هدایت شده از دیگر خبرهای فضای مجازی
رییس سازمان فناوری اطلاعات در واکنش به سخنان رییس مجلس: شبکه ملی اطلاعات همواره در حال توسعه و تکمیل است
امیر ناظمی افزود: دیدگاهی وجود دارد که میخواهد شبکه ملی اطلاعات را در تقابل با اینترنت قرار دهند. اما ما قائل به چنین تقابلی نیستیم و این شبکه، بخشی از شبکه اینترنتی است که مردم به آن دسترسی داشته و از آن استفاده میکنند.
در سطح زیرساخت، شبکه ملی اطلاعات شامل یک بخش دسترسیهای مردم به محتوای اینترنتی و یک بخش مستقلی میشود که نمونه آن اتصال سازمانهای دولتی یا شبکه بانکی یا شبکه عدالت متعلق به قوه قضاییه است.
در لایه محتوا، از طریق IXPها دسترسی به یک سری محتوای داخلی را جدا کردیم تا کاربران با کیفیت بالاتر و هزینه کمتر به آنها دسترسی داشته باشد. به همین دلیل ممکن است از خارج کشور به این محتواها دسترسی وجود نداشته باشد. نمونه آن هم پخش آنلاین فیلم و ویدئو است و در بسیاری از موارد کاربر ایرانی بدون نیاز به ورود به شبکه جهانی اینترنت، از محتواهای داخلی به راحتی استفاده میکند.
در لایه خدمات نیز ما نگاه ویژهای به اپلیکیشنهای مورد استفاده مردم داریم و میکوشیم اپلیکیشنهایی با ایمنی و اطمینان و کیفیت بالا در اختیار کاربران ایرانی قرار گیرد.
از نظر ما این که بگوییم شبکه ملی اطلاعات یک نقطه پایانی دارد، حرف چندان فنی نیست و نمیتوان برای آن زمان شروع و پایان پروژه درنظر گرفت. چرا که فناوری همواره در حال رشد است و همیشه نیاز به توسعه به روز رسانی احساس خواهد شد.
کسانی که میگویند پروژه شبکه ملی اطلاعات باید زودتر به سرانجام برسد ای کاش به ما هم بگویند منظورشان از این صحبت چیست. شورای عالی فضای مجازی الزامات شبکه ملی اطلاعات را تبیین کرده و براساس آن سند ما در حال کار هستیم. بنا بر تغییر فناوری شبکه ملی اطلاعات هر روز نیاز به یک کار جدید دارد. برای مثال در بحث آیپیها، از ورژن IPV4 به ورژن IPV6 فناوری تغییر کرد و ما هم در همه سازمانهای دولتی این تغییر را اعمال کردیم و در صورت نیاز بخش خصوصی، برا یتغییر این ورژن به آنها مشاوره میدهیم. یک روزی ورژن جدیدتری خواهد آمد و باز هم تغییرات در این زمینه انجام خواهد شد.
http://www.itmen.ir/report/271673/
اگر پایینِ عکس را کراپ کنیم، میشود شبیه میلیونها عکسی که تابهحال از تاجمحل ثبتشده است؛باشکوه، زیبا و آرامشبخش... اما جِیکوب ریگلین در این عکس عمداً بِیغولههای اطراف تاجمحل را کراپ نکرده است. او به ما و میلیاردها آدمی که هرگز پایشان به تاجمحل نخواهد رسید این فرصت را داده تا بفهمیم تاجمحل فقط این عکسهای خوشگلی که تا حالا دیدهایم نیست.
🔹خیلی از ما به یک جِیکوبِ درون نیاز داریم. یکی که به ما یادآوری کند چیزی که در اینستاگرامِ آدمها میبینیم زندگیِ کراپشدهی آنهاست. که هیچ زندگیای مثل تاجمحل تماماً شکوه و زیبایی و آرامش نیست. که در زندگیِ هر آدمی بِیغولههایی هم هست که همیشه کراپ میشوند و عاقلانهتر این است که زندگیِ کراپشدهی دیگران را با زندگیِ کراپنشدهی خودمان مقایسه نکنیم.
@manoresane
دال، جایگزین ایرانی برای اپلیکیشن ویز
اپلیکیشن مکان یاب دال که توسط جمعی از پژوهشگران دانشگاه شریف تولید شده, مشابه نرم افزار "ویز" بوده و تمام تمرکز خود را بر ارائهی سرویسهای مکانمحور با قابلیت مسیریابی صوتی به زبان فارسی قرار داده است.
از مهمترین ویژگیهای برنامه و نقشهیاب دال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نقشه کاملا فارسی، نمایش لحظهای ترافیک جادهها و خیابانها، جستوجو بین مکان، مسیریابی بر اساس اطلاعات لحظهای ترافیک شهری، اعلام زمان تقریبی رسیدن به مقصد در طول مسیر و بر اساس ترافیک لحظهای مسیر باقیمانده، راهنمای صوتی و هدایت راننده در طول مسیر با زبان فارسی، نمایش موقعیت لحظهای خودرو روی نقشه و هماهنگی با مسیر تعیینشده، انتخاب و ذخیره مکانهای مختلف بهعنوان علاقهمندی و امکان مسیریابی مستقیم از سایر نرمافزارهای تاکسییاب.
اپلیکیشن دال با دارا بودن تمام ویژگیهای مهم و مورد نیاز کاربر برای یک سفر ، این امکان را فراهم میکند که تنها با انتخاب مقصد، مسیرهای متعددی مورد بررسی قرار بگیرد و متناسب با فاصله و میزان ترافیک، بهترین مسیر به کاربر پیشنهاد داده میشود. علاوه بر فارسی بودن، یکی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از اپلیکیشن بومی دال، عدم نیاز به استفاده از فیلترشکن است. همچنین با استفاده از این اپلیکیشن ایرانی، دغدغهی مهم مسئولان دربارهی بهاشتراکگذاری موقعیت مکانی کاربران با اپلیکیشنهای خارجی نظیر ویز نیز برطرف شده است.
علاقهمندان به استفاده از این اپلیکیشن، میتوانند جهت دریافت این اپلیکیشن به مارکتهای داخلی مانند کافهبازار و ایراناپس مراجعه کنند. اپلیکیشن مسیریاب صوتی دال فعلا تنها برای سیستم عامل اندروید عرضه شده است.
@manoresane
ایرانیها در اینستاگرام به دنبال چه هستند؟ بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی گروه افکارسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات که بهمن ۱۳۹۷ در کل کشور در خصوص عضویت در شبکههای اجتماعی و به صورت تلفنی انجام شده، نشان میدهد تلگرام با ۶۰.۳ درصد در صدر و پس از آن اینستاگرام با ۳۹.۳ درصد و واتساپ با ۲۷.۸ درصد بیشترین میزان عضویت در میان پاسخگویان را به خود اختصاص دادهاند. در بین پیامرسانهای داخلی نیز عضویت در پیامرسان سروش ۷.۷ درصد بوده است. براساس این نظرسنجی بیش از نیمی از پاسخگویان (۵۴.۱ درصد) ارتباط با دوستان و آشنایان را از موارد استفاده از اینستاگرام عنوان کردهاند. بعد از آن، تماشای کلیپها (۴۰.۹ درصد)، پیگیری اخبار (۳۱.۲ درصد)، از دیگر موارد استفاده اینستاگرام مطرح شده است.
همچنین ۴۳.۲ درصد از پاسخگویان گفتهاند صفحه هنرمندان (بازیگران و خوانندهها) را در اینستاگرام دنبال میکنند. دنبال کردن صفحه ورزشکاران با حدود ۲۳ درصد، شخصیتهای علمی با ۱۱.۳ درصد، در ردههای بعدی پیگیری پاسخگویان قرار دارد.
در خصوص جذابیت دیگر قابلیتهای اینستاگرام؛ استوری گذاشتن با ۳۳.۷ درصد، لایک کردن و کامنت گذاشتن زیر پست دیگران (۳۲.۴ درصد) و به اشتراک گذاشتن عکس، فیلم یا متن (پست گذاشتن) با ۳۰.۸ درصد از جمله سه قابلیت جذاب و پرطرفدار اینستاگرام در بین پاسخگویان است.
همچنین اکثریت پاسخگویان (۷۵.۳ درصد) گفتهاند صفحه شخصی اینستاگرامشان محدودیت دارد. در مقابل ۳۴.۷ درصد صفحهشان در اینستاگرام عمومی است.
۶۴.۴ درصد پاسخگویانی نیز که عضو اینستاگرام هستند پستهایی که در صفحه شخصی اینستاگرام خود میگذارند با موضوع عکس و رویدادهای شخصی و خانوادگی است.
برپایه نظرسنجی گروه افکارسنجی پژوهشگاه، شهروندان ایرانی برای پیگیری اخبار (شامل ورزشی، حوادث، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بینالملل) بیشتر به رادیو و تلویزیون ایران مراجعه میکنند، و بعد از آن شبکههای اجتماعی به عنوان منبع کسب خبر قرار دارند. اخبار اقتصادی (۴۰.۴ درصد) و اخبار سیاسی (۳۹.۴ درصد) نیز مهمترین موضوعات خبری نزد افکار عمومی ایرانیان در شرایط کنونی است.
@manoresane
#تامل
در گذشته، سانسور از طریق مسدود کردن جریان اطلاعات به اجرا در میآمد.
در قرن بیستویکم، از طریق غوطهور کردن انسانها در سیلاب اطلاعات بیاهمیت و نامربوط عملی میشود.
انسانها واقعا نمیدانند به چه چیزی توجه نشان دهند، و اغلبْ وقت خود را صرف بحث و بررسی دربارهی موضوعات فرعی میکنند.
در زمانهای دور، قدرت داشتن به معنی دسترسی به اطلاعات بود. اکنون قدرت یعنی آگاهی بر اینکه از چه چیز باید چشم پوشید.
کتاب #انسان_خداگونه
اثر #یووال_نوح_هراری
@manoresane
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
📽 چند ویدیوی جدید در رابطه با #تکنولوژی و #سینما
از دکتر محمد حسنی:
🔹پدیدار شناسی تکنولوژی:
https://www.aparat.com/v/oKxmY
🔹تاریخچه تکنولوژی در شعر و داستان:
https://www.aparat.com/v/Cpbnt
🔹انواع مواجهه با تکنولوژی در سینما و ادبیات
https://www.aparat.com/v/NLZdV
🔹بررسی مسائل نظری فلسفی فیلم در میان ستارگان
https://www.aparat.com/v/dIPm8
🔹زندگی انسان و هجمه تکنولوژی
https://www.aparat.com/v/AhKoa
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
شبکههای پرس تیوی و هیسپان تیوی، حساب کاربری دو شبکه برون مرزی صداوسیما در یوتیوب و جیمیل مسدود شد
https://dgto.ir/19th
@seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
⭕️ نتایج یک بررسی در بریتانیا نشان میدهد که خودجرحی در دختران 13 تا 16 ساله بین سالهای 2011 تا 2014 میلادی به میزان 68 درصد افزایش یافته است؛ یعنی در دورهای که از آن به عنوان دوره شکوفایی و رشد استفاده از شبکههای اجتماعی یاد میشود.
🔹 در نوامبر سال 2017 میلادی، دختر نوجوان 14 سالهای به نام مولی راسل خودکشی کرد و خانوادهاش بعدها دریافتند که مشاهده محتواهای شبکههای اجتماعی موجب خشم، افسردگی و اقدام به خودجرحی و سپس خودکشی او شده است. سه ماه پیش هم یان راسل، پدر مولی گفت شک ندارد که اینستاگرام موجب خودکشی فرزندش شده است.
🔹 در انگلیس به دلیل نگرانی از امنیت کودکان، دستورالعملها و توصیههای محدودکنندهای برای شبکههای اجتماعی تدوین شده است. اعلام تدوین دستورالعملهای جدید موجب مجادلاتی بین شرکتهای بزرگ شبکه اجتماعی و دولت شده است. شبکههای اجتماعی میگویند که نمی توانند امنیت کامل و بی عیب و نقصی فراهم کنند و دولت نیز تهدید میکند که اگر این شبکهها به طور داوطلبانه وارد عمل نشوند، در نقش شرکتهای اینترنتی تجدید نظر میکند.
@seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
دولت فرانسه یک اپلیکیشن پیامرسان مخصوص کارمندان دولت عرضه کرده است. این پیامرسان علاوه بر رمزگذاری تمام پیام ها و بررسی ضمائم با آنتی ویروس، اطلاعات را داخل کشور ذخیره می کند. تمام چت های خصوصی این پیام رسان به طور end-to-end رمز گذاری شدهاند.
@seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
⭕️ ممنوعیت انتشار بازیهای با محتوای قمار، خون و جسد در چین:
🔹 دلیل اینکار نگرانی «سازمان تنظیم مقررات مطبوعات و انتشارات» این کشور از اعتیاد جوانان به قمار یا خشونت عنوان شده است.
🔹 بازار پر رونق چین برای توسعه دهندگان بازی های قمار یک معدن طلا به شمار می رود اما تصویب قانون جدید تا حد زیادی دستیابی به آن را دشوار خواهد ساخت. ممنوع کردن بازی های پوکر تاثیر زیادی رو بازار گیم چین به جای می گذارد چرا که در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۷ درصد از کل عناوین منتشر شده شامل این دسته می شد. علاوه بر این حالا توسعه دهندگان باید سیستم هایی را برای عدم اعتیاد گیمرها به بازی توسعه دهند.
🔹 نمایش خون قبلا هم در بازی ها ممنوع شده بود اما طراحان با تغییر رنگ آن به سبز یا آبی این محدودیت را دور می زدند، حالا اما خون به هر رنگی که باشد منجر به عدم صدور مجوز انتشار برای بازی می شود. در نهایت نوبت به ممنوع شدن گیم های با موضوع تاریخ امپراتوری چین می رسد که ظاهرا به دلیل نگرانی از استعاره های سیاسی صورت گرفته است.
🔹 این کشور اواسط سال گذشته از تشکیل ارگان جدیدی به نام «کمیته اخلاق بازیهای آنلاین» خبر داد که با هدف اطمینان از سالم و مفید بودن گیم ها و تطابق آنها با هنجارهای اجتماعی تشکیل شده بود. این کمیته در مورد صدور مجوز انتشار سخت گیری بسیاری به خرج می دهد تا جایی که تیغ نظارت آنها بسیاری از عناوین پر مخاطب را از بازار چین محروم کرد.
◀️ مخاطبین این قانون تنها استودیوهای چینی نیستند و موسسات خارجی هم برای بهره بردن از خوان پر نعمت چین باید خود را با این قوانین تطبیق دهند.
@seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
⭕️ دولت سریلانکا در نخستین اقدام پس از انفجارهای مهیب تروریستی در چند هتل و کلیسای این کشور، فیسبوک، اینستاگرام،واتس اپ، یوتیوب، اسنپ چت و وایبر را در این کشور مسدود و دلیل آن را نیز ممانعت از شیوع گسترده اخبار جعلی و همچنین انتشار اخبار حاوی نفرت، نژادپرستانه، تروریستی و خشونتآمیز عنوان کرد؛
🔹 دولت سریلانکا برنامهای جدی برای رفع این فیلتر ندارد و همه چیز را منوط به گفتوگو با شرکت های مالک این شبکههای اجتماعی دانسته است. گفتنی است که دولت سریلانکا معتقد است وقتی بعد از سالها جنگ داخلی، آرامش و دموکراسی به این کشور آمده است دلیلی ندارد به شبکههای اجتماعی اجازه داده شود تا دوباره این آرامش را به هم بزنند. شبکههای اجتماعی باعث تحریک نژادپرستان و افزایش فعالیت آنها شدهاند. اگر این شبکههای اجتماعی میخواهند در سریلانکا فعال باشند باید بر محتوای آن نظارت بیشتری داشته باشند.
🔹 سخنگوی فیسبوک در سریلانکا در این زمینه گفت: قلب ما در کنار قربانیان و خانوادههای آنها و جامعه است. این اتفاق بشدت وحشتناک بود و تحت تأثیر این عمل وحشتناک، تیمهایی از سراسر فیسبوک برای شناسایی و حذف محتواهایی که استانداردهای ما را نقض میکنند، کار میکنند. ما از بیانیه دولت در مورد فیلترینگ موقت سیستم عاملهای خود آگاهی داریم. ما در خلال این زمان غم انگیز، متعهد به حفظ خدمات و کمک به جامعه و کشور هستیم. وی یادآور شد: ما تاکنون به قوانین سریلانکا احترام گذاشتهایم و تلاش داشتهایم تا محتوای نامناسب را از گردونه انتشار خارج کنیم.
🔹 هندوستان در سال 2012 فیسبوک را در جریان خشونت و آشوب ایجاد شده در این کشور، برای مدتی مسدود کرد و تابستان سال گذشته نیز به دنبال شایعات و اخبار جعلی منتشر شده در واتساپ و حمله به برخی رانندگان تاکسی، این شبکه اجتماعی برای مدتی فیلتر شد. البته واتس اپ هم برای مقابله با انتشار اخبار جعلی در این کشور قوانین ویژهای گذاشت که از آن جمله میتوان به محدودیت در ارسال پیامهای واتس اپی از نظر تعداد اشاره کرد.
🔹 عملکرد فیسبوک و برخی دیگر از شبکههای اجتماعی گاه در کشورهای اروپایی نیز مورد انتقاد بوده و فشار زیادی بر آنها وارد شده است تا محتوای نامناسب و تروریستی را حذف کنند بهعنوان مثال در تازهترین تحقیق مشخص شد که در آلمان بیشترین حملهها در فیسبوک به پناهجویان صورت میگیرد. در همین راستا این شبکه اجتماعی در این کشور اروپایی موظف شد با این محتواها بشدت برخورد کرده و اکانتهای منتشرکننده چنین محتواهایی را تعلیق کند. سازمان ملل هم بارها فیسبوک را به بیتوجهی به نسل کشی مسلمانان در میانمار متهم کرده و از این شبکه اجتماعی خواست تا رویهاش را تغییر دهد. البته فیسبوک نیز بیتوجه نبوده و تاکنون به حذف اکانتهای انتشار دهنده این محتواها پرداخته است.
@seda24
نتایج جدیدترین تحقیق سازمان جهانی بهداشت که درباره استفاده از دستگاههای هوشمند توسط کودکان زیر پنج سال است، نظر پدر و مادرهای بسیاری را در سراسر دنیا به خودش جلب کرد. در چند روز اخیر، سایتها، کانالها و پیجهای زیادی هم این خبر را بازتاب دادند تا کمتر پدر و مادری باشند که از آن مطلع نشده باشند. در این بین و طبق یکی از جدیدترین پیمایشهای انجام شده در کشور، به نظر میرسد که والدین ایرانی نباید از کنار این موضوع به راحتی بگذرند و آن را بی اهمیت تلقی کنند. در این پرونده، علاوه بر اشارهای به جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت، آمارهایی از استفاده کودکان ایرانی از دستگاههای هوشمند را خواهید دید. همچنین چند توصیه به والدین در این باره خواهیم داشت و میگوییم که چرا گوشی و تبلت، قابلیت آموزشی قابل توجهی برای کودکان ندارد و نخواهد داشت.
مهمترین بخشهای گزارش سازمان جهانی بهداشت
استفاده کودکان زیر یک سال از گوشی، ممنوع!
دستگاههای الکترونیکی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان مدرن تبدیل شدهاند. حال سازمان جهانی بهداشت گزارش جدیدی منتشر کرده که در آن به مضرات نمایشگرهای دستگاههای هوشمند برای کودکان زیر پنج سال اشاره میکند. به گزارش یورونیوز، دکتر فیونا بول در این باره میگوید: « فعالیتهای فیزیکی در کودکان باعث پیشرفت فیزیکی، جسمی و سلامت روانی آن ها می شود و از ابتلای شان به بیماریهای سخت در آینده جلوگیری میکند.»
پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت به والدین
به طور کلی سازمان جهانی بهداشت میزان دسترسی کودکان به دستگاههای هوشمند را به این شرح پیشنهاد میکند:
* کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان نباید در معرض صفحه نمایش باشند. نوزادان نباید بیشتر از یک ساعت در کالسکهها، صندلیهای بلند و حاملهای دارای کمربند قرار بگیرند. اگر کودک هنوز توانایی حرکت نداشته باشد، باید حداقل ۳۰ دقیقه مشغول سینهخیز رفتن باشد.
* دسترسی کودک یک ساله به دستگاه هوشمند توصیه نمیشود و این مقدار برای کودک دوساله، کمتر از یک ساعت خواهد بود. بچههای بین یک تا دو سال باید روزانه سه ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشند.
* کودکان بین سه تا چهار سال نباید بیشتر از یک ساعت با تلفن همراه و تبلت بازی کنند. کودکان در این بازه سنی باید حداقل سه ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشند.
دو اشتباه رایج والدین در محاسبه زمان استفاده کودک از وسایل الکترونیکی
آیا تلویزیون را وسیله الکترونیکی نمیدانید!؟
ما به عنوان والدین هرچه بیشتر بتوانیم زمان استفاده کودکان مان را از وسایل الکترونیکی مدیریت کنیم، در جهت سلامت فرزندمان گام برداشتهایم. قدم اول برای مدیریت بهتر، برآورد درست زمان استفاده است. در زمان برآورد این زمان، دو اشتباه زیاد تکرار میشود:
تلویزیون هم جزو وسایل الکترونیکی است!
در غالب راهنمایی هایی که از سوی مراکز معتبر اعلام میشود، به جای اعلام مدت زمان استفاده از گوشی، از مدت زمان نشستن جلوی صفحات نمایش صحبت میشود. منظور از صفحه نمایش تلویزیون، گوشی تلفن، تبلت و ... است. به عنوان مثال اگر صحبت از حداکثر دو ساعت زمان استفاده از این وسایل در روز برای کودک چهار ساله میشود، تماشای تلویزیون را نیز باید در این دو ساعت در نظر بگیرید.
جمع استفاده از گوشیهای مختلف فراموش نشود
بسیاری از والدین فراموش میکنند که کودکشان علاوه بر گوشی آنها از گوشی دیگر والد، یا تبلت خواهر یا گوشی مادربزرگ هم استفاده میکند. در نتیجه به دلیل گستردگی وسایل نیز برآورد درستی از میزان استفاده کودک شان ندارند. اگر گزینهها برای کودک شما زیاد است، شاید بهتر باشد، با قفلگذاری یا دور کردن گوشی از دست فرزندتان، استفاده او را محدود به یک یا دو وسیله کنید تا بتوانید برآورد درستتری از میزان استفاده او داشته باشید.
سواد رسانه و روانشناسی
حدود نیمی از کودکان ایرانی قبل از 2 سالگی، استفاده از گوشی را آغاز میکنند
ارتباط کودکان ایرانی با گوشی و تبلت چگونه است؟
در سال 96 پیمایش گستردهای درباره وضعیت استفاده از وسایل الکترونیکی در کودکان سنین مختلف در ایران انجام شد. این پیمایش از سوی مرکز پژوهشهای صنایع فرهنگی و خلاق و با کمک مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران صورت گرفت. طی آن، با بیش از هفت هزار خانواده تماس گرفتند و درباره نحوه استفاده فرزندشان از وسایل الکترونیکی مانند تبلت و گوشی همراه، پرسش هایی را مطرح کردند. با توجه به گستردگی شهرهایی که نمونهگیری از آنها انجام شده، نتایج این مطالعه بسیار قابل تامل است. دادهها در این پیمایش بر مبنای گروه سنی کودکان دستهبندی شده که در این بخش ما به برخی از یافتههای آن مربوط به گروه سنی سه تا پنج سال، اشاره خواهیم کرد.
توضیح: در کل کشور 66 درصد والدین گفتهاند فرزند زیر پنج سال آنها از وسایل الکترونیکی مانند تبلت و گوشی استفاده میکند. موضوعی که میتواند ضرورت آگاهیرسانی به والدین را بیش از پیش نشان دهد.
توضیح: 26.8درصد والدین در این پیمایش اعلام کرده بودند که کودک تبلت یا گوشی خودش را دارد و با آن بازی میکند. این میزان با توجه به سن این کودکان بسیار قابل تامل است.
توضیح: با توجه به این نمودار حدود 48درصد کودکان استفاده از گوشی و تبلت را از دو سالگی یا سن پایینتر آغاز کردهاند. اتفاقی که با هیچ توصیه بهداشتی سازگاری ندارد.
توضیح:برای 87درصد کودکان هدف اصلی استفاده از این وسایل، بازی است. البته این موضوع جای تعجبی ندارد اما یادمان باشد نوع بازیها در این خصوص اهمیت بسیاری دارد.
توضیح: شاید 11درصد والدینی که نگران استفاده فرزندشان از گوشی و تبلت نیستند، چندان به چشم نیاید اما یادمان باشد، استفاده بدون حساب و کتاب، بیشتر در کودکانی روی میدهد که والدین آنها نگرانی کمتری دارند.
توضیح: یافته امیدوارکننده آن که حدود 70درصد والدین متوجه ضرورت کنترل زمان استفاده از گوشی و تبلت هستند.
توضیح: برای غالب خانوادهها معیار انتخاب بازی، سرگرم شدن کودک است (حدود 69درصد). در این بین تنها 27 نفر از والدین به اهداف آموزشی بازیها توجه دارند. به راستی چرا کودکان برای سرگرم شدن نیاز به گوشی و تبلت دارند؟
اصلیترین دلایل اینکه فناوریهای دیجیتال جایگزین روشهای سنتی آموزش نیستند
فرصت تجربه ملموس را
از کودکان نگیریم
«یادگیری شخصی» شیوهای از آموزش است که این روزها بین طرفداران فناوری محبوبیت زیادی دارد. آنها میگویند برای کودکان رایانهای شخصی تهیه و در اینترنت رهایشان کنید، تا هرچه خودشان میخواهند و هرطور که خودشان دوست دارند، بیاموزند اما پشت این شیوه آموزش، خطای فلسفی بزرگی نهفته است؛ اینکه همه چیز را میشود با چشم آموخت در حالی که ما نه فقط با چشم بلکه با تمام بدنمان میآموزیم.
کدام شیوه آموزشی بهتر است؟
به گزارش ترجمان، بدیهی است که کودکان وقتی با کل بدنشان درگیر تجربهای معنادار میشوند، بسیار بهتر یاد میگیرند تا وقتی که پشت رایانه مینشینند. اگر در این شک دارید، به واکنش کودکان وقتی فعالیتی را روی صفحه نمایش میبینند و وقتی خودشان آن را انجام میدهند، دقت کنید. وقتی خودشان سوار اسب میشوند، خیلی بیشتر درگیر میشوند تا وقتی که ویدئویی درباره اسب سواری میبینند. همینطور وقتی با کل بدنشان ورزش میکنند در مقایسه با وقتی که نسخه شبیه سازی شده آن ورزش را در یک بازی آنلاین انجام میدهند، بیشتر از آن ورزش لذت می برند. باید توجه داشت که یادگیری با صفحه نمایش جای دیگر شیوههای ملموستر کشف کردن جهان را میگیرد و چنین کودکانی وقت کمتری برای گردش علمی، ساختن کاردستی، مسابقه دادن، در دست گرفتن کتاب یا صحبت کردن با آموزگار و دوستان خود خواهند داشت.
کودکان میخواهند در جهان حرکت کنند
طرفداران یادگیری شخصی به مزایای پشت رایانه نشستن بچهها در بخش عمدهای از زمان مدرسهشان اشاره میکنند؛ از جمله این که دانش آموزان با سرعت متناسب با خودشان به سمت اهداف آموزشی حرکت میکنند ولی از منظر پدیدارشناختی، روشن نیست که چرا دانش آموزان باید بخواهند مدت زیادی را در این وضعیت باشند درحالی که این کار با زندگی عادی آنها بسیار فاصله دارد. آموزگاران و والدین باید از مشوقهایی استفاده کنند، تهدید کنند و حتی از دارو استفاده کنند تا کودکان مدت طولانی حاضر شوند پشت رایانه بنشینند. این درحالی است که خودشان میخواهند بدوند، بازی کنند، نقاشی بکشند، غذا بخورند، مسابقه بدهند و بخندند. شفاف بگویم، طرفداران یادگیری مبتنی بر صفحه نمایش انگار گاهی یادشان میرود که کودکان میخواهند در جهان حرکت کنند، نه این که فقط آن را از دور تماشا کنند. کودکان در حال از دست دادن فرصت تجربه جهان با تمام غنای آن هستند. تمامیت یک مزرعه بسیار فراتر از آن چیزی است که پیکسلها و اسپیکرها میتوانند منتقل کنند. صفحات نمایش، چشمه زندگانی بسیاری از تجربه های آموزشی را خشکانده اند؛ تجربه هایی که با گوشت و پوست، خیلی بهتر به دست می آید. این خیزش به سمت یادگیری مبتنی بر صفحه نمایش تنها در صورتی ناگزیر خواهد شد که ما برای متوقف ساختنش هیچ اقدامی نکنیم. پس بیایید آن را متوقف کنیم.
نکاتی برای کاهش عوارض استفاده از دستگاه هوشمند
حداقل بازیهای آموزشی نصب کنید!
متخصصان معتقدند در سنین پایین نوع فعالیتهایی که خردسالان با گوشی و تبلت انجام میدهند، میتواند میزان عوارض استفاده از آن را کاهش یا افزایش دهد. در زیر چند نکته را که در زمان استفاده از این وسایل و انتخاب بازی و فعالیت در این زمینه باید به آن توجه کنیم، مرور میکنیم.
* میزان صدای دستگاه و نور صفحه نمایش را مدیریت کنید. صدای بسیار بلند موسیقی یا نور شدید صفحه نمایش برای خردسالان عوارض مضاعفی دارد. از طرفی فراموش نکنید تماشای صفحات نمایش در اتاق تاریک میتواند عوارض این استفاده را تشدید کند، پس اتاق را در زمان استفاده تاریک نکنید.
* در سنین پایین استفاده از بازیهایی که بتواند گنجینه واژگان کودک را افزایش دهد، توصیه میشود. بازیهایی که نام رنگها، میوهها یا حیوانات را تکرار میکنند، برای ما هر چند جذاب نیست اما برای خردسالان زیر سه سال هم جذاب است و هم آموزنده.
* از این وسایل برای نزدیکتر شدن به فرزندتان بهره بگیرید، برای او داستان بگویید و صدای خودتان را ضبط و در دفعات بعد آن را پخش کنید. ضبط ویدئوی شعر که توسط شما یا پدرش خوانده شده، از دیگر گزینههاست.
* و در آخر این که اگر فرزندتان تمایل دارد بارها به تماشای یک ویدئو بنشیند، هیچ نگران نشوید و در پی قانع کردن او برای تماشای ویدئوی جدید نباشید، این تمایل به تکرار در خردسالان هم طبیعی است و هم به آنها کمک میکند هر بار درک بهتری از داستان تکراری یا ویدئوی تکراری پیدا کنند.
هدایت شده از جواد جاویدنیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️از این که پلی استور خود به خود طلاگرام و هاتگرام رو از رو گوشیتون پاک کرده تعجب کردید؟
مدیر گوگل داره درباره دسترسی های گوگل در گوشی ما در مجلس آمریکا توضیح میده، تقریبا هرکاری که میکنیم رو متوجه میشن...
حالا متوجه شدین چرا کشور چین گوگل رو کلا فیلتر کرده اما در ایران به اسم آزادی بیان به خصوصی ترین حریم اشخاص وارد میشن و موبایل ما رو از آمریکا کنترل میکنند..
@Dr_Javidnia
روانشناسی و سواد رسانه ای
ادمین: Vavgh01@
کانال حداقل سه روز در هفته به روز رسانی می شود.
https://eitaa.com/resane_ravanshenasi
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
🎥 فیلم/ آیا زمان پاسخگویی وزیر ارتباطات نرسیده است؟
گزارشی متفاوت درباره پشت پردههای ظهور و سپس مسدود شدن
دو #پیام_رسان جایگزین تلگرام را می بینید.
تماشای ویدیو در:👈👈
mshrgh.ir/954108
#فضای_مجازی
#شبکه_های_اجتماعی
#تلگرام
#هاتگرام
#تلگرام_طلایی
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
صحبت های رئیس سازمان سیا در مورد حضور این سازمان در توییتر و اینستاگرام
🔹"جینا هسپل" از استخدام متخصصان شبکههای اجتماعی و افزایش فعالیت این سازمان روی شبکههای اجتماعی با استراتژی جدید خبر داد.
🔹رئیس سیا تأکید کرد آنها اکانت توئیتر (با ۲.۵ میلیون فالوور) دارند و حالا اداره عمومی روی اینستاگرام نیز فعالیت خواهد کرد./خبرآنلاین #فناوری
@aledavood