فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
#کلام_شهید
🍃🔹شهید محراب #آیتالله_دستغیب : گرگها در کمین هستند تا بین ما و رهبر جدایی بیندازند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
amal-saleh.dastgheib.mp3
3.6M
#بشنوید
#کلام_شهید
🎙واعظ: شهید #دستغیب
🔖 موضوع : اعمال صالح 🔖
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
@dars_akhlaq(3).mp3
2.17M
#بشنوید
#کلام_شهید
🎙شهید آیت الله دستغیب (ره)
📌 موضوع: از زبانت مواظبت کن!
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
49932_482.mp3
8.76M
#بشنوید
#کلام_شهید
🌷سخنرانی کامل شهید آیه الله #دستغیب
موضوع : اخلاص در عبودیت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
@dars_akhlaq(2).mp3
961.9K
#بشنوید
#کلام_شهید
🎙🌸 آيت الله شهید سید عبدالحسین دستغیب
❇️ موضوع : شما نگویید #فاتحه فرستادن از هر جا باشد به پدر و مادرم می رسد، خصوصا باید بروی سر قبر #پدر و #مادرت و بالاخص از جاهای #استجابت دعا سر #قبر پدر و مادر است.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ آذر (۱۳۶۰) #سالروز_عملیات #مطلع_الفجر گرامی باد .🥀
عملیات مطلع الفجر
#مطلع_الفجر
🗓 شروع عملیات
۲۰ آذر ۱۳۶۰
📝مروری کوتاه👇
🔹"مطلع الفجر" از سلسله عملیات "دوره آزادسازی" به شمار می رود که در منطقه "گیلان غرب" و "شیاکوه" با هدف آزادسازی ارتفاعات گیلان غرب در جبهه میانی صورت پذیرفت.
🔹خط خودی در جبهه میانی توسط ستاد سپاه منطقه ۷ غرب کشور و قرارگاه ارتش اداره می شد.
🔹ارتش متجاوز بعثی عراق بالاترین توان خود را در جبهه جنوب به کار می گرفت. بنابراین، استعدادی که در این عملیات از آن بهره گرفته شد، به اندازه عملیات جنوب نبود.
🔹حمله با رمز "یا مهدی (علیه السلام) ادرکنی" در ۲۰ آذر ۱۳۶۰ با فرماندهی و همکاری مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی اجرا شد و به آزادسازی موقت بلندی شیاکوه و "برآفتاب" انجامید.
🔹ضدحمله های سنگین ارتش بعثی عراق و نبود پشتیبانی و حمایت کافی از نیروها، به دلیل فاصله چشمگیر خط مقدم با خطوط عقبه، موجب شد تا پس از ۱۷ روز مقاومت و حفظ مناطق آزادشده، بخشی از این به اشغال دشمن درآید.
🔹در طی چندین روز درگیری، شماری از بلندی های منطقه و روستاهای اشغال شده از دشمن پس گرفته و پاکسازی شد که مهمترین آنها دشت گیلان غرب، "تنگه حاجیان"، روستاهای "کمار"، "گور سفید" و "چوار" بودند.
🔹 ۲ فروند هواپیما، ۱ فروند بالگرد و شماری از ادوات سنگین و نیمه سنگین و ۱۴ گردان از نیروی مخصوص دشمن منهدم و تعداد ۲۱۵۰ تن از نیروهای بعثی کشته، زخمی و اسیر شدند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شرح_عملیات
#عملیات_مطلع_الفجر
در پی عملیات پیروزمندانه ثامن الائمه (ع) و در نتیجه پی گیری استراتژی آزاد سازی مناطق اشغالی، مقرر شد علاوه بر عملیات های بزرگ (سلسله عملیات موسوم به كربلا) چند عملیات محدود در جبهه های میانی و شمالی انجام شود تا علاوه بر مشغول داشتن نیروهای دشمن در آن مناطق، از گسیل آن ها به سوی جبهه جنوب ممانعت به عمل آید.
عملیات مطلع الفجر یكی از مهم ترین این سلسله عملیات بود.
#اهداف_عملیات
اهدافی كه در این عملیات دنبال می شد، عبارت بودند از :
- فراهم سازی مقدمات آزادسازی قصر شیرین و نفت شهر
- نزدیك شدن به شهر اشغال شده قصر شیرین
- انهدام قوای دشمن
- جلوگیری از آرامش نیروهای دشمن در جبهه میانی
#منطقه_عملیات
منطقه عملیاتی دارای دو محور عمده بود: سرپل ذهاب و گیلان غرب. محور سرپل ذهاب علاوه بر ارتفاعات متعدد از جمله برآفتاب دارای تنگه های استراتژیك حاجیان، كورك قاسم آباد می باشد كه از طریق آن ها جاده گیلان غرب – قصر شیرین و سایر خطوط مواصلاتی عقبه دشمن در دید و تیر قرار می گرفتند.
در محور گیلان غرب كه از وسعت بیشتری نسبت به محور سرپل ذهاب بر خوردار است، ارتفاعاتی همچونشیا كوه، سرتتا، چرمیان، دیزه كش، بزنیلی و نیز چند قله دیگر وجود دارند.
#استعداد_دشمن
الف – قبل از شروع عملیات:
- تیپ های 2، 5 و 39 پیاده كوهستانی
- یك گردان از تیپ 22 پیاده كوهستانی
- گردان تانك لشكر 4 پیاده كوهستانی
- یك گردان نیروی مخصوص
ب – بعد از شروع عملیات:
- تیپ های 425 و 503 پیاده
- یك گردان از تیپ 4 پیاده كوهستانی
- یك گردان ازتیپ 412 پیاده
- پنج گروهان كماندویی
#قوای_خودی
الف – سپاه پاسداران: 11 گردان پیاده
ب – ارتش: تیپ 58 ذوالفقار به استعداد 3 گردان، گردان های 211 و 265 زرهی و یك گردان از گردان 290 زرهی
ج – ژاندارمری: 1 گردان
#طرح_عملیات
سه معبر اصلی در نظر گرفته شده بود. یك معبر ازارتفاعات سنبله در جنوبپادگان ابوذر شروع شده و به ارتفاعاتبرآفتاب می رسید و در نهایت پس از قطع جادهگیلان غرب باقصر شیرین در منطقهسرتتان وتنگه قاسم آباد در محورگیلان غرب تلاقی می كرد.
گروه ضربت تیپ 58 ذوالفقار می بایست تانك های دشمن درقاسم آبادرا منهدم می كرد و ضمن هموار كردن راه عبور تانك های خودی، جاده گیلان غرببهقصر شیرین را مسدود می نمود.
دو معبر دیگر در منطقه عمومی غربگیلان غرب انتخاب شده بود. یك معبر با استفاده از جاده آسفالتگیلان غرب –قصر شیرین و روستایآوزین به سمت غرب تك می كرد و با نیروهای معبر شمالی (معبر اول) الحاق می كرد. معبر سوم نیز از ارتفاعاتچغالوند وداربلوطشروع و در نهایت بهچرمیان، شیاكوه ختم می گردید.
خاطرنشان می شود هر یك از معابر اصلی دارای چند معبر فرعی بود و اهداف مستقلی را تامین می كرد. كنترل و هدایت عملیات نیز توسط چهار پاسگاه فرماندهی انجام می شد. این پاسگاه های فرماندهی با نام های امام خمینی، شهید رجایی، شهید باهنر و شهید بهشتی انجام وظیفه می كردند. هدایت و كنترل كامل عملیات با مركز فرماندهی امام خمینی بود.
#شرح_عملیات
وضعیت خاص منطقه و بُعد مسافت در محورهای مختلف و لزوم راهپیمایی در بعضی از معابر ایجاب می كرد كه زمان آغاز درگیری با دشمن، ساعت 3 بامداد روز 20/9/1360 تعیین گردد، لیكن با بروز مشكلاتی همچون هوشیاری دشمن در برخی محورها و منحرف شدن نیروها از مسیر اصلی – به دلیل پیچیدگی زمین – موجب شد تا عملیات زودتر از ساعت مقرر با رمز« یا مهدی ادركنی (عج)» انجام شود. با شروع عملیات، واكنش دشمن بسیار سریع بود و با تسلط كافی كه بر زمین منطقه داشت موفق شد از پیشروی نیروهای خودی جلوگیری كند. در محور سرپل ذهاب، قوای جمهوری اسلامی به رغم عدم توفیق در فتح تنگه كورك، تقاطی از ارتفاعات برآفتاب را به تصرف خود در آورده و جاده گیلان غرب – قصر شیرین را مسدود كردند.
درگیری در محور گیلان غرب نیز به روشنایی روز كشیده شد و نیروهای عمل كننده در این محور موفق شدند با تحمل تعدادی شهید و مجروح ارتفاع شیاكوه را به تصرف خود درآورند.
تلاش رزمندگان خودی در طول روز اول عملیات نیز در همین حد باقی ماند و نیروهای عراقی توانستند با بررسی اوضاع و شناسایی مواضع نیروهای مهاجم، در شب دوم عملیات در محور شیاكوه پاتك كنند. این پاتك با مقاومت و هشیاری نیروهای طرف مقابل خنثی شدو نیروهای عراق بدون كسب نتیجه، عقب رانده شدند. در پی آن، آتش دشمن بر تمام محورها شدت یافت و در نتیجه ابتدا نیروهای خودی (با فرماندهی ارتش) مستقر در محور دیزه كش و سپس تعداد دیگری از نیروها عقب نشینی كردند.
#ادامه 👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani