#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
دورهی طاغوت این است دیگر! حالا خیلی از شماها هم یادتان هست، من هم یادم هست؛ ما هم در آن دوره تنفس و زندگی کردیم. دستگاه حکومت، کشور را مال خودش میدانست؛ برای مردم شأنی قائل نبودند، مگر از روی اجبار - با یک تشکیلات و نظامی که مسئولان کشور را نوکر مردم میداند، نه صاحب مملکت و صاحب مردم - این احساس واقعی مسئولان است، واقعاً خودشان را خدمتگزار و نوکر مردم و فلسفهی وجودی خودشان را، کار برای مردم میدانند - مقایسه کنید. اصلاً تقابل بین این دو شکل، تفاضل بین این دو شکل، قابل کیل و اندازهگیری کردن با پول و درآمد ماهانهی فلان آدم و اینها نیست؛ یعنی تفاوت وجود و عدم است، فاصلهی وجود و عدم است؛ این همان چیزی است که اسلام از ما میخواهد و به ما میدهد. حالا نمیخواهم وارد مقولهی ارزشهای اسلامی بشوم، اگر انسان بخواهد راجع به آنها فکر و بحث کند، مقولهی بسیار باشکوه و دلنوازی است.
۲۳ خرداد ۱۳۸۵
بیانات در دیدار جمعی از کارگردانان سینما و تلویزیون
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
همه چیز نظام اسلامی، متعلق به مردم است و تمامی مسئولان باید خود را نوکر و خدمتگزار مردم بدانند و هر مسئول یا ماموری که از این سیاست فاصله بگیرد، فاقد صلاحیت و شایستگی است.
۸ اسفند ۸۱
در جمع مردم چابهار
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
سرفصل اول، مربوط به مسایل مردم و حکومت است. آقایان! این مردم - همانطور که امام مکرر فرمودند - ولینعمتهای ما هستند؛ این شوخی نیست. من یکی از مسؤولان را در محضری دیدم که برخوردش با مردم قدری متکبرانه بود. من پیغام دادم و گفتم به ایشان بگویید که اگر میخواهد جبران آن برخورد را بکند، باید در همانطور محضری ظاهر بشود و بگوید: ای مردم! من نوکر شمایم. خلاف که نگفته؛ آیا دروغ گفته است؟ یک مسؤول کشور چکاره است؟ فلسفهی وجودی ما غیر از خدمت به مردم چیست؟
امام فرمودند: اگر به من خدمتگزار بگویند، بهتر از این است که رهبر بگویند. این حرف درستی است؛ چون خدمتگزاری، برای انسانی که دلش بیدار باشد، مدح بزرگتری است. امام، تمام وجودش بیدار بود؛ شوخی و تعارف هم که نمیکرد. حقیقتاً اگر این ملت شهادت میدادند - که قطعاً میدادند - که امام خدمتگزار آنهاست، امام بیشتر خوشحال میشد، تا همهی ملت یکصدا فریاد بزنند که تو رهبر ما هستی.
خدمتگزاری به مردم افتخار است. این اسمها و این سمتها و این تیترها که افتخاری ندارد. در طول تاریخ، خیلیها با این اسمها و با این تیترها آمدند و رفتند؛ اما جز لعنت خدا و بندگان خدا، چیزی با خودشان نبردند. واقعاً چه ارزشی دارد؟ من رهبرم، من رئیس جمهورم، من رئیس قوّهی فلانم، من وزیرم؛ اینها چه ارزشی دارد؟ اگر توانستمخودم را قانع کنم که من خدمتگزارم، یک چیزی؛ والّا چه ارزشی دارد؟ خدمتگزار چه کسانی؟ مردم. البته همهی افراد ملت و جامعه را باید خدمت کرد؛ اما مراد عمدتاً طبقهی محرومند که باید مورد توجه خاص برای خدمت قرار بگیرند؛ به دو دلیل: اولاً چون احتیاجشان بیشتر است و عدل این را اقتضا میکند؛ ثانیاً چون پشتیبانی آنها از نظام، جدیتر و همیشگیتر است و از اول اینطور بوده است.
در جبههها چه کسانی بودند؟ نسبتها را ملاحظه بکنید؛ خیلی از این پولداران، از این مرفهان جامعه، از این بیدردها و بیاحساسها، هشت سال جنگ آمد و رفت، اما اینها جنگ را حس نکردند؛ همان غذا، همان راحتی و همان آرامش! اگر چهار روز هم آن شهر مورد تهاجمی بود، سوار ماشینشان میشدند و به یکجای دیگر میرفتند و راحت استراحت میکردند؛ نفهمیدند که بر سر این مملکت چه گذشت! اینها آن مردمی نیستند که دولت و دستگاهها باید برای خدمت به آنها خودکُشان کنند. نه، آن کس که جنگ و بمباران و محاصرهی اقتصادی و کمآبی و کمبرقی و گرانی و سایر مشکلات را با همهی وجود در این ده، دوازده سال احساس کرده، در درجهی اول او باید مورد توجه باشد. مردم که میگوییم، یعنی اینها؛ همان عامهیی که امیرالمؤمنین(سلاماللهعلیه) در آن فرمان تاریخیشان به مالک اشتر فرمودند که عامه را داشتهباش، خاصه را رها کن. عامه، یعنی همانهایی که در جنگ با تو هستند، در مشکلات با تو هستند، سختیها را با تو تقسیم میکنند، غم تو را از دلت میزدایند، خودشان را سپر بلای تو قرار میدهند و صادقند؛ نه عافیتطلبهای پُرروىِ پُرخورِ پُرخواهی که هیچوقت هم قانع نمیشوند. تا وقتی که خیری به آنها برسد، تو را میخواهند؛ به مجرد اینکه ذرهیی کم شود، رویشان را برمیگردانند.
آقایان! ما در قبال مردم دو کار داریم: یک کار این است که به آنها خدمت برسانیم؛ کار دیگر این است که محبت و اعتماد آنها را جلب کنیم. خدمت به آنها برسانیم، یعنی چه؟ یعنی هرجا که هستید، برنامهی شما آنوقتی درست است که نفعش به همین مردمی که عرضکردم، برسد. البته دنبال نفع کوتاهمدت نیستیم. نگویید که حالا برنامهی پنجساله چنین و چنان شد. حقوق بگیران وضعشان بدتر شد. البته دربارهی مسایل مربوط به اوضاع گرانیها و تورم و مشکلات، مطالبی هست که انشاءالله من در دیدار جداگانهی با هیأت دولت در میان خواهم گذاشت. نه، آن برنامهی صحیح و آن راه درست که به خیر عامهی مردم منتهی خواهد شد، ملاک است. در دستگاه قضایی، ملاک این است؛ در دستگاه قانونگذاری، ملاک این است؛ در دستگاه اجرایی هم ملاک این است. هر کسی در کشور باید برای خدمت به مردم تلاش کند. برای این کار باید وقت بگذارید.
بیانات در دیدار کارگزاران نظام
۲۳ مرداد ۱۳۷۰
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
کارشناسانی که در وزارتخانهها هستند، اگر آنها خودشان بعضی از نکات را نمیدانند و ملتفت نیستند، به آنها تفهیم کنید و بگویید که کارشناسی مورد انتظار از تو این است که آن وضعیتی را که برای مردم مفید و نافع است، بگردی پیدا کنی و ارایه نمایی. این کارشناسی، کارشناسی درستی است. آن کارشناسی که خودش مسایل مردم را درک نکرده، معلوم نیست خیلی امین باشد. حالا نمیگویم که دست کارشناسان را بگیرید و از دستگاه خارج کنید؛ نه، توجیهشان کنید و تفهیم نمایید که از آنها چه میخواهید.
البته از اول انقلاب تا امروز، برای طبقات محروم کار زیادی شده است. دوازده سال است که من با مسایل اجرایی این کشور از نزدیک آشنایم و میدانم که در این مملکت چه کاری شده است. خیلی کار انجام گرفته، دستگاههای مختلف خیلی کار کردهاند؛ اما آنچه که نیاز است، با آنچه که شده، قابل مقایسه نیست.
ما نمیخواهیم فقط کار کنیم؛ ما میخواهیم محرومیت را از بین ببریم و محروم را از محرومیت خارج کنیم؛ هدف این است. والّا اگر شما بگویید من کار میکنم، ممکن است در یک اداره هم یک نفر بگوید من باید هشت ساعت یا شش ساعت کار کنم، یا ده ساعت کار کردهام و دیگر بس است. این منطق، منطق درستی نیست.
البته اگر خسته میشوید، اگر احتیاج به استراحت دارید، باید استراحت کنید، تا برای کار آماده بشوید. ما استراحت را نفی نمیکنیم؛ اما کار حد ندارد. کار تا آن حدی است که به نتیجه برسیم و به آن هدف و مقصودی که مورد نظر است، نزدیک بشویم. بنابراین، تا آنجایی که انسان توان دارد، باید کار کند.
بیانات در دیدار کارگزاران نظام
۲۳ مرداد ۱۳۷۰
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
قرنهای متمادی کسانی بر این ملت با این فرهنگ و سابقه و استعداد، حکومت میکردند که مملکت را متعلّق به خودشان میدانستند؛ یعنی مثل اربابی که یک مزرعه یا یک ده یا یک ملک دارد و یک عدّه هم در آن مشغول کار و زندگی هستند. مسألهی او، مسألهی آن مردم نیست، بلکه مسألهی خودش است. ملک، ملک اوست، درآمدهایی دارد، طبعاً زحماتی هم دارد، برای آن مردم باید زحماتی هم بکشد؛ مثلاً یک وقت بایستی پزشکی را خبر کند تا بیاید، یا اگر دینی باشند، مسألهگویی را خبر کند تا برایشان مسأله بگوید، یا مسجدی برایشان بسازد و یا چشمهای برایشان راه بیندازد. اصلاً رابطهی دستگاههای حکومتی با مردم چنین رابطهای بوده است. مردم مطلقاً به عنوان صاحبانِ اصلی کشور مطرح نبودند. در این ملک بزرگ، ناصرالدّین شاهی حکومت میکرده که همهی آحاد این مردم را نوکران خود میدانسته؛ اعم از نوکران رسمیاش، از صدراعظم گرفته تا وزرا و درباریان و آحاد مردم که رعیتش بودند و باید روی این ملک کار میکردند؛ یعنی چیزی خودشان میخوردند و منافع این حکومت هم محفوظ میشد. قرنهای متمادی سیاست و ذهنیّت حاکم بر کلّ کشور این بوده است و ملت نقشی نداشت.
خب؛ این انقلاب به وجود آمده و ... آن طبقهی اشراف و حاکمان و مالکان و صاحبان کشور را بهکلّی قلع و قمع کرده است. امروز در این کشور کسی وجود ندارد که حتّی به ذهنش بگذرد که من صاحب و مالک این کشورم. مالک این کشور، مردم هستند. هر کسی برای اینکه بتواند قدرتی داشته باشد -اگر اهل قدرتطلبی است- و وظیفهای را در مسندی انجام دهد -اگر اهل انجام وظیفه است- شرطش این است که مردم او را بخواهند، با مردم رابطهی خوب داشته باشد و رعایت مصالح مردم را بکند یا تظاهر کند که میکند؛ یعنی درحقیقت همه مجبورند مالکیت مردم را بر این کشور به رسمیت بشناسند. انقلاب ما این است.
بیانات در دیدار مسئولان سازمان صدا و سیما ۱۳۸۱/۱۱/۱۵
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
در نظام اسلامی، رابطهی اخلاقی با مردم، رابطهی مخصوصی است؛ مردم را در همهی کارها مالک و صاحب امر دانستن، یک مُراجع مزاحم ندانستن. شما برادران عزیزی که در بخشهای گوناگون دولتی و قوّهی قضاییه مشغول کار هستید، یکی از اولین تعلیماتتان به زیردستان و چیزی که از آن مؤاخذه میکنید، باید رفتار خوش با مردم باشد. حقیقتاً مردم صاحب قضیهاند. حقیقتاً مردم ولینعمت ما و کارگزاران این نظام هستند. این، تعارف نیست. بعضی خیال میکنند، امام که این حرفها را میزدند، تعارف میکردند!
بیانات در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۶۹/۹/۱۴
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
اگر این مردم، با جان و تن و فرزندان خودشان به این جبههها نمیرفتند و دفاع نمیکردند، چه چیزی از این نظام باقی بود؟ اگر این مردم، با همهی وجود و به انحای طرق، در طول این دوازده سال، حمایت و پشتیبانی خودشان را از ماها نشان نمیدادند، چه چیزی مایهی قدرت و عزت ما در دنیا بود؟ مگر ما چه داریم که دیگران ندارند؟ ما به عنوان یک حکومت، مگر چه چیزی در اختیارمان است که میتوانیم آن را به کار ببریم و خرج کنیم؛ ولی قدرتها و دولتها و طواغیت و گردنکشان و این پُرروها و امپراتوران عالم، آن را ندارند؟ آیا جز ایمان یک ملت شجاع و بهپا خاسته، چیز دیگری هست؟ پشتوانهی این حکومت، غیر از کمک این مردم چیست؟
پس، اینها صاحب قضیهاند. اینها بودند که رژیم شاه را سرنگون کردند. اگر این مردم به فرمان امام گوش نمیکردند، به خیابانها نمیرفتند و جوانانشان را نمیدادند، من و شما که این افتخار را هم با خودمان یدک میکشیم که جزو مبارزان آن زمان بودهایم، باید صد سال آنگونه مبارزه میکردیم! مردم بودند که به خیابانها رفتند و جان خودشان را فدا کردند. حالا که این مردم به ما مراجعه میکنند، آیا باید با آنها مثل مزاحمی که مرتب ما را اذیت میکند، برخورد کنیم؟! این مسأله، یک مسألهی اخلاقی نیست.
حرف من این است که باید ترتیبی داده بشود و مکانیسمی به وجود بیاید که کارگزاران حکومتی، خودشان را به معنای حقیقی کلمه، خدام و خدمتگزاران مردم بدانند؛ بروند کار کنند و همانقدری که برایشان مقرر و معیّن شده است، زحمت بکشند و وظیفهی خود را انجام بدهند؛ کوتاهی نباید باشد.
بیانات در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۶۹/۹/۱۴
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
رهبر عزیز انقلاب:
«اشرافیگری» ضد مردمی بودن است
مردمی بودن یعنی «خوی اشرافیگری، خوی جدائی از مردم، خوی بیاعتنائی و تحقیر مردم در آنها نباشد.» ۱۳۸۸/۰۷/۱۵ در مقابل ویژگی مثبتِ مردمی بودن، ویژگی منفی خودبرتربینی، اشرافیگری و دوری از مردم است. به همین دلیل «آفت مسئولیت در یک نظامی که متکی به آراء مردم و متکی به ایمان مردم است، این است که مسئولین... در هوس زندگی اشرافیگری، به این در و آن در بزنند.» ۱۳۹۰/۰۳/۱۴ «اشرافیگرى براى یک کشور آفت است؛ اشرافىگرىِ مسئولان، آفت مضاعف است.» ۱۳۷۸/۰۹/۰۱
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ما خبرنگاران آرمان گرا!
