☘️ اگر خداوند به جهنم گرفتارشان کند، باز هم
دست از عبادت و انس با خدا بر نمىدارند
🍃 محبت امرى تشکیکى است و شدیدترین رتبه آن عشق است. عاشق حتى از خود نیز غافل مىشود و کاملا غرق توجه در معشوق و فناى در اوست و هیچ انگیزه و توجهى جز توجه به وصال معشوق براى او مطرح نیست. اگر بنده به مرحله عشق به خداوند برسد، عبادت او در واقع معاشقه با خداوند محبوب است که برخوردار از عالى ترین مرتبه خلوص و توجه و دلدادگى به محبوب است و از این حیث قابل مقایسه با سایر مراتب و گونه هاى عبادت نمىباشد.
🍃 کسى که لذّت محبت الهى را چشید و با همه وجود طعم آن را دریافت، بدان سبب خداوند را مىپرستد که لازمه محبت الهى؛ خضوع، خشوع و خاکسارى در برابر محبوب است و این خضوع و خشوع، باعث تکامل نفس و رسیدن به آخرین مرتبه کمال (قرب خداوند) مىشود. براى چنین کسى، انگیزهاى والاتر از محبت الهى و میل محبوب مطرح نیست و از این رو جهت نفع دنیایى و حتى برخوردار شدن از نعمت هاى بهشتى، محرک او براى عبادت نیستند. او چنان شیفته گفتوگو و انس با خدا و بى توجه به منافع شخصى است که حتى اگر خداوند او را به بهشت نبرد، باز دست از عبادت نمىکشد.
🍃 عالى ترین مرتبه عبادت، مربوط به اولیاى خاص خداست که از والاترین مرتبه انس و توجه به پروردگار خویش برخوردار شدهاند؛ کسانى که منافع اخروى و مادى آنان را به عبادت تشویق نمىکند، بلکه ـ چنان که در مناجات خویش فرمودهاند ـ حتى اگر خداوند به جهنم گرفتارشان کند، باز هم دست از عبادت و انس با خدا بر نمىدارند؛ چون عشق و محبت خدا کانون وجودشان را سرشار ساخته است؛ از این رو اگر در آتش هم قرار گیرند، آن را به گلستان لقا و انس با محبوب تبدیل مىکنند.
📖 به سوی تو ، صص231 و 232
📚 مصباح یزدی (آیت الله) ؛ محمدتقی؛ به سوی تو، انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(قدس سره)، چاپ اول،1383.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
⚫️ توحید ذاتی در عرفان وارهی حلقه
✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی
🍃 آنچه در این مقاله میخوانید:
▫️خداشناسی
▫️۱. اهمیت توحید
▫️۲. امکان خداشناسی
▫️۳. مراتب توحید
▫️۳.۱. توحید ذاتی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 yun.ir/c076a9
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ فضیلت سکوت
🍃 اگر بگویی: علّت این همه فضیلت برای سکوت چیست، باید بدانی که علّتش آفتهای زیاد زبان است که عبارتند از: اشتباه، دروغ، سخنچینی، غیبت، ریا، دورویی، دشنام، مجادله، خودستایی، دشمنی، زیادهگویی، فرو رفتن در باطل، تحریف، فزونی و کاستی، مردم آزاری و پردهدری.
🍃 این است آفتهای بسیاری که به زبان مربوط میشود و بر زبان سنگین نیست و در دل نیز شیرین است و عواملی چون طبیعت انسان و شیطان آدمی را بر انجام آنها تحریک میکنند. بنابراین کسی که در آن آفات فرورود کمتر میتواند بر زبانش افسار بزند و در هرجا واجب است رهایش کند و هرجا واجب نیست او را باز دارد؛ زیرا چنان که شرح آن خواهد آمد این کار از علوم دشوار است.
🍃 و فرو رفتن در سخن خطر و در سکوت سلامتی است؛ از این رو فضیلت سکوت بسیار است با توجّه به این که باید همّت فراهم آید و وقار دوام یابد و برای اندیشه و عبادت و یاد خدا و ایمنی از پیامدهای سخن گفتن در دنیا و حساب آن در آخرت کوشش شود. خدای متعال میفرماید: مٰا یلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاّٰ لَدَیهِ رَقِیبٌ عَتِیدٌ؛ انسان هیچ سخنی را بر زبان نمیآورد مگر اینکه همان دم، فرشتهای مراقب و آماده برای انجام مأموریت(و ضبط آن) است!
📚فیض کاشانی، محمد بن شاه مرتضی، راه روشن (ترجمه اَلْمَحَجَّةُ الْبَیْضاء فی تَهْذیبِ الْاِحْیاء) آستان قدس رضوی. بنياد پژوهشهای اسلامى، مشهد مقدس - ایران، 1372 ه.ش.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 مرز توکل
✨آیت الله جوادی آملی
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
✨احادیثی از امام هادی علیه السلام✨
▫️نَحنُ الكَلِماتُ الَّتي لا تَنفَدُ ، لا تُدرَكُ فَضائِلُنا ؛ ما كلمات (خدا) هستيم كه پايان نمى پذيرد و فضيلتهاى ما درك نمى شود.
▫️مَن أطاعَ اللّه َ يُطاعُ ؛ هر كس از خدا فرمان ببرد ، از او فرمان برند .
▫️مَن يَزرَع خَيرا يَحصُد غِبطَةً و مَن يَزرَع شَرّا يَحصُد نَدامَةً ؛ هر كه بذر خوبى بكارد ، شادمانى بدرود و هر كه تخم بدى بيفشاند ، پشيمانى مى درود .
▫️مَن رَضِيَ عَن نَفسِهِ كَثُرَ السّاخِطونَ عَلَيهِ ؛ آن كه از خودش راضى شود ، ناراضيان از او فراوان شوند .
▫️إذا حَلَلتَ مِن أخيكَ في مَحَلِّ الثِّقَةِ فَاعدِلْ عَنِ المَلَقِ إلى حُسنِ النِّيَّةِ ؛ هرگاه به برادرت اعتماد كردى ، به جاى مدح و ثنا [در ظاهر] نيّتت را [در باطن ]نيكو كن .
▫️العُجبُ صارِفٌ عَن طَلَبِ العِلمِ ، داعٍ إلَى الغَمطِ والجَهلِ ؛ خودپسندى، آدمى را از دانش جويى باز مى دارد و به ناسپاسى وانكار حق مى خواند.
📚 تحف العقول؛ صص 479 ، 482 | بحار الأنوار ، ج 78 ، صص 369 و 373 | بحار الأنوار ، ج 72 ، صص 192 و 316 .
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ راهکارهای مقابله با عرفانوارهی حلقه
🔆 ترویج معنویت و عرفان اسلامی
🍃 در مواجهه با عرفانهای نوظهور بسنده کردن به رویکرد سلبی، کافی نبوده و مشکل را کاملاً برطرف نخواهد ساخت. لازم است پس از منعِ عرفانوارهها و نقادی آنان، الگویی معنوی و مناسب جوانان معرفی گردد. آنچه در عصر حاضر نیاز افراد به دین و معنویت را شدت میبخشد پیچیدگی دنیای مدرن و سرعت بیشازحد تحولات و تنوع روزافزون مادیات است.
🔅وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ راهکارهای مقابله با عرفانوارهی حلقه
🔆 ترویج معنویت و عرفان اسلامی
🍃 با کاربردی سازی عرفان اسلامی، مخصوصا آنچه در دوران اخیر توسط آیتالله سید علی قاضی طباطبایی رضواناللهتعالیعلیه و برخی شاگردان ایشان ارائه شده است بهخوبی میتوان راهکارهایی در مورد بیماریهای جسمی و روحی ارائه داد. توحید عرفانی قادر است با ایجاد «وحدت درونی و روانی» در افراد آنان را متوجه خداوند متعال ساخته و از درد و رنج آنان بکاهد.
🔅وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🌟🌌 #الله_اکبر 🌌🌟
🔻 رهبرانقلاب: الله اكبر ملت ايران لحن و نواى خاصى دارد. چون الله اكبر پيغمبر است، الله اكبر بت شكن است، چون به معناى ناچيز و بىمقدار داشتن بتهاى زور و زر است، چون به معناى رشادت و شجاعت يک ملّت در مقابل استكبار جهانى است.
☑️ @Khamenei_ir
🎬 گفتگویی برای علاقهمندانِ مقایسهی دیدگاههای «توحیدی و عرفان» با مخالفان آن.
📎سطحی بودن عقاید مخالفین عرفان در مورد توحید، اهلبیت علیهمالسلام و مقامات انسان کامل، کمال و سعادت انسان و.... را در این گفتگو ببینید.
🔅مشاهده ویدئو
🌐 https://www.aparat.com/v/VJD42
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ آیینه دار و امانت دار حق
🍃 کسی که بینش توحیدی دارد، استقلال در وجود و ایجاد را از غیر خدا سلب کرده، خدا را حقیقتی نامحدود و بی کران می داند، جای خالی برای غیر خدا نمی بیند و همه کثرات را آیینه دار جمال و جلال حق دانسته، در همه چیز نامی از اسمای خدای سبحان را مشاهده می کند؛ از این رو برای موجودات دیگر، حتی موجودات زنده، ذاتاً سهمی از حیات قایل نیست: « إنک میت و إنهم میتون »؛ یعنی تو و دیگران هم اکنون مرده اید، حیات هیچ زنده ای از خودش نیست.
🍃 « إنک میت » به این معناست که تو هم اکنون مرده ای؛ نه اینکه بعداً می میری. در مقابل خدای حیّ قیّوم که حیات بی نهایت دارد، احدی زنده نیست.
🍃در مناجات منسوب به امیرمؤمنان علیه السلام آمده است: «مولای یا مولای أنت الحیّ و أنا المیت و هل یرحم المیت إلاّ الحی» ؛ هم اکنون من مرده ام و تو زنده ای؛ نه اینکه من بعداً می میرم، هیچ کس جز زنده، به مرده رحم نمی کند. تو زنده ای و من مرده و مرده را جز زنده اداره نمی کند.
🍃این بینش توحیدی، جهان را ودیعه الهی می بیند، شخص امین که ودیعه ای را به او سپردند، مالک آن نمی شود، او تنها امانت دار است؛ حیاتی که خدا به ما داده، امانت الهی است؛ نه اینکه امانتی تکوینی به ما تملیک کرده باشند، پس درباره انسان صحیح است بفرمایند: «لایملک لنفسه نفعاً و لا ضرّاً و لا موتاً و لا حیاه و لا نشوراً».
📖 پیامبر رحمت، صص 218 و 219
📚 جوادی آملی (آیت الله) ؛ عبدالله؛ پیامبر رحمت؛ نشر اسراء، قم، چاپ 2 ، 1388 ه ش.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝 #پیشنهاد_مطالعه | امیر همیشهی مومنان
⭐️ در آستانه ولادت مولی الموحدین حضرت امام علی علیهالسلام، بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR، صفاتی از سلوک شخصی و اجتماعی-حکومتی امیرالمومنین علیهالسلام را که میتوان به آنها اقتدا نمود، بر اساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای مرور میکند.
📥 دسترسی👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=42649
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 نسبت عرفانواره حلقه با دین | مذهب اشتراکی
👤 حجتالاسلام امین شمشیری
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
28.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 کار برای خدا
✨ امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
☘️ فرصت را غنيمت بشمار
🍃 هان اى عزيز، از خواب بيدار شو. از غفلت تنبه پيدا كن و دامن همت به كمر زن، و تا وقت است فرصت را غنيمت بشمار، و تا عمر باقى است و قواى تو در تحت تصرف تو است و جوانى برقرار است و اخلاق فاسده بر تو غالب نشده و ملكات رذيله بر تو چيره نگرديده، چارهاى كن و دوايى براى رفع اخلاق فاسده و قبيحه پيدا كن و راهى براى اطفاء نائره شهوت و غضب پيدا نما.
📖 شرح چهل حديث (اربعين حديث) ؛ ص24
📚 خمينى (حضرت امام) ، روحالله ، شرح چهل حديث (اربعين حديث)، 1جلد، موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينى - ايران - قم، چاپ: 24، 1380 ه.ش.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
27.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️توحید در عرفانواره حلقه | جلسه ششم | بخش چهارم
🔅مدرس: استاد امین شمشیری
📽ویدئوی آموزشی | بهار ۹۸
⏱ ۷ دقیقه و ۵۵ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
⚫️ بسترهای جذب افراد به عرفانواره حلقه
✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی
🍃 آنچه در این مقاله میخوانید:
▫️بسترهای جذب افراد به عرفانواره حلقه
▫️۱. محافل خانگی
▫️۲. خیریهها
▫️۳. حضور در بیمارستانها
▫️۴. کمپهای ترک اعتیاد
▫️۵. اینترنت و فضای مجازی
▫️۶. تیمهای ورزشی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 yun.ir/jdpwtd
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ کار برای خدا و آرامش نفس
🍃 انسان ... فقط باید خدا را در نظر بگیرد و بس و برای خدا کار بکند، از خدا تنازل نکند، به چیزی مادون خدا قانع نشود و کاری برای غیر خدا نکند. چون انسان هر کاری که برای غیر خدا بکند، نفسش آرام نمی گیرد، و در مقابل عملی که انسان برای غیر خدا انجام داده، آن مقصد و مقصود انسان که به او رسیده، انسان را اشباع نمی کند؛ چون مزد انسان همان هدف و مقصدی است که انسان عمل را برای او انجام می دهد.
🍃مثلاً اگر کسی عملی انجام داد برای اینکه به او بگویند عالِم، او در روز قیامت از خدا چه بهره ای دارد؟! می گویند که در دنیا به تو گفتند، برای ما چه آوردی؟ اگر کسی انفاق کند، سفره ها بیندازد، برای اینکه بگویند: آقا این شخص متدینی است، اهل انفاق است، به مستضعفین کمک می کند، پولدار است، خُب! اینها را گفتند، انسان برای خدا چه برده؟ و امّا اگر انسان کار را برای خدا انجام داد، مقصد از این عمل خدا بود، پس مزد انسان چیست؟ خود خدا، تمام شد.
✨انسان آنچه که خودش را با آن معاوضه می کند فقط خداست، فقط محبّت خداست و عشق خدا و ذکر خدا و یاد خدا. «أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ». انسان به هرچه مادون خدا تنازل کند و قانع بشود و کاری را برای غیر خدا انجام بدهد، نفس انسان اشباع نمی شود، گرسنگی و تشنگی اش از بین نمی رود و به هدف هم نرسیده است.
📖 آیین رستگاری؛ ص54.
📚 حسينى طهرانى (علامه)، سيد محمدحسين، آيين رستگارى، 1جلد، مكتب وحى - تهران - ايران، چاپ: 3، 1434 ه.ق.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ توحید، طهارت کبری
🍃 أن الإسلام دين التوحيد فهو يرجع الفروع إلى أصل واحد هو التوحيد، و ينشر الأصل الواحد في فروعه. و من هنا يظهر: أن أصل التوحيد هي الطهارة الكبرى عند الله سبحانه، و بعد هذه الطهارة بقية المعارف الكلية طهارات للإنسان...
🍃 اسلام دين توحيد است، و تمامى فروع آن به همان اصل واحد بر مىگردد، و آن اصل واحد است، كه در تمامى فروع دين منتشر شده است. از اينجا روشن مىگردد كه اصل توحيد، طهارت هم هست، طهارت كبرا نزد خداى سبحان، و بعد از اين طهارت كبرا و اصلى، بقيه معارف كليه نيز طهارتهايى است براى انسان، و بعد از آن معارف كليه اصول اخلاق فاضله نيز طهارت (باطن از رذائل) است، و بعد از اصول اخلاقى احكام عملى نيز كه به منظور صلاح دنيا و آخرت بشر تشريع شده طهارتهايى ديگر است...
📖 الميزان في تفسير القرآن ؛ ج2 ، ص210
📚 طباطبايى (حضرت علامه)؛ محمدحسين، الميزان في تفسير القرآن، 20جلد، مؤسسة الأعلمي للمطبوعات - لبنان - بيروت، چاپ: 2، 1390 ه.ق.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️توحید در عرفانواره حلقه | جلسه ششم | بخش پنجم
🔅مدرس: استاد امین شمشیری
📽ویدئوی آموزشی | بهار ۹۸
⏱ ۴ دقیقه و ۱۴ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ آدم نشدی، آدم نشدی
🍃 از بعضى از اهل دل و حال شنيدم كه مي گفت يكى از بزرگان دائما ذكرش اين بود اى خر آدم نشدى اى خر آدم نشدى يكى از دوستان، و مريدان خاص او گفت وقتى باو اصرار كردم اين چه ذكريست. گفت تعهّد نما تا من زندهام اين راز را فاش نكنى پذيرفتم. گفت در نجف اشرف كه تحصيل ميكردم استادى داشتم كه بنام آخوند ملا حسينقلى همدانى كه مربّى اخلاق و عالم ربّانى و سالك حقيقى و داراى كرامات و صاحب مكاشفات، و منامات بود.
🍃 ما ميديديم هر وقت بحرم مطهّر امير المؤمنين على عليه صلوات المصلّين مشرّف ميشد با آداب خاص و خضوع و خشوع مخصوص ميرفت و وقتى بيرون ميآمد عبا بسر انداخته و سر بزير افكنده و به عجله بمنزل خود ميرفت و ما از نحو تشرّف و از اين وضع برگشت ايشان تعجّب ميكرديم تا روزى در صحن مطهّر كه مراقب ايشان بودم وقتى با آن كيفيّت بيرون آمد و بشتاب ميرفت كه سر راه بر او گرفته و او را سوگند بصاحب قبر مطهّر علوى على مشرفها السّلام دادم كه علّت آن گونه تشرّف و اينگونه مراجعت چيست.
🍃 گفت امّا آن گونه تشرّف وظيفه هر كسى است كه عارف بمقام ولىّ اللَّه اعظم امير المؤمنين عليه السّلام باشد كه با كمال خضوع و خشوع مشرّف گردد. و امّا علّت اينگونه مراجعت براى اينست كه اثر تشرّف با معرفت بحضور و پيشگاه حضرت على عليه السّلام عوض شدن و رنگ ولايت گرفتن و باز شدن چشم، و گوش ملكوتى است و چون حقايق و بواطن اشياء و اشخاص منكشف و مكشوف ميگردد برايم نميخواهم چشمم بيكى از دوستانم بيفتد كه مبادا آنها را بغير صورت ظاهر ببينم پس گفتم قهرا از آنها كدورت و تنفّرى حاصل شود و بايد با مردم زندگى كنم.
🍃 پس گفتم استاد سؤال ديگرى دارم و شما را قسم بحقّ على عليه السّلام ميدهم كه جواب مرا بدهيد. گفت به پرس. گفتم مرا بچه صورت ميبينى. بسيار ناراحت شد و گفت اگر قسم نداده بودى نميگفتم. تو را به صورت خر ميبينم. و چون بخود مراجعه كردم ديدم راست ميگويد. صفت بهيميّت خرى در من موجود است. براى همين از آن تاريخ همواره بنفس خويش خطاب ميكنم اى خر آدم نشدى. اى خر آدم نشدى.
📖 ترجمه تفسير مجمع البيان،ج26، ص239 (پاورقی مترجم)
📚 طبرسى، فضل بن حسن، ترجمه تفسير مجمع البيان، 27جلد، فراهانى - ايران - تهران، چاپ: 1.
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir