‼️مایحتاجی که از درآمد تدریجی تهیه میشود
🔷مایحتاجی از قبیل لوازم خانگی، جهیزیه، ساختمان مسکونی و مانند آن که شخص نمیتواند هنگام نیاز یکباره خریداری کند مگر آن که از درآمد سنوات بعد به تدریج تهیه و برای زمان احتیاج نگهداری نماید، آن مقدار که هر سال به اندازهی شأن عرفی خود تهیه میکند مؤونه است و خمس ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️احکام قرائت نماز
🔷اگر درجایی که باید نماز را بلند بخواند، عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند عمداً بلند بخواند نمازش باطل است، ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسأله باشد نماز صحیح است، و اگر در اثنای خواندن حمد و سوره ملتفت شود که اشتباه کرده، لازم نیست مقداری را که بر خلاف دستور، بلند یا آهسته خوانده دوباره بخواند.
🔷 اگر کسی در خواندن حمد و سوره، بیشتر از معمول صدا را بلند کند، مثل آن که آنها را با فریاد بخواند، نمازش باطل است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️خرید محصول باغ در زمان برداشت
🔷س 5462: خرید محصول باغ میوه در زمان برداشت (با توجه به اینکه وزن میو ها مشخص نیست و معمولاً به صورت تخمینی و با وزن کمتر از واقع تعیین قیمت می شود) چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر قبل از چیدن میوه از درخت، با توافق دو طرف خرید انجام شود، اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از داروی خارجی
🔷س 5463: اگر پزشک به ما گفته باشد که از یک داروی خارجی استفاده کنید و ما بدانیم که از این دارو نسخهی ایرانی هم وجود دارد، در اینجا تکلیف چیست؟
✅ج: اگر میدانید که داروی مشابه داخلی با همان کیفیت داروی خارجی یا کیفیت پایینتر از آن موجود است و بیماری را درمان میکند و مفید است، و اینکه استفادهی شما از داروی داخلی به معنای مخالفت با دستور پزشک محسوب نمیشود، مصرف داروی داخلی اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خرید و فروش جنس خارجی
🔷س 5464: آیا فقط خرید جنس خارجی اشکال دارد؟ یعنی آیا فروش جنس خارجی در مغازه بلااشکال است؟
✅ج: آن چیزی که توصیهی حضرت آقا بوده این است که افراد سعی کنند کالاهای ساخت داخل را استفاده کنند. اینکه شما میگویید من کالای خارجی را بفروشم، خب شما کالای خارجی را از کجا آوردهاید؟ حتماً خریدهاید دیگر. پس با این کار خود از آن توصیهی خرید کالای ایرانی تخطی کردهاید. بنابراین به طور کلی استفاده از کالاهای داخلی توصیهی حضرت آقا بوده است، حالا ممکن است در قالب خرید و فروش باشد یا در قالب استعمال؛ مثلاً فرد لباسی را میپوشد یا وسیلهی نقلیهای را سوار میشود و امثال اینها.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️آزار حیوانات به قصد تفریح یا شکار
🔷س 5465: آزار و اذیت حیوانات به قصد تفریح یا شکار چه حکمی دارد؟
✅ج: آزار رساندن به حیواناتی که آزار نمیرسانند جایز نیست. لذا اگر حیوان آزاردهنده نیست، برای تفریح و شکار نباید او را اذیت کرد؛ حالا اگر کسی حیوانات حلالگوشتی که شکار آنها ممنوع نیست را شکار کرد و گوشتش را استفاده نمود اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اطاعت از شوهر در حجاب و پوشش
🔷س 5466: مرد تا چه اندازه اختیار دارد همسر خود را ملزم به پوشش و آرایش خاصی نماید؟ و زن تا چه حد باید به حرف شوهرش در این باره گوش دهد و رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن را الزامی بداند؟
✅ج: مسئله پوشش و آرایش ربطی به دستور یا نهی شوهر ندارد بلکه حکم خدا است و خانمها باید در جاهایی که حجاب واجب است یعنی در نگاه نامحرم مراعات کنند حتی اگر شوهر مخالفت کند.
🔺بعکس در جاهایی که حجاب واجب نیست، اطاعت از امر شوهر به حجاب باز هم واجب نیست؛ مگر اینکه موردی باشد که اگر خانم اطاعت نکند، اختلاف یا مشاجره به وجود می آید و خدای ناکرده منجر به جدایی خواهد شد یا ترس از این باشد، در اینجا چون امر مهمی در میان است اطاعت لازم می باشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مرگ حیوانات در جاده ها
🔷س 5467: در هنگام رانندگی در جادهها وظیفهی رانندهای که به حیوانات وحشی یا به پرندگان برخورد کرده و موجب مرگ آنها شده است چیست؟
✅ج: اگر آن حیوان متعلق به اشخاص یا جزو اموال عمومی مثلاً در یک منطقهی محفاظتشده هست، خب باید این زیان جبران شود و راننده ضامن است. اما اگر تصادف در بیابان آزادی بوده که یک جانوری رد میشده و این خودرو هم به آن برخورد کرده و آن حیوان آسیب دیده و ازبینرفته است، در اینجا چون که عمداً این تصادف روی نداده است، راننده گناهی مرتکب نشده و ضامن هم نیست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️امر و نهی فرزندان
🔷س 5468: اگر فرزندان مطیع والدین نباشند، والدین تا چه مرحلهای میتوانند امر و نهی کنند؟
✅ج: پدر و مادر میتوانند و لازم است فرزند را امرونهی کنند؛ ولی مقام امر به معروف و نهی از منکر تا همان حد تذکر لسانی باشد نه بیشتر. اما دقت داشته باشید امر به معروف و نهی از منکر به این معنا نیست که همیشه خودمان مستقیماً به فرد بگوییم. گاهی حتی باید فرد را نزد مشاور ببرند، این خودش میشود امر به معروف و نهی از منکر. یا پدر میبیند فرزندش در نمازخواندن کوتاهی میکند و به او تذکر میدهد اما اثر ندارد؛ خب باید با یک مشاوری صحبت کند. خود همین رجوع به مشاور امر به معروف است، یعنی راهی را پیش بگیریم که شخص گناهکار، گناه نکند و کسی که واجبی را ترک کرده ، دیگر ترک نکند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پوشش زن در حال نماز
🔷س 5469: پوشش زن در حال نماز چگونه باید باشد؟ اگر نامحرم نباشد، باز هم پوشش کامل لازم است؟
✅ج: زن در حال نماز ـ جز گردی صورت و دستها تا مچ ـ تمام بدن را باید بپوشاند، اما در صورتی که نامحرم حضور نداشته باشد، پوشاندن پاها تا مچ واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن به غیر جهت قبله
🔷س 5470: شخصی برای مدتی به جهتی که توهم میکرده قبله است نماز خوانده و بعداً فهمیده که قبله کمی متمایل به راست یا چپ است چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر طبق دلیل معتبری به یک طرف به عنوان قبله نماز خوانده سپس روشن شده که آن طرف قبله نبوده است، چنانچه انحراف از قبله مابین طرف راست و چپ نمازگزار بوده نمازش صحیح است و اگر دلیل معتبری برای جهت نمازش نداشته نمازهای گذشته صحیح نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از سهم اینترنت دیگران
🔷س 5471: آیا استفاده از #اینترنت_بی_سیم دیگران، جایز است؟
با ذکر این نکته که مالک آن با وجود اینکه می تواند بر روی آن رمز بگذارد اما این کار را نکرده و فرکانسی است که در فضا منتشر است و ما بدون زحمت می توانیم از آن استفاده کنیم.
✅ج: بدون علم یا اطمینان به #رضایت_مالک، این کار جایز نیست و مجرد قرار ندادن رمز، مجوز انجام این کار نیست.
#حق_الناس #استفاده_از_اموال_دیگران #اینترنت_وایرلس
🆔 @resale_ahkam