نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
🔹در گام بعدی با یک مثال تکنیکی و عامهفهم بخشی از تفاوت دو الگو را با هم نشان میدهیم: سرمایهگذاری
🔸در آموزههای دینی میدانیم که مقدار رزق افراد با یکدیگر متفاوت است.
🔹بطور مثال رزق فرد ‹الف› در ماه صد واحد است و رزق فرد ‹ب› در ماه بیست واحد. در اینجا ما یک مبلغ مشخص را میخواهیم سرمایهپذیری کنیم که برابر بود با 100 میلیون تومان. حال اگر فرض را بگذاریم که فرد ‹الف› یک ‹تاجر› ‹مومن› اهل ‹خمس و زکات› است و از طرفی به علت عیالواری و پرداخت ‹صدقات›، خداوند حجم رزق او را زیاد کرده است. با فردی مواجه هستیم که بنا بر روایات کراهت ‹مزدوری› را ندارد که رزقش را محدود کند، مومن است که خدا ‹وکیل› اوست، ‹وجوه شرعیاش› را پرداخت کرده پس بنا به روایات ‹مال دزدی› مصرف نمیکند و تضمین ‹کم نشدن› اموال را دارد و با صدقات مشغول ‹تجارت با خداست›. این فرد میتواند به عنوان سرمایهگذار در شرکت مورد بحث باشد و صاحب شرکت 100 میلیون سرمایهمورد نیاز را میتواند از چنین فردی دریافت کند. یا میتواند 100 میلیون تومان را از یک ‹کارمندی› بگیرد که اهل ‹خمس و زکات› نیست و به صدقات اعتقادی ندارد بلکه گاهی به خیریهها بابت حس انسان دوستی کمک میکند. چنین شخصی بواسطه کارمندی رزق خود را محدود کرده است؛ و به علت نپرداختن وجوه شرعیه از مال او پاک و طاهر نیست.
🔹 در اینجا الگوی کپیتالیسم میگوید 100 میلیون تومان همان 100 میلیون تومان است و هردو قراردادهایی که میتوان با این دو فرد بست مشابه هستند، یعنی فرد ‹الف› با ورودی رزق بالا را با فرد ‹ب› یکی میانگارد و برایش کمیت مبلغ مورد بحث مهم است.
➕اما نکته اینجاست که باید فرایند رزق را بهتر بشناسیم! رزق با حجم بالا چطور تولید میشود؟ بدیهی است که به وسیلهی همین اسباب و علل دنیایی است که رزق بدست فرد میرسد یعنی با همین خرید و فروش و سرمایهگذاری و تعاملات با افراد مختلف. حالا اگر از یک انسان دارای رزق بالا سرمایه پذیری کنیم، خداوند رزق این فرد را از طریق همین اموالش زیاد میکند.
🔹لذا در اسلام میگوییم اگر پارامترهای رفتاری و محاسباتی شرکت برای احتساب سود عددی هر دو فرد سرمایهگذار فوق یکسان باشد؛ سود عددی هنگامی که از مجرای رزق فرد الف در حال استفاده باشیم (سرمایهپذیری کرده باشیم) مثلا معادل 300 میلیون بدست میآید و همین فرایند با شاخصههای یکسان از سمت ما برای فرد ب 100 میلیون تومان است. زیرا شرکت از مجرای رزق دیگران رزق خود را کسب میکند. در تجمیع ارزاق؛ فردی که ورودی رزقش بالاتر و با کیفیتتر است، در نسبت با ورودی رزق فردی که ورودی نامطلوب دارد، سود ریالی بیشتری را در انتهای سال مالی برای شرکت بوجود خواهد آورد. که آورده آن برای خود فرد بیشتر شود. یعنی بخشی از رزق او را خداوند از طریق این سرمایهگذاری موفق تامین میکند.
🔸این مثال یکی از تفاوتهاییست که الگوی معیشت اسلام به آن توجه دارد اما کپیتالیسم از آن غافل است که 100 میلیون تومانها کیفیت دارند و در نتیجهی کار موثر هستند. نه اینکه 100 میلیون تومانها را ثابت بپنداریم و تفاوت را در پارامترهای دیگر ببینیم. پس میتوان گفت این مثال یک پارامتر جدید به دایره معیشت اضافه میکند: «پولها علاوه بر کمیت، کیفیت هم دارند».
