💬پرسش: دختری که به سن_تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف_جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه_مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آورد تا اینکه ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
✅پاسخ:
🔹آیت الله خامنه ای: ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقوط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعی دختران همان تکمیل نه سال قمری است که در این هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضی از عذرها جایز نیست، ولی اگر روزه گرفتن برای ایشان ضرر داشته باشد یا تحمل آن برایشان همراه با مشقت زیاد باشد، افطار برای آنها جایز است.
🔹آیت الله مکارم: انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر به قدرى ضعف پيدا کند که تحمّل آن بسيار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد.
🔹 آیت الله سیستانی: چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجّه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا میترسند مریض شوند، احکام مریض در مورد آنان جاری میشود؛
امّا اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد، ولی مثلاً به علّت طولانی بودن روز یا شدّت گرما، تمام کردن روزه برای آنان سختی فوق العادهای دارد که معمولاً چنین سختی قابل تحمّل نیست، باید به قصد قربت مطلقه روزه بگیرند و هنگامی که به علّت ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد، ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان فوق العاده سخت شد، میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند؛ ولی بنابر احتیاط واجب در خوردن و آشامیدن، تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند و در بقیّه روز از انجام کاری که روزه را باطل میکند پرهیز نمایند؛ هرچند در هر صورت، با خوردن یا آشامیدن، روزه آنان، باطل میشود.
و اگر آنان میتوانند با استفاده از راههای معمول برای تقویت، مثل سحری مُقوّی خوردن یا کاهش فعالیت بدنی در طی روز یا استراحت بیشتر بدون داشتن ضرر و سختی فوق العاده روزه ماه مبارک رمضان را بگیرند، این کار لازم است.
📗 منبع: رساله مصوّر، جلد دو، صفحه ٢٣٨، سؤال ۴۴٣
📚 روزه خواری
❓سؤال: حکم روزه خواری چیست؟
✅ جواب:
🔹 1-اگر کسی برای روزه نگرفتن عذر شرعی دارد؛ مانند اینکه مسافر است و یا بیماریای دارد که روزه گرفتن به او ضرر میرساند، در این صورت اگر چه روزه بر او واجب نیست، اما نباید در انظار عمومی روزهخواری کند.
🔸 2- اگر کسی بدون عذر شرعی روزه نگیرد، در حالیکه بر او روزه واجب است؛ علاوه بر اینکه گناه کرده، قضا و کفاره هم بر او واجب میشود و اگر این روزهخواری در انظار عمومی باشد، به محاکم قضایی تحویل داده میشود.
🏷 پینوشت:
توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 2، ص 494 – 495،
#احکام
#احکام_روزه
#احکام_ماه_رمضان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 عمر هرکس به فهم اوست
🎙 آیت الله #جوادی_آملی
#اعتقادات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیت_الله_جاودان
🎥: بار تو سبک کن...
#قرآن_تدبر_و_عمل
کدام صدقه بهتر است، پنهانی یا آشکار؟
«إِن تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ ۖ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۚ...»
سورة البقرة 271
«اگر آشکارا صدقه نمایید، کارِ خوبی است و اگر در نهان صدقه دهید و به فقیران بذل و بخشش نمایید، برایتان بهتر است...»
آیهٔ دلالت دارد بر اینکه صدقهٔ پنهانی بر فقیر، از صدقهٔ آشکار بهتر است، اما اگر صدقات فقرا داده نشود، مفهموم آیه این میشود که پنهانی از آشکارا بهتر نیست؛ یعنی برتری هر یک از این دو روش، به مصلحت بازمیگردد:
اگر آشکار کردن صدقه، باعث اظهار شعائر دین و سبب اقتدا و تشویق میشود، صدقهٔ آشکار از صدقهٔ پنهانی بهتر است.
┄┅❥❥🌷🕋🌷❥❥┅┄
✍ این زیبایی و جوانی روزی ↘
💥 از بین خواهد رفت 🔻
🍃 و فقط حسرت گـ🔥ـناه باقی 💦
🔷 خــواهد ماند 🔶
💫 پس ای خــ🌹ــواهرم 🌴
👈 زکات زیباییت که حجاب است ✋
⚜ را پرداخت کن 🌼
⚡ تا در پیری غصه جوانی با ↪
🍂 گناه بر باد رفته ات را نخوری ✨
🌙 ماه رمضان از ما چه میخواهد
🔻ماه مبارک رمضان ماه الطاف بیکران الٰهی است که در آن موانع خیر را کم و انگیزههای شر را بیرونق کرده است؛ لذا این ماه بهترین فرصت برای اصلاح و خودسازی است. در این مقال مختصر به اموری که این ماه از ما میخواهد، پرداخته شده است.
1️⃣ روزه
روزهٔ ماه مبارک رمضان فرض است و انکار آن کفر؛ لذا بر مسلمان عاقل و بالغ و تندرست لازم است که روزهای این ماه را روزه بگیرد و از اعمالی که منافی روزه است، پرهیز کند. رسول اکرم صلى الله عليه وسلم میفرماید: «هر کس ماه رمضان را از روی ایمان و دریافتِ ثوابْ روزه بگیرد، گناهان گذشتهاش بخشوده میشوند.»
2️⃣ نماز شب
نمازِ بیشتر خواندن در شبهای ماه مبارک رمضان سنت رسول اکرم صلى الله عليه وسلم است که عبارت است از نماز تراویح و همچنین نماز تهجد که در رمضان و غیر رمضان هم هست؛ اما در رمضان توفیقِ برخاستن به همه دست میدهد. آنحضرت صلى الله عليه وسلم در ادامهٔ حدیث قبلی میفرماید: «هر کس شبهای ماه مبارک رمضان را قیام کند/ نماز بخواند، گناهان گذشتهاش بخشوده میشوند.»
3️⃣ تلاوت قرآن
خداوند متعال میفرماید: ﴿شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ﴾ [بقره: ١٨٥]؛ ماه رمضان ماه نزول قرآن است. لذا با توجه به مناسبتی که این ماه با قرآن دارد و ارزش این ماه هم به نزول قرآن است، باید بیشتر به تلاوت قرآن بپردازیم و ساعاتی در شبانهروز را به تلاوت آن اختصاص دهیم و چند بار قرآن کریم را در این ماه مبارک ختم کنیم.
4️⃣ ذکر و درود
توصیهٔ بزرگان دین است که در این ماه «سبحان الله والحمد لله ولا إلٰه إلا الله والله أکبر» را زیاد بخوانیم و همچنین بر رسول اکرم صلى الله عليه وسلم زیاد درود بفرستیم ــ حداقل ٣٠٠ مرتبه در شبانهروز ــ که درود یکی از آن عباداتی است که حتماً قبول میشود و رحمت الٰهی شامل حال درود فرستنده میشود.
5️⃣ دعا و استغفار
با توجه به اینکه این ماه ماه نزول رحمتهای الٰهی و باز شدن درهای بهشت و بند شدن درهای جهنم است، دعاها به بارگاه الله تعالىٰ بهتر ارزش قبولیت پیدا میکنند، لذا مناسب است که انسان از گناهان گذشتهاش بار بار استغفار کند و عفو الٰهی را خواستار شود و به بارگاه الله تعالىٰ دست دعا را بردارد و مخصوصاً از الله تعالىٰ جنةالفردوس را زیاد سؤال کند و از جهنم پناه بخواهد.
رسول الله (ص) فرموند: وقتی یک انسان جوان توبه می کند از مشرق تا مغرب قبرستان ها برای چهل روز عذاب قبر نجات داده میشوند
حضرت محمد (ص) می فرمایند:
نورانی شود چهره کسی که این حدیث را به
دیگران می رساند ❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ﺧﺪﺍﯼ مهربانیها
ﺑﯿﺶ ﺍﺯﻫﺮ ﭼﯿﺰ ﺑﺮﺍﯼ
ﻫﺪﯾﻪﺍی ﮐﻪ ﻫﺮ شب
ﺑﺎ ﻫﺰﺍﺭ ﻋﺸﻖ ﻭ ﺍﻣﯿﺪ
ﺑـﻪ ما میدﻫﯽ
از ﺗﻮ ﺳﭙﺎﺳﮕﺰﺍﺭیم
ﻫﺪﯾﻪﺍﯼ ﮐﻪ ناﻣﺶ
آرامش اسـت . . .!
شبتون بخیر 💫
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 خوردن و آشامیدن غیر عمدی
استاد محمدی نژاد
💠حکم انجام سهوی یکی از مبطلات روزه(مثل خوردن و آشامیدن):
🌺باطل شدن روزه به وسیلهی کارهایی که گفته شد(خوردن، آشامیدن و ...) در صورتی است که عمداً و از روی اختیار انجام شود، ولی اگر عمدی نباشد، مانند اینکه پایش بلغزد و در آب فرو رود، یا از روی فراموشی غذا بخورد، یا بزور چیزی در گلوی او بریزند، روزه باطل نمیشود.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
🔹اَللّـٰهُمَّ اجْعَلْنى فیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرینَ، وَاجْعَلْنى فیهِ مِنْ عِبٰادِکَ الصّٰالِحینَ الْقٰانِتینَ،
🔸خدایا در این ماه مرا از آمرزش خواهان قرار ده و در زمره بندگان شایسته،
🔹وَاجْعَلنى فیهِ مِنْ اَوْلِیٰآئِکَ الْمُقَرَّبینَ، بِرَأْفَتِکَ یٰا اَرْحَمَ الرّٰاحِمینَ.
🔸و شب زنده دارت داخل کن و مرا از دوستان نزدیکت قرار ده، به مهربانیت اى مهربان ترین مهربانان.
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
Tahdir-(www.DaneshjooIran.ir) joze5.mp3
3.96M
🔻جز پنجم قرآن کریم
🔸به روش تندخوانی (تحدیر)
🔹با صدای استاد #معتز_آقايی
۳۳ دقیقه
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 آیا منع کردن بیمار توسط پزشک برای نگرفتن روزه حجت است و می توان روزه نگرفت؟
💠در چه صورت حکم پزشک برای منع روزهداری اعتبار دارد؟
💠 استاد محمدی
💬 آیا می توان سه وطن شرعی داشت؟!
✅ پاسخ:
طبق نظر آیت الله خامنه ای داشتن دو یا سه وطن بالفعل اشکال ندارد؛ به این صورت که در هر یک خانه و زندگی دارد و در طول سال چند ماه در آن مکانها زندگی می کند.
💠 نکته:
بطور کلی کسی که قصد دارد برای همیشه یا سالیان متمادی سالی سه چهار ماه (مانند تابستان و ایام تعطیل) در مکانی زندگی کند، چنانچه وسائل زندگی مانند خانه و امثال آن را فراهم کند، آنجا از نظر عرف وطن دوم او محسوب می شود، اما اگر صرفا برای ییلاق و مانند آن، بدون قصد توطن و بدون فراهم آوردن لوازم زندگی آنجا برود، تحقق وطن بعید است.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ شماره استفتاء: ym9z27p
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ظهرتون بخیر
نماز روزه هاتون قبول🌷🤍
تو اتفاقی نیستی🍃🍃
بدون تو چیزی در جهان کم خواهد بود و هیچکس نمیتواند جایگزینی برای آن بیابد.
هستی به تو نیاز دارد
این همان چیزی است که به تو ارزش میبخشد🌸🍃
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻آیت الله ناصری
🔻قبل افطار سعی کنید نمازتون رو بخونید و برای فرج #امام_زمان دعا کنید...
#ماه_رمضان
✍ اول، رضایت خدا
🔹روزی یکی از اولیاءالله را دیدم و از او خواستم حقیر را موعظهای کند.
🔸فرمود:
وقتی برای کودک خود کفشی میخرم، اول رضای خدا را در نظر میگیرم و میگویم خدایا شاهد باش که این کودک هرچند پسر من است، ولی به تو از من نزدیکتر است و مخلوق توست؛ و من با خریدن این کفش میخواهم ابتدا پسرم را بهخاطر تو و بعد بهخاطر خودم شاد کنم.
🔹آری چه زیباست همه کارهای ما برای خدا باشد. حتی زمانی که به نزدیکان خود نیکی میکنیم و این عمل مورد رضایت حضرت حق است.
🔸وَرِضْوَانٌ مِنَ اللَّهِ أَكْبَرُ؛
و (جستوجوی) رضایت خداوند از تو (در هر عمل خیری ای انسان) بالاترین رضایت (مدّ نظرت) برای تو باشد (که بیشترین سودمندی دنیا و آخرت را برای تو به دنبال دارد)/توبه: ۷۲
💠حجت الاسلام والمسلمین ناصری:
وقتی به سبزه یا آب روان نگاه شد، روح باصره لذّت میبرد و به روح منتقل میکند. در چرخشِ بین روح باصره و هماهنگی آن با روح حیوانی، این لذّت باعث تقویت نفس میشود. این حال از کانال قوّه باصره پیدا میشود، در قوّهی باصره و روح باصره دور میزند و باعث تقویتِ روح باصره میشود و دید را بهتر میکند. خطوط قرآن هم به نحو دیگر، بصر و بصیرت را تقویت میکند...
#جعفر_ناصری