🔰قضایای بنزینی و #دستگاه_کارشناسی
❓چگونه میشود کشور را به مصونیت پایدار و بازدارندگی در عرصهی اقتصاد رساند؟
بخش اول
🖋 #یادداشت حجتالاسلام #مهدی_محمدآبادی
📌در این دو هفته که از سهمیهبندی و #گران_شدن_بنزین گذشت، بیشتر شاهد #نقدهای_روبنایی بودیم، به اصل طرح یا نحوهی اجرای آن یا احیانا چالش کردن با مسؤلان قوا. اما به نظر میرسد که قضیه را نباید به همین سطح محدود دید و برای حل اساسی و پایدار ماجرا باید #ریشه را در جای دیگری جستجو کرد.
📌باید تأکید کنیم که اصلا نمیخواهیم #سهم_افراد و اغراضشان را در این قضایا نادیده بگیریم و از #مطالبهگری برای یافتن خطاها و خاطیان و محاسبه و مجازات اهمالکاریها و غرضورزیها و ندانمکاری و بیمسؤلیتیها-که سهم زیادی در اتفاقات اخیر و امثال آن دارند- چشمپوشی کنیم؛ اما حرفمان این است که دستکم جریان #جوان_مؤمن_انقلابی نباید فکر کند این همهی ماجراست.
📌به نظر میرسد که علت زیرساختی ماجراهای اخیر -بهمانند همهی نظائرش در این چهل سال- بیپاسخ ماندن «هل من ناصر» امامین انقلاب و #خلأ الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و دلخوش کردن مسؤلان اجرایی و تقنینی و جریانات مختلف سیاسی، به الگوهای شرقی و غربی است؛ الگوهایی که وقتی بیتدبیری و #خودبرتربینی و باریبههرجهتی و #فساد برخی جریانات و سیاستمداران نیز ضمیمهاش شود، گندش همهی عالم را برمیدارد.
📌البته حواسمان هست که بیتوجهی مسؤلان به سیاستهای #اقتصاد_مقاومتی و تبدیل نشدن آن به #گفتمان و مطالبهی عمومی نخبگان و مردم در راستای همین بیتوجهی به حل پایدار باید مورد تأکید قرار بگیرد.
📌رفقا! بدون تغییر #دستگاه_عقلانیت_غربی به #عقلانیت_توحیدی، اصل این غدههای سرطانی کماکان بر تن نظام اسلامی باقی خواهد ماند و نظام به بازدارندگی در مقام سیاستگذاری نخواهد رسید. طبیعی است که اگر به این سطح از بازدارندگی نرسیم، هر بار دشمن میتواند امیدوارانه سرمایهگذاری کند تا با بر بستر این نظام کارشناسی و یارگیری و لشکرکشی مجدد و بهکارگیری کارگزارانش -چه باجیرهومواجب و چه دلدادگان به هیمنهی تمدنیاش که بیجیرهومواجب اهداف او را پیش میبرند- هر روز در یک زمینه، زندگی و دین مردم را به یغما ببرد؛ دیروز بر بستر دلار و سکه و امروز به بهانهی بنزین و فردا با .. .
📌طبیعی است که رفتوآمد جریانات سیاسی و #تغییر_مسئولان، صرفا میتواند از شدت و حدت درد و رنج زخمهای این نسخههای زهرآگین #طاغوتی بکاهد و نه بیشتر؛ لذا به #تغییرات_انتخاباتی باید به عنوان فرصتی برای آمادهسازی زمینه برای ارائهی خدمت خالصانه و دلسوزانه و #جلب_اعتماد و عزم عمومی ملت و حرکت جمعی به سوی این #تغییرات_بنیادی نگاه کرد؛ و الا تا آش همین آش و کاسه همین کاسه است، مخلصترین و دستپاکترین و مردمیترین نیروهای انقلاب هم که سر کار بیایند، باز بالأخره یک جایی در #باتلاق این سیاستها و برنامههای موجود گیر میافتند، کما اینکه بخش مهمی از آفاتی که دولت نهم و دهم به آن دچار شدند، از همین نقطه سرچشمه گرفت.
#بازدارندگی
#دستگاه_کارشناسی
#اقتصاد_مقاومتی
#علوم_انسانی_اسلامی
#الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت
#بسیج_دانشجو_و_طلبه
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
🔰قضایای بنزینی و #دستگاه_کارشناسی
❓چگونه میشود کشور را به مصونیت پایدار و بازدارندگی در عرصهی اقتصاد رساند؟
بخش دوم
🖋 #یادداشت حجتالاسلام #مهدی_محمدآبادی
📌شیطان اکبر و شیطانکهایش در آخرالزمان، پیچیدهتر و مخفیتر و سازمانیافتهتر از همیشهی تاریخ عمل میکنند و #نفسانیت_انسان را در قالب شیک برنامههای توسعه و توصیههای #بانک_جهانی و صندوق بینالمللی پول به خورد جوامع میدهند.
📌خوان هفتم انقلاب، عبور از این علوم و عقلانیتهای انسانمدار و دنیاگرای غربی، ریشهکن کردن #اسلام_آمریکایی (به مثابه سختترین عنصر مقاومتکننده در برابر تغییر دستگاه عقلانیت) و دستیابی به عقلانیت اسلامی-بومی برای ادارهی کشور است که نتیجهاش رسیدن به #دولت_اسلامی است. راز طولانیشدن زیانبار دوران #غیبت حضرت ولی عصر أرواحنا لتراب مقدمه الفدا را نیز باید در غفلت یا اهمالکاری #خواص_جبههی_ایمانی در دستیابی به این نسخه جستجو کرد.
📌روشن است که عبور از این گردنهی دشوار بدون #جهاد علمی-عملی شبانهروزی دوشادوش حوزه و دانشگاه امکانپذیر نیست و بدون تشکیل این نهاد عقلانیتساز، باید مدام شاهد #اضطرار_رهبرالهی جامعه به تأیید و استفاده از همین نسخههای مسموم کارشناسی موجود علیرغم خواست درونیشان بود؛ همچنانکه رهبر معظم انقلاب اخیرا دربارهی برداشت مکرر دولتها از صندوق توسعهی ملی تصریح فرمودند.
📌این نهضت، متناسب با #گام_دوم انقلاب اسلامی و تعمیق «لیقوم الناس بالقسط» است که بدون تبدیل شدن به آگاهی و خواست و اراده و حرکت #نخبگانی و #عمومی محقق نخواهد شد.
📌دوباره تأکید میکنم، همهی آنچه عرض شد، تأکید بر ضرورت و اهمیت رسیدن به بازدارندگی و نقش نخبگان انقلابی در اینباره بود و بههیچوجه منافی حلها و پیگیریهای روبنایی و مقطعی و #مطالبهی_عمومی_خستگیناپذیر از دستگاههای مسئول برای پاسخگویی به #افکار_عمومی، برخورد پشیمانکننده با خطاها و خاطیان و نیز اصلاح روندها و برنامههای آسیبزا و مجاهدت برای کاهش آلام و بهبود مردم نجیبمان -از جمله در مسئلهی بنزین- نیست.
والسلام
#بازدارندگی
#دستگاه_کارشناسی
#اقتصاد_مقاومتی
#علوم_انسانی_اسلامی
#الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت
#بسیج_دانشجو_و_طلبه
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
#حواشی
💢حاشیه های اجتماع #حرف_مردم
حاشیه پنج
⭕️از نمازگزارهای قدیمی #صف_اول بود. برنامه که تموم شد بعد از تشکر بهم گفت بازم تو این #مسجد برنامه برگزار کنید و آدم های #انقلابی رو دعوت کنید صحبت کنند. از فرصت استفاده کنید این حاج آقای #کاظمی (امام جماعت مسجد) که می بینید اجازه این کارها رو میده و گرنه قبلیا اصلا نمیذاشتن حرفی از #سیاست زده بشه!
#واحد_گفتمان_سازی_مردمی
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
#گزارش_تصویری📸
#جلسه_هفتگی_ربیون
پنجشنبه چهاردهم آذر
🔸سلسله جلسات شهید #دیالمه
◀میز گرد آسیب شناسی دوره دهم مجلس شورای اسلامی
◀با حضور آقایان دکتر میثم #ظهوریان و دکتر مرتضی #کامل_نواب
#مجلس_شورای_اسلامی
🗳#انتخابات_مجلس
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
هدایت شده از اجتهاد
💢سکوت یا فریاد، مسئله این است!
✔️سیدسجاد تقوی، دانشپژوه حوزه علمیه قم🔻
🔹آیا مراجع و علمای دینی نسبت به امور عمومی جامعه باید اظهارنظر کنند یا بهتر آن است که سیاست سکوت در پیش گرفته و مقبولیت خود را برای روزی دیگر که امور دینی در خطر است نگه دارند؟ گروهی معتقدند ایشان نسبت به مسائل عمومی جامعه نباید موضعی اتخاذ کنند تا در بزنگاههایی که اسلام در خطر است با نفوذ کلامشان اسلام را حفظ کنند، چراکه اگر علماء در مسائل جاری جامعه ورود کنند دیگر کلامشان به هنگام مشکلات اساسی نفوذ لازم را نخواهد داشت. علاوه بر آن شاید حضرات آقایان در برخی از زمینههای تخصصی، اساساً اطلاعات لازم را نداشته باشند. به طور خلاصه مطلوب این است که اشتغال بزرگان به بحث و درس و حوزه باشد و شاگرد پروری کنند تا از عظمتشان در چشم مردم چیزی کاسته نشود تا احیاناً اگر اساس اسلام در خطر افتاد، ورود کنند و تنباکوها تحریم کنند که در این صورت مردم حتماً مطیع خواهند بود.
در این رابطه اما این پرسش به ذهن میرسد که .... بخوانید👈 http://yun.ir/h56
#اختصاصی
https://eitaa.com/ijtihad
#گزارش_تصویری
🔰حضور نماینده تشکل طلبگی ربیون در نشست هم اندیشی با موضوع
«الگوی مطلوب حضور #تشکل_های_انقلابی در انتخابات»
🔻در این برنامه که به همت تشکل مردمی فتیه جمعه ۱۵ آذر برگزار گردید نمایندگانی از مجموعه های ذیل نیز به طرح دیدگاه های خود پرداختند:
بسیج دانشگاه امام رضا علیه السلام
بسیج دانشگاه سجاد
بسیج مدرسه علمیه حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف
حسینیه قرآن و عترت
تشکل مردمی فتیه
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
🔰اجتماع مردمی #حرف_مردم
🔸سخنرانی کارشناسی دکتر #جعفری_نژاد پیرامون مسئله گرانی بنزین
◀️بخش یک از سه
بسم الله الرحمن الرحیم
تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَ لا فَساداً وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقين (القصص/ 83)
💢در رابطه با موضوع #سهمیه_بندی. چند دلیل از جانب دولتی ها راجع به علت سهمیه کردن #بنزین بیان می شود:
1️⃣#مصرف_مردم
مردم زیاد مصرف می کنند (چند برابر میانگین جهانی). ما قیمتش را بالا بردیم که مصرف پایین بیاید.
من پر مصرف بودن خودمان را تکذیب نمی کنم. کما اینکه در بقیه حوزه ها هم همینطور هستیم.
🔻اشکالات
⭕️چندین سال است که در این کشور #خودرو_سازی انجام می شود. شما در این چند ده سال ماشین هایی را تولید می کنی که چند برابر نرم جهانی مصرف دارد. چرا صنعت خودروسازی را پیشرفته نکردید که #مصرف_سوخت پایین بیاید؟
⭕️مساله دیگری که روی مساله افزایش مصرف بنزین تاثیر گذاشته است، مساله #هزینه_حمل_و_نقل_عمومی است. یکی از دلایلی که مردم از خودروی شخصی استفاده می کنند، بالا بودن هزینه حمل و نقل عمومی است. فرض کنید در این سرما خانواده ای می خواهد یک مسیری را طی کند. اولا معلوم نیست اتوبوس کی می آید. دوما باید چند تا وسیله عوض کند تا مقصد. مسئولین بیایند کارهایی که در این زمینه انجام داده اند را #ارائه بدهند. بگویند برای افزایش خطوط مترو و ارتقای اتوبوسرانی، تاکسیرانی و ... چه کرده اند.
2️⃣#قاچاق
می گویند چون قیمت بنزین در کشور ما از کشورهای دیگر منطقه پایین تر است، قاچاق صورت می گیرد.
🔻اشکالات
⭕️یک قسمت از این مشکل برمی گردد به اینکه شما #ارزش_پول_ملی ات را پایین آورده ای. طبیعی است که در چنین حالتی قیمت ها در کشور شما بیشتر از کشورهای مجاور است.
⭕️یا مثلا مغالطه هایی صورت می گیرد مثل اینکه کمترین قیمت بنزین را در منطقه عراق دارد که 4500 تومان است. خب این به این دلیل است که ارزش پول عراق بیشتر است. این را هم بگویید که حداقل حقوق در عراق 1500000 دینار است. 15 میلیون تومان. شما پونزده میلیون حقوق بده. بنزین را 10 هزار تومن کن.
⭕️شما #مکانیزم_های_قاچاق را چکار کردی؟ در کنار بنزین ده ها کالای دیگر هم قاچاق می شود. اگر هم منظورتان مرزنشینانی هستند که قوطی قوطی قاچاق می کنند، خب شما برایشان #شغل ایجاد کن. اگر ریسک قاچاق را پذیرفتند! نمی پذیرند.
ادامه دارد...
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
🔰اجتماع مردمی #حرف_مردم
🔸سخنرانی دکتر #جعفری_نژاد پیرامون مسئله گرانی بنزین
◀️بخش دو از سه
💢در رابطه با موضوع #سهمیه_بندی. چند دلیل از جانب دولتی ها راجع به علت سهمیه کردن #بنزین بیان می شود
3️⃣#عدالت
🔻اشکالات
⭕️اولا که من هرچه گشتم، قیمتی که دولت بابت یارانه بنزین پرداخت می کند را پیدا نکردم. که آیا واقعا دولت یارانه ای می دهد یا خیر؟ #قیمت_تمام_شده_بنزین برای دولت را پیدا نکردم. ممکن است بگویند ما این بنزین را ولو اینکه یارانه ندهیم می توانیم به قیمت بالاتر به مردم بدهیم و #درآمد کسب کنیم. می گوییم یعنی آیا شما هرچه را که بتوانید به قیمت بالاتر بفروشید و با آن درآمد کسب کنید، به مردمتان هم گران تر می فروشید؟ پس قیمت گوشت را هم افزایش بده. در منطقه قیمت گوشت از اینجا بالاتر است.
⭕️اما حالا مساله عدالت را بپذیریم. و درست هم هست. دو سوال مطرح می شود:
❓شما الان 60 لیتر #سهمیه می دهی، باز هم یک عده ماشین ندارند. شما 60 لیتر بنزین سهمیه ای و یارانه ای به مردم می دهید. آن ها که ماشین ندارند این سهیمه را چطور دریافت کنند؟!!
✅لذاست که می گوییم اگر آقایان مشورت می کردند و صبر می کردند و به اصطلاح شبیخون به مردم نمی زدند، این مساله راه حل های مختلفی داشت.
یکی اش این بود که بنزین را به #خانوار دهید. به #فرد دهید. نه به ماشین. اگر واقعا دنبال این بودید که بنزین را هدفمند کنید سهمیه را به فرد اختصاص می دادید. هر کد ملی ای ده لیتر، بیست لیتر، سی لیتر بنزین. آن کسی که حالا ماشین نداشت می توانست بنزین را در بازار آزاد به آن کسی که ماشین دارد، بفروشد. حالا بازارش را هم فراهم می کردید.
⁉️اگر این طرح خوب و عادلانه بود و به زندگی مردم کمک می کرد، این طرح از سال 89 اجرا شد. هزینه هایش را دادیم. #هزینه افزایش قیمت را #ملت دادند، هزینه #آشوب را تا حدی دادند. هزینه #اعتراض را دادند. سال 92 سر لج و لج بازی این طرح را تعطیل کردند. (البته تحلیل من لج و لج بازی نیست. عرض خواهم کرد خدمتتان) بعد 6 سال می گویند این طرح عادلانه است و به مردم کمک می کند. اگر اینطوری است مسئولینی که 6 سال آن را #تعطیل کردند، باید بیایند #دادگاه جواب دهند. #چند_هزار_میلیارد شما با این تصمیم ضربه زدید به کشور. این چند هزار میلیارد را آقای #زنگنه و آقای #روحانی بیایند پاسخ دهند.
‼️چطور اگر یک نفر شیشه اتوبوس را بشکند می گوییم سریع باید محاکمه شود، چون به #بیت_المال آسیب زده؟ ولی در مورد کسی که چند هزار میلیارد آسیب زده چنین حرفی نمی زنیم؟
🛑#توضیح که به ملت ندادند هیچ، #عذرخواهی هم نکردند. عذر خواهی هم به کنار. دیگر به ملت#ریشخند نزنید. جلسه نگذارید به ملت بخندید.
#مردم اگر مهم هستند، با آنها #حرف بزنید. توضیح دهید. #توجیه کنید. #مشورت بگیرید. بجای این کارها #فرافکنی می کنند. جایی که مردم از کاری خوششان می آید، آقایان سریع کار را به خودشان #نسبت می دهند. فلان پهباد را می زنیم، سریعا می گویند "من بودم". در ماجرای بنزین که مردم ناراضی هستند می گوید شورای عالی امنیت ملی بوده. خب رئیس شورای امیت ملی که رئیس جمهور است. من یقیه کی را بگیرم؟! از این پست به آن پست پاس می دهید؟
ادامه دارد...