🔹لذا اگر بناست به مناظره و تفاوتهای دو الگوی معیشت بپردازیم، باید بدانیم که نقطه تفاوتها دقیقا در همین موارد جدید است نه اینکه سطح منازعه و دعوا را به عدالت تقلیل بدهند و بگویند اقتصاد اسلامی به دنبال عدالت است تا ظلم صورت نگیرد و مدافعان کپیتالیسم هم در جواب بگویند؛ عدالت همان حرف سوسیالیستها و کمونیستها است. بله! اسلام تِرم و حرف مرکزیاش عدالت نیست و واژه مرکزی اسلام چیز دیگریست که باید در جای خود به آن ها پرداخته شود.
🔅امید است آقای درخشان و شاگردانش برای نیت پاکی که دارا هستند ماجور باشند و پس از بحثهای سلبی در کتاب «فریب بزرگ» به این موارد هم توجه کنند. و آقای غنی نژاد و همهی کافران به الگوی معیشت اسلامی را خداوند از باب رحمت متوجه اشتباهاتش بفرماید هرچند میدانیم مسئلهشان اقتصاد نیست؛ اما امید است تا زمانی که زنده هستند امکان توبه برای آنها نیز پدید آید.
___
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
بعضیها، زمینی را که سالها پیش متری یک ریال خریدهاند، پس از چندین سال متری ده میلیون تومان میفروشند. اگر شما نیز در این دنیا بهاندازۀ یک ریال در راه خدا خرج کنید، در آخرت از شما بهاندازۀ دهمیلیون تومان خواهند خرید؛ اما اگر در این دنیا، ده میلیون تومان برای دنیا و نه برای خدا خرج کنید، در آخرت بهاندازۀ یک ریال هم از شما نخواهند خرید!
برخی از کسانی که میدانند زمین روزی گران میشود، فرش زیر پایشان را نیز میفروشند و زمین میخرند! بلکه خانههایشان را نیز میفروشند و در خانهای اجارهای مینشینند تا زمینی بخرند! اینها برای دنیایشان اینچنین میکنند؛ شما برای آخرت خود چه میکنید؟!
بعضیها هرچه دارند، میفروشند تا آخرت را با آن بخرند؛ شهیدان اینگونهاند. گاهی کسی میگوید که با چشمم آنجا را میخرم؛ این چشم را در راه خدا میدهم و آنجا چشمِ باقی میگیرم. شیطان به انسان میگوید: «نه، نکن! حیف تو و جوانی تو نیست؟!»
در جوانی، اینگونه وسوسه میکند. وقتی هم که انسان پیر شد، شیطان میگوید: «حالا دیگر به چه درد میخورد که بهسوی خدا بروی؟! آن موقع که نیرو داشتی، خرجش نکردی! اکنون چه داری که بخواهی خرج کنی؟!» این پیر میگوید: «باشد؛ من میخواهم این تهماندهاش را بدهم؛ آن مقدارش را هم اشتباه کردم که صرف دنیا کردم. میخواهم این اندک چیزی را که مانده بدهم». خدا نیز از او میپذیرد.
👤آیت الله حائری شیرازی
#سرمایهگذاری
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
@reba_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
🎧 آیتالله میرباقری | سخنرانی پرنکته دربارۀ نتایج لیبرالیسم اقتصادی، ۱۴۰۲/۲/۱۸ ◀️ دوگانۀ «توحید و
آیتالله میرباقری - ریشۀ چالش حجاب.mp3
1.7M
🎙 خدا رحمت کند سردار شهید قاسم سلیمانی میگفتند:
اگر به منِ سرباز بگویند "برو فلان پُل را بگیر"، اگر ببینم قُلّههای اطراف آن پُل در دست دشمن است، آن پُل هم درواقع سقوط کرده است و لذا نمیروم روی آن پُل بایستم!
حالا، ما وقتی بخشی از قُلّههای اطراف خانوادۀ اسلامی و عفاف اسلامی را بهتدریج در الگوهای سرمایهداری از دست دادهایم، شما بهراحتی نمیتوانید با بدحجابی مبارزه کنید! بدحجابی، محصول لیبرالیسم اقتصادی و لیبرالیسم فرهنگی است.
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/5385
@reba_ir
هدایت شده از مدرسهی علوم انسانی فکرت
19.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #محفل
▫️این زمین کج است!
🔹امروز وقتی از فقه گفته میشود منظورشان فقه قبل از امام خمینی است و این یعنی ارتجاع به گذشته. فقه قبل از امام، تفاوتش به این نیست که این مکتب آقای خویی است یا مکتب امام خمینی؟! دعوا سر این زمین کجی است که باید صاف شود.
🔸این زمین کج است که سرمایهداران، ثروتمندتر و فقرا، فقیرتر میشوند. فقه امام خمینی(ره) آمده بود تا این زمین را صاف کند. امام(ره)، انقلاب کرد که این زمین کج را صاف کند؛ چون منافع محرومان مهم است.
✅ ششمین محفل گفتگومحور فکرت، به «بازخوانی ایدهی سیاسی و فرهنگی امام(ره) در مواجهه با تحجر و تجدد»
👤 حجتالاسلام محسن قنبریان؛ استاد حوزه و دانشگاه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه فکرت| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
وقتی صحبت از ناکارآمدی در برخورد با منکر میشه، منظورمون همچنین چیزهایی هست.
سر منشأ مشکلات را رها میکنند و به دنبال برخورد با اثرات این منشأ های فساد در جامعه هستند البته آن هم برخورد به نحو حداقلی و بدون اثر بخشی.
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰 اسناد منتشرشده نشان میدهد بانکها ۱۶۴ هزار میلیارد تومان به اعضای خود وام دادهاند!
🔹 اگر همه بهطور یکسان وام گرفته باشند، سهم هر کارمند و مدیر چقدر میشود؟
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 وامهای میلیاردی با سود ۱ درصد و بازپرداخت ۳۰ ساله در جیب کارمندان بانکها
@Hasanabbasi_students
⭕️ کمیسیون اصل نود، خواهان توقف اجرای رمز ریال توسط بانک مرکزی شد.
🔻علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نود با موضوع بررسی طرز کار بانک مرکزی و وجاهت قانونی این مجموعه در اجرای پروژه ریال دیجیتال گفت: بر اساس قانون پولی و بانکی، بانک مرکزی اجازه استفاده از ابزارهای مالی غیر فیزیکی را ندارد و تنها میتوانند با در نظر گرفتن مصالح اقتصادی و پشتوانه لازم اقدام به انتشار شکل فیزیکی انواع مسکوکات و اسکناس نماید.
🔻صرف نظر از اینکه آیا ورود به موضوع رمز ریال از منظر اقتصادی و با در نظر گرفتن تهدیدات موجود یک نیاز برای اقتصاد کشور است یا خیر، لازم است برای این امر قانونگذار یعنی مجلس شورای اسلامی در چارچوب طرح و یا لایحه اعلام نظر کند. در قانون پولی و بانکی موجود هیچ جا چنین اجازهای به بانک مرکزی برای ورود به موضوع رمزریال و یا انتشار پول غیرفیزیکی به هر نحوی داده نشده است لذا کمیسیون اصل نود برای این نکته تاکید کرد که لازم است بانک مرکزی ضمن توقف روند موجود در زمینه ورود به عرصه ریال دیجیتال مستندات قانونی در این زمینه را ارائه کند.
#رمزریال #CBDC
_______________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
هدایت شده از رادیو سداد
حرفهای اساسی - قنبریان.mp3
6.18M
⭕️ طمع، ربا و سوءظن باید برای یک مدت کوتاه دیگر خدایان ما باشند
🔻تقریبا صد سال از وعده لرد کینز برای رسیدن به ثروتمندی همگان در مقاله "امکانات اقتصادی نوادگانمان" در 1930 می گذرد با این وعده تجویز کرد:
▫️زمان این آرمانها هنوز فرانرسیده است، زیرا دست کم برای یکصد سال دیگر باید برای خود و دیگران تظاهر کنیم که بدی نیکی است و نیکی بدی، زیرا بدی مفید است و نیکی نیست.
▫️طمع، ربا و سوءظن باید برای یک مدت کوتاه دیگر خدایان ما باشند. زیرا فقط آنها می توانند ما را از گذرگاه تاریک اقتصادی به روشنایی روز رهنما کنند!
⁉️ اینک وقت آن است بپرسیم، کارگزاران تفکر کینز کدام اقتصاد را برای بشر به فعلیت در آورده اند و بندگان طمع و ربا در کدام روشنایی زیست میکنند؟ در تاریکی بحرانهای اقتصادی، روشنایی وعده داده شده کجاست؟
_____
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
41.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ بانکهای غربی سودهای زیر 4 درصد دارند اما در ایران، بانکها بالای 25 درصد سود میگیرند. آیا این بانکها ربوی تر نیستند؟
🔸 دانلود و تماشای فایل با کیفیت ویدیو:
🔗 https://youtu.be/V8AUIz1YWzs
#سوالات_متداول
_____
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir