▪️گزارش نیویورکر از بازداشت سیروس عسگری (استاد دانشگاه شریف) در آمریکا: افبیآی عسگری رو دستگیر کرد. بهش پیشنهاد دادند که برای آمریکا جاسوسی کنه و یا برای سالها با اتهامات جعلی در زندانهای آمریکا گروگان باقی بمونه.
💬 مرتضی هاشمی
▪️در این سالها اسم چند تا جاسوس، تررویست و قاتل رو در همین توییتر شنیدیم که قهرمان سازی شدن؟ آیا یکبار هم اسم #سیروس_عسگری (استاد دانشگاه شریف) که بعلت عدم همکاری با آمریکا بر علیه کشور خودش، سالها بیگناه در زندانهای آمریکا اسیر و تحت فشار بوده رو شنیده بودیم؟!
💬 zahrahb
▪️استاد دانشگاه ایرانی عسگری رو سه سال بازداشت کردن چون حاضر به جاسوسی برای سیا نشده! صدای خود آمریکاییا درومده ولی از این همه رسانه و ژورنالیست فارسی زبان حتی یک مطلب هم درنیومده! #حقوق_بشر
💬 reza namdari
@Fars_Plus
▪️ این تصاویر مربوط به والدت گاشی قهرمان آلمانی کیک بوکسینگ جهان و اروپا است که به داعش پیوست و سال 2015 کشته شد
🔻اگر توسط ایرانیها اسیر میشد و طی دادگاه به اعدام محکوم میشد احتمال زیاد، الان ترامپ و پمپئو و مزدورانشون با عکسهای مبارزاتش برایش هشتگها ترند میکردند نه بخاطر اینکه جان یک داعشی برایشان مهم باشد نه، چون به این هشتگها برای توجیه جنایاتشون در قبال مردم و زیر فشار قراردادن ایران نیاز دارند.
💬 استیون هاون کوب
Fars_Plus
#برشی_از_یک_کتاب
💢اگر بخواهیم در چند محور ویژگیهای شایعه را مطرح کنیم شاید این دهگانه یاری گر ما باشد:
۱: شایعات منبع مشخصی ندارند.
۲: شایعات مبهم هستند.
۳: شایعات احساسات مخاطب را درگیر میکنند.
۴: شایعات از کلیدواژهای تأثیرگذار برای القای خود بهره میگیرند.
۵: شایعات گاها ردی از واقعیت یک رخداد را بیان میکنند تا بقیه دروغ را باور کنیم.
۶ : شایعات ارجاع دهیهای ساختگی دارند.
۷: شایعات، حقیقت را برش میزنند و به خورد مخاطب میدهند.
۸: شایعات لینک دارند اما لینکهایشان کار نمیکند.
۹: شایعات فوریت بخشی ساختگی دارند.
۱۰: شایعات وقتی از عنصر ترس بهره گرفته باشند، موفقتر ظاهر میشوند.
📚کتاب:«کرونا در آیینه سواد رسانه ای و علوم شناختی»
✍️به قلم: معصومه نصیری
asrehooshmandi
♨️ شانتاژ برای ایجاد حساسیت و دوقطبی
📷 اینها تصاویر جلد کتاب های درسی سوم دبستان است.
🔻همان طور که مشاهده می کنید در کتاب علوم تجربی و هدیه های آسمانی سوم دبستان فقط تصویر دختر است و هیچ پسری نیست.
🔻در کتاب آموزش قرآن، مطالعات اجتماعی و فارسی سوم دبستان هم تصویر دختران و هم تصویر پسران است.
🔻پس چرا جریان رسانه ای خارجی و بعضاً داخلی تنها درباره جلد ریاضی سوم دبستان صحبت و بقیه را سانسور کرده اند؟!
🔻پاسخ روشن است؛ آنها نگران حقوق دختران و زنان نیستند بلکه دنبال بهانه ای هستند که با آن ضمن ایجاد حساسیت کاذب، #دوقطبی جنسیتی زنانه و مردانه و ...ایجاد کنند و به دختران و زنان کشور #القا کنند که نگاهی درپی حذف شماست.
asrehooshmandi
#راه_را_گم_نکنیم
این هشدار جدی است...
https://www.bultannews.com/fa/news/462892
تلاش برخی رسانه ها برای #بحران_نمایی دقیقا همانند این تصویر است. این تصویر یک مثال است برای اینکه بهتر متوجه شویم رسانه می تواند چیزی را به شما نشان دهد و نکته ای را باورپذیر کند که اساسا با آنچه هست تفاوت جدی دارد.
آنچه می بینیم، می شنویم و میخوانیم را از زوایای مختلف بررسی کنیم یعنی ببینیم چه کسی، با چه هدفی و با چه روشی آن مطلب را برای ما باورپذیر کرده است و پذیرش آن مطلب چه تاثیراتی بر نگرش ها و تصمیمات ما دارد.
معصومه نصیری
#مخاطب_بیدار
بیداری ملت
#اخبار_کوتاه
📱تغییر جدید موتور جستوجوی گوگل در آستانه انتخابات آمریکا
#گوگل گزینه تکمیل خودکار پیشنهادهای جستوجوی مربوط به نامزدها و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را غیرفعال میکند. این شرکت در حال حذف برخی از پیشنهادهایی است که ممکن است بهعنوان جانبداری از حزب یا نامزد خاصی دیده شوند. همچنین این موتور جستوجو واژههای جستوجوی پیشنهاد که ممکن است بهعنوان مطرح شدن ادعا درباره مشروعیت روند انتخابات تفسیر شوند را حذف خواهد کرد.
پیش از این نیز #توییتر اعلام کرده بود محدودیتهایی را درخصوص پستهای مربوط به انتخابات شامل توییت های ادعای پیروزی یک نامزد پیش از اعلام نتایج انتخابات یا تلاش برای مختل کردن روند انتقال قدرت را اعمال خواهد کرد.
#فیس_بوک هم سیاستهای محدودکننده در خصوص پستهای مربوط به انتخابات و همچنین تبلیغات انتخاباتی در هفته پیش از انتخابات را اعلام کرده است و پستهایی که ادعا میکنند در فرآیند انتخابات تخلف صورت گرفته یا رای دهندگان به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند را حذف خواهد کرد.
📱اسپانیا برای واتس اپ مالیات وضع میکند
رویترز نوشت: اسپانیا تصمیم دارد براساس درآمد شرکتهای تهیهکننده تماس و پیامک اینترنتی مانند واتس اپ، برای آنها مالیات تعیین کند. شرکتهایی که درآمد سالانه آنها بیش از یک میلیون یورو باشد، مشمول این مالیات میشوند. همچنین از مردم اسپانیا دعوت شده تا طی ماه آینده نظرات خود درباره این قانون را اعلام کنند.
اسپانیا یکی از کشورهای اروپایی موافق رژیم مالیاتی سختگیرانه برای شرکتهای اینترنتی بزرگ است.
💢 شایعات را باور نکنید❗️
🛑 تصویری که سال ۹۳ با عنوان گزارشی از قتل یک شهروند بلوچ با وجود آثار ضرب و شتم منتشر کردند امروز خناسان با عنوان تصویر شکنجه #نوید_افکاری بازنشر میدهند
#سواد_رسانه
رشتهتوئیت مهدی بختیاری، مدیرکل سرویس سیاسی خبرگزاری تسنیم درباره فایل صوتی که اخیرا از بیبیسی فارسی منتشر شده:
🔻مطلبي كه بيبيسي در آستانه هفته دفاع مقدس به عنوان يك موضوع محرمانه از جنگ ميخواد جا بندازه، موضوع جديدي نيست. همان دعواي گروهي از بچه هاي تهران با محسن رضايي است. مطالبي را بر اساس همينقدر صدايي كه پخش كردند، مينويسم.
🔻موضوع به پاييز سال ٦٣ (قبل از عمليات بدر) و اختلاف طيفي از بچههاي سپاه تهران (عمدتا از لشكر١٠) با فرمانده وقت سپاه برميگرده كه اينها به لحاظ سياسي و فني با محسن رضايي مشكل داشتند و مخالف بودند.
🔻اينها نظرات خود عليه محسن رضايي را به برخي نمايندگان مجلس هم ميگويند. در اين جلسات مشكلات جبهه غرب و شمال غرب، جنوب و مسائل سياسي مطرح مي شود كه مسائل سياسي را اكبر گنجي مي گويد و صدايش در اين فايل هم هست.
اينها طرفدار آقاي منتظري بودند و عليه آقايان مصباح و راستي و...
🔻با بالا گرفتن اين دعواها، قرار ميشود محسن رضايي در جمع مخالفين حاضر شده و سخنراني كند. اين فايل، فايل صوتي همان جلسه است و صداي اول هم متعلق به محسن رضايي است.
محل جلسه در سپاه تهران (پاستور) بود كه نهايتا به جنجال كشيده شد. (صداي شهيد حسن بهمني هم درفايل هست-اگر اشتباه نكنم)
🔻اين دعواها ادامه داشت تا اينكه امام ازطريق شهيدمحلاتي پيامي دادکه در پادگان ولیعصر قرائت شد و غائله خوابيد. از آن افراد هم بعدها برخي مثل حسن بهمني و كاظم رستگار شهيدشدند، بعضی هم بعدها شهیدشدند مثل جناب اسکندرلو که سال٦٥ بهشهادت رسید و جناب غلامی که در سوریه شهید شد. عده ای هم زنده هستند.
🔻اين موضوع چيز پنهان و جديدي نيست. قبلا بارها راجع به آن گفتند و كتاب نوشته شده ازجمله كتاب «مردان رستگار» بروايت آقای ابوترابی. جنجال روی این مطلب کهنه بعنوان جلسه محرمانه شارلاتان بازیه.
Fars_Plus
▪️همزمان با توافق عادیسازی، فشار لابیهای سیاسی امارات در آمریکا بر رسانههای قطری به اتهام "حمایت تلویحی از تروریسم اسلامی" و "مواضع مثبت نسبت به ایران" شدت یافته
یکی از نتایج این توافق، تقویت موضع لابی امارات در واشنگتن برای فشار بیشتر بر قطر، ترکیه و ایران خواهد بود
💬 Siavash fallahpour
Fars_Plus
▪️اعتراضات شب گذشته در مقابل کاخ سفید در #آمریکا به توافق رژیمهای عربی با رژیم صهیونیستی (که ندیدم در رسانهها منعکس شوند، چون در رسانههای غربی منعکس نشدهاند!)
💬 Hamidreza
Fars_Plus
🔹تکنیک|خبر
به این تیترها دقت کنید:
🔻نوید افکاری کشتی گیر ایرانی اعدام شد(بی بی سی)=کشتی گیر جایگزین قاتل شده است.
🔻قاضی صادرکننده حکم فیلترینگ تلگرام به حبس تعزیری محکوم شد (چند رسانه داخلی)= مجازات این قاضی برای رشوه در پرونده ای دیگر بوده است و نه برای فیلترینگ تلگرام.
🔻همسر سابق مرجانه گلچین مرتکب قتل شد (چند رسانه داخلی)= آوردن نام فردی که در زمان وقوع جرم نسبتی با متهم ندارد، خلاف اخلاق رسانهای است.
💢در رابطه با تیتر و نقشی که در خبر برعهده دارد، چند مطلب قابل ذکر است:
1⃣نه تنها اخبارِ مهم تیتر می شود، بلکه آنچه تیتر شود نیز مهم جلوه می کند.
2⃣در تیتر با انتخاب گزینشی یک عبارت، به کل گفته و منظورِ گوینده و برداشت مخاطب جهت می بخشیم.
3⃣در مواردی ممکن است متن مغایر با مفهوم ظاهری تیتر باشد.
4⃣تعداد خوانندگان تیتر یک خبر معمولا بیشتر از خوانندگان متن همان خبر است.
✍معصومه نصیری_مدرس خبرنویسی و سردبیر
asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تحریف و تکذیب
💢یکی از روش های شبکه من و تو تحریف اشخاص در تاریخ است؛ اگر تحلیل درست از اصل ماجرا و نوع روایت قصه در ذهن مخاطب شکل نگیرد تحریف صورت گرفته در بلند مدت بعنوان یک استدلال مورد استفاده قرار میگیرد و طبیعتا اصلاح آن کار مشکلی خواهد بود
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_شناختی
✅آرما
⭕️از پشت فیلتر زیباتر است: اینستاگرام چگونه زندگیمان را دگرگون کرد؟
✍️بخش اول
🔻با اینستاگرام، تبدیل واقعیت زندگیهایمان به چیزی زیبا و قابلعرضه برای خوشایند غریبهها آسانتر شده است. وقتی کسی عکسمان را لایک میکند، سرخوشی و رضایت ناشی از ترشح دوپامین در مغزمان را حس میکنیم. چرخیدن میان عکسهای سایرین حس صمیمیت و چشمچرانی دارد، گویی ایستادهای و به ردیفی از اتاقهای پُرنور نگاه میکنی که همگی کمی بهتر از متوسط هستند و قفسههای کتاب هیچکس بههمریخته نیست و نوزاد کسی هم جیغ نمیزند. تا ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی، اینستاگرام توانسته بود بیش از یک میلیارد کاربر فعال جذب کند. حتی کسانی که هرگز سراغ اینستاگرام نرفتهاند نیز میبینند خواسته و ناخواسته زندگیشان تحتتأثیر آن قرار گرفته است.
👤سارا فرییِر، خبرنگار بلومبرگ، کتابی مهیج با نام بدون فیلتر نگاشته است که بهزیبایی داستان پشت صحنۀ اوجگیری اینستاگرام را روایت میکند، ولی این تمام ماجرا نیست. در این کتاب میخوانیم که چقدر نگرانکننده است که تصمیمهای مدیران سیلیکونولی، مثلاً دربارۀ محصولات جدید یا الگوریتمهای کاری یا تبلیغات، تأثیری شگرف و گاه ناخواسته بر ما میگذارند: تأثیر بر برداشتمان از خودمان، چیزهایی که برایمان ارزشمند هستند، برداشت ما از زیبایی، کسانی که قبولشان داریم، غذایی که میخوریم و نحوۀ وقتگذرانیمان.
👤فرییر چنین مینویسد: «اینستاگرام یکی از نخستین اپهایی است که از رابطۀ ما با گوشیهایمان نهایت بهرهبرداری را کرده است و وادارمان میسازد زندگی را از دریچۀ دوربین تجربه کنیم و در ازایش در دنیای مجازی تایید شویم و اعتبار به دست بیاوریم». اینستاگرام اینک با زبانمان نیز در هم پیچیده است: شکار مناظر «اینستاگرامی» و اینهمه «پورنِ غذا». فقط زبان نیست و اینستاگرام بر نحوۀ زندگی و ثبت آن زندگی نیز تأثیر گذاشته است: تمام آن سفرههایی که عکسشان را در اینستاگرام گذاشتهایم و آن سلفیهای لب درّه و آن مسافرتهایی که برایشان پول جمع کردهایم و آرزویش را داشتهایم، صرفاً به این خاطر که عکسهایی زیبا از آنجا دیدهایم.
ادامه دارد ...
#سواد_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
✅آرما
⭕️از پشت فیلتر زیباتر است: اینستاگرام چگونه زندگیمان را دگرگون کرد؟
✍️بخش دوم
👤فرییر چنین مینویسد: «اینستاگرام یکی از نخستین اپهایی است که از رابطۀ ما با گوشیهایمان نهایت بهرهبرداری را کرده است و وادارمان میسازد زندگی را از دریچۀ دوربین تجربه کنیم و در ازایش در دنیای مجازی تایید شویم و اعتبار به دست بیاوریم». اینستاگرام اینک با زبانمان نیز در هم پیچیده است: شکار مناظر «اینستاگرامی» و اینهمه «پورنِ غذا». فقط زبان نیست و اینستاگرام بر نحوۀ زندگی و ثبت آن زندگی نیز تأثیر گذاشته است: تمام آن سفرههایی که عکسشان را در اینستاگرام گذاشتهایم و آن سلفیهای لب درّه و آن مسافرتهایی که برایشان پول جمع کردهایم و آرزویش را داشتهایم، صرفاً به این خاطر که عکسهایی زیبا از آنجا دیدهایم.
🔺اینستاگرام به ایجاد زیباشناختیِ بینافرهنگی و آلامد (البته نه جریان غالب) یاری رسانده است: تُست آووکادو و کاپوچینوی طرحدار، گیاه انجیر ربابی، آجرهای نمایان، اثاثیۀ ساختهشده با چوب بازیافتی، نورپردازی صنعتی. این اپلیکیشن حتی سلسلهمراتب جدیدی در خارج از فضای مجازی نیز به راه انداخته است. بهقول فرییر، «اینستاگرام یک دستگاه سلبریتیساز است که در تاریخ سابقه نداشته است». اینستاگرام بیش از شش میلیون کاربر با فالور میلیونی دارد. گفته میشود کیم کارداشیان از هر پُست تبلیغاتی در اینستاگرام تقریباً یک میلیون دلار پول درمیآورد.
💢اینستاگرام معیاری برای سنجش سرمایۀ فرهنگی شده است و حتی آنهایی که فالوئر کمی دارند نیز جو رقابت را حس میکنند و خود را تحت فشار میبینند تا خانه و زندگیای بسازند که در فضای مجازی زیبا به نظر برسد. دو بنیانگذار اینستاگرام در دانشگاه استنفورد با هم آشنا شدند، یکی سیستروم که خود را زیباپرست میداند و یک عکاس آماتور مشتاق است و دیگری مایک کریگر که یک مهندس نرمافزار برزیلی است. این دو بنیانگذار بر این باور بودند که اینستاگرام میتوانست مکانی باشد برای افراد خلاق تا با ایدههای جدید آشنا بشوند، ولی درعوض ابزاری شد برای ناخشنودی جمعی. سازمان بریتانیایی «انجمن سلطنتی سلامت عمومی» طی پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ میلادی انجام داد، اینستاگرام را مخربترین اپلیکیشن برای سلامت روانی معرفی کرد، زیرا کاربران جوانش را بسیار مضطرب و ناخشنود میکرد.
ادامه دارد ...
#سواد_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
✅آرما
رتبهبندی ۱۰ اپلیکیشن پرکاربرد کاربران ایرانی در بازه زمانی بهار ۹۹ با توجه به میزان دانلود، نصب فعال و امتیاز:
▪️در میان رتبه های اول تا دهم، شبکههای اجتماعی و پیامرسانها سهم ویژهای دارند.
▪️واتساپ و اینستاگرام به دلیل عدم فیلترینگ، در صدر پراستفادهترین ابزارهای ارتباطی قرار دارند.
🔹نکته جالب توجه این است که از دلایل اصلی حضور فیلترشکنها در این لیست، استفاده کاربران ایرانی از پیامرسان تلگرام بوده است.
▪️«لایکی» نیز که از شبکههای اجتماعی ویدئو محور است، سرعت رشد بسیار بالایی داشته و با استقبال کاربران مواجه شده است.
🔹همچنین حضور «روبیکا» در میان ۱۰ اپلیکیشن برتر، به دلیل تبلیغات در برنامههای تلویزیونی (به ویژه عصر جدید) و حمایت اختصاصی از آن است.
🎮هوش مصنوعی و بازیهای ویژه تشخیص اخبار جعلی
🚦در حال حاضر، از بازیهای مختلفی در حوزه تشخیص اخبار جعلی میتوان یاد کرد که با همین هدف ساخته و در اختیار بازیکنان قرار گرفته است تا بتوانند به یاری بازی توان تشخیص افراد برای تشخیص اخبار جعلی از واقعی را بالا ببرند.
🚦به عنوان مثال، در بازی «لیتموس» به افراد یاد داده می شود که چطور اخبار جعلی را تشخیص دهند. این بازی به مردم نشان داده می شود که چقدر قادرند اخبار جعلی را از واقعی تشخیص دهند. تصور بر این بود که مردم دارای این توان هستند ولی در واقعیت، نتیجه چنین نبود و این نشان میدهد که نیاز است تا اطلاعات و آگاهیهای مردم در مورد اخبار جعلی باید برود. این بازی که نوآورانه و کاربری ساده طراحیشده و مبتنی بر طرح سؤال است، می تواند در تشخیص اخبار جعلی، توجه به منبع خبری و نیز دریافت تحلیلی عمیق به مردم کمک میکند.
🚦از دیگر بازیها در حوزه فیک نیوز یا اخبار جعلی می توان به بازی «فیک نیوز» اشاره کرد که در این بازی، افراد به تولید تیترهای جعلی به همراه عکس اقدام میکنند. در این بازی باید موضوع مشخص و مخاطبان هدف داشت. به تعداد نامحدود میتوان تیترهای جعلی تولید کرد. تعداد بازیکنان در آن ۴ تا ۸ نفر هستند و کل بازی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد. رنج سنی افراد نیز باید بالای ۱۳ سال باشد. در این بازی افراد هم با مفهوم اطلاعات نادرست و جعلی آشنا شده و هم بهنوعی سرگرم میشوند.
💢قطع انگشت دست سه کودک تکذیب شد
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: "ادعای مطرح شده در برخی رسانههای خارجی مبنی بر تایید و اجرای حکم قطع انگشت دست سه کودک به جرم سرقت" صحت ندارد.
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: «پیگیریهای مرکز رسانه قوه قضاییه از دادگستری استان آذربایجان غربی نشان میدهد ادعای مطرح شده در برخی رسانههای خارجی مبنی بر تایید و اجرای حکم قطع انگشت دست سه کودک به جرم سرقت صحت نداشته و این موج تبلیغاتی نیز در راستای ادامه پروژه فضاسازی رسانهای غربی علیه رویکرد دستگاه قضا در مبارزه همه جانبه با فساد و ناامنی صورت گرفته است.
مجرمین سارق نیز بالای ۲۰ سال سن دارند که هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند.»
بهبود سرعت اینترنت ایران بر اساس جدیدترین گزارش speedtest: اسپیدتست در جدیدترین گزارش خود به مقوله سرعت اینترنت موبایل و اینترنت ثابت در کشورهای مختلف در ماه آگوست پرداخته است که برای چندمین ماه متوالی شاهد افزایش میانگین سرعت اینترنت ثابت در جهان هستیم؛ سرعتی که در جهان در ماه آگوست به ۸۴.۳۳ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
آخرین گزارشهای رسیده خبر از افزایش سرعت اینترنت در ایران میدهد، بهطوریکه میانگین سرعت اینترنت ثابت در ایران در ماه آگوست به ۲۰.۵۸ مگابیت بر ثانیه رسیده که افزایش بالایی را نسبت به ماه ژوئیه، ۱۸.۱۴ مگابیت بر ثانیه از خود نشان میدهد. در این ماه سرعت آپلود برابر ۱۳.۱۸ مگابیت بر ثانیه بوده و ایران با ۵ رتبه صعود، در رتبه ۱۱۹ فهرست به چشم میخورد.
سرعت اینترنت موبایل ایران نیز در ماه گذشته میلادی به میانگین ۲۷.۹۱ مگابیت بر ثانیه رسیده که با دو رتبه صعود، آن را در رتبه ۷۱ جدول قرار میدهد. میانگین سرعت آپلود در این بازه زمانی برابر ۱۱.۸۵ مگابیت بر ثانیه بوده است.
اسپیدتست بهصورت ماهانه گزارشی برای سرعت اینترنت در جهان منتشر میکند که در آن سرعت اینترنت ثابت و موبایل کشورهای مختلف به چشم میخورد.
▪️درست در زمانی که همه سروصدای رسانههای داخلی و خارجی به فعال شدن یا نشدن مکانیسم ماشه و ایجاد تحریمهای جدید برای ایران ختم میشود، جوانان ایرانی در شرکتهای دانشبنیان داخلی، بیسروصدا موفق به تولید ۳۰۰ محصول تحریمی شدهاند تا نیاز کشور در روزهای سخت تحریم برطرف شود
#ایران_قوی
💬 دانيال معمار