فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وقتی دی بی سی فارسی از اختلاف فرماندهان ایرانی جنگ میگوید
دیبیسی فارسی برای اولین بار منتشر میکند:
🔹صداهای جلسه محرمانه فرماندهان ایرانی در زمان جنگ ایران و عراق را اینجا ببینید
▪️محمدعلی صمدی پژوهشگر جنگ: فایل صوتی بیبیسی فارسی که قرار است تحت عنوان #کودتای_خزنده پخش شود محرمانه نبوده و نیست و خیلیها آن را از قبل در اختیار داشتهاند/ خودم هم این کاست را مدتها قبل از یک رزمنده عادی گرفته بودم/ شخص اکبر گنجی هم بعد از خروج از ایران درباره این جلسه حرف زده.
🔻بخش عمدهای از این جلسه توضیحات فنی #محسن_رضایی است که اصولا نه جذابیتی دارد و نه خیلی به درد مخاطب عام میخورد/ من راجع به این ماجرا و این جلسه در پروژهای همکاری داشتهام که نتیجه آن تبدیل به #کتاب و منتشر هم شده است(مردان رستگار: جستارهایی از لشگر 10 سیدالشهدا)
راوی این کتاب سیدمحمد ابوترابی و از موثرین افراد تشکیلدهنده همین جلسهای است که الان بیبیسی فارسی مدعی محرمانه بودن آن است.
🔻 تمام شخصیتهایی که در این جلسه نقش داشتهه، موثر بوده و صحبت کردهاند در این کتاب تصاویر رنگیشان هست؛ ریشه ماجرا را در کتاب برررسی کردهایم تا پیام امام که شهید محلاتی در پادگان ولیعصر قرائت کردند/ تاریخ انتشار کتاب هم مربوط به امروز نیست؛ سال 95 توسط نشر یازهرا منتشر شده
💬 Mohammad sadegh alizade
48.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 #کمتر_از_۷دقیقه
سواد رسانهای _مدیریت رسانه
🔻«ما رسانه را مدیریت میکنیم یا رسانه ما را؟!»
🔹معصومه نصیری، پژوهشگر _ مدرس سواد رسانهای و عضو شورای راهبری سومین #همایش_ملی_سوادرسانهای_و_اطلاعاتی
🗓این رویداد توسط دانشگاه امام صادق(ع) و مشارکت مرکز رسانه های دیجیتال آبان ماه برگزار میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📷جستوجوی معکوس؛ روشی برای راستی آزمایی تصاویر
🔻این روزها که انواع و اقسام تصاویر برای منحرف کردن افکار عمومی در شبکههای اجتماعی در حال انتشار است، شاید بهتر باشد مخاطبان توانمندی اینکه چگونه میتوان جعلی یا قدیمی بودن یک تصویر را متوجه شد را فراگیرند.
🔻با دیدن این ویدئو میتوانید سوابق یک عکس را در گوگل جستجو کنید.
🎯هر مطلب، عکس و فیلمی را فورا انتشار ندهیم.
🎯فراموش نکنیم که تصاویر معصوم نیستند.
asrehooshmandi
✳️طرحی برای اشغال مجازی ایران!
✍معصومه نصیری
💢در وضعیت "#اشغال_مجازی"، جامعه چاره ای جز فعالیت در زمین استقراضی ندارد. ناگزیر است به قوانین و دستورات حاکمیتی بیگانه تن بدهد و به پذیرش محدود و موقتی برخی خواسته ها پس از مدت ها چانه زنی دلخوش کند. این خلاصه فاجعه ای است که هم اکنون کاربران ایرانی و کشور با آن مواجه هستند.
💢حال که مجلس در قالب طرحی به دنبال پایان این اشغال مجازی است، عده ای با طرحی انحرافی درصدد مقاومت در برابر این رفع حصر مجازی کلت ایران هستند.
❌اما آیا سایر کشورهای توسعه یافته نیز چنین می کنند؟
آیا دولت آلمان، انگلیس یا آمریکا و چین و روسیه اجازه می دهند قوانین و ارزش های حاکمیتی آنها توسط بیگانه یا دشمن در بستر جدید نقض شود؟ یا به راحتی همه داشته های کشورشان در دست خارجی ها آنهم از نوع دشمنش باشد؟
آیا مدعیان عضویت در باشگاه حاکمان سایبری جهان و مدیریت بر اینترنت هرگز در برابر مقاومت آمریکا برای حکمرانی بر جهان سایبر تسلیم شدند و با دست های بالا رفته اعلام کردند "ما نمی توانیم؟ اگر اینگونه فکر میکنید نگاهی به رفتار اتحادیه اروپا و برخی دیگر از کشورهای جهان بعد از ماجرای اسنودن بیندازید و سر را از زیر برف در بیاورید.
✅این "تغییرات مهم" را هیچ حکومتی با اتکا به عناوینی همچون «عدم مقاومت در برابر فناوری» یا «اتمام دوران کنترل فضای سایبر» و... توجیه نمی کند که اگر چنین کند باید در عقلانیت آن تردید کرد.
🎯جنابان نویسندگان سیستمی! طرح "حمایت از توسعه و رقابت پذیری پلتفرمهای ارائه دهنده خدمات پایه و کاربردی شبکه ملی اطلاعات" مواظب باشید نامتان را در تاریخ کشور به عنوان خائن درج نکنند.
🎯به راستی که این ضرب المثل آفریقایی درست است که «اگر در میان شما دشمن نباشد، دشمن بیرون به شما آسیبی نمیزند.»
bidariymelat
🎮هوش مصنوعی و بازیهای ویژه تشخیص #اخبار_جعلی
🚦در حال حاضر، از بازیهای مختلفی در حوزه تشخیص اخبار جعلی میتوان یاد کرد که با همین هدف ساخته و در اختیار بازیکنان قرار گرفته است تا بتوانند به یاری بازی توان تشخیص افراد برای تشخیص اخبار جعلی از واقعی را بالا ببرند.
🚦به عنوان مثال، در بازی «لیتموس» به افراد یاد داده می شود که چطور اخبار جعلی را تشخیص دهند. این بازی به مردم نشان داده می شود که چقدر قادرند اخبار جعلی را از واقعی تشخیص دهند. تصور بر این بود که مردم دارای این توان هستند ولی در واقعیت، نتیجه چنین نبود و این نشان میدهد که نیاز است تا اطلاعات و آگاهیهای مردم در مورد اخبار جعلی باید برود. این بازی که نوآورانه و کاربری ساده طراحیشده و مبتنی بر طرح سؤال است، می تواند در تشخیص اخبار جعلی، توجه به منبع خبری و نیز دریافت تحلیلی عمیق به مردم کمک میکند.
🚦از دیگر بازیها در حوزه فیک نیوز یا اخبار جعلی می توان به بازی «فیک نیوز» اشاره کرد که در این بازی، افراد به تولید تیترهای جعلی به همراه عکس اقدام میکنند. در این بازی باید موضوع مشخص و مخاطبان هدف داشت. به تعداد نامحدود میتوان تیترهای جعلی تولید کرد. تعداد بازیکنان در آن ۴ تا ۸ نفر هستند و کل بازی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد. رنج سنی افراد نیز باید بالای ۱۳ سال باشد. در این بازی افراد هم با مفهوم اطلاعات نادرست و جعلی آشنا شده و هم بهنوعی سرگرم میشوند.
asrehooshmandi
❌تکنولوژیهای دیجیتالی و تخلیه شناختی
تاثیر تکنولوژی های دیجیتالی بر حوزه شناختی چیست؟
❇️تکنولوژیهای دیجیتالی امروزی در حال خلق نسلی حواسپرت و دیجیتال زده هستند. این نسل به جهت تقویت #حافظه_تبادلی میدانند نیازی به بیاد سپاری اطلاعات حتی شماره تلفنهای نزدیکانشان ندارند و این باعث تخلیه شناختی آنها شده و بر اتکای افراد بر جایی غیر از حافظه و ذهنشان میشود.
❇️جذابیت و ساختار فضای اینترنت سبب گرایش مخاطبان در همه دنیا به این اختراع تاریخی بشر میشود و اساسا زندگی بدون آن نیز نه متصور است و نه شدنی؛ اما آنچه ما را از این مرحله عبور خواهد داد افزایش مهارتهای لازم برای شهروند دیجیتال بودن است. شهروندان دیجیتال نیاز به مهارتهایی همچون سواد رسانهای، سواد اطلاعاتی و سواد دیجیتالی دارند تا ضمن بهرهمندی از این امکان، #مصونیت_شناختی نیز داشته باشند.
🌀معصومه نصیری ـ عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه
srehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یارو عراقیه اومده میگه عراق به ایران حمله کرده و سازمان ملل هم عراق رو آغازگر جنگ دونسته؛ ایرانیه نشسته اونور تکذیب میکنه و میگه ایران غلط کرده رفته با عراق جنگیده!
💬 Houman Zandizadeh
▪️از شاهکارهای منوتو تریبون دادن به این عنصر بیادب و هتاک سازمان وحدت کمونیستی است که درباره دفاع میهنی ایرانیان میگوید:
«ایران غلط کرده جنگیده!»
💬 Peyman Aref
▪️در رسانههای وابسته به عربستان مثل سعودیاینترنشنال و منوتو با پول بیحساب و کتاب بنسلمان مینشینند و میگویند مقصر جنگ ایران-عراق ایران بوده است که عراق را تحریک کرد.
مگر بنسلمان علنا نگفت جنگ را به داخل ایران میکشاند؟
حالا ایران حق دارد به عربستان حمله کند؟
💬 امیرصالحی
▪️بی بی سی ادعا کرده با صوت محرمانه یک جلسه از زمان جنگ ایران و عراق،مستندی ساخته؛ اونوقت آقای محمد علی صمدی که یکی از افرادی بوده که فایل رو داشته، خیلی راحت صوت رو منتشر کرده تا بی بی سی اینقدر نگران تاریخ جنگ ما نباشه و پول و انرژی بیخودی واسه تقطیع فایل و دروغ بافتن هزینه نکنه.
💬 Ali Sadrinia
▪️پایان معضل گرما در ایران، دولت روحانی تابستان را تمام کرد
💬 S.Musavie
▪️روایتی از اعلام جنگ بی بی سی علیه رزمندگان
🔻در مکتب مدیریتی دفاع مقدس، تنوع ایده، مانع از وحدت نیست. فایل صوتی جلسه آذر۶۳ که اخیراً دستاویز BBC برای تفرقه انگیزی شد، اتفاقاً بخوبی نشان میدهد که سپاه یک مجموعه متنوع، متکثر، خلاق، پویا، درحال گفتگو و بالنده بوده که به "نقد درون سازمانی" و "یادگیری جمعی" اهمیت میداده است.
🔻ادامه واکنشهای فعالان فرهنگی به فیلمی که بی بی سی فارسی درباره جنجال اکبر گنجی و هم قطارانش در سال ۱۳۶۳ و در اوج جنگ تحمیلی ساخته، محسن حیدری در تازه ترین رشته توییت خود نوشت:
🔻شبکه #BBC در هفته #دفاع_مقدس، تلاش مزوّرانهای برای تلخ کردن این ایام الله پایداری ملت ایران در جنگ هشت ساله تحمیلی صدامیان علیه ایرانیان کرد و کوشید شهید حاج کاظم نجفی رستگار فرمانده تیپ سیدالشهدا را نقطه مقابل مدیریت فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس نشان دهد.
🔻برخلاف تبلیغات تلویحی BBC، شهید رستگار یکی از رویشهای انقلابی سپاه بود که با حکم سردار محسن رضایی به فرماندهی دومین تیپ تهران (تیپ جدیدالتاسیس سیدالشهدا) منصوب شد. رضایی در حالی به شهیدرستگار برای این مسئولیت اعتماد کرد که رستگار قبل از آن، سابقه فرماندهی درسطح تیپ را نداشت.
🔻 در مکتب مدیریتی دفاع مقدس، تنوع ایده، مانع از وحدت نیست. فایل صوتی جلسه آذر۶۳ که اخیراً دستاویز BBC برای تفرقه انگیزی شد، اتفاقاً بخوبی نشان میدهد که سپاه یک مجموعه متنوع، متکثر، خلاق، پویا، درحال گفتگو و بالنده بوده که به "نقد درون سازمانی" و "یادگیری جمعی" اهمیت میداده است.
🔻وقتی از مدیریت مردمی دفاع مقدس سخن میگوییم یعنی اینکه مثلاً فرمانده کل سپاه هرگز به بهانه وحدت، تنوع سلیقه را در نیروهای انقلاب انکار نمیکرد و به همه طیفهای دلسوز انقلاب میدان میداد. نمونه این اعتماد سازنده را در حکم محسن رضایی برای انتصاب شهیدرستگار به فرماندهی تیپ۱۰ میبینیم.
🔻 معتقدم این سنگی که BBC درهفته دفاع مقدس به قطار درحال حرکت و پویای مکتب مدیریتی دفاع مقدس زده است، نه تنها آسیبی به این حرکت تاریخ ساز و مردمی نمیزند بلکه سبب کنار رفتن کلیشه ها و از بین رفتن حس اشباع کاذب و باعث افزایش شناخت واقعی شهروندان ما ازمکتب مدیریتی دفاع مقدس خواهدشد.
حذف اکانت #شبکههای_اجتماعی قبل از واگذاری #سیمکارت
یکی از چالش های فعلی کاربران تلفن همراه در کشور ، وجود سیمکارت هایی است که به علت عدم فعالیت کاربر، توسط شرکت ارائه دهنده خدمات ارتباطی، پس از پایان مهلت قانونی سلب امتیاز شده و مجددا به چرخه فروش برگردانده می شود و به صورتی کاملاً قانونی در اختیار کاربری دیگر قرار می گیرد .کاربر جدید به تمام اطلاعات ذخیره شده براساس این شماره تلفن همراه، دسترسی خواهد داشت،اطلاعاتی که شامل پیام رسانهای تلفن همراه، به ویژه تلگرام خواهد بود و همه اطلاعات کاربر قبلی بدون هیچ دردسری در دسترس کاربر جدید خواهد بود. با این اتفاق ، همه عواقب سوءاستفاده از اطلاعات شخصی کاربران، متوجه صاحب قانونی #سیمکارت است.
مؤثرترین توصیه برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی در این باره میتواند این باشد که فرد، پیش از #فروش سیم کارت خود تمامی اکانتهای فعال در شبکه های اجتماعی و پیامرسانها را غیر فعال کند و حتی لازم است پیش از واگذاری سیم کارت، کانالها و گروههای فعال در شبکههای اجتماعی را نیز غیرفعال و حذف کرده و علاوه بر این عکس و فیلمهای بارگذاری شده را هم از شبکههای اجتماعی پاک کند.
#کلیک_امن
از سلبریتی هم شانس نیاوردیم
کیم کارداشیان وست و تعدادی دیگر از شخصیت های سرشناس اعلام داشته اند که حساب های شبکه اجتماعی خود را در اعتراض به "نفرت پراکنی، تبلیغات و سوء اطلاعات" به مدت یک روز معلق می کنند. او در بیانیه ای سیاسی گفته است: "سوء اطلاعات در شبکه های اجتماعی تاثیر جدی بر دموکراسی و انتخابات ما دارد. من دیگر نمی توانم بنشینم و سکوت پیشه کنم در حالیکه این پلاتفورم ها اجازه دارند به نفرت پراکنی، تبلیغات و سوء اطلاعات ادامه دهند."
بعد ما هم سلبریتی داریم خودش شایعه می سازد، پخش میکنه و نفرت پراکنی و کینه توزی رو رواج میدهد. منتهی الیه فاجعه سلبریتی های اونها هم از سلبریتی های ما بهتر عمل میکنه. میفهمه نفرت پراکنی چه آثار اجتماعی دارد.
گویا سلبریتی ها آمدهاند نقش همان پشه مالاریا که مورد اشاره ریاست سرویس اطلاعات خارجی فرانسه در ملاقات با دونالد ریگان را بازی کنند که بر اساس آن مهمترین هدف عملیات پشه (مسکیتو) #مشغول_سازی و #غافل_سازی است.
#دیده_بان
#مهم
💢پلتفرم یا محتوا؟ توجیه کمکاری؛ مساله این است!
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/4034/11/&page=184293
asrehooshmandi
🔹هفته دفاع مقدس و تکنیک رونمایی از «محرمانه ها»
✍️معصومه نصیری
⬅️در روانشناسی مخاطبان، صاحبان رسانه ها می دانند می توانند با توسل به تکنیک رونمایی از محرمانه ها و استفاده از چاشنی طرح سوالاتی که دارای سوگیری خاص است، در حوزه عملکرد شناختی ذهن مخاطب ورود کرده و او را به صورت غیر مستقیم به سمتی سوق دهند که نتیجه دلخواه را بگیرند.
⬅️«یک مقام دولتی که نخواست نامش فاش شود»، «منبع مطلع یا شاهد عینی ما در ...»، « بخش هایی از فایل صوتی از یک جلسه محرمانه»، « متن لو رفته از یک جلسه سطح بالا» و مواردی از این دست در کنار تقطیع و عنوان سازی ها همه و همه سبب ساخت یک روایت و ارائه آن به مخاطب می شود.
⬅️حالا در آستانه هفته دفاع مقدس «بی بی سی» و «من و تو» با تهیه مستندها و ارائه برخی فایل های صوتی، سعی در القای اطلاع رسانی از یک امر محرمانه به مخاطب را دارند و این تولیدات به گونه ای ارائه شده که گویی برشی از تاریخ که ناپیدا بوده یا مخفی شده است را فاش کرده اند.
❌به عنوان مثال آنچه در فایل صوتی بی بی سی ارائه شده از این قرار است که:
مهدی بختیاری: «موضوع به پاییز سال ٦٣ (قبل از عملیات بدر) و اختلاف طیفی از بچههای سپاه تهران (عمدتا از لشکر١٠) با فرمانده وقت سپاه برمیگرده که اینها به لحاظ سیاسی و فنی با محسن رضایی مشکل داشتند و مخالف بودند. اینها نظرات خود علیه محسن رضایی را به برخی نمایندگان مجلس هم میگویند. در این جلسات مشکلات جبهه غرب و شمال غرب، جنوب و مسائل سیاسی مطرح میشود که مسائل سیاسی را اکبر گنجی میگوید و صدایش در این فایل هم هست. اینها طرفدار آقای منتظری بودند و علیه آقایان مصباح و راستی و...
با بالا گرفتن این دعواها، قرار میشود محسن رضایی در جمع مخالفان حاضر شده و سخنرانی کند. این فایل، فایل صوتی همان جلسه است و صدای اول هم متعلق به محسن رضایی است.
محل جلسه در سپاه تهران (پاستور) بود که نهایتا به جنجال کشیده شد. (صدای شهید حسن بهمنی هم درفایل هست-اگر اشتباه نکنم)
این دعواها ادامه داشت تا اینکه امام خمینی (ره) ازطریق شهیدمحلاتی پیامی دادند که در پادگان ولیعصر قرائت شد و غائله خوابید. از آن افراد هم بعدها برخی مثل حسن بهمنی و کاظم رستگار شهید شدند، بعضی هم بعدها شهید شدند مثل جناب اسکندرلو که سال ٦٥ بهشهادت رسید و جناب غلامی که در سوریه شهید شد. عده ای هم زنده هستند.
✅این موضوع چیز پنهان و جدیدی نیست. قبلا بارها راجع به آن گفتند و کتاب نوشته شده ازجمله کتاب «مردان رستگار» بروایت آقای ابوترابی.»
asrehooshmandi
#اخبار_کوتاه
1️⃣فروشگاه گوگل به روی اپلیکیشنهای جاسوسی بسته شد
این شرکت قصد دارد با برنامه هایی که به طور مخفیانه اطلاعات شخصی کاربران را بدون اطلاع آنها منتقل می کند، مقابله کند. اپلیکیشنهای جاسوسی به شکلی طراحی شده اند که پنهان و غیرقابل شناسایی بمانند و می توانند اطلاعات درباره برنامه هایی که یک شخص استفاده می کند، افرادی که با آنها در تماس است و محتوای فایلها و عکسهای گالری گوشی را منتقل کنند. به دلیل این که اپلیکیشنهای مذکور مخفی هستند، به راحتی مورد بهره برداری قرار گرفته و از آنها برای سوءاستفاده از افراد استفاده می شود./ایسنا/
2️⃣حمایت از دانش بنیان ها برای ورود به حوزه علوم شناختی
«ارتقای سرمایه شناختی جامعه»، «توسعه فناوریهای خواندن و نوشتن در مغز و ابزار مطالعه نوین مغز»، «توسعه کاربردهای علوم و فناوریهای شناختی»، «توسعه هوش مصنوعی و کلان داده به توان شناختی»، «کاربرد فناوری های سلول های بنیادی درحوزه شناختی» و «به حداکثر رساندن توسعه خدمت جهت افزایش رفاه آحاد جامعه» اهداف ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی به شمار می روند./مهر/
3️⃣استفاده از اپهای تیکتاک و ویچت در آمریکا ممنوع شد
معنای مشخصتر این ممنوعیت این است که دانلود این اپها در اپاستور اپل و گوگلاستور برای ساکنان آمریکا ممنوع خواهد شد. آمریکاییهایی که این اپها را پیشتر دانلود کرده و از آن استفاده میکردند اما همچنان مجاز به استفاده از آنها خواهند بود اما امکان به روز کردن این اپها دیگر وجود نخواهد داشت. بر اساس مقررات وزارت اقتصاد آمریکا، پرداخت از طریق ویچت نیز دیگر ممکن نخواهد بود./فاکس نیوز/
asrehooshmandi
🔸فلسفه سواد رسانه ای اعاده عدالت است
🔸جنگ واقعی در فضای مجازی امروز تلاش برای تغییر واقعیت ها است
🔹برخی فکر می کنند سواد رسانه ای یعنی فرق خبر و مصاحبه .یا فرق فرمت های مختلف یک عکس.
🔹سواد رسانهای یعنی بدانیم محتوایی که میآید از چه سکویی پرتاب شده و کجا فرود میآید؛ یعنی ناعدالتی را در متن روشن کنیم؛ رمزگشایی و واکاوی کنیم..من انرا اعاده عدالت می نامم
بین سواد رسانه ای و سواد دیجیتالی تفاوت بسیار است.
🔹سواد رسانه ای الزاما دانش بکار گیری ابزارهانیست. وبلاگ باز کردن و نوشتن آکنون راحت است. سواد رسانه ای دسترسی به پدیده های نوین نیست. همچنان که بین سوشال مدیا و سوشال نتورک تفاوت است سوشال مدیا میتواند رسمی باشد ولی سوشال نتورک، هرگز.
🔹متأسفانه کلمات در عرصه فضای مجازی به سهو یا به سبب بیاطلاعی، به جای یکدیگر به کار برده میشوند. شبکه اجتماعی سوشال نتورک است و رسانه اجتماعی سوشال میدیا جنگ واقعی در فضای مجازی برای تغییر واقعیت است.
🔹الان کشورها دو چهره دارند؛ یکی روی زمین و یکی تصویر فضای سایبریشان. شما کشوری مثل کره شمالی را ندیدید اما به واسطه تصویری که رسانهها از کره شمالی ساختهاند از آن میترسید.
از لیبی می نرسید .الان مرکز خبر قم نیست نیویورک است ....
✍️#دکتر_یونس _شکرخواه
asrehooshmandi
یادداشت.pdf
446.9K
تاجگذاریگافام / گوگل، اپل، فیسبوک، آمازون و مایکروسافت. این پادشاهی به اختصار (برگرفته از نام آنها) «گافام» خوانده میشود. آنها بزرگترین کاسبان بحرانی تاریخی هستند که اغلب کسبوکارهای چهارگوشه عالم را به تعطیلی کشاند. نهتنها در این دوره هراس و انزوای انسانها ناشی از فاصلهگذاری اجتماعی بویژه در جوامع پیشرفته، درآمد گافام به عنوان غولترین شرکتها در میان دهها پیشرو دنیای دیجیتال سر به فلک گذاشته، بلکه ارزش سهام آنها نیز به لطف تغییر رویکرد بیسابقه بازار سهام چند برابر شده است.
مجموع درآمد این ۵ شرکت در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۰ دوبرابر شده و معادل ۳۴ میلیارد دلار برآورد میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوء استفاده سیاسیBBC از یک جلسه
آیا جلسه سپاه که بی بی سی فارسی مستند خود را بر اساس آن ساخته، محرمانه است؟
«صمدی» پژوهشگر دفاع مقدس پاسخ میدهد
⭕️از پشت فیلتر زیباتر است: اینستاگرام چگونه زندگیمان را دگرگون کرد؟
✍️بخش سوم
🔺یکی از مهمترین نقاط عطف تاریخ اینستاگرام در سال ۲۰۱۲ روی داد، زمانی که فیسبوک آن را به قیمت یک میلیارد دلار خرید، گرانترین خرید فیسبوک تا آن زمان. مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، به سیستروم قول استقلال کاری داده بود، ولی در واقعیت چنین نشد و سیستروم برای کسب استقلال کاری مجبور به رویارویی و مبارزه شد. تفاوت فرهنگی میان این دو غول شبکههای اجتماعی عمیق بود و در روایت فرییر از این رویارویی، زاکربرگ آدم خوب ماجرا نیست. فرییر فیسبوک را حاضر به فداکردن همهچیز در راه رشد و گسترش شرکت تصویر میکند. برخلاف تمام آن ادعاهای بزرگمنشانۀ فیسبوک دربارۀ وصلکردن آدمها به یکدیگر، تصمیمهای شرکت صرفاً در این راستا گرفته میشود که بیشترین میزان کاربر بیشترین زمان را در فیسبوک بگذرانند تا شرکت بتواند علایق آنها در دنیای دیجیتال را بستهبندی کرده و به آگهیدهندگان بفروشد. این تصمیمها، به انواع و اقسام روشهای مخرب، شکلی دیگر به سیاست در آمریکا بخشیده است، اطلاعاتی نادرست انتشار داده است و دوقطبیِ سیاسی در آمریکا را عمیقتر کرده است. ولی وقتی کتاب بدون فیلتر را میخواندم، چیزی که بیش از این افسردهترم کرد این بود که فیسبوک چقدر زندگی شخصی ما آدمها را تغییر داده است.
💢فرییر در کتابش از زمانی میگوید که مدیران فیسبوک در سال ۲۰۱۶ از این نگران بودند که گرچه کاربران بهطور میانگین هر روز ۴۵ دقیقه را در فیسبوک میگذرانند، ولی این ۴۵ دقیقه را در تکههای کمتر از ۹۰ ثانیه در فیسبوک صرف میکنند. لحظهای به این فکر کنید که اینقدر وقتگذرانی هر نفر در فیسبوک یعنی چه: ۴۵ دقیقه در هر روز میشود ۲۷۴ ساعت طی یک سال یا درواقع ۱۱ شبانهروزِ کامل بالاپایینکردن و کلیککردن در فیسبوک. لارن کالینز، از نویسندگان مجلۀ نیویورکر، در کتابش با نام وقتی فرانسوی حرف میزنیم: عشق به زبان دوم۱، از شوهر فرانسویاش نقلقول میکند: «وقتی با تو انگلیسی حرف میزنم انگار دستکش دستمه و لمست میکنم». اگر گفتوگو بهواسطۀ یک زبان خارجی چنین باشد، حال چگونه میتوان فاصلۀ موجود در گفتوگویی بهواسطۀ ساختار یک وبسایت را توصیف کرد؟ جایی که، در آن، معادل احساسمان را از فهرست ایموجیها انتخاب میکنیم، تمرکزمان با الگوریتمهایی جهتدهی میشود که نمیتوانیم از آنها سر در بیاوریم و دایرۀ واژگان دیجیتال ما -مواردی مانند لایک و یادآوری تولد و بهروزرسانی وضعیت- طوری طراحی شده که، به بهترین وجه ممکن، اطلاعات شخصی ما را تقدیمِ غولهای انگلصفت شبکههای اجتماعی بکند، نه اینکه ابزاری باشد تا ما همدیگر را بهتر دریابیم
ادامه دارد...
#سواد_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
بخش اول
بخش دوم
✅آرما
پاسخ به ۶ #شبهه_جنگ_تحمیلی در «کلاشینکف های آمریکایی»
«با نمایش این مستند سروصدای سلطنتطلبان بلند می شود»
مجموعه مستند ۶ قسمتی «کلاشینکفهای آمریکایی» تلاش میکند به شبهات مطرح شده درباره جنگ تحمیلی عراق علیه ایران پاسخ دهد. این مستند از شنبه، ۲۹ شهریور ماه ساعت ۲۰ و روز آینده ساعت ۱۲ به مناسبت هفته دفاع مقدس روی آنتن شبکه مستند میرود.
https://www.isna.ir/news/99062921995/
asrehooshmandi
💢#مهندسی_اجتماعی و هک شبکه های اجتماعی
⬅️مهندسی اجتماعی یا social engineering، سوءاستفاده زیرکانه از تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن است که به کمک مجموعهای از تکنیکها، فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کارهایی خاص متقاعد میکند. بسیاری از حملات مهندسی اجتماعی نیازی به اطلاعات فنی تخصصی ندارند و لازم نیست که یک متخصص رایانه و یک هکر حرفهای به شما حمله کند، بلکه هر یک از افراد جامعه میتواند نقش یک مهاجم را ایفا کند، بنابراین باید همیشه نسبت به محیط اطراف آگاه بود.
⬅️در سیستم مهندسی اجتماعی، مهاجم به جای استفاده از روشهای معمول و مستقیم نفوذ جمعآوری اطلاعات و عبور از دیواره آتش برای دسترسی به سیستمهای سازمان و پایگاه دادههای آن، از مسیر انسانهایی که به این اطلاعات دسترسی دارند و با استفاده از تکنیکهای فریفتن، به جمعآوری اطلاعات در راستای دستیابی به خواستههای خود اقدام میکند.
⬅️در این راستا پلیس فتا نیز نسبت به هک کاربران به شیوه مهندسی اجتماعی هشدار داد. یکی از روشهای کلاهبرداری، دسترسی غیرمجاز به شبکه اجتماعی کاربران و کلاهبرداری از مخاطبان وی است. بدین ترتیب که کلاهبردار گوشی فرد را هک کرده و با دسترسی به شبکه اجتماعی وی، اقدام به ارسال پیام و درخواست پول به عنوان قرض به مخاطبان وی کرده است.
⬅️کلاهبرداران سایبری با روشهای مختلفی از قبیل ارسال لینکهای آلوده و نصب بدافزارها و برنامههای آلوده اقدام به دسترسی و نفوذ به گوشیهای هوشمند شهروندان میکنند. همچنین در روشی دیگر که رایجتر است، کلاهبرداران با شماره تلفن شهروندان در شبکههای اجتماعی ثبتنام کرده و کد پیامکشده جهت تایید هویت را نیز با ترفندهای گوناگون از قربانی دریافت میکنند و پس از فعالسازی شماره قربانی در شبکههای اجتماعی، با آن اقدام به کلاهبرداری میکنند.
⬅️پلیس فتا هشدار میدهد که به هیچ عنوان کدی که برای احراز هویت دریافت میکنید، برای کسی ارسال نکنید، گوشی همراه خود را حتی برای چند لحظه در اختیار افراد غیرقابل اعتماد قرار ندهید؛ زیرا کلاهبرداران در صورت دسترسی به گوشی همراه شما، برای هک حساب شبکه اجتماعیتان فقط به چند ثانیه زمان نیاز دارند، این زمان فقط به اندازهای نیاز است که کلاهبردار کد ارسال شده از شبکه اجتماعی برای شما را خوانده و سپس آن را حذف کند.
⬅️همچنین لازم است شهروندان در صورت دریافت هرگونه پیامک از مخاطبان و آشنایان خود مبنیبر درخواست کمک نقدی به عنوان قرض، ابتدا موضوع را بررسی کرده و با تماس با وی و پرسوجو از اطرافیان، از صحت موضوع مطمئن شوند و هیچگاه با عجله و شتاب و بدون تحقیق در مورد موضوع اقدام به واریز وجه نکنند.
asrehooshmandi