✍️قمار بورسی ، مکمّل ربای بانکی
🔴یکی از مهمترین ارکان سیستم اقتصاد مدرن، اتکا به قمار در تنظیم روابط پولی است.
🔍این روزها که قمارخانه های آنلاین صداوسیما در مواجهۀ با علما و امام جامعه قرار گرفته اند، باید به رکن قمارخانۀ سیستم اقتصادی کشور که حدود 80 میلیارد دلار در آن قمار میشود، توجه ویژه کرد.
😈مدیران غربزدۀ اقتصادی کشور در تلاشند این سیستم را نهادینه سازند، تا "خلق پول بانکی" با استفاده از "جذب پول بورسی" مدیریت گردد.
البته این موضوع در سیستم های غربی هم موقتی ست و مانند بحران اقتصادی 2008 ، مجددا فروپاشی میگردد.
🔺قمار بورسی هنور در جامعۀ ما ریشه دار نشده است.
⚔️جلوگیری از نهادینه شدن بورس در جامعۀ ایرانی-اسلامی، وظیفۀ نیروهای انقلابی ست. بایستی از تجربۀ نفوذ بانکداری🔥 درس بگیریم و با کنار گذاشتن توجیهات غربزده، موضوع را تبیین نمائیم.
#تحلیل
🔗@MataNevesht 🌐BinesheTamadoni.ir
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
💢از رنجی که میبریم... 🔸چرا «هر جا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟ #باهمبخوانیم ◀️ ب
💢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش سوم
✴️ از مجموع مباحثی که در بالا بیان گردید میتوان نتیجه گرفت که علت اینکه بانکها در عمدهی فسادهای اقتصادی اعم از دزدی و اختلاسها نقشی اساسی دارند، بخاطر قدرت «خلق پول از هیچ» ای است که در نظام پولی ذخیره جزئی به پشتوانهی حاکمیت به آنها داده شده است.
🔸 این مسأله زمانی که نظارتهای مقامات ناظر اعم از بانک مرکزی و... نیز با ضعفی اساسی مواجه باشند، دو چندان میگردد.
🔸 توضیح بیشتر آنکه وقتی این قدرت به بانک داده شده که بدهیاش به عنوان پول محسوب گردد (یعنی میان مردم رواج یافته و پرداختها با آن انجام گردد) بانک میتواند بدون اینکه از حساب فردی کاسته شود، سپرده (پول) جدید ایجاد کند.
➕ فقط نکتهای که میماند این است که بانک باید این عمل را به نحوی انجام دهد که ترازنامهاش تراز بماند. برای دستیابی به این منظور، وقتی در طرف بدهیها سپردهای برای فرد الف ایجاد نمود، تعهد فرد الف را در سمت دیگر ترازنامه به عنوان دارایی ثبت میکند تا ترازنامه، تراز شود! یا اینکه در طرف داراییهای خود، داراییهای موهوم شناسایی و ثبت میکند تا در طرف بدهی خود بتواند سپرده (پول) بیشتری ایجاد (خلق) نماید.
🔸🔸 این مسأله که ما اصطلاحاً آن را خلق پول از هیچ مینامیم، بستری شده تا افرادی که قصد سوء استفاده و فساد دارند، از این قابلیت فسادانگیز این ماشین جادویی عصر ما استفاده کنند. پس دیدیم که چرا «هر جا سخن از فساد است، نام بانکی در آن میدرخشد»! در همین راستا جملهی مشهوری وجود دارد که «دزدان مبتدی، بانک میزنند اما دزدان حرفهای، بانک میزنند (تأسیس میکنند)»!
🔘 سطوح مختلف فساد در نظام بانکی
همانطور که گفته شد، اگر اخبار مربوط به فسادهای کلان را بررسی نماییم، در اکثر آنها میتوان ردپای بانکها را مشاهده نمود که علت آن را عرض نمودیم. اما در این جا قصد داریم از این جنبه هم فراتر رفته و به فساد بزرگتر بانک اشاره نماییم. به نظر میرسد بتوان از یک منظر، فساد بانک را به دو دسته تقسیم نمود:
🔸 الف) فساد غیرقانونی: سطح اول فساد به عموم اشخاص مرتبط با بانک برمیگردد که این نوع از فساد میتواند خرد و در سطح یک کارمند بانک باشد (مثلاً وقتی کارمند بانک به مشتری پیشنهاد ارائه فاکتور صوری برای اخذ اعتبار مینماید) یا در سطح کلان (وقتی مدیرعامل بانک به نهادهای زیرمجموعهی خود اعتبارهای کلان میدهد و آن مجموعهها از پس دادن این اعتبارات خودداری میکنند و بانک هم دائماً این مطالبات معوق را امهال میکند). ویژگی این سطح از فساد، غیرقانونی بودن آن است. یعنی هر چند بانک بستری مهیاست برای این فساد، اما درصورت اطلاع نهادهای ناظر و قضایی، با متخلفان و مفسدین برخورد میگردد (اینکه در عمل این کار صورت میگیرد یا خیر، بحث دیگری است).
🔸 ب) فساد قانونی! : اما سطح دوم فساد، حقی عمومی است که به بانکهای خصوصی داده شده است و آن حق خلق پول (ایجاد بدهی به عنوان سپرده) است. از آنجایی که خلق پول دارای اثرات توزیعی میباشد (که در اینجا مجال تفصیل نیست)، شخص یا نهادی که قدرت خلق آن را داشته باشد، میتواند به هزینهی آحاد جامعه (تورم)، درآمد را به سمت خود بازتوزیع نماید. ویژگی این سطح از فساد، قانونی بودن آن است!
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
💢 از رنجی که میبریم... 🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟ #باهمبخوانیم ◀️ ب
💢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
✴️ توضیح آنکه در خصوص بانکداری در مقایسه با سایر فعالیتهای بازار این تمایز اساسی وجود دارد که بانکداری (و امکان خلق پول توسط آنها) بر سرمایهای متکی است که بهکلی متفاوت از سایر کسبوکارهاست.
🔸 در تمامی فعالیتهای بازاری، وجود و بقای تولیدکننده و قابلیت کسب درآمد توسط وی ریشه در داشتههای او نظیر سرمایه اولیه، شناخت فن تولید (تکنولوژی)، اکتساب مواد اولیه، بهکارگیری نیروی کار و... دارد.
🔸 این فعالیتها معمولاً متکی به حمایت یا تضمین دولت نیستند. در این بین، بانکها مؤسساتی هستند که مهمترین داشتهی آنها سرمایهی اولیه، ساختمان، تجهیزات و... نیست، چه اینکه ارزش موجودی این داراییها در مقایسه با بدهیهای بانک (سپردهها) رقمی جزئی است.
🔸 عمدهی داراییهای بانک در ترازنامهی وی «تسهیلات اعطایی» است که یک دارایی غیرنقد و مؤجل است و هیچ تناسبی با بدهیهای وی (سپردهها) ندارد، بدهیهایی که تقریباً تمامی آنها در یک نقطه از زمان قانوناً قابل بازپسگیری هستند. با وجود عدم سنخیت بدهیها و داراییهایی بانک، او معمولاً از این بابت دچار ریسک و آسیب جدی نمیشود.
🔸 این وضعیت حاکی از آن است که بانک در بقا و کسب سود به پشتوانهای دیگر متکی است که چیزی غیر از داراییهای ثابت و سرمایهی اولیهی اوست و آن عبارت است از «اعتماد». در واقع «آنچه بانک را قادر به این میکند که در عین داشتن داراییهای غیرنقد و ذخایر ناکافی، بدهیها یی نقدشونده و کوتاهمدت داشته باشد، اعتماد عموم به اعتبار و مقبولّیت بدهی اوست».
⁉️حال سؤال اینجاست که این اعتماد و نتیجهی آن یعنی مقبولیت بدهی چگونه برای یک بانک حاصلشده و میشود؟
⁉️آیا این دستاورد، به مانند سایر کسب و کارهای بازار، محصول کارایی بنگاه و برخاسته از انباشت توفیقات او در یک بازار رقابتی است؟
✅ واقعیت آن است که اعتماد عمومی به بانک و در نتیجه مقبولّیت عمومی بدهی او که به وی امکان خلق پول میدهد، به میزان قابل توجهی به تضمینها و حمایتهای صریح و ضمنی حاکمیت بازمیگردد.
🔸 قواعدی که در رأس آنها تضمین سپردههای بانکی و در مرتبهی بعدی دسترسی انعطافپذیر بانک به ذخایر بانک مرکزی قرار دارد، حمایتهای دولت از ثبات و پابرجایی بانکها در شرایط عادی اقتصاد است؛ گذشته از اینها در شرایط بحرانی دولتها بارها برای نجات نظام پولی از فروپاشی (که میتواند منجر به فروپاشی کل اقتصاد شود) حمایتهایی بیش از حمایتهای معمول به عمل آورده و در مقابلِ سلب اعتماد از آنها بیتفاوت نمینشینند.
🔸البته این بدان معنا نیست که در صورت فقدان چنین حمایتها و تضمینهایی بانکداری هرگز قادر به خلق پول نخواهد بود، بلکه سخن بر سر درجهی توان خلق پول و ریسکهای متوجه بانک در صورت حذف تضمین و اطمینانبخشی از سوی دولت است. از این رو استدلال پرتکرار مخالفان مبنی بر اینکه «قدرت خلق پول» یک «دارایی اجتماعی» یا «حق عمومی» است و باید منافع حاصل از آن، در راستای نفع عمومی باشد، در نهایت اتقان و استحکام است.
☑️ در مجموع میتوان چنین نتیجهگیری کرد که «منافع بانکداری بهطور خالص متعلق به بانکداران نبوده، بلکه بخشی از این عواید به جامعه تعلق دارد».
نگارنده این استفاده از «حق عمومی» در راستای «نفع خصوصی» را تعبیر به «فساد قانونی» کرده، تعبیری که شاید به مذاق برخی خوش نیاید...
📌 همچون انار خون دل از خويش می خوريم غم پروريم، حوصله شرح قصه نيست!
▫️پایان.
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
✍ علی مصطفوی و محمد قائد امینی(دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه امام صادق و پژوهشگر مرکز رشد)
__
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔍بخشی از مذاکرات کنار گذاشتن #پولطلا در ایران :
نظامالدوله :
🏛اینها همه اسباب گول زدن است. میخواهند 5 کرور (طلا) جمع کنند و 50 کرور کاغذ میان مردم منتشرکنند و هرچه در مملکت پول (طلا) هست جمع کنند و در دست مردم کاغذ باقی بماند.
🤔ملکم :
کدام احمقی است که دلش را به یک پارچه #کاغذ خوش کند؟ اگر اینچنین بود،چرا غربی ها چنین کردند!؟
📚ساخت اجتماعی پول در ایران - هادی خسروشاهین
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
✅ افزایش ۴۸ درصدی اجاره مسکن در فصل زمستان ۱۳۹۸
🌀 میانگین اجاره مسکن تهران در فصل زمستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه در سال قبل از آن ۴۸ درصد رشد پیدا کرد.
🌀 شوک ارزی سال ۱۳۹۷ با تاخیر چند ماهه اثرات خود را بر قیمت مسکن گذاشت و افزایش قیمت مسکن با تاخیر اثر خود را بر افزایش اجاره خانه می گذارد.
💡شوک ارزی بر بخش خدمات (شامل خدمات تامین محل زندگی) با تاخیر اثر می گذارد و نه تنها در سال جاری که حداقل در ۲ سال آینده نیز نرخ تورم بخش خدمات بالا خواهد بود.
🔸 استمرار افزایش نرخ ارز در ۹ ماه اخیر موجب تقویت روند افزایش اجاره مسکن در سال جاری شده است.
✍️احسان سلطانی
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🏦 در نظام بانکداری مدرن قدرت خلق پول و انتشار آن در اختیار بانکهای تجاری قرار گرفته و این مسئله تأثیری بسزا بر ایجاد و تشدید نابرابری اقتصادی در جوامع داشته است؛ چرا که خلق پول همواره در بطن خود توزیع درآمد و ثروت را به همراه دارد.
📌 نکته حائز اهمیت در این میان، نحوه این توزیع است که برخلاف مدلهای کلاسیکی، اثر توزیعی خلق پول به نحو یکسان و برابر برای همگان نیست، بلکه خلق پول «درآمد حقیقی را از دارندگان بعدی به سمت دارندگان قبلی آن بازتوزیع میکند» و بهمثابهی مالیاتی است که افراد انتهایی در زنجیره دسترسی به پول را جریمه میکند!
🔘 عامل اصلی و بلندمدت تورم، رشد سریعتر نقدینگی (خلق پول) نسبت به رشد تولید یا رشد مبادلات است. از طرف دیگر اگر تورم بر توزیع درآمد تأثیر داشته باشد، بنابراین میتوان علت اصلی این تأثیرات توزیعی را به ریشهی اصلی تورم، یعنی خلق پول منتسب دانست.
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔵 بانکها ۲۲درصد سپردههای خود را وام ندادند
🔸براساس آخرین آمار منتشرشده در بهمن ماه ۱۳۹۸، نسبت تسهیلات به سپرده پس از کسر سپرده قانونی به کمتر از ۸۰ درصد رسیده که این میزان تا بهحال بیسابقه بوده است.
🔸آمارها نشان میدهد نسبت مانده تسهیلات به سپردهها در بهمن ۱۳۹۸ درحالی به ۷۸ درصد رسیده است که مانده سپردهها تا پایان این ماه، ۲۳۰۹هزار میلیارد تومان و درمقابل مانده تسهیلات اعطایی نیز حدود ۱۸۱۲هزار میلیارد تومان بوده است.
🔸بهعبارتی از کل تسهیلات بانکی ۲۲ درصد آن مشمول تسهیلاتدهی نشده است. گرچه اختصاص صددرصدی منابع سپردههای بانکی به تسهیلات به هیچوجه امری منطقی نیست، اما توجه داشته باشیم مانده سپردهها به تسهیلات در سال ۱۳۹۸ رقمی حدود ۴۹۷ هزار میلیارد تومان است که اگر ۱۰درصد این مبلغ را هم بانکها در قالب تسهیلات به بخشهای مختلف اقتصادی اعطا میکردند، رقمی در حدود ۵۰هزار میلیارد تومان میشد.
🔻پ.ن: گرچه واقعیت اینست که این تسهیلات و وامدهی ها از محل خلق پول از هیچ تامین میشود و بانک به هیچ عنوان از محل سپرده ها اقدام به اعطای تسهیلات نمیکند.
#بلبشوهای_بانکی
___________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
⭕️ آیا جمهوری اسلامی برتون وودز را احیا می کند؟
✍علیرضا تقوی نیا
▪️در سال ۱۹۴۴ با قطعی شدن شکست متحدین در جنگ جهانی ۶۰ کشور عمدتا بلوک غرب در برتون وودز آمریکا گرد آمدند و یک نظام پولی جدید را پایه گذاری کردند .
▪️در این سیستم طلا مبنای تجارت جهانی بود ولی آمریکا که خود را بعد از جنگ یکه تاز عرصه بین الملل می دانست و در تلاش بود تا پس از تضعیف قدرت های جهانی مانند ژاپن ، شوروی و اروپا ابرقدرت اقتصادی جهان نام بگیرد تلاش کرد تا علاوه بر طلا ، دلار نیز مبنای تجارت جهانی باشد.
▪️به همین علت فدرال رزرو که تعیین کننده سیاست گذاری اقتصادی ایالات متحده بود ارزش هر اونس طلا را ۳۵ دلار تعیین کرد؛ یعنی هر شخص ، شرکت یا دولتی میتوانست به راحتی با مراجعه به این بانک در ازای هر ۳۵ دلار یک اونس طلا دریافت کند .
▪️به همین دلیل دلار هم ارزی بسیار با ثبات و مطمئن بود و هم فدرال رزرو نمی توانست بی حساب و کتاب دلار چاپ کند چرا که به هر میزان که دلار چاپ می کرد باید طلا نیز به خزانه اضافه نماید. در آن دوران آمریکا حدود ۶۵ درصد ذخایر طلای جهان را در اختیار داشت و از این بابت خیالش راحت بود .
▪️اما پس از اتمام جنگ جهانی دوم اتفاقات مهمی افتاد از جمله جنگ سرد آمریکا با شوروی که مسبب صرف هزینه های بسیار بالا بود و همچنین رشد اقتصادی سریع ژاپن و اروپای غربی که تراز تجاری آمریکا را دچار چالش کرده بود .
▪️بنابراین این کشورها صاحب ثروت ( دلار ) زیادی شدند و اگر همزمان در ازای دلارهایشان از فدرال رزرو ( بانک مرکزی آمریکا ) طلا درخواست می کردند خزانه آمریکا به شدت از طلا تهی می شد و طلای جهان از آمریکا به نقاطی دیگر منتقل می گشت و توان تاثیر گذاری ایالات متحده در اقتصاد جهانی کاهش می یافت.
▪️به همین علت نیکسون رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۷۱ در اقدامی که به شوک نیکسون معروف است با نقض اصل اساسی برتون وودز ، پشتوانه طلا را از دلار برداشت و اتکای دلار صرفا قدرت اقتصادی ، نظامی و تکنولوژیک آمریکا شد؛ به عبارت دیگر دلار یک کاغذ بود که اعتبارش از نام آمریکا نشات می گرفت .
▪️از آن سال به بعد نظام نرخ ارز شناور در دنیا رواج یافت ولی آمریکا برای آن که دلار را پر قدرت و تاثیر گذارکند به کشورهای تولید کننده اصلی نفت در خلیج فارس وعده داد در صورتی که نفتشان را صرفا در ازای دلار بفروشند از امنیت و حمایت ایالات متحده برخوردار خواهند شد.
▪️فلذا کشورها مجبور بودند برای خرید نفت ، ارز از آمریکا تهیه کنند و دلار ذخیره اصلی بانکهای مرکزی کشورها شد و آمریکا عملا پول بدون پشتوانه چاپ می کرد تا آنجا که امروز هر اونس طلا بیش از ۱۷۰۰ دلار قیمت دارد.
▪️با وابسته شدن اقتصاد کشورها به دلار ، آمریکا عملا سلطه اقتصادی خود را بر جهان حفظ کرد و هر کشوری که سعی داشت دلار را از معاملاتش حذف کند به شدت تنبیه می شد.
صدام حسین بعد از تحریم های شدید ناشی از اشغال کویت، از سال ۲۰۰۰ تلاش کرد تا نفتش را در ازای یورو بفروشد که ۳ سال بعد به بهانه سلاح های شیمیایی که هیچوقت هم پیدا نشد به حکومتش خاتمه دادند.
▪️همین طور قذافی در تلاش بود تا با پشتوانه طلاهای بی انتهایی که داشت پول واحد اتحادیه آفریقا را ایجاد نماید و به سلطه دلار و یورو پایان دهد که توسط جنگنده های ناتو در یک انقلاب مردمی !!! سرنگون شد.
پس به طور کلی آمریکا هیچگاه اجازه نمی داد کشوری با طلا یا ارزی غیر از دلار معاملاتش را انجام دهد خصوصا خرید و فروش نفت .
▪️اما پس از تحریم های همه جانبه و کمرشکن اقتصادی ترامپ علیه ایران در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی که در برابر تلاطمات شدید ناشی این تحریم ها تاب آورده ، با احیای اصل اصلی معاهده برتون وودز به پشتوانه قدرت نظامی و ژئوپلتیک خود که با مقاومت اقتصادی مردمش نیز همراه بوده ، در حال فروش علنی نفت خود به ونزوئلا در ازای طلاست و اگر این اتفاق به عنوان یک رویه در کشورهای مخالف آمریکا در دنیا رواج یابد علنا سلطه دلار که یکی از پایه های ابرقدرتی آمریکاست فرو خواهد پاشید .
▪️یادمان نرود ایران مدت هاست که در مناطق اطرافش ابرقدرتی نظامی آمریکا را نیز به مبازه طلبیده است و مجموع این تحولات همزمان با چالش هایی که چین ، روسیه و کشورهای بریکس برای آمریکا ایجاد کرده اند ، می توانند پایان ابرقدرتی همه جانبه آمریکا را رقم بزند .
🔗@taghaviniaa
____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|#ببینید
⭕️ بزرگترین مبارزه با آمریکا از زبان رهبر انقلاب؛
✅ بهترین راه مبارزه با آمریکا فقط خدمت به مردم و از بین بردن فساد و تبعیض است.
📢 ابزارهای دشمن در درون کشور ما و نظام ما عبارت است از:
#فساد
#تبعیض
#فاصله_طبقاتی
ما باید با اینها مبارزه کنیم...
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|شهردار شهر «سنآنتونیو» آمریکا:🇺🇸
💸 ویروس کرونا به خوبی آشکار کرد که اقتصاد ما یک «سراب» بوده است!
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
هدایت شده از مجله تاپ پست
کانال تاپ پست یه کانال جذاب با مطالب متفاوت و عالیه. که تازه از تلگرام اومده به ایتا. 😅😂🤣💀
برای حمایت از ما و موندگاری توی ایتا عضو بشید و تبلیغ کنید.
1️⃣ مطالب تاپ را بخوانید.
💪ما را از طریق معرفی به دوستانتان حمایت کنید.
https://eitaa.com/joinchat/2337538092C825d839481
https://eitaa.com/toptoknow
✅✅اینجا محل دریافت دادههایی است که ارزش دانستن دارد.
1️⃣ @ToptoKnow
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|#تماشا_کنید
💢 برشی از سریال #خانه_کاغذی درباره #خلق_پول_بدون_پشتوانه بانک ها و دولت ها
#سینمای_استراتژیک
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📱|#توئیت_گرام
"فقه بیربط با زندگی، زندگی بیربط با فقه؛
درس خارجهایی که به جای این که حکومت دینی و تمدن دینی را تئوریزه بکنند، عملاً یک #فقه_سکولار میسازند، فقه فردی، طهارت و نجاست، ولی راجع به اقتصاد و سیاست و روابط بینالملل و بانک و...حرفی ندارد.
ریشه #سکولاریزم در حوزه است."
👤حسن رحیم پور ازغدی
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🌼 عظمت حضرت معصومه (س) در کلام امام صادق (ع):
«خداوند حرمى دارد كه مكه است پيامبر حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از هشت درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود - زنى از فرزندان من در قم از دنيا مى رود كه اسمش فاطمه دختر موسى (ع) است و به شفاعت او همه شيعيان من وارد بهشت مى شوند.»
📚بحارالانوار.ج۵۷،ص ۲۲۸،ح ۵۹
🌼 رهبر انقلاب:
«بدون تردید نقش حضرت معصومه (س) در قم شدن قم و عظمت یافتن این شهر عریقِ مذهبىِ تاریخی، یک نقش ما لا کلام فیه است. این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند. »
۸۹/۷/۲۹
🌼 ولادت بانوی کریمه؛ حضرت معصومه سلام الله علیها و آغاز دهه کرامت مبارک باد.
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
💢 خلق پول در اقتصاد توسط بانکها و بواسطه مجوزی که از #بانک_مرکزی به آنها داده شده انجام میشود.
💢 پس این تصور که بانک مرکزی خلق پول میکند غلط است. بانکها نزد بانک مرکزی ذخایری دارند که میتوانند به پشتوانه آن خلق پول کنند.
💢 شاید اقتصاددانان متوهم، نمیدانند ماشین خلق پول هم اکنون در اختیار بانک قرار دارد(نه بانک مرکزی) و پول امروز نیز یک شیء کاغذی نیست!
💢 در واقع این "بانک" است که به مثابه یک نهاد غیر حاکمیتی، پولهای مردم را میچاپد! حال چگونه، این ماشین کلاهبرداری را از دست بانکها بگیریم و نابودش کنیم؟
📌 لیبرالها نجات اقتصاد را در گروی اجرای نسخه لسه فر (رهایش کن خودش درست میشود) میدانند، با این توصیفات ما چطور اقتصاد را از وضعیت ولنگاری به وجود آمده، خارج کنیم تا اموال مردم به واسطه "خلق پول بانکها" به نفع یک درصد جامعه مصادره نشود؟
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#توییت_گرام
«سالی ۲۷٪ خلق پول یعنی رشد ۷برابری قیمتها طی ۸سال؛حتی اگر سوئیس باشی بدون ذرهای تحریم
پس رشد ۷برابری قیمت کالا و خدمات تا انتهای دولت ربط معناداری به تحریم ندارد.
رشد ۷برابری یعنی پراید ۱۱۲ میلیون، سکه ۱۰.۵ و دلار ۲۴۰۰۰
آدرسهای غلط چه زمانی گلوی مردم مظلوم ایران را رها میکنند؟!»
👤 احمد صالحی
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#ارسالی_مخاطبان
#رباطنز
▫️سلام
حالا که برجام، نافرجام شده؛ تا حدي که کسي مسئوليت اين فرزند (نامشروع )را به گردن نميگيره!!
براي اينکه دولت دستاويز جديدي داشته باشه تا اذهان را منحرف کنه!!!
يه پيشنهاد " برد - برد "
" امتياز بده - امتياز بگير"
" معامله بده و بستان "
😵بله پيشنهاد
#برجام_بانکي
اتفاقا ما طبق همين ضوابط و مشهورات خود شما با شما معامله مي کنيم.
❇️ ما از خواسته به حق خود در عدالت اقتصادي کوتاه مي آييم و آن را روي ميز مذاکره ميگذاريم
در عوض از شما انتظار داريم به ملزومات مساوات اقتصادي پايبند باشيد.
✅ همانطور که بانکها با پرداخت #جريمه_33 درصد مي توانند #خلق_پول کنند. و مالک الباقي آن شوند
1️⃣مردم هم بتوانند پس از سرقت از بانک با پرداخت جريمه 33 درصدي مالک الباقي مسروقه شوند.
2️⃣همچنيين مردم بتوانند با جعل [خلق]اسکناس و پرداخت جريمه 33 درصدي مالک اسکناسهاي جعلي [خلقي]شوند.
تبصره: فعلا ما انتظار نداريم اجازه چاپ مدرن و کيبوردي اعداد صفر و يک را بدهيد. ان شالله در مذاکرات آتي به آن مي پردازيم.
لازم به ذکر است که جعل اسکناس واقعي در مقابل قدرت خلق مجازي بانکها ناچيز است.
#خلق_پول
#جريمه_33درصدي
#مساوات_اقتصادي
#سارقان_متشخص
#برجام_بانکي
__________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📌عقل انسان با تجارت رشد میکند 🧮
🔻آیت الله حائری شیرازی ره:
▫️یک نفر تجارت را رها کرده بود. حضرت احوالش را پرسیدند. گفتند ایشان عاقبت به خیر شده!
فرمودند چه جوری عاقبت به خیر شده؟
▪️گفتند که طلبهایش را وصول کرده، بدهیهایش را پرداخته، تسویه حساب با همه کرده، الآن دیگر رو به عبادت کرده است. حضرت فرمودند: «بئس ما صنع»: بسیار کار بدی کرده!
سپس فرمودند «الیَّ به». (بیاوریدش پیش من). او را آوردند.
▫️حضرت فرمودند: چه کار کردی؟ گفت: خدا عاقبتمان را به خیر کرده، حالا دیگر استخوان سبک میکنیم، دیگر از کسی طلب نداریم، به کسی بدهی نداریم و حالا فارغ البال به عبادت مشغولیم.
حضرت فرمودند: بد کاری کردی. گفت : چرا؟
✔️فرمودند: نمیدانستی که «أنّ عقل الرجل بالتجاره»؟ (عقل انسان با تجارت رشد میکند) و ارزش عبادت انسان به مقدار عقل اوست؟
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📌۶.۴ هزار میلیارد تومان به اسکناس در دست مردم افزوده شد
🔹بر اساس آمارها، اسکناس و مسکوکات در دست مردم با رشد ۱۱.٧ درصدی از ۵۴.٧ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ به بیش از ۶۱.١ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیده است. در سال ۹۸ معادل ۶.۴ هزار میلیارد تومان به اسکناس و مسکوک در دست مردم افزوده شده است.
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🎲 بورس و کارکردن پول
🔹 اسلام به طفيلى گرى در جريان توليد كه توليدكننده را از مصرف كننده جدا سازد و گروهى بدون كارى مثبت و به صرف واسطه گرى سودى ببرند، روى خوش نشان نداده است. اين همان چيزى است كه در فقه به عنوان «بيع الحاضر للبادى» مطرح است. [منبع]
🔗 دائرة المعارف فقه مقارن، آیت الله مکارم شیرازی، جلد دوم، صفحه 375
🔸«دلالی» در فقه با این عنوان مذموم شمرده شده است. گرچه با ضعف مدیریت در حوزه کشاورزی و دامپروری همچنان شاهد حضور پررنگ دلالی در جامعه هستیم. اما این مهم وقتی به صورت ساختارمند و نهادسازیشده نمایان شود، به فساد عمومی خواهد انجامید.
⚠️ بورس، در حال حاضر چیزی نیست جز رانت اطلاعات؛ که در آن عدهای بدون هیچ کار مثبتی و به صرف واسطهگری سود میبرند. ⚠️
#مبانی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⭕️ساکتین در برابر فقر و فساد و تبعیض، صلاحیت نقد عدالت خواهی را ندارند
🎤 گفتگو با #وحید_جلیلی:
🔸کسی حق دارد جریان عدالتخواهی را نقد بکند که دهها بار حرف از عدالت زده باشد و پرچم عدالت را در این کشور بلند کرده باشد و از مبارزهی با فقر و فساد و تبعیض دفاع کرده باشد و پیام هشت مادهای داده باشد. حرف چنین شخصی را میشود شنید و پذیرفت و دقت کرد و تأملات و هشدارهایش را جدی گرفت. ولی کسی که سالها سکوت کرده و با سکوت خودش به فساد، به فقر و به تبعیض کمک کرده، مسخره است که بخواهد وارد نقد عدالتخواهی بشود.
🔹اینچنین نیست که ما یک انقلابیگری و یک افراطیگری داریم. نه، ما یک #انقلابیگری، یک #افراطیگری و یک #تفریطیگری داریم. مشکلی که الان وجود دارد این است که بعضاً کسانی به مواردی اعتراض میکنند که به تشخیص آنها افراط محسوب میشود که اینها خودشان سالها و دههها در تفریط زندگی کردهاند.
