🍃حکم روزه #دختر_بچه_تازه به سن تکلیف رسیده🍃
#روزه
پرسش:📥
سلام
دختری تازه به سن تکلیف رسیده اما از نظر جسمی ضعیف است ، حکم روزه برایش چیست؟
مرجع: آیت الله وحیدخراسانی.
پاسخ: 📤
سلام علیکم
از نظر همه مراجع عظام ضعیف بودن دلیلی برای روزه خواری نیست و باید در طول روز استراحت بیشتری کند و با تغذیه مقوی و مناسب روزه خود را بگیرد. اما اگر روزه گرفت و بخاطر ضعیف بودنش در طول روز دچار ضعف شدید و غیر قابل تحمل شد، بنابر نظر آیه الله وحیدخراسانی همان زمان افطار کند اما در هر صورت باید قضای روزه هایش را در آینده به جا آورد.
حكم روزهٔ #دختربچههای نوبلوغ که روزه داری برایشان مشقت و سختی دارد:👇
✍ آیتالله خامنهای: این دختران بايد روزهها ی خود را بگيرند، اما در هر ساعتی از روز که دچار ضعف و سختی زیاد شدند، افطار كنند. اما اگر فقط تشنگی برایشان سخت و غیر قابل تحمل شد؛ بنابراحتیاط واجب، فقط به مقدار ضرورت آب بخورند و زیاده روی نکنند و دوباره تا غروب از همه مبطلات روزه خودداری کنند یعنی باز تا غروب هیچی نخورند و بعداً بايد قضای روزه را بجا آورند.
✍آیتالله سيستانی:این دختران بايد روزهها ی خود را بگيرند، اما در هر ساعتی از روز که دچار ضعف و سختی زیاد شدند، همان زمان غذا یا آب بخورد و احتياط واجب این است که فقط به مقدار رفع ضرورت بخورد و بعد از خوردن، باز باید تا غروب از مبطلات روزه پرهيز كند و بعداً بايد قضای روزه را بجا آورند.
✍ آیتالله مكارم: اگه نمیتواندروزه بگیرد، واجب نيست؛ اما بايد برای هر روز، 750 گرم گندم یا جو یا نان و... به فقير بدهد و اگر تا ماه رمضان آينده هم توان قضا کردن نداشت، قضایش هم بر او واجب نیست؛ اما تا ماه رمضان آينده هر مقدار از روزهها را که توانست، باید قضا كند.
✍ آیات عظام فاضل، تبریزی، صافی و بهجت: اگر توانایی روزهگرفتن ندارند و برایشان سختی و مشقت دارد، روزه برای آن ها واجب نیست، ولی بعداً باید قضای روزه را بگیرند.
✍ بقیه مراجع: باید روزه ها را بگیرند و اگر بهخاطر ضعیفبودن بنیه در طول روز دچار ضعف شدید و غیرقابلتحمل شدند، میتوانند روزه را همان لحظه افطار کنند؛ اما قضای روزهها را باید بعداً بگیرند
📚منابع: توضیحالمسائل 16مرجع، م1583؛عروةالوثقی، شرایط صحةالصوم، مسألهالسادس؛ منهاجالصالحین، شرایط صحةالصوم، م1030؛ تحریرالوسیله، القول فی شرایط صحةالصوم، م1؛ استفتائات امام، ج1، س88؛ صراةالنجاة، ج1، س1182؛ خامنهای، أجوبةالاستفتائات، س731 و 732؛ مکارم، استفتائات، ج2، س439؛ فاضل، جامعالمسائل، ج1، س568؛ گلپایگانی، رساله، م1592؛ بهجت، رساله، م1363؛ مظاهری و زنجانی، استفتائات سایت، احکام روزه.
【﷽】
#رساله_تمام_مراجع✍👇
❣ @Resule10 ❣
joze 6.mp3
3.98M
📖 تندخوانی قـــرآن کــریم
🔖 جــــــزء #ششــــــــم
🎙 با صــوت استاد مــعتز آقـــایی
【﷽】
#رساله_تمام_مراجع✍👇
❣ @Resule10 ❣
📚 مسافرت در #ماه_رمضان
🔴 #سوال:
اگر کسی در ماه مبارک #رمضان به #مسافرت برود، حکم روزه اش چگونه است؟ آیا مجاز به #افطار_روزه می باشد؟
🔵 #جواب:
اگر بعد از ظهر مسافرت کند، باید روزه خود را نگه دارد، اما اگر پیش از ظهر مسافرت کند درصورتی که از شب قبل #قصد_سفر کرده باشد روزهاش باطل است؛ ولی اگر در روز قصد سفر کرده است، بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد و پس از ماه رمضان هم آن را قضا کند.
#احکام_روزه #روزه_مسافر
【﷽】
#رساله_تمام_مراجع✍👇
❣ @Resule10 ❣🌖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺در آخرین روز
🌼فروردین براتون آرزومندم
🌺با به پایان رسیدن
🌼فروردین
🌺تمام مشکلات مریضیها
🌼وسختیهایمان هم
🌺به پایان برسد
🌼و اردیبهشت
🌺شروع بهترینهاباشه
✔️🎦 #کاناݪرسمےعجایبجهان 📶
🇯🇴🇮🇳🆗 @Ajaieb_Jahan
📗 #احکام_روزه
🔹سئوال
اگر شخصى جهت #شغلى كه دارد و نمىتواند آن را رها كند چنانچه بر اثر تشنگی يا گرسنگی روزه برايش #حرجى باشد، و همچنين افراد #كم_سن و سال كه روزه گرفتن براى آنها مشقّت شديد دارد آيا از #اوّل_روز مىتوانند افطار كنند يا اينكه حكم ديگرى دارند؟
📿 پاسخ
در فرض سؤال، هر وقت دچار حرج و مشقّت شدند، مىتوانند افطار كنند و در مورد تشنگی احتياط واجب اين است كه به مقدار ضرورت افطار كرده و در بقيه روز امساك نمايند و در هر صورت بعداً بايد روزه آن روز را قضا نمايند.
برگرفته از استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
🔸نظرسایر مراجع عظام تقلید :👇
【﷽】
#رساله_تمام_مراجع✍👇
❣ @Resule10 ❣
استفاده از #شیاف_برای روزه دار
💢سوال :
استفاده از #شیاف داروی در هنگام روزه موجب #بطلان روزه میشود ؟
✅ پاسخ:
✍امام خامنه ای: استفاده از آن داروها به روزه ضرر نمی رساند. استعمال شيافهايى كه براى معالجه است اشكال ندارد و موجب بطلان روزه نمىشود.
✍ آيت الله سيستانى : اشكال ندارد و موجب بطلان روزه نمىشود.
✍ آیت الله وحید خراسانی : استعمال شیاف و بو کردن گیاهان معطر برای روزه دار مکروه است.
✍ آیت الله مکارم شیرازی : نقيه (اماله كردن) با مايعات روزه را باطل مى كند هر چند براى معالجه بيمارى و از روى ناچارى باشد، ولى استعمال شيافها براى معالجه اشكال ندارد و احتياط واجب آن است كه از استعمال شيافهايى كه براى تغذيه است خوددارى شود.
【﷽】
#رساله_تمام_مراجع✍👇
❣ @Resule10 ❣