متن پیام سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران به مناسبت شهادت سردار #شهید_علیرضا_گلمحمدی و بسیجی #شهید_محمود_حاجی_قاسمی
بسم رب الشهدا و الصدیقین
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتَابُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولَٰئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ ﴿الحجرات: ١٥﴾
شهادت فرمانده گمنام و نام آور قرارگاه عملیاتی جستجوی مفقودین در جبهه میانی، سردار جانباز شهید علیرضا گلمحمدی و همرزم شهیدش جانباز مدافع حرم، بسیجی شهید محمود حاج قاسمی را تبریک و تسلیت عرض می نمایم.
سردار شهید علیرضا گلمحمدی از دوران سربازی در لشـکر پرافتخار 31 عاشورا تا امروز قریب 25 سال یکسره در جستجوی پاره های تن این ملت در ارتفاعات شمال غرب و غرب و بیابان های تفتیده جنوب به آغوش خطر می رفت. مداومت عملیات در شرایط صعب، مجروحیت های شدید و جانبازی مکرر او را از این کار خطیر و خطرناک باز نداشت.
مدت طولانی خدمت در تفحص شهدا از او مردی حرفه ای، زیرک، شجاع و آهنین ساخته بود، ولی این همه باعث نشد که این کار مقدس برای او عادی شده و ذره ای از ارادت و تعهد او به شهدا و خانواده های معظم آنان کاسته شود زیرا شور و شعور در وجود او آمیخته و پخته بود.
دفاع مقدس برای او و خانواده صبورش تمام نشده بود و طی سالیان متمادی، خانه بدوشی و زندگی در شهرهای مرزی برای آنان امری عادی بود.
اینجانب بار دیگر شهادت این مردان خسـتگی ناپذیر، بصیر، صبور و ولایی که در حین عملیات تفحص شهدا به شهادت رسیدند را به محضر امام زمان عج، فرمانده معظم کل قوا مد ظله العالی، مردم شریف خطه آذربایجان و شاهرود، خانواده و بازماندگان داغدار و صبور ایشان و به همه دوستان و همرزمان این شهیدان در کمیته جستجوی مفقودین تبریک و تسلیت عرض نموده و برای آن شهدا، علو مقام و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت مینمایم.
سرلشکرپاسدار حسین سلامی
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲اسفندماه ، #سالروز_شهادت #روحانی_شهید #مدافع_حرم #شهید_حجت_اسدی گرامی باد . 🥀
نام : حجت
نام خانوادگی : اسدی
نام پدر : محمدعلی
تاریخ تولد : ۱۳۶۰/۶/۳۰ - قزوین🇮🇷
دین و مذهب : اسلام شیعه
وضعیت تأهل : متأهل
شـغل : طلبه،مداح اهلبیت
ملّیـت : ایرانی
تاریخشهادت:۱۳۹۴/۱۲/۲-زینبیهدمشق🇸🇾
مزار : گلزار شهدای قزوین
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شهید_حجت_اسدی به روایت تصویر
حجت اسدی، سی ام شهریور ماه ۱۳۶۰، در قزوین به دنیا آمد. پدرش محمد علی و مادرش صدیقه سیاه پوش نام داشت. تا پایان دوره ی متوسطه درس خواند. فروشنده ی محصولات فرهنگی و طلبه ی حوزه ی علمیه بود. در تاریخ ۲۶ اسفند ماه سال ۱۳۷۹ ازدواج کرد و دارای ۳ فرزند پسر بود. به عنوان بسیجی مدافع حرم در جبهه دفاعی سوریه حضور یافت. دوم اسفند ماه ۱۳۹۴، در زینبیه دمشق و درگیری با گروهک داعش بر اثر اصابت تیر و ترکش و جراحات وارده شهید شد. مزار او در گلزار شهدای قزوین واقع است.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#وصیتنامه
#شهید_حجت_اسدی
بسم ربالحسین(ع)
اینجانب حجت اسدی در کمال صحت و سلامتی وصیتنامه ذیل را در بیستم بهمن سال نود و چهار مرقوم نمودهام.
امید است مورد توجه قرار گیرد: بنده ی حقیر پس از سالها حسرت و به دل داشتن آرزوی عاقبت به خیری و شهادت در راه خدا امیدوارم و در حالی این وصیتنامه را میخوانید که توفیق شهادت نصیب من حقیر گردیده باشد و الا که ان شاءا... در راه خدمت به اسلام و مکتب اهلبیت از این دار فانی وداع گفته باشم.
بعد یک عمر نوکری و ذاکری در خانه اهلبیت و امام حسین(ع) از ارباب بارها خواستهام که مزد قبولی نوکری ام را شهادت عنایت فرماید.
لیاقتی که برای بندگان عاص همچون من که عمرم را به گناه و معصیت سپری کردم خیلی دستنیافتنی و سخت شده است.
اما امیدوارم در دفاع از حرم اهلبیت بالاخص عمه جان امام زمان(عج) اولیا مخدره بیبی زینب کبری(س) این مزد عبد عاص داده شود.
و ما بعد، اول: از پدر و مادرم عذرخواهی و حلالیت میطلبم که میدانم فرزند و اولاد قابل تکیه و دستگیری نبودم و باعث آزرده خاطری ایشان در بعضی اوقات شدم.
دوم: از همسر باوفا و مهربان و همراه من که تو این سالها به واقع همیشه در تمام مشکلات زندگی و سختیها دوشادوش من بوده و بهترین رفیق و همراه من بوده که در خیلی از موارد از خواستههای خودش بخاطر من گذشت کرده و با اخلاق من ساخته است، کمال تشکر را دارم و امیدوارم بخاطر همه کاستیها، کمبودها، بداخلاقیها و ... مرا حلال کند و از اینکه نتوانستم تا آخر کنارش باشم، مرا ببخشد.
سوم: از پسرانم محسن و مجتبی و محمدحسین خیلی عذر میخواهم بخاطر اینکه پدری خوب برایشان نبودم و نتوانستم حق پدری را آنطور که باید و شاید در حقشان ادا کنم.
خواهشی که دارم این است که از مادرتان به خوبی و به نحو احسن و مثل دو تا چشمتون مراقبت کنید و نگذارید غصه و غم پیرش کند.
خیلی مواظب مادرتان باشید و همه جوره ازش مراقبت کنید.
چهارم: از همه بچههای هیات حسین جان، بخاطر کمکاری، بداخلاقی و احیانا حقالناس که بر گردن بعضیها مونده و نشد حلالیت بطلبم عذرخواهی میکنم و حلالم کنید. محکم و با اراده پرچم اباعبدا... را در هیات به اهتزار درآورید و سالهای سال با نیت و خلوص بیشتر، چراغ هیات را روشن نگه دارید و نگذارید شیطان و نفس موجبات اختلاف و کمسو شدن چراغ هیات را فراهم کند.
ان شاءالله عاقبت به خیری و شهادت نصیب همه ما شود.
در آخر سفارش میکنم خودم و همه را به رعایت تقوای الهی. هر چند خودم اهل مراعات نبودم ولی کلام قرآن و معصوم را همه باید انجام دهیم.
خدایا ببخش گناهانی که لذتش رفت و مسوولیتش ماند.
میخانه را نبستند/ جام مرا بشکستند
دیگر پس از شهیدان/ عمرم ثمر ندارد.
به امید دیدار در جوار سیدالشهداء در جنتالحسین(ع) حلالم کنید.
عبد حقیر 1394/11/20 بیستم بهمن نود و چهار
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
💠شهیدی که با شهادتش توانست جان بیش از ۴۰زائــــر حرم #حضرت_زینب #سلاماللهعلیها را نجات دهد!
⬅️ شهید #مدافعحرم #حجت_اسدی
▫️روز دوم اسفند۱۳۹۴، حجت اسدی که اتاقش نزدیک حرم حضرت زینب سلاماللهعلیها بود ، بعد از نماز صبح پنجره اتاق را باز کرد و رو به حرم حضرت زینب گفت:«۱۵سال برایتان نوکری کردم، یک شبش را بخرید و من در شب شهادت مادرتان شهید شوم!»
▫️غروب همانروز، مصادف با شب شهادت حضرتزهــــرا سلاماللهعلیها، درحالیکه قرار بود حجت اسدی و دوستانش دوروز دیگر به مناطق عملیاتی بروند، متوجه یک عملیات انتحاری نزدیک حرم حضرت زینب سلاماللهعلیها میشوند؛ پس از انفجار اول، شهید حجت اسدی به سرعت به کمک مجروحان رفتند ولی دقایقی بعد، عامل انتحاری دوم و سوم منفجر شد و حجت اسدی را به آرزوی دیرینهاش رساند.
▫️شهید حجت اسدی همانند حضرتزهــــرا سلاماللهعلیها از ناحیه پهلو، صورت و بازو مجروح شد؛ مقدار ترکشها در ناحیه پهلو بهقدری بود که به گفته یکی از همرزمانش اگر حجت نبود، این ترکشها به ۳۰تا۴۰نفر اصابت میکرد. حجت اسدی بهسوی شهادت شتافت تا بسیاری را به زندگی امیدوار کند .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#اطلاع_نگاشت
🕊طلبه شهید مدافع حرم حجت اسدی
💐شادی ارواح طیبه شهدا #صلوات.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#سیره_شهدا
#شهید_حجت_اسدی
*اجر 15 سال نوکری و مداحی*
از روز رفتن تا شهادت آقاحجت 12 روز طول کشید؛ در یکی از تصاویری که برایم ارسال کرد فاصله اتاق اش تا حرم خیلی نزدیک بود
همراهان شهید تعریف می کنند صبح شهادت اش بعد از نماز صبح پنجره اتاق را باز کرده و رو به حرم بی بی(س) گفت: 15 سال برای تان نوکری کردم یک شب را بخرید و من در شب شهادت مادرتان شهید شوم ... و همان روز مصادف با شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در عملیاتی انتحاری به شهادت رسیدند و دقیقاً از ناحیه بازو و پهلو دچار جراحت شده و نیمی از صورت شان هم کبود بود.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#سیره_شهدا
#شهید_حجت_اسدی
《بابت مداحے هیچ صلهاے دریافت نمیڪرد و میگفت: صلہ من رو باید آقا بدهد...》
✨رفیقشمیگفت:⇓
یهشبتوخوابدیدمش
بهمگفت:⇓
بهبچههابگوحتےسمتگناههم
نرن🚫~
اینجاخیلےگیرمیدن... 🍃
عاشق حضرت زهرا(سلامالله علیها ) بود.
شب شهادت بانو، تو سوریه رو به آسمون کرد و گفت:
مادرجان یه عمر برات مداحی کردم منو دست خالی نفرست
فرداش با اصابت تیر به پهلو به شهادت رسید
اینها هم صلہ آقاحجت بود
چہ معاملہ پر سودے ڪرد...
🌹با عطر غریبــ یاس پر پر رفتند
🕊از مرتبه ی عشـق فراتر رفتند
🌹با پهلوی غرق خون و بازوی کبود
🕊تا مرقد بی نشان مــادر رفتند
#سالروز_شهادت🕊
🌹شادی ارواح طیبه شهدا صلوات🌹
💐الـلَّـهــُمَّ صــَلِّ عَـلَـى مُـحَمَــّـدٍ و آلِ مُـحَـمــَّدٍ و عَـجِّـلْ فَرَجَــهم💐
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
#امام_خامنهای:
این ایام مصادف است با سالگرد صدور پیام کم نظیر امام درباره مسائل روحانیّت و جامعهی علمى شیعه؛ این پیام باید هرگز کهنه نشود و کارى را که در حوزه مبارکه قم و دیگر مراکز روحانى بر اساس این پیام شروع کردند، بزرگ بشمارند و نگذارند این کار، اندک توقّفى پیدا بکند. ۶۸/۱۲/۲
منشور روحانیّت را مکرّر بخوانید. امام به معنای واقعی کلمه حکیم بود -حکیم فقط آن کسی نیست که فلسفه بلد است- حکمت در رفتار او، در گفتار او، در نوشتار او موج میزد. ۹۸/۲/۱۸
دشمن برای شناسایی نقاط مؤثر انقلاب و ضربه زدن به مبانی اساسی آن برنامه دارد و از جمله مقاصد آنها حوزههای علمیه است. صیانت از شور انقلابی و طلاب جوان با توجه به آن پیام که امام راحل در اواخر حیات مبارکشان بیان فرمودند یک ضرورت است. ۹۸/۱۱/۱۴
حقیقتاً اگر انسان بخواهد دربارهى این پیام صحبت بكند و مطالب آن را شرح بكند، هر سطر سطر و جمله جملهى این پیام نورانى و پرمغز و معنوى و بسیار سنجیده و البته از لحاظ ادبى، زیبا و مرصّع، هر جملهاى از این پیام جا دارد كه انسان دربارهاش بحث كند و حرف بزند، توصیه میكنم به مخاطبان آن پیام، یعنى به جامعهى علماى اسلام و روحانیون و طلاب، كه این پیام را مثل یك درس، مثل یك كتاب، مثل یك لوح آسمانى مكرر بخوانند؛ خود من واقعاً مكرر خواندم، مخصوصاً بعضى از بخشهاى این پیام را كه هر چى انسان میخواند، احساس میكند كه روى كلمه كلمهى او بایستى تأمل كند و التذاذ روحى و معنوى ببرد، تأمل كنند! ۶۷/۱۲/۱۲
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
27f01b39e7c39566a2f573d110be8f5a (1).pdf
8.51M
#بخوانید
متن #منشور_روحانیت که توسط حضرت امام خمینی ره صادر شده است .
📝 هر جمله منشور روحانیت نیاز به مباحثه دارد
💠 امام خامنهای دام ظلّه:
🔹 حقیقتاً اگر انسان بخواهد دربارهى این پیام (منشور روحانیت) صحبت بكند و مطالب آن را شرح بكند، هر سطر سطر و جمله جملهى این پیام نورانى و پرمغز و معنوى و بسیار سنجیده و البته از لحاظ ادبى، زیبا و مرصّع، هر جملهاى از این پیام جا دارد كه انسان دربارهاش بحث كند و حرف بزند.
✅ توصیه میكنم به مخاطبان آن پیام، یعنى به جامعهى علماى اسلام و روحانیون و طلاب، كه این پیام را مثل یك درس، مثل یك كتاب، مثل یك لوح آسمانى مكرر بخوانند.
🔹 خود من واقعاً مكرر خواندم، مخصوصاً بعضى از بخشهاى این پیام را كه هرچه انسان میخواند، احساس میكند كه روى كلمه كلمهى او بایستى تأمل كند و التذاذ روحى و معنوى ببرد، تأمل كنند!
📅 ۱۲ اسفند ۱۳۶۷
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۳اسفندماه ، #سالروز_عملیات #خیبر گرامی باد . 🥀
نام عملیات : عملیات خیـبـر
رمز عملیات : یا رسول الله
هدف عملیات : انهدام نیروهای سپاه سوم عراق، تامین جزایر مجنون شمالی و جنوبی، ادامه تک از جزایر و محور طلائیه به سمت نشوه و الحاق به نیروهایی که از محور زید به دشمن حمله می کردند.
منطقه عملیاتی : شرق رودخانه دجله و داخل هورالهویزه
تلفات دشمن : ۱۶۱۴۰ كشته زخمي
ارگانهاي عملكننده:
سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در جزاير مجنون و هورالهويزه و ارتش جمهوري اسلامي در پاسگاه زيد.
تاریخ آغاز عملیات : ساعت 21:30 روز 3/12/1362
نتایج عملیات : آزاد سازی منطقه ای به وسعت 1000 کیلومتر مربع در هور، 140 کیلومتر مربع در جزایر مجنون (كه داراي حوزههاي نفتي زيرزميني بود ) و 40 کیلومتر مربع در طلاییه
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#اطلاع_نگاشت
#عملیات_خیبر
#نتایج_عملیات
عملیات خیبر که به آزاد سازی منطقه ای به وسعت 1000 کیلومتر مربع در هور، 140 کیلومتر مربع در جزایر مجنون و 40 کیلومتر مربع در طلاییه انجامید، موجب افزایش عزم بین المللی در جهت کنترل ایران و جلوگیری از شکست عراق گردید؛ به گونه ای که از تاریخ 3/12/1362 (زمان آغاز عملیات خیبر) تا تاریخ 30/7/1363 تعداد 474 طرح صلح از سوی 54 کشور مختلف جهان ارایه شد. شورای امنیت سازمان ملل نیز در تاریخ 11/3/1363 قطع نامه 552 خود را در خصوص پایان دادن به جنگ ایران و عراق تصویب نمود. این در حالی بود که هیچ یک از قطع نامه و طرح های مذکور نظر ایران را تامین نمی کرد.
هم چنین، در این عملیات فرماندهان جنگ به اهمیت تاثیر تجهیزات دریایی و آبی – خاکی برای کسب نتایج مهم و حیاتی پی بردند و نیز سپاه پاسداران به یکی از ضرورت های حساس و حیاتی در تکمیل و توسعه سازمان خود آگاه گردید و آن لزوم ایجاد تقویت و توسعه یگان های دریایی برای انجام عملیات های آبی – خاکی بود. این رهیافت، قابلیت سپاه در انجام عملیات عبور از هور و رودخانه های بزرگ را توسعه داد و هسته اصلی عملیات های بدر، والفجر8، کربلا3، 4 و 5 و نیز زمینه ای برای تشکیل نیروی دریایی سپاه پاسداران گردید.
تلفات و ضایعات عراق در این عملیات به شرح ذیل می باشد:
کشته و زخمی شدن حدود 15000 نفر.
به اسارت درآمدن 1140 نفر .
انهدام 150 تانک و نفربر و 200 خودرو.
به غنیمت در آمدن 10 تانک و 60 کامیون.
انهدام 21 تیپ به میزان 20 تا 100 درصد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#شرح_عملیات
#عملیات_خیبر
پس از عمليات رمضان، دو منطقه رملي« فكه» و منطقه آب گرفته« هور» براي نبرد با ماشين جنگي عراق مدنظر قرار گرفت.
به همين دليل، عمليات والفجر مقدماتي در «فكه» و «خيبر» در هور طرحريزي شده و به اجرا درآمد. طي دوره تعقيب متجاوز كه از تيرماه ۶۱ آغاز شده بود، يكي از تدابير مهم، بدست گرفتن ابتكار عمل بود و بر همين اساس فرماندهان ايراني در تلاش براي شناسايي نقاط ضعف دشمن برآمدند.
يكي از نتايج اين تلاش، شناسايي منطقه هورالهويزه و انتخاب اين آبگرفتگي گسترده براي ضربه زدن به قواي دشمن بود. به همين منظور، قرارگاه «نوح۷)») سپاه پاسداران براي انجام نخستين عمليات بزرگ آبي- خاكي ايران تشكيل شد. عمليات «خيبر» با ۲۲۰ گردان سپاه و پاسداران در هورالهويزه و جزاير مجنون و ۶ گردان از ارتش در پاسگاه زيد با سازماندهي قرارگاههاي عملياتي «نجف» و «كربلا» و پشتيباني قرارگاه نوح(۷) در ساعت۲۱ و ۳۰ دقيقه روز ۳ اسفندماه ۱۳۶۲ و با رمز «يا رسول الله۹)») آغاز شد.
هور منطقهاي همسطح با دريا است. در برخي نقاط سطح آب دو تا سه متر بالاتر از سطح دريا ميباشد. اين گونه مناطق در مسير رودخانههاي دائمي و فصلي به وجود ميآيند. منطقه عملياتي خيبر در شرق رودخانه «دجله» و درون «هورالعظيم» واقع شده بود و از شمال به «العزيز» و از جنوب به «القرنه»، «طلاييه» و يك محور در «پاسگاه زيد» در محدودهاي به گستره ۱۰۰ كيلومتر مربع ميرسيد.
در داخل اين گستره دو جزيره «مجنون»، دكلهاي فشارقوي برق، دكلهاي تقويتي راديو و تلويزيون، تأسيسات و كارخانههاي كاغذسازي و چاههاي نفت عراق قرار داشت. همچنين در حاشيه دجله حدود پنجاه روستا وجود داشت كه در هنگام عمليات خيبر همگي خالي از سكنه غيرنظامي بود. قرار بود كه نيروهاي عمل كننده با عبور و پيشروي در هور، بصره را از سمت شمال تهديد كنند. البته پيش از در نظر گرفتن و رسيدن به چنين اهدافي، چند عمليات انحرافي و فريب، از جمله تحريرالقدس در بلنديهاي شرقي سد دربنديخان عراق، والفجر ۵ در منطقه كوهستاني چنگوله و والفجر ۶ در منطقه چزابه به اجرا درآمده بود.
سازماندهي رزمي نيروهاي عمل كننده ايران در اين عمليات شكل تازهاي بهخود گرفت، به اين ترتيب كه نيروي زميني ارتش با يگانهاي تحت امر خود و با استعداد دو لشكر پياده، ۲ لشكر زرهي و يك تيپ هوابرد از محور «زيد» و نيروهاي سپاهپاسداران با دو لشكر پياده و يك تيپ زرهي در همين محور و ۹ لشكر، ۶ تيپ پياده و ۳ تيپ زرهي از هور و طلاييه در محور اصلي وارد عمل شدند.
علاوه بر اين، سپاه در اين محور عمليات فريب خود را با ۵ تيپ و يك لشكر به انجام رساند. در مرحله نخست، عمليات به طور همزمان از سراسر محورها آغاز شد و پيشروي با سرعت عمل و غافلگيري دشمن همراه بود. هر چند در محور زيد پيشروي چنداني ميسر نشد، اما در محور هور كه خود به چهار محور فرعي العزيز، القرنه، جزاير مجنون و طلاييه تقسيم ميشد، بيشتر اهداف حاصل شد.
اين پيشروي آن چنان قوي بود كه در روز چهارم گروهي از رزمندگان به شهر القرنه پا گذاشتند و مردم شيعهنشين با قرباني كردن گوسفند به پيشواز آنان آمدند. در محور شمالي عمليات (العزيز) رزمندگان توانستند خود را به رودخانه دجله رسانده و تردد خودروهاي راه بصره- بغداد را قطع كنند. دو جزيره مجنون نيز به راحتي دور خورده و به دست قواي ايراني افتاد.
از نكات ويژه و برجسته اين عمليات پرواز چرخبالهاي ايراني برفراز دو جزيره مجنون بود. در مرحله دوم محور جزاير مجنون و طلاييه به منظور الحاق و پيشروي به سمت «نشوه» در نظر گرفته شد، اما بنا به عللي پيشروي صورت نگرفت و دشمن به طور گستردهاي به استفاده از انواع بمبهاي شيميايي پرداخت. با توجه با اين كه در اين عمليات آبي- خاكي كوتاهترين فاصله از خط مقدم خودي تا خشكي ۱۳ كيلومتر بود، امكان پشتيباني زميني و بهرهگيري از يگان تازه تاسيس شده نيروي دريايي سپاه وجود نداشته و تلاش هوانيروز هم پاسخگوي نيازمنديهاي نيروهاي خط شكن و پدافندي نبود و با وجود استفاده عراق از مواد شيميايي و پاتكهاي فراوان، تنها دو جزيره مجنون حفظ و تثبيت شدند، ضمن آنكه «محمد ابراهيم همت» فرمانده لشكر ۲۷ محمد رسول الله(9) سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در جريان دفع پاتك دشمن به جزاير مجنون به شهادت رسيد.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
در مرحله سوم عمليات كه بيشتر به منظور دفع فشارهاي دشمن به جزاير مجنون جنوبي به اجرا درآمد، طي ۷۲ ساعت پاتك، نيروهاي عراق نزديك به يك ميليون گلوله توپ و خمپاره شليك كردند كه نشان از حساسيت و تمركز قواي دشمن بر اين مناطق بود. در نتيجه سه مرحله عمليات خيبر بيش از ۲۳ يگان دشمن از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد متلاشي گرديده و تعداد ۱۶۱۴۰ تن از نيروهاي دشمنكشته، زخمي و اسير شدند كه در ميان اسرا علاوه بر افسران، درجه داران و سربازان جيشالشعبي عراق، تعدادي غيرنظامي از كشورهاي مصر، سودان، مراكش و سومالي نيز وجود داشتند.
افزون بر اين، ۳۳۰ دستگاه تانك و نفربر، ۶ فروند هواپيما، ۹ فروند چرخبال و ۲۰۰ دستگاه خودرو و شمار زيادي از انواع سلاحهاي سبك و سنگين دشمن منهدم گرديد. در مجموع اين عمليات در منطقهاي به وسعت ۱۱۸۰ كيلومتر انجام شد كه جزاير مجنون به مساحت ۱۶۰ كيلومتر مربع همراه با ۵۰ حلقه چاه نفت و چندين روستا از جمله مناطق آزادشده در اين عمليات ميباشند.
در ميان غنايم به دست آمده از دشمن علاوه بر دستيابي به چاههاي نفت منطقه با ذخيره ميليونها بشكه نفت، ۴۲ تانك ونفربر زرهي، ۲۵۰ خودرو، ۱۹ عراده توپ صحرايي (دوربرد)، ۳۰ عراده توپ ضدهوايي و ۱۲۰ دستگاه مهندسي به چشم ميخورد.
در ابتكار شناسايي و برنامه ريزي براي اين عمليات ميتوان از شهيد حسن باقري قبل از شهادت در شناسايي هور و ادامه آن توسط علي هاشمي نام برد. در اين عمليات #حميد_باكري و #تقي_ياغچيان به شهادت رسيدند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#اهداف_عملیات
#عملیات_خیبر
هدف از عملیات خیبر عبارت بود از انهدام نیروهای سپاه سوم عراق، تامین جزایر مجنون شمالی و جنوبی، ادامه تک از جزایر و محور طلائیه به سمت نشوه و الحاق به نیروهایی که از محور زید به دشمن حمله می کردند. در نظر بود که خشکی شرق دجله از طریق هور تصرف شود تا دشمن نتواند از سمت شمال سپاه سوم را تقویت کند.
نکته قابل توجه قبل از آغاز تک، حضور گسترده نیروهای مانور قدس در مناطق عملیاتی، پس از انجام مانور در مراکز مختلف شهرستان ها بود. علاوه بر این، با توجه به مانور قدس و تهدید و اقدامات جنون آمیز دشمن و حمله موشکی به دزفول و بمباران شهرهای کرمانشاه، ایلام، رامهرمز و ...، جو کلی جنگ در کشور، شکل خاصی به خود گرفته بود.
عملیات در ساعت 21:30 روز 3/12/1362 با رمز یا رسول الله آغاز شد. در مرحله اول نیروهای قرارگاه نجف با تهاجم سراسری در مناطقی همچون تنگه و شهر القرنه، جاده بصره – العماره و نیز جزایر شمالی و جنوبی مجنون استقرار یافتند. در این میان، قرارگاه کربلا که در محور زید وارد عمل شده بود، با به دست آوردن کمترین موفقیت موجب بازگشت یگان های ارتش به مواضع قبلی خود شد.
در مرحله دوم عملیات، دو تلاش اصلی در محور جزایر مجنون و طلاییه به منظور الحاق و سپس پیشروی به سمت نشوه در نظر گرفته شد؛ بنا به عللی پیشروی انجام نشد. در مقابل، دشمن به تدریج خود را بازیافته و پس از کشف اهداف عملیات و محورهای اصلی تک، تلاش اصلی خود را ابتدا روی پاکسازی حوالی جاده بصره – العماره گذارد و سپس روی طلاییه متمرکز شد.
در ادامه عملیات، پس از آن که محور زید با عدم موفقیت مواجه شد، لشکر 14 سپاه پاسداران که تحت امر قرارگاه کربلا (ارتش) بود، آزاد شده و به همراه لشکر 27 ماموریت طلاییه را به عهده گرفت. در آن شب نبردی سخت درگرفت که تا صبح به طول انجامید . در این میان، فشار دشمن همچنان ادامه داشت و با آن که محور جاده طلاییه – به طول 6 کیلومتر– در اختیار نیروهای خودی بود، لیکن وسعت کم منطقه مانور از یک سو و آتش انبوه و بسیار زیاد دشمن از سوی دیگر، امکان پیشروی الحاق با محور جزایر مجنون را ناممکن ساخته بود. به همین خاطر از ادامه عملیات در طلاییه صرف نظر شد و به این ترتیب اهداف عملیات خیبر به حفظ جزایر مجنون محدود شد.
بر همین اساس و با توجه به فشارهای دشمن، مرحله سوم عملیات به منظور تثبیت موفقیت خودی در جزایر انجام شد. دشمن که هر گونه حضور نیروهای ایرانی در هور را خطری برای جاده بصره – العماره می دانست با اجرای آتش شدید و توان پیاده وزرهی می کوشید جزایر مجنون را بازپس گیرد. این در حالی بود که نیروهای خودی خسته از چند روز جنگ، نداشتن عقبه نزدیک و نیز عدم حمایت آتش توپخانه، به مقاومت خود ادامه می دادند. متقابلاً، دشمن با تمرکز صدها قبضه توپ روی جزایر و بمباران مداوم آن ها با هواپیما و نیز در اختیار داشتن عقبه خشکی با واحدهای زرهی خود فشارهای متعدد و طاقت فرسایی را وارد می ساخت.
به رغم وضعیت یاد شده، نیروهای خودی می کوشیدند به هر صورت ممکن جزایر را حفظ نمایند. براین اساس، سپاه پاسداران با تمام استعداد خود جهت دفع تهاجم دشمن و حفظ جزایر در آن جا استقرار یافت.
نهایتاً دشمن که در مقابل خود مقاومتی غیر قابل تصور و پیش بینی مشاهده می کرد، به تدریج از بازپس گیری جزایر ناامید شد و به تحکیم مواضع پدافندی خود مبادرت ورزید.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
#کلیپ
صحنه های دلخراشی از پیکر های شهدا و مجروحین بر زمین مانده بعد از #عملیات_خیبر
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی ، ویدئویی قدیمی از وی منتشر شده است که به روایت عملیات خیبر میپردازد.
#شهید_سلیمانی در بخشی از این ویدئو میگوید: هر کس از #عملیات_خیبر تا انتهای جنگ حتی یک ساعت در مناطق جنگی حضور داشته، #جانباز_شیمیایی است.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani