📚 #یک_دقیقه_مطالعه
🍁برگ آخر
📖نقطه آغازین شیعه از کجاست؟
💠آغاز پیدایش تشیّع(4)
🔹 در ماجرای #غدیر خم، پیغمبر اکرم(ص) علی(ع) را به ولایت عامۀ مردم نصب و معرفی کردند و ایشان را همانند خود، متولّی قرار دادند.
بدیهی است چنین امتیازات و فضایل اختصاصی دیگر که همگان بر آن اتفاق داشتند و نیز علاقۀ مفرط پیغمبر اکرم(ص) به علی(ع)، طبعاً عده ای از یاران پیغمبر اکرم(ص) را که شیفتگان فضیلت و حقیقت بودند، بر این وا میداشت که علی(ع) را دوست بدارند و به دورش گرد آیند و از وی پیروی کنند؛ چنانکه عده ای را بر حسد و کینۀ آن حضرت وا میداشت.
👈گذشته از همۀ اینها، نام «شیعۀ علی» و «شیعۀ اهل بیت» در سخنان پیامبر اکرم(ص) بسیار دیده می شود؛ برای مثال، می توان به این نمونه اشاره کرد: مسعودی در کتاب خود، به نقل از عباس بن عبدالمطلب میگوید: روزی نزد رسول خدا(ص) بودیم که ناگهان علی بن ابی طالب وارد شدند. همین که چشم پیامبر(ص) به علی(ع) افتاد، چهره شان شکفت. عرض کردم: «یا رسول الله، شما به خاطر دیدن این پسر چهره تان باز شد؟» فرمود: «عمو، به خدا سوگند، خداوند او را بیش از من دوست دارد. هیچ پیامبری نیست، مگر اینکه اولادش، از صلب خود اوست؛ ولی اولاد من، پس از من، از نسل علی هستند. در روز قیامت، مردم را به نام خود و نام مادرشان بخوانند، برای اینکه خداوند پرده پوشی میکند؛ جز علی و شیعیانش که آنان را به نام خود و نام پدرانشان صدا میزنند.»
👈ظهور معنای شیعه در احادیث و سخنان پیامبر(ص) آشکار و روشن است و آنان با این تأویلها خواستهاند از پذیرش حقیقت بگریزند. این را نیز باید دانست که مصداق شیعه در همان عصر پیامبر مشخص بوده است و عدهای از اصحاب پیامبر(ص) در همان زمان، به «شیعۀ علی» مشهور بودند.
👈کوتاه سخن آنکه باید گفت نام شیعه را بر دوستداران علی(ع)، پیش از همه، رسول خدا(ص) گذاشته بودند و حوادث دیگری مانند سقیفه، جنگ جمل، حکمیّت و واقعۀ کربلا، بر گسترش این واژه و آموزههای تشیّع تأثیر گذاشته است.
📘برای مطالعۀ بیشتر👇
📚محمدحسین طباطبایی، شیعه در اسلام، دفتر انتشارات اسلامی، 1362.
📚 محمدرضا خضری و دیگران، تاریخ تشیّع، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و انتشارات سمت، 1384.
📚غلامحسین محرمی، تاریخ تشیّع؛ از آغاز تا پایان غیبت، مؤسسۀ امام خمینی، 1382.
📚علی اصغر رضوانی، شیعه شناسی و پاسخ به شبهات، مشعر، 1382.
📚محمد نصیری، تحلیلی از تاریخ تشیّع و امامان، معارف، 1384.
📚 #کتابخانه_حرم
🔚تمام
✅کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 https://eitaa.com/razavi_aqr_ir
دوستانتان را نیز مهمان کنید...👆👆👆
📚 #یک_دقیقه_مطالعه
🍁برگ1️⃣ از شش
📖چرا حجاب؟ چرا چادر مشکی؟
✍️سه پرسش زیر را، در این نوشتار، پاسخ میگیرید:👇
1️⃣در تاریخ اجتماعیِ بشر، وضعیت حجاب و بی حجابی چگونه بوده است؟
2️⃣ کیفیت حجاب همسران و دختران پیامبر(ص) و ائمۀ اطهار(ع) چگونه بود؟ آیا آنان از چادر استفاده مىکردند؟
3️⃣ بر فرض لزوم حجاب و چادر، چرا از چادرِ مشکى استفاده مىشود، نه رنگهاى دیگر؟
🔰 پیشینۀ حجاب و بی حجابی
👈چادر به صورتى که در میان ایرانیان معمول است، یعنی چادر بلند تا پایینِ پا، در میان عربها رایج نبوده است؛ ولى آنان چیزى شبیهِ نیمه چادر داشتند. ظاهراً «جَلباب»، در آیات قرآن، اشاره به همین نیمه چادر دارد که نه مثل مقنعه و روسرى، کوتاه است و نه مثل چادر، خیلى بلند.
این حجاب شاید تا کمر و کمى پایینتر مىرسیده است و اعراب از آن استفاده مىکردند. پوشش اعراب دَرْع، و ملحفه و مقنعه بود: دَرْع پیراهن بلندى است که تا پشتِ پا مىرسد و آستینهایش بلند و گشاد است؛ ملحفه همان چادر است که به خود مىپیچند و مقنعه را نیز به سر مىکنند. از روایات، میتوان فهمید که زنان و دختران ائمه(ع) هر سه پوشش فوق را داشتند. در آداب نمازگزار هم آمده است که زن در هنگام نماز، اگر بخواهد حجاب کاملى داشته باشد، باید از مقنعه و دَرْع و ملحفه استفاده کند.
📚 #کتابخانه_حرم
🔹ادامه دارد...
✅کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 https://eitaa.com/razavi_aqr_ir
دوستانتان را نیز مهمان کنید...👆👆👆
@Razavi_aqr_ir (teb15).pdf
232.5K
#توصیه_های_سلامتی
📌این قسمت: در خوردن آب دقت کنید!!
#آماده_چاپ جهت نصب درمساجد ، کانونها و ...
✅ کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 https://eitaa.com/razavi_aqr_ir
دوستانتان را نیز مهمان کنید...👆👆👆
📚 #یک_دقیقه_مطالعه
🍁برگ2️⃣ از شش
📖چرا حجاب؟ چرا چادر مشکی؟
💠 پیشینۀ حجاب و بی حجابی (2)
👈پوشش و لباس، همواره با انسان بوده و پوششِ زنان، در همۀ تمدنها، بیشتر از مردان بوده است. در تمدن فینیقىها که چهارهزار سال پیش از میلاد مىزیستهاند، زنان حجاب داشتند و براى پوشش خویش، از پارچههاى سرخرنگ استفاده مى کردند. زنان آریایى نیز حجاب داشتند و آنان که از طبقات بالاى اجتماعى بودند، برای حجاب ارزش ویژهاى قائل میشدند. در بین یونانیان، رسم بود که زنان حتى صورتهاى خویش را با قسمتى از روپوشِ بسیار ظریف بپوشانند.
آشوریان و کلدانیان نیز حجاب داشتند؛ نویسندهای مىنویسد: «از میان زنان بابل و آشور، تنها آنان که عفیف بودند و شوهر داشتند، داراى حجاب بودند.» همچنین، زنان اسپارتى محجّبه بودند و دختران اسپارتى، پس از شوهرکردن، حجاب مىگرفتند. نقشها و تصویرهایى که از زنان اسپارتى باقى مانده است، حکایت از این دارد که آنان سر را مىپوشاندند و صورت را باز مىگذاشتند و هنگامى که به کوچه و بازار مىرفتند، حجاب داشتند. همینطور، رومیان، کارتاژى ها، چینى ها، هندى ها، ایرانیان باستان و ایرانیانِ اشکانى و ساسانى، همه حجاب داشتند. تورات و کتابهاى مقدس نیز به حجاب سفارش کرده و عذاب بىحجابى را بیان کردهاند.
👈 با این حال موج فساد و برهنگى و بدحجابى در غربِ جدید آغاز شد و اندک اندک، به جوامع دیگر نیز سرایت کرد. ویل دورانت مىگوید: «فساد اخلاقى [در جامعۀ آن روز غرب] نشانۀ آزادگى و خردمندى بود و هرزهگى، به صورت نوعى آداب رایج درآمده بود. در فرانسۀ قرن هجده، زنى که فقط به شوهر خود دلبسته بود، یادگار دورانهاى گذشته به شمار مىآمد و زناشویى، فقط وسیله اى براى حفظ نام خانوادگى و انتقال ثروت بود.»
این فساد و بى بند و بارى با رنسانس علمى در اروپا شروع شد و روشنفکران غرب زده، آن را به جهان سوم سوغات آوردند. این موج، ابتدا در سرزمین عثمانى گسترش یافت و کم کم، به کشورهاى دیگر نفوذ کرد. در ایران، شاه عباسِ کبیر با پذیرفتن برادرانِ شرلى، جرقۀ بى بندوبارى و بدحجابى را زد و مىتوان شروع جریان غربزدگىِ مستمر را دوران فتحعلى شاه دانست. بعد از این دوره، رضاخان در ایران و آتاتُرک (مصطفى کمال) در ترکیه و امان الله خان در افغانستان، مأمور کشف حجاب شدند.
بنابراین، آغاز بدحجابى و بیحجابى را مى توان دوران تحول و رنسانس در اروپا دانست.
📚 #کتابخانه_حرم
🔹ادامه دارد...
✅کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 https://eitaa.com/razavi_aqr_ir
دوستانتان را نیز مهمان کنید...👆👆👆
هدایت شده از کانال رسمی حرم مطهر امام رضا علیه السلام
⚫️ مراسم عزاداری #ویژه_شهادت_امام_صادق(ع)
🎙 سخنرانی و مرثیه سرائی
🗓 شنبه تا دوشنبه، بعد از نماز عشاء
📍صحن جامع رضوی
🔍 جزئیات بیشتر 👇
@AkhbarHaramRazavi
✅کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 @razavi_aqr_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 #ویژه_برنامه_های_شهادت_امام_صادق(ع)
✔️ اجتماع عظیم صادقیون
✔️ مراسم عزاداری و سخنرانی
✔️ ویژه برنامه غروب شهادت با حضور هیئات عزادار
🔍 اطلاع از زمان و محل برگزاری در کلیپ👆
🆔 @razavi_aqr_ir
📚 #یک_دقیقه_مطالعه
🍁برگ3️⃣ از شش
📖چرا حجاب؟ چرا چادر مشکی؟
💠رعایت حجاب: نشاط و اعتماد بیشتر
👈احکام الهى بیش از آنکه به محدودیت لذتها منجر شوند، به ماندگارىِ لذتها و پایدارى نشاط و خوشى ها مىانجامند.
💢ازاین روست که حضرت على(ع) مىفرمایند: «پوشیدگى زن، برایش بهتر است و زیبایىاش را پایدارتر✨ مى سازد.»
رعایت حجاب احساسات را سالم نگه مىدارد و عاطفهها و محبتها را در کانون گرم خانواده، متمرکز مىسازد و نشاط کانون خانواده و اعتماد آنان را به یکدیگر، افزایش میدهد و زن و مرد را از گِرداب بىاعتنایی به همدیگر نجات مىدهد.
ازهم پاشیدگیِ نظام خانواده بحرانى است که هم اکنون دامنگیر جوامع غربى شده است: شکل گیریِ کانون خانواده باید بر اساس عشق و محبت باشد و مهمترین ابزار این امر، میل جنسى نسبت به یکدیگر است. در غرب، این میل رو به افول گذاشته و بنیان خانوادهها متزلزل شده است. همچنین، عشق و عاطفۀ همسران نسبت به یکدیگر، به دلیل روابط متعدد با دیگران، قبل و بعد از ازدواج، کاهش یافته است.
🔷دلایلِ برترىِ چادر مشکى
🔸 بالاترین رنگ
👈در بین رنگها، رنگ هاى تیره و مشکی در تأمین حجابِ حداکثرىِ بانوان در بیرون منزل، مؤثرتر است؛ زیرا، رنگ مشکى پوشانندۀ رنگهاى دیگر است و زیرِ آن، هر لباس رنگىِ دیگرى را که باشد، مى پوشاند. ضربال مثل معروفِ «بالاتر از سیاهى رنگى نیست»، اشاره به این واقعیت دارد که رنگ سیاه، رنگی است که تمام رنگهاى دیگر، در مقابل آن، رنگ مىبازند!
📚 #کتابخانه_حرم
🔹ادامه دارد...
✅کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 https://eitaa.com/razavi_aqr_ir
دوستانتان را نیز مهمان کنید...👆👆👆
🖋 به یاد بقیع...
به بهانه شهادت آن امام، که داغ پرکشیدن او، هنوز بر دل عالم، باقیست.
و چقدر زیباست، اگر در شب شهادت ائمه بقیع(ع) و همچنین در شام غریبان آن معصومین(ع) همگام با پایین آمدن خورشید تا اعماق غروب، ویترین ها نیز از ارتفاع جلوهگری ها و از قله خودنمایی ها و زرق و برق ها پایین آمده و به نور یک فانوس یا به نور یک یا چند شمع بسنده نمایند، هرچند که در بقیع حتی دریغ از یک شمع 🕯
اما با این رفتار نمادین می توان لااقل تا حدی به عرض ارادت نسبت به ساحت بقیع پرداخت.
چقدر زیباتر خواهد بود، اگر که ویترین لوستر فروشی ها در شب شهادت ائمه بقیع(ع) و همچنین در شام غریبان آن معصومین(ع) ، پلک خود را از تماشای زرق و برق ها، پایین انداخته و پشت ویترین لوستر فروشی ها این عبارت نورانی جلوه نماید: به یاد بقیع خاموش نشسته ایم.
و چقدر زیباست اگر همه شهر در سوگ ائمه بقیع(ع) به حداقل روشنایی ها بسنده کنند، که این قناعت زکات و بیمه روشنایی هاست، و در آن صورت است که نورانیت قلبها و نیت ها نیز تضمین خواهد شد؛
ان شا الله...
#ارسالی_مخاطبین
📝 نویسنده: زینب رُز (سوزان) ثمالی از تشرف آورندگان به دین مبین اسلام
🏴کانال حرم امام رضا(ع)
🆔 @razavi_aqr_ir