انجمن راویان فجر فارس(NGO)
شهید حمید ساجدی (1343- 1357ه ش) حمید ساجدی، در محله ی اصلاح نژاد شیراز پا به عرصه وجود گذاشت. مث
شهید خسرو باقری
(1336- 1357ه ش)
در خانواده ای محقّر اما مذهبی واقع در خیابان گلکوب (کارگر) شیراز، پای به عرصه ی وجود گذاشت. هر چند محل زندگی اش از نظر اجتماعی خوب نبود ولی او از همان کودکی با مراقبت های خاص پدر، تربیت یافت و راهش را از دیگر همسالان که به باطل می رفتند جدا کرد. فقر اقتصادی، عاملی بود که خسرو باقری را با همه عشقی که به علم داشت از درس و تحصیل باز دارد. اما بالاخره با هر زحمتی بود در کنار تلاش و کارهای طاقت فرسا برای تأمین معاش خانواده به مدرسه رفت و دوران سیکل متوسطه را به پایان رسانید و به شغل بنایی روی آورد.
خسرو نیز مثل دیگر مردم به تنگ آمده از ستم ستمشاهی به راهپیمایی های میلیونی پای گذاشت و خانواده و عده ای از دوستانش را نیز با خود همراه کرد.
توزیع و پخش اعلامیه های حضرت امام رحمت الله علیه در بین مردم و تهیه ارزاق عمومی برای خانواده های بی سرپرست و تحویل آن به خانواده فقیر از دغدغه های و دل مشغولی های شهید خسرو باقری بود.
آگاهی به نحوه ی ساخت بمب های دستی، وسیله ای شده و او را وادار ساخت تعداد زیادی از این بمب ها را آماده نماید.
آن روز، (22 بهمن 57) نیز با تعدادی از همین بمب های دست ساز خود به مقابل شهربانی شتافت و همدوش مردم، به جهادی بی امان علیه خصم دست زدند. خسرو نعره زنان با پرتاب بمب ها به طرف مزدوران شاه، می خروشید که ناگاه آتش تیر دژخیمان، قامت بلندش را دشت شقایق ها کرد.
او مست و خراب جام نابی دگر است هر قطره خون او گلابی دگر است
بنگر که شهید خفته در دامن خاک در مشرق ناب آفتابی دگر است
انجمن راویان فجر فارس(NGO)
شهید خسرو باقری (1336- 1357ه ش) در خانواده ای محقّر اما مذهبی واقع در خیابان گلکوب (کارگر) شی
شهید رحمت الله دهقان
(1341- 1357 ه ش)
بیضاء فارس با آن طراوت روستایی چشم به راه تولد یکی از فرزندانش بود. چند سالی از به دنیا آمدن رحمت الله نگذشته بود که به خاطر سیاسیت های استعماری شاه در بخش کشاورزی، روستا ها را از طراوت و رونق انداخت و رحمت الله مجبور گردید به همراه خانواده جلای مولد کرده به شیراز هجرت نمایید.
در شیراز به عنوان شاگرد مکانیکی در تعمیر گاهی مشغول به کار شد تا بتواند معاش خانواده اش را تامین نماید. او که با اوج گیری امواج سهمگین انقلاب اسلامی، استاد کار ماهری شده بود، تصمیم به ازدواج گرفت و در سال 57 در سن شانزده سالگی همسر اختیار کرد.
راهپیمایی ها با آن صفوف متحد و تجلی خشم مردم در قالب شعارهای کربلایی، رحمت الله را مجذوب خود کرد و او را که همه عشقش امام و اسلام بود در همه تظاهرات شرکتی فعال داشت.
روز 22 بهمن 57، وقتی که رحمت الله و هزاران انقلابی به خروش آمده در جلو شهربانی با عمال شاه به نبردی بی امان دست زده بودند، زوزه تیری آتشین، پیکرش را به دشت شقایق تبدیل کرد و او را به کربلائیان متصل ساخت.
مادر بزرگوارش، خواب عجیبی را که در روزهای آخر زیارت مکه معظمه دیده روایت کرده و بیان می دارد که رحمت الله در عالم خواب، دست پایم را بوسید و گفت: من برای دو کار آمده ام؛ اول اینکه مرا به خاطر نا فرمانی از دستوراتت در هنگام شرکت در تظاهرات شکل گیری انقلاب اسلامی عذر خواهی نموده و دوم اینکه ایام سفر حج به سر رسیده به بدرقه تان آمده ام. صبح که از خواب برخواستم درد شدید در پاهای خود احساس کردم. به روحانی کاروان مراجعه کردم و شرح ما وقع را گفتم. او در جواب گفت: مگر او را نبخشیده ای؟ گفتم: او را خیلی وقت است که عفو کرده ام.
انجمن راویان فجر فارس(NGO)
شهید رحمت الله دهقان (1341- 1357 ه ش) بیضاء فارس با آن طراوت روستایی چشم به راه تولد یکی از فرز
شهید رضا دشت بشی
(1317- 1357 ه ش)
تولد شهید رضا دشت بیشی را در«قریه پودنک شیراز» ذکر کرده اند او که در خانواده ای فقیر اما آزاده و دین باور پرورش یافته بود از کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید و سایه پدر و نگاه مهربان مادر را از دست داد و برادرش سرپرستی او را به عهده گرفت.
رضا که به وضعیت وخیم اقتصادی برادر پی برده بود به خود اجازه نداد تا برادر را در ضیق معیشت بگذارد. بنابراین بی درنگ در همان دوره کودکی به کار و تلاش رو آورد و خویشتن را از درس و تحصیل محروم ساخت.
آتش انقلاب اسلامی از حنجره ی عاشورایی روح الله، شعله می کشید و آزادگان را مجذوب خود می کرد. رضا را که سخت به امام و اسلام دلبسته بود به خویش فرا خواند.
او نوار های سخنرانی امام را با تحمل مشقت و رنج تهیه می کرد و پس از گوش کردن به آن به دیگران می سپرد تا آنان نیز از سخنان امام بهره مند گردند. خبر بازگشت خورشید تبعیدی و خطه خوان 15 خرداد به ایران اسلامی، رضا را با شوقی وصف نا پذیر به تهران کشانید. جمال و جلال امام خمینی، هزار توی دل رضا را منور ساخته و او در بازگشت به شیراز، تصمیم گرفت همه وجود خود را برای مبارزه با رژیم شاه، وقت امام و اسلام نماید.
روز 22 بهمن 57، کربلای رضا گردید او در آن روز با دیگر همرزمان انقلابی خود در جلو شهربانی حماسه ها آفرید تا سرانجام شلیک تیری، پایش را هدف گرفت و روانه بیمارستانش کرد. در بیمارستان، وقتی به هوش آمد پرسید؛ از پیروزی انقلاب اسلامی چه خبر؟ وقتی شنید انقلاب اسلامی عالمتاب شده، آرامشی ملکوتی، سرپای وجودش را برگرفت شهید رضا دشت بشی پس از سه روز بستری شدن در بیمارستان، کربلایی شد و به روی امام حسین لبخند زد و به فرشتگان اجازه داد تا روحش را به اعلی علیین ببرند.
انجمن راویان فجر فارس(NGO)
شهید رضا دشت بشی (1317- 1357 ه ش) تولد شهید رضا دشت بیشی را در«قریه پودنک شیراز» ذکر کرده اند او
شهید رضا زارع (1338-1357 ه ش)
شهید رضا زارع در مرودشت فارس و در خانواده ای دین باور ، پای به عرصه ی وجود گذاشت . گشاده رویی و کتاب لبخند بهاری اش را هیچکس فراموش نخواهد کرد .
نگرانی اش به خاطر ناکامی در ادامه تحصیلات ، وی را به شیراز کشانید و عشق به درس و تحصیل او را وادار کرد تا شب ها به کار مشغول شده و روزها را به تحصیل شپری نماید . علاوه بر آن در راهپیمایی ها و تظاهرات نیز شرکتی فعال داشت .
رضا در ایام تحصیل ، با زحمت و کوششی طاقت فرسا ، کتاب های مذهبی را که مورد تحریم رژیم پلیسی شاه بود تهیه می کرد و پس از مطالعه در اختیار دوستان هم فکرش می گذاشت تا آنان نیز مطالعه نمایند . روز 22 بهمن 57 ، رضا با خروش مردمان همراه شده به جلو شهربانی شتافت و با تلاشی خستگی ناپذیر به کمک مجروحان حادثه پرداخت و سرانجام پس از ساعت ها مبارزه و کمک رسانی به محروحان ، با تیر آتش خصم سیه دل، کربلایی شد و در سدره المنتهی مأوا گرفت.
انجمن راویان فجر فارس(NGO)
🚩 یافاطمه الزهرا سلام الله علیها 🚩 خاکهای نرم کوشک _ ۵٠ شهید عبدالحسین برونسی تالیف :سعید عاکف شرا
🚩 یافاطمه الزهرا سلام الله علیها🚩
خاکهای نرم کوشک _ ۵١
شهید عبدالحسین برونسی
تالیف : سعید عاکف
جعبه های خالی
راوی : معصومه سبک خیز
بنام خدا
بعد از یکی از عملیات ها، برای مرخصی به خانه آمد. در را که به رویش باز کردم چشمم به دوتا جعبه خالی افتاد که در دستانش بود. از جعبه های خالی مهمات بود. آنها را به داخل خانه آورد. بعد از سلام و احوال پرسی به جعبه ها اشاره کردم و پرسیدم: این ها را برای چی آورده ای؟.
گفت: اینها را آوردهام که بچهها دفتر و کتاب هایشان را داخل آن بگذارند..... .
وقتی که داشت جعبه ها را از ماشین پایین می گذاشت، یکی از زنهای همسایه دیده بود. بعداً همسایه بمن گفت: آقای. برونسی انگار این دفعه دست پر به خانه آمده است!.
ابتدا منظورش را نفهمیدم ولی او گفت: منظورم جعبه ها است.
تا اسم جعبه را آورد، صورتم داغ شد؛ معنی دست پر بودن را فهمیدم. سریع در جوابش گفتم: اون جعبه ها خالی بودند!. همسایه گفت: لازم نیست از ما پنهان کنید، ما که غریبه نیستیم؛بلاخره حاج آقا هر چی براشون امکان داشته آورده اند.
وقتی رفتم داخل خانه، ناراحت و دلخور به عبدالحسین گفتم: کاش همون جعبه ها را نشون بعضی از این همسایه ها میدادی!.
با آن قیافه بشاش به شوخی گفت: حتماً باز کسی چیزی گفته که حاج خانم ما ناراحت شده!.
دلخور تر از قبل گفتم: یکی از زنهای همسایه فکر کرده شما توی این جعبه ها چیزی پنهان کرده و به خانه آورده ای!.
با خنده گفت: اینها یک مشت فکر و خیالاته، شما که از این حرفها نباید ناراحت بشی!.
بلند گفتم: نباید ناراحت بشوم؟.
عبدالحسین چیزی نگفت،
من ادامه دادم: شما خدای نکرده اگر اهل این حرفها بودی و این جور وصله ها بهت میچسبد، خوب نباید ناراحت میشدم؛ ولی حالا جایش هست که اون جعبه ها را به آن زنه نشان بدم و بهش بگویم که شما اینار رو برای چی آوردی.
عبدالحسین گفت: اتفاقاً جایش هست که این کار رو نکنی!. ادامه داد: میدانی بهتر است چی جواب آن زن را بدهید؟.
من همچنان او را نگاه میکردم و چیزی نگفتم سپس ادامه داد: باید میگفتی که این راه بازه، شوهرمن رفته آورده، شما هم بروید جبهه و بیاورید؛ برای جبهه رفتن جلوی هیچ کس را نگرفته اند.
مکثی کرد و با لحن طنزآلودی ادامه حرفش را این چنین داد: ما دوتا جعبه برای کتاب و دفترچه بچه ها آورده ایم. آنها بروند صدتا جعبه بیاورند!.
حالت پدرانه ای به خودش گرفت و ادامه داد: اگر چنانچه این دفعه چیزی به شما گفتند، شما باید جواب آنها را اینطوری بدهید!.
ادامه دارد...
صلوات
انجمن راویان فجر فارس(NGO)
بنام خدا ان شاالله اعزام کاروان های راهیان نور دانش آموزی با محوریت 《شهدای حرم شاهچراغ علیه السلام》
روایتهای مادر شهید ندیمی از دلبستگی پسرش به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)
https://fars.navideshahed.com/fa/news/547068/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D9%84%D8%A8%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D8%B1%D9%85-%D8%B4%D8%A7%D9%87%DA%86%D8%B1%D8%A7%D8%BA%D8%B9