ما خبرنگارها مجبوریم آرمان گرا باشیم. یعنی اگر آرمان گرا نباشیم نمیتوانیم وضعیت مطلوب را محاسبه کنیم. فاصله وضعیت فعلی در هر حوزهای با وضعیت مطلوب در آن زمینه، محور سوژههایی است که برای گزارش نویسی مورد استفاده قرار میگیرد.
این آرمان گرایی ما از طرف نوکران مردم که در مسئولیتها مستقر هستند، اغلب قابل درک نیست. یعنی حساسیت و جدیت ما در پیگیری تخلفات، نواقص، مسائل اغلب به انواع دیگری در ذهن مسئولان ممکن است تغییر شود.
گاهی به ما برچسب «موی دماغ» میزنند و گاهی ما را «دایه مهربانتر از مادر» مینامند.
در حالیکه اگر خود آنها از این حوض که در آن مشغول نوکری هستند بیرون بیایند و نگاهی از بیرون به کارها داشته باشند، مثل ما از فشار دغدغههای متنوع زودتر از بقیه موهایشان سفید میشود و انواع و اقسام دردهای روحی و جسمی را تجربه میکنند.
بین ما خبرنگارها معروف است که خبرنگاری، کار سختی نیست اگر خبرنگار بیخیال باشد. خبرنگار غیر آرمانگرا میشود بوق تبلیغاتچی و دیگر نماینده مردم نیست.
روز ارتباطات مبارک!
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
#رهبر عزیز انقلاب اسلامی:
این پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری را زمین نگذارید؛ همهی این بحثها و صحبتی که در این مدّت یک ساعت و نیم شما دوستان در اینجا [بیان] کردید، مطالبهگری بود دیگر؛ مخاطب مطالبهگری هم گاهی خود این حقیر بودم، گاهی دستگاه دفتر ما بود، گاهی مجموعههای دیگر بودند؛ این بسیار چیز باارزشی است؛ این مطالبهگری را از دست ندهید، این آرمانخواهی را از دست [ندهید]. اینها آرمانخواهی است؛ ممکن است بعضی از این چیزهایی که شما مطالبه میکنید عملی نباشد که واقع قضیّه هم همین است؛ یعنی وقتی انسان وارد عمل شد مشکلات کار میدانی برای او بیشتر آشکار میشود، معلوم میشود که همهی آن چیزهایی که میخواستیم، یا نمیتوانسته عملی بشود یا نمیتوانسته به این زودی عملی بشود؛ لکن خودِ این آرمانخواهی باارزش است؛ برای اینکه اگر آرمانخواهی وجود نداشته باشد راه را گم میکنیم؛ این آرمانخواهی موجب میشود که ما راه را گم نکنیم و وسط راه، کج و راست و به چپ و راست حرکت نکنیم. این آرمانخواهی را داشته باشید؛ این آرمانهای مهم را: عدالت، استقلال، رفع فساد، در نهایت تمدّن اسلامی. آرمان اصلی و واقعی و نهایی، ایجاد تمدّن اسلامی است؛ اینها را از دست ندهید و اینها را مطالبه کنید و بخواهید روی آن فکر کنید؛البتّه مطالبهگری بایستی با شکلهای منطقی باشد.
۱۳۹۹/۰۲/۲۸
بیانات در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
جامعه مقدس؛ جامعه آلوده
ببینید #امام_صادق در عصر خودش #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر را مسئول چه وظیفه بزرگ و عهده دار کدام نقش حساس معرفی می کند.
روایت از امام صادق است. لابد اگر نمی گفتم از امام صادق است شما فکر می کردید از امام علی در زمانی است که شمشیر به دست دارد. ...
روایت این است 《ما قُدِّسَت أُمَّة لَم یُؤخَذ لِضَعيفِها مِن قَویِّها غَیرَ مُتَعتَع》 جامعه و امتی که در آن حق ضعیف از قوی چنان با قدرت گرفته نشود که قوی با تواضع و خضوع حق ضعیف را به او بپردازد، جامعه ای که چنین شیوه ای در آن ساری و جاری نباشد، جامعه مقدس و منزّه و پیراسته ای نیست، بلکه جامعه ای است آلوده.
منبع: بایدها و نبایدها؛ (۱۳۸۰)؛ ص۱۶۵
#جامعه_نمونه
#شهیدبهشتی
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
هرچه میخواهید بنویسید فقط برای من هم بفرستید
#پست_موقت
به قلم رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
خوب یا بد من داخل گروههایی که مملو از افراد مختلف باشد عضو نیستم.
شنیده ام برخی در واکنش به یادداشت های من در مورد خود من هم قضاوتهایی کرده اند.
ایراد ندارد. من اهل شکایت و اعتراض نیستم هرچند توصیه میکنم قبل از قضاوت در مورد اشخاص ببینیم «چه» میگوید نه اینکه ببینیم «که» میگوید.
از این به بعد هم باز توصیه میکنم با خیال راحت هرچه میخواهید بنویسید ولی حتما برای من هم بفرستید.
از دوستانی که در گروهها عضو هستند میخواهم این یادداشت را از طرف من به آن جمع ها هم فوروارد کنند لطفاً.
والسلام علی من اتبع الهدی
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ادمهایی که فاسد میشن نمیتونن جلوی منکرات داد بزنن!
حسن رحیم پورازغدی
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
عاقبت آنها که با نوکری مخلصانه در قلب مردم جا داشته باشند جز شهادت نمیتواند باشد.
دوباره میگویم، ما همیشه باید یادمان باشد که خیلی فرق است در این نظام کسی کارمند باشد یا نوکر. آنها که خود را از صمیم دل نوکران مردم مسلمان میدانند، ماندگار میشوند. این خط و این نشان!
آقای سید ابراهیم رئیسی، آقای حسین امیرعبداللهیان، آقای آل هاشم، آقای رحمتی به چیزی به جز خدمت خالصانه مشهور بودند ؟
آنها در تاریخ جاودانه ماندند و ماییم که میرویم.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
نام شهید آیت الله دکتر رئیسی زینت بخش بیمارستان اسلامشهر شود
چه خوب میشد اگر تمام پروژه های در حال افتتاح یا افتتاح شده به دست شهید آیت الله رئیسی، از جمله بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی شهرستان اسلامشهر به نام خود ایشان نامگذاری و مزین بشود تا در یادها بماند این کشور مردی در قامت رئیس جمهور داشت که خستگی ناپذیر و در میان مردم بود و برای خدمت شب و روز نمیشناخت.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ده ویژگی شاخص شهید سید ابراهیم رییسی که نام او را در تاریخ جاودانه کرد:
۱. اخلاص داشت
۲. پاکدست و سالم بود و با وجود اینکه سالها در عالی ترین مناصب مدیریتی حضور داشت، کوچکترین نقطه سیاهی در کارنامه اقتصادی و اخلاقی اش دیده نمیشد
۳. حتی مخالفانش هم بر "دلسوز" بودنش شهادت میدادند
۴. حضورش در بین مردم، واقعی و دائمی بود
۵. با اخلاق و صبور بود و حتی به مخالفان بی انصافش هم هیچگاه توهین نکرد
۶. اهل جنجال آفرینی، شلوغ بازی و حاشیه درست کردن نبود و منافع کشور را بر منافع شخصی ترجیح میداد
۷. "پرکار" بود و اهل پشت میز نشستن نبود
۸. اهل شب زنده داری، عبادت و توسل بود
۹. آینده فروشی نکرد و برای رای جمع کردن، به نسل بعدی خیانت نکرد. حاضر بود نتیجه کارهایش ده سال بعد مشخص شود اما کار درست را امروز انجام دهد
۱۰. فرزندان و خانواده اش هیچوقت از ایران مهاجرت نکردند، چه به بهانه تحصیل و چه به بهانه زندگی و چه به هر بهانه دیگر
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
به آقای رئیسی گفتیم: میخواهیم در فضای مجازی برای شما سنگ تمام بگذاریم و همه بچه های علاقمند گفتمان خدمت را فعال کنیم؟
گفت: هر کار برای افزایش مشارکت لازم است انجام دهید فقط حواستان باشد در رقابت «اخلاق» را رعایت کنید.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
همین مورد ساده، سخت است!
رضا رضوی
خیلی سخت است تاب آوردن و نگفتن از آدمهایی که سنگ شهادت آقای رئیسی را بر سینه میزنند و عکس پروفایلشان را چند تا چند تا از شهدای ۳۰ اردیبهشت گذاشته اند و کمترین اعتقادی هم به نوکری مردم ندارند.
خیلی سخت است تاب آوردن و حرف نزدن از کسانی که میدانند برای کاری ساخته نشدهاند و آن کار را بر عهده میگیرند و لحظه به لحظه و ساعت به ساعت ایجاد دولت اسلامی و تمدن اسلامی را به تعویق میاندازند.
چه باید کرد ؟ انقلاب اسلامی راهی جز پالایشِ ناشی از رشدِ مردم ندارد. مبنای ولی جامعه در تمام دوران پس از پیروزی انقلاب این بوده است که مردم خود رشد کنند. اساسا قانون اساسی طوری تنظیم شده است که ولی جامعه تنها جایی ناگزیر از مداخله باشد که انحرافی در اصل مسیر در شرف اتفاق باشد.
ما هم باید اینچنین باشیم. پالایش حکمرانی از عناصری که گفتمان نوکری را به عنوان بازیچهای تبلیغاتی و نه یک اصل اساسی در بنیانگذاری تمدن نوین میدانند، باید با رشد مردم اتفاق بیفتد.
اما تاب آوردن و نظاره همین مورد ساده، سخت است.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
غمگینیم؛ اما نگران نیستیم
رضا رضوی
امام حسین علیه السلام میفرماید مرگ مثل گردنبندی است که بر گردن فرزند انسان آویخته شده. از مرگ گریزی نیست. خوشا بحال کسانی که با شهادت می روند.
پس غم به دل راه نمیدهیم چرا که آقای رئیسی و همراهانشان به فوض عظیم نائل شدند.
امروز گفتمان نوکری و خدمت نجات بخش انقلاب است. این حقیقت که خدمتگزاری در ذات فلسفه مسئول ایرانی ریشه دارد، چنان در لایه لایه این انقلاب مردمی حضور دارد که هرکسی در جایگاه خدمت به مردم قرار گیرد ناگزیر است این الگوی با ارزش را تکرار کند و اگر از آن سر باز زند علاوه بر آنکه از قلب مردم دور میشود بلکه خودِ سامانه حکمرانی ناخودآگاه او را پس میزند.
حالا الگوی خدمتگزاری با شهادت آقای رئیسی به غایت خود رسیده است. همچنان که الگوی میهن پرستی و دینداری با شهادت حاج قاسم پایدار و تثبیت شد.
ما مقابل دیدگانمان مردانی را دیدیم و با آنها زیستیم که گام به گام و لحظه به لحظه استانداردهای خدمت و وطن پرستی و شجاعت و تدبیر و صبر و انسانیت و مدیریت و مردمی بودن و بسیاری از این ارزش ها را با سرعت، افزایش دادند و در اوج به سمت عرش پر کشیدند. این استانداردها را دست کم نباید گرفت. این استانداردها تراز را تعیین میکنند.
کدام بستر به جز این انقلاب میتوانست و میتواند این چنین تاریخی را با این چنین مردانی رقم بزند؟
مردم فردا با حضور بیشمار خود در تشییع پیکر این شهدا مهر تایید خود را بر این تاریخ ماندگار خواهند کرد.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این جمعیت و این احترام چشمگیر حاصل ولایت مداری و نوکری خالصانه است.
اعتبروا یا اولی الابصار
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
نوکرنمایی با نوکری فرق دارد!
نوکری که تلاش کند خودش را در همه فریم ها جا دهد در نهایت یک «نوکرنما» میشود.
مثل کسی که تماشاگر نیست اما در بین تماشاگران خودش را جا میزند و کلی هم خرابی در ورزشگاه به بار میآورد.
اغلب تعداد «نوکرنما» ها بسا بیشتر از نوکران واقعی است که گمنام و بیادعا در حفظ رضایت مردم از نظام میکوشند و جان به کف دارند.
راه شناخت «نوکرنماها»، شناخت ویژگیهای خادمان واقعی مردم است.
در یادداشتهایی به زودی به این ویژگیها خواهیم پرداخت و امیدوارم شما نیز ما را در افشای «نوکرنما» ها یاری بفرمایید.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
حدود یک سوم مخاطبان اخلاص و بیریایی را بارزترین ویژگی رئیسجمهور شهید دانستهاند.
🔹در این نظرسنجی ۱۶۹,۹۴۱ نفر شرکت کردند که ۲۶ درصد سهم مخاطبان تلگرام و ۷۴ درصد سهم مخاطبان روبیکا بوده است.
🔹۳۳.۸ درصد از شرکتکنندگان رئیسجمهور شهید را به اخلاص و بیریایی میشناسند و ۲۵.۱ درصد، خستگیناپذیری را بارزترین ویژگی ایشان دانستهاند.
🔹اخلاص، بیریایی و خستگیناپذیری مهمترین و بزرگترین میراث شهید ابراهیم رئیسی از نقطه نظر مردم بود که سایر مسئولان باید آن را سرلوحه کار خود قرار دهند.
🔹طبق برآوردهای صورت گرفته حدود ۴ میلیون نفر در مراسم تشییع رئیسجمهور در تهران، ۳ میلیون نفر در مشهد و دهها هزار نفر در تبریز شرکت کردهاند.
#نوکری
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
🔴 برای که بنویسم؟! برای چه بنویسم؟!
یادداشت وارده
به قلم داود مبهوت
روزنامه نگار
✍ در نظر این قلم از جمله سخت ترین امور دنیا نوشتن است. می گویید خیر؟!. بد نیست قلمی به دست گرفته و بخواهید درباره موضوعی چند خطی بنگارید. آن وقت است که صعوبت کار، خود را نشان خواهد داد و البته مطلب هنگامی بغرنج و غامض می شود که اراده کنید تا مرقومه تان از تمامی قواعد ادبی پیروی کرده و تاثیری بسزا بر ذهن خواننده بگذارد.
🔻 در اینجاست که هماهنگ کردن فرم و محتوا و همراه کردن جامعه مخاطب در پذیرش پیام سخت است. و صد البته ادامه کار زمانی پیچیده تر از دو مرحله قبل می شود که قرار باشد درباره مقوله ای سخن سرایی کنید که پیش از شما برایش قلم ها زده و سخن ها گفته اند؛ اما نه برای آن گوش شنوایی بوده و نه لِسان پاسخگویی. مثلاً قرار است درباره تورم یا گرانی اقلام مصرفی روزمره مردم بینوای جامعه قلم بزنید. به سابقه موضوع رجوع و مشاهده می کنید که نویسندگان قبلی عرق ها ریخته اند و درباره آن نوشته اند و نوشته اند و نوشته اند. اکنون از خود می پرسید حال من چه مطلبی باید بیفزایم که دیگران نیاورده یا مسئولان از آن مطلع نبوده اند.
🔻 و این که اگر گوش شنوایی بود همان هنگام بود. سپس ممکن است نزد خود بیندیشید که:"برای که بنویسم؟ برای چه بنویسم؟". یا در ادامه و به طور مثال درگذشته از برخی افراد که نامزد پست های مهم و مختلفی از جمله انتخابات بوده و وعده های رنگارنگی را به شهروندان محترم داده اند - مطلب نوشته اید. اما با انتخاب شدن آن فرد یا افراد و تکیه شان بر صندلی ریاست مشاهده می کنید که وعده به قول که هیچ، حتی به روی مبارکشان نیز نمی آورند چه دادهایی سرداده اند و چه گوش هایی را که به خَراش نینداخته اند، اما خروجی عملکردشان چه بوده؟ آن را باید از مردم پرسید. در اینجاست که باز از خود می پرسید:" برای که بنویسم؟ برای چه بنویسم؟".
🔻 یا درمثالی محدودتر در سطح شهرستان اسلامشهر شاهدید که از یک سازمان یا اداره یا ... در گونه های مختلف انتقاداتی در قالب ملایم یا تند مطرح می شود، اما با کمال تعجب ناظرید که برای آن سخنان، نه تنها هیچ پاسخ منطقی نیست؛ بلکه در برابر موضوع کَکِ هیچ شخصی نیز نمیگزد و به تریج قبای هیچ فردی نیز بر نمی خورد و از دیوار صدا برون می آید، اما از مراجع مورد اتهام سخن، خیر!!!. در اینجاست که باز از خود می پرسید که : " برای که بنویسم؟ برای چه بنویسم؟" و الی ماشاالله موضوعاتی که در سطح جامعه بَیِن است؛ که نه برای آن گوش شنوایی است و نه مرجع پاسخگویی که با اوضاع و احوال قابل مشاهده، در پایان باز نویسنده بر این جمله تاکید می ورزد که اصولاً:" برای که بنویسیم؟ برای چه بنویسیم؟". چرا که اگر :" درخانه کَس بود و است یک حرف بس بود و است".
🔻سخنوران که درین بوستان نواسازند
کباب یکدگر از شعله های آوازاند
مبین به چشم حقارت شکسته بالان را
که در گرفتن عبرت هزار شهبازند
چگونه کاسه پر زهر مرگ را نوشند
جماعتی که بد آموز نعمت و نازند (۱)
(۱) منبع: دیوان صائب تبریزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا نوکری مردم در مقام یک مسئول کار سختی است ؟
نکته بسیار مهمی که رهبری در باب مدیریتِ افرادِ خوب فرمودند.
👈 خوب بودن برای قبول مسئولیت کفایت نمیکند بلکه باید توان مدیریت را نیز داشته باشد.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
قانون اجازه نمیدهد به جای رسیدگی به تخلف یک مسئول و نوکر مردم، با طرح اتهام «باجخواهی» در تریبونهای مختلف نسبت به رسانههای مجوزدار خدشه وارد شود. اگر از کسی باج خواهی شده، با مستندات مسیر قانونی را طی کند. اما قبل از آن مدیرانمان را پاسخگو کنیم. راه درست جواب دادن است.
در سایه امنیتی که انقلاب اسلامی عزیز آن را معرفی کرده و شهدای ما ایجاد کردهاند و قانون آن را تضمین کرده است، همه باید تابع قانون باشند.
با اوهام و تصورات نمیتوان با واقعیت مواجه شد. واقعیت این است که رسانه بخشی از جانِ مردمسالاری دینی است، خواه پند گیر و خواه ملال!
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
نوکری منت بردار نیست !
نوکری منت بردار و تعارف بردار نیست. اگر کسی فکر میکند در حال فداکاری است که کار نوکری مردم را قبول کرده، به نظر حقیر دچار خطای محاسباتی شده است.
این «حق» مردم است که نوکر حاضر به یراق داشته باشند که بداند و بفهمد برای خدمت در یک جایگاهی قرار گرفته است.
میفرمایند: گاهی قبول کردن مسئولیت فداکاری است.
فکر میکنم حواسش نیست یک روی دیگر این جمله میتواند این باشد که کار آنقدر خراب است که مثل آتشنشانها باید خطر کرد! سیاهنمایی نکنیم. آینده روشن است. نیاز به فداکاری نیست. جا باز کنیم توانمندها در نوکری مردم جاگیر شوند.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
خداوند خیر دهد به کسی که از اجتماع مردم به نفع خود، بهره تبلیغ نمیبرد و از آن بیشتر خداوند هدایت کند کسانی را که اگر نشستی برای «شنیدن» میگذارند، بشنوند و زبان به توجیه و پاسخ باز نکنند چه برسد به دفاع زیرکانه!
میدانم کار سختی است. اما به هر حال با صداقت باید بر قلبها حاکم شد.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آسیبهای نمایندگی مجلس از زبان رهبری انقلاب
بنظرم کوتاه و خلاصه و مختصر و مفید تر از این بیان، نمیشد کسی یک آسیب عمیق را به این شکل گوشزد کند و یادآور شود.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
#رهبر عزیز انقلاب:
#پاسخگویی یک مفهوم غربی نیست؛ یک مفهوم اسلامی است. بعضیها از هر چیزی خوششان بیاید، سعی می کنند آن را به گونه یی به فراورده های افکار و مدنیت غربی منسوب کنند. نه، پاسخگویی یک حقیقت اسلامی است؛ این همان مسؤولیت است. مسؤولیت، یعنی هر انسانی در هر مرتبه یی که هست، در درجهی اول از خود سؤال کند، ببیند رفتار و گفتار و تصمیم گیری او تحت تأثیر چه بود؛ عاقلانه و بر اساس پرهیزگاری بود، یا خودخواهانه و برای شهوات و اغراض شخصی بود. اگر انسان توانست وجدان خود را آرام کند و به ندای اندرون خود پاسخ گوید، خواهد توانست به دیگران هم پاسخگو باشد. «انّ السّمع والبصر و الفؤاد کلّ اولئک کان عنه مسؤولا». همین چشمی که شما دارید - که می تواند ببیند، بشناسد و تشخیص دهد - همین گوشی که دارید -که میتواند سخن حق را بشنود و به دل شما منتقل کند و جوارح شما را تحت تأثیر قرار دهد- همین قلبی که دارید -که می تواند احساس کند، تصمیم بگیرد و راه را انتخاب کند (که از هویت واقعی انسان به «قلب» تعبیر می شود)- وسیلهای است که خدای متعال شما را در مقابل اینها پاسخگو می داند. همهی ما باید جواب دهیم با چشمِ خود چه دیدیم؛ آیا دیدیم؟ آیا دقت کردیم؟ آیا خواستیم ببینیم؟ خواستیم بشنویم؟ خواستیم تصمیم بگیریم و عمل کنیم؟ این همان پاسخگویی است.
فرمود: «کلّکم راع و کلّکم مسؤول عن رعیته»؛ همهی شما مسؤولید. البته کسی که حیطهی وسیعی از زندگی انسانها با قلم و زبان و تصمیم او تحت تأثیر قرار می گیرد، مسؤولیتش به همان نسبت بیشتر است؛ لذا من گفتم مسؤولان بلند پایهی کشور، قوای سه گانه، از خود رهبری تا آحاد مأموران و مدیران، همه باید پاسخگو باشند؛ پاسخگوی کار خود، پاسخگوی تصمیم خود، پاسخگوی سخنی که بر زبان آورده اند و تصمیمی که گرفته اند؛ این معنای پاسخگویی است؛ این یک حقیقت اسلامی است و همه باید به آن پایبند باشیم. هر انسان وقتی می خواهد حرفی بزند، اگر بداند در مقابل این حرف باید پاسخگو باشد، یک طور حرف خواهد زد؛ اما اگر بداند مطلق العنان است و پاسخگو نیست، طور دیگری حرف خواهد زد. انسان وقتی می خواهد تصمیم بگیرد و عمل کند، اگر بداند در مقابل اقدام خود پاسخگو خواهد بود، یک طور عمل می کند؛ اما اگر احساس کند نه، مطلق العنان است و از او سؤال نمی شود و او را به بازخواست نمی کشند، طور دیگری عمل می کند. ما مسؤولان خیلی باید مراقب حرف زدن و تصمیم گیری خود باشیم. مسؤولیت به همین علت محترم است و به همین جهت است که مردم برای مسؤول احترام قائلند؛ چون پشت سرِ کار و تصمیم گیری او دنیایی از مسؤولیت وجود دارد که او قبول می کند. اگر این شخص خود را مسؤول دانست، واقعاً شایستهی این تکریم و احترام هم هست؛ اما اگر مسؤول ندانست، همه چیز مشکل می شود.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased
اسلکتویسیم اصطلاحاً به مبارزه از زیر لحاف میگویند.
گاهی خدمت از زیر لحاف هم در مواردی مشاهده شده است. مثل اینکه به جای دیدار با کشاورزان بر زمین های مثلا بی آب مانده، داخل سالن اجتماعات و زیر خنکای کولر دیدار و خدمت کنی!
شبکه های اجتماعی، فلسطین را هم به همین سطح بردهاند.
#رفح
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
کانال تحلیلی خبرنگار بدون مرز
یادداشتهای رضا رضوی
روزنامه نگار و نویسنده
پیوستن به کانال از طریق لینک عضویت
👇👇
@reporterwithoutborder
ارتباط و ارسال پیام برای رضا رضوی 👇👇
🆔 @Reza_Razavi_ghased