شیخ الرئیس
https://t.me/ravazadeh/7902
◀️ استفاده از شکم بند
https://t.me/ravazadeh/7921
◀️ نکته ای شنیدنی
https://t.me/ravazadeh/7905
◀️ لزوم استفراغ و احتباس
https://t.me/ravazadeh/7943
◀️ ممنوعیات بعد از خوردن شام
https://t.me/ravazadeh/7935
آیا می دانید که #خوردن_بادام_زمینی در #دوران_بارداری خطر آلرژی را در نوزاد کاهش می دهد❓
🕵 یافته های حاصل از مطالعه ۳۰۸ مورد آلرژی غذایی و ۱۴۰ مورد آلرژی به بادام زمینی در میان ۸۲۰۵ کودک نشان می دهد، خوردن بادام زمینی در دوران بارداری خطر آلرژی را در نوزاد کاهش می دهد، در واقع کودکانی که در دوران جنینی، مادرانشان بادام زمینی یا مغز یا آجیل مصرف کرده اند، احتمال کمتری دارد تا به این غذاها آلرژی پیدا کنند.
JAMA Pediatrics December 23, 2013
📚 منبع: نشریه نوین پزشکی|شماره ۵۶۴|۱۵ دی ۹۲
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
#مصرف_کله_پاچه
🔖 عنوان: مصرف کله پاچه
سن: ۲۳ سال
جنسیت: مرد
شهر: تهران
❓ پرسش:
میخواستم از شما درخواست بکنم در مورد مسائلی که مطرح می کنید دلایل علمی آن را هم ذکر کنید.
مثلاً در مورد کله پاچه که دارای کالری زیادی است چرا آن را تأیید می کنید؟ اگر تحقیقی در این مورد صورت گرفته آن را بیان کنید.
✍ پاسخ :
👌 کله پاچه از جمله غذاهای خوب است که برای کسانی که کار جسمانی سنگین میکنند توصیه شده است، آن هم برای صبح.
👈خلط ناشی از آن، خلط خوبی است ولی غلیظ است به همین دلیل استفاده مداوم و هر روز آن توصیه نمیشود.
📚 منبع: کتاب #پرسش_و_پاسخ حکیم دکتر روازاده
#کله_پاچه
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
#جیوه_و_تاثیرات_آن_بر_سلامتی_انسان
🕵 کارشناس گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: جیوه از راه بلعیدن، استشمام، جذب پوستی و تماس چشمی وارد بدن شده و باعث آسیب به کبد، مغز، سیستم تنفسی، پوست، چشم ها و سیستم اعصاب مرکزی می شود
↩️ جیوه از فلزات سنگین است که به صورت ترکیبات آلی جیوه، نمک های جیوه و جیوه عنصری در محیط وجود دارد. به گزارش بهداشت نیوز، کارشناس گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: جیوه از راه بلعیدن، استشمام، جذب پوستی و تماس چشمی وارد بدن شده و باعث آسیب به کبد، مغز، سیستم تنفسی، پوست، چشم ها و سیستم اعصاب مرکزی می شود؛ جیوه عنصری یا فلزی در گذشته به عنوان یک ماده بی خطر شناخته می شد، اما به تازگی گزارشاتی مبنی بر ایجاد خطر در تماس استنشاقی با آن، مشاهده شده است.
🔶🔹 “مژده رنجبر” ادامه داد: جیوه تنها فلزی است که در فرم عنصر در دمای اتاق مایع است و به راحتی تبخیر و استنشاق آن سبب مسمومیت می شود؛ نیمه عمر ترکیبات جیوه در بدن هفتاد روز است، بنابراین جذب این ماده آهسته است و این مساله زمینه ذخیره شدن در بدن را به وجود میآورد؛ جیوه در تهیه سلولز در داروسازی، صنایع پلاستیک و در تولید دستگاه های الکتریکی به کار می رود و از راه فاضلاب این کارخانه ها، مواد غذایی را آلوده می کند، همچنین در اثر سوزاندن زغال سنگ سالانه سه هزار تُن جیوه در اتمسفر پراکنده می شود.
📢 او با بیان اینکه جیوه فلزی در کارخانه ها و مراکز صنعتی(استخراج و تصفیه معادن)، لوازم خانگی، پزشکی و الکتریکی(دماسنج، ترموستات، آمالگام دندانپزشکی) استفاده می شود؛ توضیح داد: در مکان های مختلفی ممکن است انتشار محیطی جیوه رخ داده و سبب مواجهه انسان با جیوه شود که بیشتر شامل مدارس و دانشگاه ها، منازل، مراکز درمانی، مراکز تفریحی و کارخانجات است؛ همچنین جیوه صنعتی فلزی در بسیاری از لوازم خانگی مانند فشارسنج، دماسنج و لامپ فلورسنت(لامپ های کم مصرف) به کار می رود.
⬅️ رنجبر نسبت به سمی بودن بالای جیوه در هر دو حالت گازی و مایع هشدار داد و گفت: اگر این فلز سنگین و سمی خورده شود، منجر به ضایعات مغزی و کبدی میشود و از آنجا که ترکیبات جیوه در محیط به وسیله میکروارگانیسم های آب و خاک تبدیل به متیل مرکوری می شود، می تواند وارد بدن ماهی و سایر آبزیان شود و در نهایت از سوی انسان مصرف شود، مسموم شدن با این عنصر به میزان تجمع و انباشت و پخش آن بستگی دارد، فرم غبار و فرم گازی این فلز نسبت به شکل مایع آن سمیت بیشتری دارد، ترکیبات دو ظرفیتی جیوه از ترکیبات یک ظرفیتی آن سمی تر است.
🎤 این کارشناس گروه بهداشت حرفه ای، یادآور شد: شروع نشانه های مسمومیت پس از مواجه استنشاقی، بستگی به ذرات هوایی جیوه و مدت زمان مواجهه دارد؛ تماس زیاد با بخار گرم شده جیوه، سبب ایجاد نشانه ها در چند ساعت می شود، در صورتی که مواجهه مداوم با دوز کم سبب شروع نشانه ها پس از ماه ها می شود؛ مسمومیت حاصل از جیوه در صورت حاد بودن باعث اختلالات گوارشی در روده و کاهش فعالیت های کلیه و به حالت مزمن باعث ضعف اعصاب مرکزی می شود؛ سایر عوارض مسمومیت مزمن توسط جیوه، تحریک پذیری، لرزش بدن، اشکال در تکلم و ازدیاد بزاق را شامل می شود.
🕵♀ رنجبر در ادامه، گفت: مهمترین راه جلوگیری از خطرات ناشی از جیوه، ایجاد محدودیت قرار گرفتن در معرض جیوه است؛ همچنین مهمترین مورد پیشگیری از مسمومیت جیوه، تصفیه فاضلاب کارخانجات است.
🕹 او در پایان تاکید کرد: در کشورهایی که از واردکنندگان عمده ماهی هستند، لازم است اطلاعاتی در مورد آزمایش های لازم روی جیوه کسب شود.
📚 منبع: بهداشت نیوز
#جیوه
#مضرات_جیوه
برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw