﷽
📌هشت دروغ برجسته از میان هفده هزار دروغ اینترنشنال و بیبیسی، برای بازی با ذهن و اعصاب مردم ایران
#سواد_رسانه
Antishobheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📌امریکا و عربستان چطور با کدگذاری ذهن ما به دنبال انقلاب مجازی هستند
🔺درون این ماتریکس هیچ چیز نیست جز کدهایی که برای هک کردن ذهن ما آمده و وقتی به آن آگاه میشویم، قدرتش را از دست میدهد.
#سواد_رسانه
Antishobheh
👈 برای کسانی که هنوز در مورد #زاهدان مردد هستند
سیما شهرکی (سیما ثابت) مجری اینترنشنال این توییت را زده، غافل از اینکه که مسلح بودن اغتشاشگران در زاهدان را لو میدهد ...
مردم برایش نوشتهاند: احمق ، گلوله آن چیزی است که آن سو میافتد. این پوکه فشنگ است و طرفِ شلیککننده میافتد و آن کسی که برایت این عکس را فرستاده، خودش شلیککننده بوده ...
حمید کثیری
✅در حماقت این جماعت همین بس که ۴ نفر را برای حذف از کلاب هاوس معرفی کردند که هر ۴ تا مشکل اساسی باهم دارند؛ ولی جالب است افرادی که ادعای آزادی بیان دارند میگویند فقط ما در کلاب هاوس باشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡ محتوای دروغ چگونه ساخته میشود؟
🎬 برشی از فیلم «سگ را بجنبان» محصول سال ۱۹۹۷ آمریکا، دربارهٔ ساخت روایتهای جعلی علیه کشورها.
jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توهین روزنامه دانمارکی به تهرانی ها: بی عرضه ترین مردم دنیا هستند!
🔹اما واقعیت این تیتر رو در این فیلم ببینید.
🔹#سواد_رسانه_ای باعث میشه که هر مزخرفی که در فضای مجازی دیدیم رو زود باور نکنیم!
jebreil1
👆 ویکی پدیا به دنبال درخواست کاربران جهت تغییر نام شهرک اکباتان به نام شهید آرمان علی وردی، قسمت ویرایش را برای کاربران قفل کرد!
#حاکمیت_سایبری
#ویکی_پدیا
#آزادی_بیان
jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جولان نفوذی ها در صداوسیما
jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهران مدیری از اثرات سو فضای مجازی می گوید!
🔴وقتی از فیلیترینگ تلگرام و اینستا گرام حرف میزنیم دقیقا بخاطر همین هست.
فروش رسمی انواع سلاح ، ساخت بمب ، کوکتل مولوتوف و..... در کانالها ی تلگرامی.
این درحالیکه تلگرام و اینستا هر پیچی که در دفاع از شهدا و ضرورت مقاومت باشه رو فیلتر میکنه و برخلاف پروتکل های خودش به راحتی به معاندین اجازه فعالیت و فروش سلاح رو میده.
جالب توجه اینکه برابر بررسی ها تو یک ماه اخیر تعداد این کانالها به یک باره افزایش چشمگیری داشته است. ( البته کاملا تصادفی😉)
jebreil1
🔴 اخبار جعلی یا FakeNews چیست؟!
🔴دروغهایی که آگاهانه و عامدانه ساخته شده و در قالب خبر منتشر میشوند تا مردم را گمراه کنند.
🔴منظور از Disinformation اطلاعات نادرستی است که با قصد ضربه و آسیب زدن به یک فرد، گروه، سازمان یا کشور، تولید و عرضه میشود. به عنوان مثال، در موضوع مهسا امینی خبر جعلی و دروغ ضرب و شتم وی از سوی پدرش و رسانههای بیگانه بهانهای برای اغتشاش و ناآرامی در کشور شد.
🔴در تعریف Misinformation هم بر روی این نکته تأکید میشود که یک فرد یا مجموعه، خبری را منتشر میکند که نادرست است. اما خود فرد منتشرکننده از نادرستی آنچه نشر یا بازنشر کرده خبر ندارد. به عنوان مثال، یک نفر در یک کانال تلگرامی میبیند که گفتهاند «دولت به کسب و کارهای کوچک وام بلاعوض میدهد.» این خبر نادرست است. او به آن کانال اعتماد میکند و بدون تحقیق بیشتر، خبر را برای یکی از دوستانش که کسب و کار کوچکی دارد میفرستد.
🔴کلمهی Malinformation هم در مورد اطلاعاتی به کار میرود که درست و معتبر هستند، اما عمداً با نیت آسیب زدن به یک فرد یا گروه منتشر شدهاند. یکی از مثالهای رایج در مورد malinformation انتشار اسناد خصوصی زندگی سیاستمداران و ... است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ
اگه براتون مهمه که فرق بین روانشناسی واقعی و روانشناسی زرد رو بدونین این فیلم رو ببینید.✔️
🔴چگونه فیک نیوز را شناسایی کنیم ؟
شناسایی فیک نیوز آسان نیست: پژوهشی که در دانشگاه استنفورد در سال گذشته انجام شده نشان میدهد که دانشجویان در تفاوت گذاشتن میان محتواهای آنلاین گوناگون − محتوایی که با پول ساخته میشود، محتوای جعلی، و محتوای معتبر − بسیار بد عمل میکنند. فیسبوک فهرستی از ترفندها برای شناساییِ فیک نیوز ارائه داده که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
۱. به سرخط خبرها با دیدهی شک بنگرید. سرخط خبرهای جعلی اغلب جالب هستند و با حروف بزرگ و علامت تعجب میآیند. اگر سرخط خبر باورناپذیر باشد این احتمال هست که خبر جعلی باشد.
۲. به نشانیِ وبسایت با دقت بیشتر توجه کنید. بسیاری از وبسایتهایی که خبرهای جعلی منتشر میکنند از نشانی اینترنتی مشابه منابع موثق استفاده میکنند؛ آنها نشانی وبسایتهای معتبر را کمی تغییر میدهند. شما میتوانید با مقایسهی نشانیِ وبسایتها این نکته را دریابید.
۳. منبع خبر را نگاه کنید. مطمئن شوید که خبر از منبعی خوشآوازه به دست شما میرسد. اگر خبر از وبسایتی به دست شما رسیده که برایتان آشنا نیست دربارهی آن وبسایت اطلاعات کسب کنید.
۴. به فرمتهای نامتعارف توجه کنید. بسیاری از خبرهای جعلی در خود خطاهای املایی و گرامری دارند و فرمت ظاهریشان هم غیرعادی است.
۵. به عکسها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی اغلب با عکسها یا ویدئوهای دستکاریشده همراه هستند. گاهی عکس مورد نظر معتبر است اما در جایی غیر از پیشزمینهی خودش به کار رفته است. میتوانید عکس را در اینترنت جستجو کنید تا دریابید از کجا آمده است.
۶. به تاریخها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی ممکن است زمانبندیهایی داشته باشند که بیمعنا باشد یا ممکن است در آنها زمان رخدادها تغییر داده شده باشد.
۷. شواهد را چک کنید. منابعی که در آنها نام نویسنده آمده است را بررسی کنید. نبود هیچ منبعی یا بینام بودن نویسنده میتواند نشانهی جعلی بودنِ خبر باشد.
۸. به دیگر گزارشها هم توجه کنید. اینکه هیچ منبع دیگری آن خبر را گزارش نکرده است میتواند نشانهی جعلی بودن خبر باشد.
۹. آیا خبر طنز است. گاهی دشوار است میان خبر جعلی و مطلب فکاهی تمایز بگذاریم. بررسی کنید که آیا منبع خبر به مطالب طنز معروف است و آیا جزئیات خبر و آهنگ خبر نشان از طنز بودن دارد.
۱۰. برخی خبرها عمداً دروغ هستند. با نگاهی انتقادی دربارهی خبرهایی که میخوانید بیندیشید و فقط آنهایی را همرسانی کنید که میدانید موثق هستند.
28.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من علی علیزاده. از شما یک درخواست دارم.