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
🔰اجتماع مردمی #حرف_مردم
🔸سخنرانی دکتر #جعفری_نژاد پیرامون مسئله گرانی بنزین
◀️بخش سه از سه
❓❓چند #سوال_اساسی
1️⃣چرا این اتفاقات در کشور می افتد؟ چرا سال 92 تعطیل شد، بعد سال 96 آمدیم گفتیم خوب است و اجرایش کردیم؟
2️⃣چرا #ارز باید ابتدای نیمه دوم پارسال گران می شد و چرا قضیه #بنزین هم در همین زمان انجام می شود؟
پس سوال اول در مورد مقطع زمانی 6 سال است و سوال دوم در مورد #شوک هایی که به #مردم داده می شود.
❇️#تحلیل_اقتصادی من این است:
دولت یک #بودجه ای دارد. این را در دو مسیر خرج می کند. هزینه های #جاری و هزینه های #عمرانی.
هزینه های جاری مثالش می شود همین حقوق و دستمزدهای کارکنان دولت و هزینه هایی که برای اداره روزانه مملکت است. هزینه های عمرانی هم عمدتا هزینه های زیر ساختی کشور است. آن جایی که باید زیر ساخت ها اصلاح شود.
❌20 سال رهبری دارند داد می زنند که بودجه دولت را از #نفت جدا کنید. راحت ترین کار این است که من دولت که نفت زیاد دارم نفت را بفروشم و پول بگیرم و این پول را خرج حقوق و دست مزدها و زیر ساخت ها کنم. 20 سال است که حضرت آقا این را تکرار می کنند. اگر نفت را از بودجه بیرون نیاوری #ضربه اش را می خوری.
⭕️ضربه اش را خوردیم! چرا؟ چون وقتی نفت #تحریم شد، کسی نفت ما را نمی خرید. نفت که نخرند دولت درآمد ندارد. برای اینکه بخواهد آن هزینه ها را انجام دهد. دولتی که بریز و بپاش است و درآمد ندارد، چه کار کند؟ بهترین کار این است که با ابزارهایمان بیاییم و دست در #جیب_ملت بکنیم.
❓#ابزارها چیست؟
یکی اش #ارز است. دولت از عرضه کنندگان اصلی ارز است. حالا من عرضه کننده اصلی کالا هستم. می توانم کالا را به شما 3 هزار تومان بدهم. می توانم 17 هزار تومان بدهم. به نفعم است که بیشتر بدهم. پس کافی است یک مقدار این چیزی که دست خودم است یک مقداری عرضه نکنم. از لحاظ روانی هم که مردم تحت تاثیر تحریم ها هستند. قیمت این روز به روز بالا می آید. حالا من به جای این که 3 تومان عرضه بکنم، 17 تومان عرضه می کنم. پول جمع آوری شده را خرج هزینه هایم می کنم.
⭕️نیمه دوم قاعدتا این اتفاق می افتد. چون کسری بودجه در نیمه دوم اتفاق پیش می آید. می رویم تا می رسیم به سال بعد. آیا مردم کشش بازار ارز را دارند؟ نه. جذابیت ندارد. چکار کنیم؟
⭕️منبع دوم چه دستمان است؟
بنزین
بهترین کار این است که هزار تومان را بکنیم سه تومان، درآمدمان بیشتر می شود و کسری بودجه هم برطرف می شود. هزینه هایمان را هم پوشش می دهد. تا زمانی که بودجه دولت از نفت خالی نشود همین آش است و همین کاسه.
⛔️ 6 سال پیش فکر می کردیم که می رویم و با #کدخدا می بندیم و مسأله #فروش_نفت و ... حل می شود. گفتیم چرا بنزین را #سهمیه_بندی می کنید؟ بگذارید مردم حال کنند. بعد دیدیم کدخدا راه نمی آید. بنزین هم فروش نمی رود. ماندیم. حالا برمیگردیم یکی یکی. درحالیکه اگر شما از 6 سال پیش این طرح را اجرا کرده بودی، سالی 300 تومان قیمت آزاد را گران می کردی، 100 تومان هم سهمیه ای را. نه فشاری روی مردم می آمد و نه فشاری روی اقتصاد. الان هم قیمت آزادتان بیشتر از 3000 بود و هم سهمیه ای تان بیشتر از 1000 تومان.
پایان
💠"تشکل طلبگی ربیون"
🌐 @rebbiion
May 11