🔸پیشنهاد میکنم کسانی که با #سکوت_عارفانهی خودشان در طی سالیان به مفسدین کمک کردند، به همان سکوت عارفانهشان ادامه بدهند. نه اینکه لبهایشان را به اندازهی عرض شانهشان باز بکنند و حرف از مبارزهی با افراطیگری بزنند. این باید مشخص بشود، در عین اینکه ما باید به مبانی معرفتی دینی در حوزهی عدالت ملتزم باشیم، حواسمان باشد که اسلام هر دو طرف را مذموم شمرده است. حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در خطبهی منا میفرمایند: «إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَ لا بَطَرًا». ببینید حضرت در خطبهی منا چه فریادهایی بر سر قاعدین میکشند. اصلاً خطبه با این آیه شروع میشود: «لَوْلا یَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الإِثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْت»؛ میفرمایند جامعهی دینی اینگونه به انحطاط کشیده میشود که عالمانش، روشنفکرانش، و نخبگانش در برابر فقر و فساد و تبعیض سکوت کنند. به نظر من این خطبه «مانیفست عدالتخواهی در شیعه» هست که هم حضرت امام و هم آقا مکرراً به آن استناد کردهاند و باید به آن توجه کرد.
🔹اگر به این خطبه توجه بشود، آن موقع ما در مسیر عدالتخواهی میتوانیم به #مرحلهبندی قائل بشویم که مرحله به مرحله پیش برویم و خلأها را برطرف کنیم و از آسیبها عبور کنیم. وگرنه ممکن است که تفریطیون تحت عنوان مبارزه با افراط، با خودِ عدالت مبارزه کنند. کمااینکه این کار را دارند میکنند.
🔻به همان میزان کسانی هم هستند که بهشکل دیگری میخواهند عدالتخواهی را با ترویجِ ناامیدی متوقف کنند. بالاخره الان در نقاط مختلف کشور یک جریان فسادی وجود دارد. آنهایی که از قابلیتها و ظرفیتهای عظیم نظام جمهوری اسلامی برای مبارزه با فساد مطلع هستند، میدانند که اگر این مبارزه پیگیری بشود مفسدین را سر جای خودشان خواهد نشاند و موفقیتهای بزرگی بهدست خواهد آمد، اما در تلاشاند که بگویند که نه آقا این کارها فایده ندارد. خیلی از مفسدین میگویند که فایدهای ندارد و هیچکس در این کشور با فساد برخورد نمیکند و اینها خیلی قویاند. اتفاقاً این از ضعف شماست که میخواهید خودتان را قوی نشان بدهید.
🔸قدرت سیاسی باید در حوزهی عدالت پاسخگو باشد و مسئولیتهای خودش را جواب بدهد. اما قدرت، فقط قدرت سیاسی نیست. رسانه یک قدرت است. هر قدرتی باید پاسخگو باشد. عدالت را نمیشود فقط از قدرت سیاسی خواست. دست مطالبهی ما باید یقهی اصحاب قدرت سیاسی را هم محکم بگیرد، ولی حتماً نباید در این منحصر بشود.
🔹اگر یک فرهنگ فاسدی طبقهای از جامعه را آلوده کرد و اینها کم کم توانستند یکسری گلوگاههایی را بهدست بگیرند و از آن طریق #فرهنگ_زیادهخواهی، #تجملگرایی و #اشرافیمنشی خودشان را تبدیل به ارزش بکنند را باید نقد کرد. الان در فضای مجازی با افتخار دارند رانتخواری و اشرافگری خودشان را به رخ میکشند. میخواهم بگویم این مسائل هم هست و اینها را هم باید نقد کرد. اگر عدالت، همهی عدالت است، ظلم هم همهی ظلم است. نمیشود فضای فرهنگی، اجتماعی و هنری که این همه مظالم در آن وجود دارد را رها کنید و بگویید اگر عدالتخواهی صرفاً یک آوردهی سیاسی برای من دارد، پس من به آن ورود میکنم. و اگر اینچنین نباشد چه در زندگی شخصیام و چه در زندگی اجتماعیام و چه در زندگی سیاسیام ورود نمیکنم.
🔸عدالتخواهی از کسانی برمیآید که حتماً به عقبهی فرهنگی و اجتماعی بیعدالتیها در بعضی از سطوح سیاسی که رخ میدهد توجه بکنند. وگرنه چه اتفاقی میافتد؟ عناصری که شما به آنها انتقاد دارید، مثلاً در ردههایی از قدرت سیاسی حتی رأی از مردم هم میگیرند. اشرافیمنشی و رانتخواریشان اظهرمنالشمس است، ولی ارزشهای خودشان را تبدیل به گفتمان در فضای اجتماعی میکنند. اگر اینگونه شد آنوقت مبارزه با اینچنین مظالمی خیلی سختتر میشود.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir