▪️ماجرای دروغ جدید شبکههای معاند
🔺رسانههای ضدایرانی که این روزها به دروغگویی شهره شدهاند، از دیروز در مطالبی نوشتهاند که مهدی زارع اشکذری به علت شکنجه در بازداشتگاه به کما رفته و پس از ۲۰ روز فوت کرده است!
🔺جالب اینجاست که این فرد اصلا هیچگاه بازداشت نبوده و این ادعاها بههیچوجه صحت ندارد. خبرگزاری میزان نوشته مهدی زارع اشکذری در جریان اغتشاشات در تهران مجروح و به بیمارستان منتقل شده و چندی بعد فوت کرده است.
Fars_plus
@resane_ravanshenasi
♦️ بهترین معلمان رسانه در روز شهادت
✍️ امیرعباس طباطبایی، پژوهشگر رسانه
🔶 از صبح امروز مساله عدم اشاره روزنامههای اصلاحطلب داخلی به مهمترین سوژه خبری سیزدهم دی ماه یعنی شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، حرف و حدیثهای زیادی را به راه انداخته است. علیرغم اینکه سردار سلیمانی اسطورهای ملی و متعلق به تمام احزاب و مردم ایران است، این اقدام جماعت اصلاحطلب مبتنی بر اغراض سیاسی و جبههداری آنها با جریان انقلابی و اصلی جامعه، قابل درک است؛ اما مساله عجیبتر در جای دیگر است.
🔷 با رصد بیش از صد کانال اندیشهای همچون سخنرانیها، فرهیختگان، آسو، نیلوفر، دینآنلاین، خانه اندیشمندان علوم انسانی و صفحات شخصی اساتیدی همچون مقصود فراستخواه، حسن محدثی، صادق زیباکلام، احسان شریعتی، مصطفی ملکیان، رسول جعفریان، نعمتالله فاضلی، محمدسروش محلاتی و مصطفی محقق داماد به راحتی میتوان سکوت و بیتوجهی تاسفبار صاحبان خرد و اندیشه و داعیهداران نواندیشی در فضای مجازی را نسبت به رویدادهای مهم ملی، انقلابی، مذهبی و اجتماعی تماشا کرد. تاسف بیشتر در همراهی برخی از کانالهای حوزوی همچون مباحثات و شبکه اجتهاد با این جریان است.
🔶کنش امروز این جماعت به اندازه دو واحد دانشگاهی، سواد رسانه را به تمام مردم ایران و مخاطبین ژورنالیسم اندیشه آموزش داد. همگان فهمیدند که محتوای رسانه(مخصوصا طیف روشنفکر)، نه همیشه مبتنی بر حقیقت است؛ نه همواره مبتنی بر واقعیت و نه حتی به طور مداوم مبتنی بر خواست مخاطب!
🙏 ای کاش از این پس بیاموزیم که در مسائل و اخبار دیگر هم با همین نگاه شکگرایانه به این رسانهها بنگریم.
Fekrat_Net
@resane_ravanshenasi
📸لشگر فیک ها
همکاری گسترده با پنتاگون؛
🔸روزنامهی برخط «اینترسپت» بر اساس تحقیقات «لی فانگ» خبرنگار این رسانه که با استفاده از اسناد داخلی توئیتر انجام شده، طی گزارشی از همکاری گسترده توئیتر با پنتاگون علیه دیگر کشورها خبر داده است.
#مزدور #سایبری #لشکر_سایبری #گردان_سایبری #سایبریسم #توییتر #عملیات_توییتری#توییتر#ایلان_ماسک#پنتاگون#لی-فانگ#اینترسپت
onsoo_ir
@resane_ravanshenasi
📄این دو روزنامه اصلاح طلب در شماره روز سه شنبه خود کوچکترین اشاره ای به حاج قاسم نکرده اند!
😏چه خوب گفت مولای ما که :
اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
#جان_فدا
#حاج_قاسم
#سرطان_اصلاحات
timoora
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شیوه بازجویی فرداد فرحزاد چیست؟
🔹ترانه علیدوستی چطور برای مسیح علینژاد هنرمند مردمی شد؟
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtu.be/WHO7qlSfJuY
@resane_ravanshenasi
▪️به تیتر خبری زیر که از رسانه اینترنشنال منتشر شده توجه کنید !
در ابتدا ممکنه قشر به اصطلاح ارزشی هم حتی از این خبر شوکه بشوند !
و اما اصل ماجرا چیست؟
🔸طبق صحبت ها و پیگیری هایی که از برخی خبرگزاری عرب زبان داشتم و همچنین گفتگو با یکی از منابع مطلع یمنی که مشغول در جنبش حوثی های یمن نیز هست، معلوم شد که این اظهار نظر متعلق به وزیر اطلاع رسانی دولت مخلوع منصور هادی ( رییس جمهور فراری یمن ) است نه وزیر فعلی !
🔸همونطور که فهمیدید بگونه ای تیتر این خبر توسط رسانه اینترنشنال کار شده که به مخاطب این موضوع را القا کند که یمن یک دولت ضد ایرانی است و به اصطلاح نمک میخورد و نمکدان می شکند !
🔸بیشتر به این موضوع توجه کنید که این رسانه با زیرکی و فریب کاری توانسته است یک خبر بی اهمیت مربوط به یکی از مسئولین مخلوع دولت یمن را بگونه ای که دلش میخواهد به مخاطب القاء کند ...
🔸به این تکنیک رسانه ای « انتشار اخبار زرد » گفته می شود !
و اما محتوای زرد چیست؟
🔸محتوای زرد دو اصل اساسی دارد:حاشیه و بزرگنمایی. برای تولید محتوای زرد علاوه بر حاشیه و بزرگنمایی از تیترهای خاص
استفاده از عکسهای زیاد و توجه برانگیز
انتشار اخبار جنجالی و احساسات برانگیز
حوادث خشونتبار و تکاندهنده جنایی و سیاسی
تخریب و ترور شخصیت افراد
بهره گرفته میشود
🔸رسانههای زرد، با تمام توان می کوشند تا تعقل و حقایق را لابلای تیتر ها و اخبار زردشان پنهان کنند.
🔸تولید محتوای زرد معمولا براساس نیازهای هر جامعه و کشور متفاوت است و با ایجاد موج در جامعه، براساس حوادث و چهرههای مشهور جامعه جنجال ایجاد میکند.
🚨آینه جادوی مجازی
واقعا همینطوره.
savaderesaneii
@resane_ravanshenasi
▪️روزنامه های امروز عزیزان اصلاح طلب که هیچ نامی از سردار در آن ها نیست؛ امیدوارم اصلاح طلبان باشرف در مقابل این سکوت خبری و بی معرفتی هم طیف های خود در مقابل حاج قاسم انتقاد کنند.
💬 شیخ فرهاد فتحی
Fars_plus
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥احتمالا ارزشهای خبری در روزنامه هممیهن تغییر کردهاست!
انتقاد مجری صداوسیما از روزنامه اصلاحطلب هممیهن، بابت بایکوت خبری سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت
BisimchiMedia
@resane_ravanshenasi
صداوسیما به چه بیشرفهای تریبون میده
BisimchiMedia
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸از «رای کِشی» برای حسن روحانی تا «یار کِشی» در زمین تجزیه طلبان
🔹اصلاح طلبان چگونه از سینماگران سواری گرفتند و آنان را در فرایندی به جایی رساندند که ناخواسته برای آنچه سرویس های امنیتی دشمن میخواهد، فعالیت کنند؟
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtu.be/WHO7qlSfJuY
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقش منافقین در فضای مجازی
🔹 منافقین جنایتکار در این کمپ نفری بیش از ۲۰ اکانت دارند و با اسم جانباز، بازنشسته، کارمند و حتی با اسم سحر 17ساله از کرج! در فضای مجازی ما حضور پررنگی دارند.
💢 اگر بزرگان ما دنبال مقابله با استعمار در قامت استعمار دوره قجری هستند، قطعا صد سال از زمان عقب هستند. استعمار، همینجاست! در درون خانههای ما. لطفا #استعمار_مجازی را درک کنید.
نیمهپنهانرسانه
حتما این کلیپ را ببینید!
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میخواید به علی دایی انتقاد کنید؟ خب این راهش نیست. ایرادی به حرف و عمل او درباره وقایع اخیر دارید؟ حق ندارید افتخارات ملی دایی با لباس مقدس کشور را مسخره کنید. این نوع حرف زدن درباره موفقیتها و زحمات کسانی مثل علی دایی، توی جامعه بازتاب منفی داره و اتفاقا موضع دایی را تقویت میکنه. کاش قبل حرف زدن فکر کنید.
علی دایی برای اسم ایران افتخارات بزرگی ثبت کرده و اختلاف نظر درباره مسایل غیرفوتبالی دلیل نمیشه این ادبیات سخیف درباره او را آزاد باشه. متأسفیم که هیچ کسی روی آنتن جلوی حرف غلط نمیایسته.
BisimchiMedia
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 یکی از اقدامات ژاپن برای کاهش آمار خودکشی در ایستگاههای قطار، نصب لامپ با نورهای آبی است که به نظر میرسه واقعا هم جواب داده و آمار اقدام به خودکشی در ایستگاههای با این نور، تا ۸۴٪ کم شده
البته در کنار این، روز به روز تعداد ایستگاهها با نرده و حفاظ هم بیشتر میشه | #ببینید
🔻 ژاپنیها که در تبلیغات، اوج نماد تکنولوژی در جهان هستند، اغلب به خاطر حس تنهایی خودکشی میکنند😐
⚠️ ژاپن دومین کشوری در جهان است که در ۱۹ فوریه ۲۰۲۱ به دنبال افزایش خودکشیهای ناشی از اضطراب و تنهاییِ مردم این کشور به خصوص دختران و زنان جوان، با الگوبرداری از انگلیس، #وزارت_تنهایی و پیشگیری از خودکشی تأسیس کرد!
⚠️بعد بااین وضعیتها برخی از اوایل انقلاب تاکنون، الگوی ژاپنی شدن ایران رو قرقره میکنن!
نیمهپنهانرسانه
@resane_ravanshenasi
سواد رسانه و روانشناسی
🔰 یکی از اقدامات ژاپن برای کاهش آمار خودکشی در ایستگاههای قطار، نصب لامپ با نورهای آبی است که به نظ
پیشرفت در علم و تکنولوژی هیچ وقت چیز بدی نبوده و نخواهد بود. چرا که این موضوع طبیعت بشر بوده و او خواه ناخواه به سمتش حرکت می کند. اما متاسفانه اگر الگو و سبک زندگی مناسبی در کنار آن توسعه پیدا نکند تمامی این پی آمد های اجتماعی گریزناپذیر خواهد بود. تاکنون تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است. تحقیقاتی که اثبات کرده است هر چه سبک زندگی بشر بیشتر به سمت صنعتی شدن و مدرنیته پیش رفته است، فرد گرایی و ارزش های فردی در آن پررنگ تر و جایگاه خانواده و همدلی در جامعه کم ارزش تر شده است. شاید همین الان هم در این زمینه تفاوت زندگی در شهر های بزرگ کشورمان با شهرهای کوچتر قابل لمس باشد. اما در هر صورت بدون برنامه ریزی برای حفظ سبک زندگی ایرانی و اسلامی باید منتظر افزایش خانواده های تک نفره، افزایش میزان افسردگی و خودکشی ها باشیم.
@resane_ravanshenasi
نگاه سطحی، تحلیل سطحی، نتیجه گیری سطحی !!!
ما انسانها همواره به دنبال کشف تفاوت ها هستیم و اصولاً دیدن تفاوت ها، یکی از پایه های اندیشه و شناخت در انسان است .
در شناخت اجتماعی به این مقوله پرداخته شده است . مثلاً اگر همه خودروهای یک جاده، خودروی شخصی و معمولی باشند، وجود یک خودروی پیست اتومبیلرانی، با برچسب های بزرگ و رنگ و شکل و شمایل متفاوت، به شدت جلب توجه میکند. در واقع این خودروی متفاوت، در ادراک ما از محیط، نقش محرکی برجسته را بازی می کند .
ما محرک های خاص و متفاوت را برجسته تر ادراک کرده و ناخودآگاه به سمت آن ها جلب خواهیم شد .
همین موضوع باعث بروز برخی خطاهای شناختی در ما می شود . به عنوان مثال اکثر افراد مسافرت با هواپیما را خطرناک تر و کشنده تر از مسافرت با خودرو می دانند زیرا، خبر سقوط یک هواپیمای مسافربری و کشته شدن مثلاً ۲۵۰ نفر در یک لحظه، یک خبر برجسته و خاص بوده و در ذهن مخاطب ارزش خبری بالایی پیدا میکند و این خبر در حافظه، پر رنگ باقی می ماند، در حالی که تعداد کشته شدگان حوادث جاده ای در سال، خیلی بیشتر از حوادث هوایی است !
منابع خبری و رسانه ها، از این رویه، به نفع خود استفاده میکنند و به وسیله آن، اهداف خود را دنبال می کنند.
رسانه ها می توانند کوچک را بزرگ و بزرگ را کوچک جلوه دهند. میتوانند جهت فکری مخاطب را به راحتی تغییر دهند . متاسفانه اکثر افراد، دنبال تحلیل های عمقی نیستند و صرفاً به یک عکس یا یک تیتر بسنده کرده و به نتیجه گیری می رسند .
شناخت اهداف رسانه ها و نیز آگاهی از نحوه ادراک اطلاعات باعث خواهد شد کمتر در دام خطاهای شناختی افتاده و بتوانیم تحلیل های عمقی تر و منطقی تری از قضایا داشته باشیم .
📝سلمان بهادران
پژوهشگر علوم شناختی
#اختصاصی
#رسانه #جنگ_روایت #جنگ_شناختی #تحریف #دروغ #سواد_رسانه #حمایت #حجاب #جهاد_تبیین
savad_rasaneh
@resane_ravanshenasi
#خبر | وزیر علوم قطع سراسری اینترنت برای کنکور را تکذیب کرد
🔸«محمدعلی زلفیگل» وزیر علوم در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد اینترنت فقط در محلههایی که کنکور برگزار میشود، قطع خواهد شد نه به شکل سراسری.
TebyanOnline
@resane_ravanshenasi
نگاه سطحی، تحلیل سطحی، نتیجه گیری سطحی !!!
ما انسانها همواره به دنبال کشف تفاوت ها هستیم و اصولاً دیدن تفاوت ها، یکی از پایه های اندیشه و شناخت در انسان است .
در شناخت اجتماعی به این مقوله پرداخته شده است . مثلاً اگر همه خودروهای یک جاده، خودروی شخصی و معمولی باشند، وجود یک خودروی پیست اتومبیلرانی، با برچسب های بزرگ و رنگ و شکل و شمایل متفاوت، به شدت جلب توجه میکند. در واقع این خودروی متفاوت، در ادراک ما از محیط، نقش محرکی برجسته را بازی می کند .
ما محرک های خاص و متفاوت را برجسته تر ادراک کرده و ناخودآگاه به سمت آن ها جلب خواهیم شد .
همین موضوع باعث بروز برخی خطاهای شناختی در ما می شود . به عنوان مثال اکثر افراد مسافرت با هواپیما را خطرناک تر و کشنده تر از مسافرت با خودرو می دانند زیرا، خبر سقوط یک هواپیمای مسافربری و کشته شدن مثلاً ۲۵۰ نفر در یک لحظه، یک خبر برجسته و خاص بوده و در ذهن مخاطب ارزش خبری بالایی پیدا میکند و این خبر در حافظه، پر رنگ باقی می ماند، در حالی که تعداد کشته شدگان حوادث جاده ای در سال، خیلی بیشتر از حوادث هوایی است !
منابع خبری و رسانه ها، از این رویه، به نفع خود استفاده میکنند و به وسیله آن، اهداف خود را دنبال می کنند.
رسانه ها می توانند کوچک را بزرگ و بزرگ را کوچک جلوه دهند. میتوانند جهت فکری مخاطب را به راحتی تغییر دهند . متاسفانه اکثر افراد، دنبال تحلیل های عمقی نیستند و صرفاً به یک عکس یا یک تیتر بسنده کرده و به نتیجه گیری می رسند .
شناخت اهداف رسانه ها و نیز آگاهی از نحوه ادراک اطلاعات باعث خواهد شد کمتر در دام خطاهای شناختی افتاده و بتوانیم تحلیل های عمقی تر و منطقی تری از قضایا داشته باشیم .
📝سلمان بهادران
پژوهشگر علوم شناختی
#اختصاصی
•┈┈┈••✾••┈┈┈•
#رسانه #جنگ_روایت #جنگ_شناختی #تحریف #دروغ #سواد_رسانه #حمایت #حجاب #جهاد_تبیین
savad_rasaneh
@resane_ravanshenasi
🔎 سه لایه جنگ شناختی و تحلیل تغییرات اجتماعی
🔹شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که تغییرات اجتماعی چگونه اتفاق میافتد. چگونه ذهنیت مردم جامعه عوض میشود و با تغییر نسلی، یک نگاه و #شناخت_وارونه و از واقعیت ها و تاریخ و جغرافیا پیدا میکنند. باید اذعان نمود که در ساحت های مختلف به عوامل مختلف بستگی دارد و به اصطلاح، چندعاملی و(multifactorial) است.
اما اگر از زاویه دید #علوم_شناختی و جنگ های سایبری بخواهیم نگاهی به تغییرات نرم اجتماعی داشته باشیم، چنین فرایند سه گانهای را می توان متصور بود:
1️⃣ لایه اطلاعات(information): این سطح از جنگ شناختی با تکیه بر بمباران خبری، شایعات و فضاسازی و با هدف #تسخیر_افکارعمومی(public opinion) شکل میگیرد. در واقع دامنه و پهنای داده ها افزایش پیدا میکند و عمق دادهها در سطح پایینی قرار میگیرد و با تلاش در #فضاسازی، وضعیت شناختی جامعه هدف را مختل یا وارونه می کند و در حالت ناپایدار و هیجانی قرار میدهد.(نفوذ در جریان مطبوعات و شبکه های اجتماعی و خبری)
2️⃣ لایه ذهنیتها(common sense): این سطح از جنگ شناختی، مربوط به اطلاعات سطحی جامعه نیست. بلکه متوجه اطلاعات پایدار و به اصطلاح #ارتکازات و عقل عرفی جامعه میشود. در جامعه شناسی از این سطح با عنوان شعور مشترک(common sense) یاد میشود. در روانشناسی نیز مفهوم #طرحواره با این واژه قرابت دارد که به دادهها و اطلاعات درونیسازی شده و رسوبیافته در ذهن اطلاق میشود. جنگ شناختی در این سطح با هدف فرهنگ سازی و #تغییر_عادتها و الگوی های شناختی جامعه هدف سر و کار دارد.(نفوذ در جریان فرهنگ و هویت و فیلم سازی و سبک زندگی)
3️⃣ لایه معرفتها(knowledge): ایستگاه مبنایی جنگ شناختی، الگوهای بنیادین و معرفتشناسی جامعه هدف است. مثلا #اتاقهای_فکر و اندیشکده ها و دانشگاههای یک جامعه را بلخاظ پارادایمی، از عقلگرایی به تجربه گرایی و از هستیشناسی به زبانشناسی تنزل میدهند. یا از طریق تکنولوژی و تلویزیون و رسانه و با غلبه تصویر به تعبیر مارشال مک لوهان، #معرفتشناسی_عقلگریز را بر جامعه مسلط میکنند.(نفوذ در جریان تولید باور و علم و دانش)
🔸اهداف لایههای شناختی
▫️در لایه اول، مامور جنگ شناختی به دنبال #فضاسازی است و در لایه دوم جنگ شناختی در پی #فرهنگسازی است و لایه سوم نیز با هدف #معرفتسازی یا #ایدئولوژی_سازی و خلق واقعیت طراحی و تدوین و راهبری میشود.
🔸ابزار لایههای شناختی
▫️لایه اول، #خبرپایه است و با مطبوعات و شبکه های اجتماعی، دستکاری و مهندسی میشود. لایه دوم #فرهنگپایه بوده و بتدریج از طریق فیلم و سریال و سبک زندگی، ذهنیت جامعه هدف و ناخودآگاه اجتماعی و به تعبیری دیگر (common sense)، تغییر پیدا میکند.
▫️لایه سوم نیز #معرفتپایه بوده و بتدریج در ساحت تخصصی، از عقل گرایی و محوریت وحی به سمت تجربه گرایی و شبه علمها و نامعرفتها تغییر وضعیت میدهد. در سطح عمومی نیز معرفت شبکهای و دادهبنیاد و #اطلاعاتسرگردان و پرتکرار و تعمیم یافته مجازی، اعتبار پیدا می کند و جایگزین معرفت و باورهای مستدل و معقول(باور صادق موجه) میشود.
✍ علیرضا محمدلو
•┈┈┈••✾••┈┈┈•
#رسانه #جنگ_روایت #جنگ_شناختی #تحریف #دروغ #سواد_رسانه #حمایت #حجاب #جهاد_تبیین
savad_rasaneh
@resane_ravanshenasi