احمد الحسن25.mp3
4.88M
#کتاب_صوتی
🔖صفحات ۸۸ تا ۹۰
📚 درسنامه نقد جریان احمدبصری
✍ نویسنده: استاد محمدی هوشیار
🎙 گوینده: آقای محمدجواد کریم نظر
@rezvan_marefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبهه_پژوهی
💢سلفی جهادی یا تداوم اندیشه وهابیت؟
🖇در دوره نقد وهابیت سطح یک با تدریس دکتر حیاتی مقدم علاوه بر جریان شناسی، شبهاتِ روزِ وهابیت بررسی و مطابق با مبانی اسلامی پاسخ داده میشود.
همچنین با قبولی در مقطع سطح یک، به سطوح عالی راه یافته و جریان شناسی تکفیر را با تدریس دکتر ابوالقاسمی و حجه الاسلام عباسی میگذرانید.
🧮 تمامی دوره های آموزشی رایگان بوده و دانش پژوهان هزینه ای را بابت ثبت نام، آموزش، صدور گواهی و پُست پرداخت نمیکنند.
📚به پاسِ قدردانی از همراهی شما در دوره نقد وهابیت سطح یک، به همراه گواهینامه پایان دوره یک جلد کتاب "مناظره دکتر و شیخ" نیز هدیه خواهد شد.
💌 مجموعه ما را به دوستان خود معرفی کنید.
#صدور_مدرک_معتبر
#دوره_های_آموزشی_رایگان
@rezvan_marefat
احمد الحسن26.mp3
4.99M
#کتاب_صوتی
🔖صفحات ۹۰ تا ۹۱
📚 درسنامه نقد جریان احمدبصری
✍ نویسنده: استاد محمدی هوشیار
🎙 گوینده: آقای محمدجواد کریم نظر
@rezvan_marefat
📣 مجموعه علمی فرهنگی طلیعه داران ظهور (تحت اشراف آیت الله شیخ محسن اراکی «زید عزه») برگزار میکند:
✅ دوره آموزشی نقد مدعی یمانی
✳️ مدرس: حجه الاسلام راضی جلالی
♨️ گواهینامه پایان دوره به شرط قبولی در آزمون کتبی و شفاهی، به امضاء آیت الله اراکی رسیده و در نهایت به صورت فیزیکی و رایگان برای دانش پژوه ارسال می شود.
📊امتیازات:
1️⃣رایگان
2️⃣غیر حضوری
3️⃣۲۰ جلسه آفلاین
4️⃣همراه با اعطاء مدرک معتبر
↔️مهلت ثبت نام: ۱۵ لغایت ۳۰ مرداد
📅 آغاز دوره: یکم شهریورماه ۱۴۰۲
🖥 کانال دریافت محتوای دوره آموزشی در پیام رسان ایرانی ایتا:
🆔 https://eitaa.com/Naghdmodaeyamani
💻پیوند وبگاه ثبتنام در دوره:
🌐https://survey.porsline.ir/s/kc6bDDt
🏢 اطلاع از مدرسه تابستانه طلیعه داران
https://eitaa.com/rezvan_marefat
احمد الحسن27.mp3
5.07M
#کتاب_صوتی
🔖صفحات ۹۱ تا ۹۳
📚 درسنامه نقد جریان احمدبصری
✍ نویسنده: استاد محمدی هوشیار
🎙 گوینده: آقای محمدجواد کریم نظر
@rezvan_marefat
#مجری: مهمترین محورها و اهداف حرکت امام حسین علیهالسلام بهسمت کوفه مبتنی بر بیانات رهبر انقلاب چیست؟
#حجه_الاسلام_حامدکاشانی: یکی از نکات خیلی حساس و مهمی که حضرت آقا هم روی آن تأکید دارند، اتفاقاتی است که بعد از رحلت رسولاللّه در جامعه میافتد و مسیر به آن شکلی که اگر خود پیغمبر یا امیرالمؤمنین علیهالسلام تشریف داشتند و افسار کار دستشان بود، به پیش نمیرود.
🔻یک تغییراتی رخ میدهد که این تغییرات ابتدای کار کُند است، ولی بعد از شهادت امیرالمؤمنین علیهالسلام و واگذاری حکومت به معاویه (امضاء آتشبس با امام حسن سلاماللّهعلیه) روندش تند میشود؛ امّا این روند بهگونهای تند نیست که کسانی که خیلی از مسائل عمیق اسلامی سر در نمیآورند از اتفاقات زود باخبر شوند.
🔻وقتی معاویه یزید را بهعنوان ولیعهد انتخاب میکند، فقط چند نفر اعتراض میکنند. منتها اعتراضات آنها از سنخ اعتراض سیدالشهداء نیست. در واقع وقتی ولیعهد انتخاب میشود، اکثریت با او بیعت میکنند و فقط چند نفرند که با او بیعت نمیکنند که از آنها عبدالرحمنبنابیبکر است.
مثلاً، میگوید این انتخاب مثل امپراتوری روم شد و اگر اینجوری باشد نوبت پسر اوّل من است. یا پسر خالدبنولید میگوید کارآمدی من بیشتر است. سطح بحثها اینگونه بود؛ امّا سیدالشهداء نمیپذیرد تا روزی که خبر مرگ معاویه و شروع حکومت یزید همه جا میپیچد.
🔻ببینید در مدینه پُر از صحابی و تابعی بود، ولی هیچکس مانند حضرت نمیفرماید: «وَ عَلَی الإسلام السَّلامُ إذْ بُلِیتِ الأُمَّةُ بِراعٍ مِثْلَ یزید»؛ حالا که گرفتار این حاکم شدیم، باید با اسلام خداحافظی کرد. در مدینه صحابی، تابعی و سابقهدار کمنبوده و بسیاری از آنها عصر پیغمبر را دیده بودند. چه بسا از یزید هم خوششان نمیآمد، ولی به امام حسین علیهالسلام میگفتند آقا حالا کاری است که شده!
🔻یکی از تلخترین نقاط تاریخ این است که مدینه شهر پیغمبر، پُر از صحابی و تابعین، نهتنها سیدالشهدا را همراهی نمیکنند، بلکه به هر نحوی مانع از نرفتن حضرت میشوند.
🔻یکی میگوید اینجا دفتر مرجعیتی داشته باش، یکی میگوید اینجا کنار قبر پیغمبر شما احترام داری، یکی میگوید آقا زن و بچهات اینجا هستند و بالاخره میگذرد و معلوم نیست یزید چند سال زنده بماند.
🔻اصلاً معاویه میگفت من افضلم و بعد از من هم پسرم افضل است و با صراحت به امام حسین علیهالسلام میگوید که یزید از تو برای الجاء حکومت برتر است.
ادامه دارد...
#فلسفه_قیام_حسینی
@rezvan_marefat
احمد الحسن28.mp3
4.61M
#کتاب_صوتی
🔖صفحات ۹۳ تا ۹۵
📚 درسنامه نقد جریان احمدبصری
✍ نویسنده: استاد محمدی هوشیار
🎙 گوینده: آقای محمدجواد کریم نظر
@rezvan_marefat
مجله پژوهشنامه موعود شماره 5.pdf
3.18M
شماره ۵ مجله علمی_ترویجی
#پژوهشنامه_موعود
شامل مقالات:
📚«بررسی فقه الحدیثی روایت سدیر صیرفی از امام صادقع در مورد شباهت غیبت امام مهدی با غیبت حضرت یوسف» سید احمد موسوی
📚«بررسی مؤلفههای رفتاری انتظار جهادی در سیره سردار سلیمانی» حسن ملایی
📚«تحلیل تبلور اندیشه انتظار از دیدگاه امام خمینی در مکتب سردار سلیمانی و تقابل آن با دیدگاه سنتی جریان انجمن حجتیه» حجت حیدری چراتی
📚«سنجش تحلیلی رویت امام مهدیدر روزگار غیبت، با تاکید بر روایت حضور امام در حج» محمد جواد یعقوبیان
📚«ویژگیهای منتظران بر اساس مکتب شهید قاسم سلیمانی» مرتضی عبدی چاری - فاطمه اردشیری- سیده مریم قاسمیان
📚«نقش دگرگونی روايات فريقين، در آسيب به آموزههای اساسی مهدویت» خدامراد سلیمیان
✍ فارغ التحصیلان دوره مهدویت سطح یک میتوانند در دوره مهدویت پژوهی سطح دو با تدریس دکتر سلیمیان شرکت کرده و با کسب نمره قبولی، گواهینامه پایان دوره را نیز دریافت نمایند.
#معرفی_مقاله
#مهدویت_پژوهی۲
#دکترخدامرادسلیمیان
@rezvan_marefat
#مجری: مدت امامت حضرت ده سال بود. آیا در آن مدت از زندگی سیدالشهدا هیچ اعتراضی به حکومت نبوده است؟
#حجه_الاسلام_حامدکاشانی: حدود نوزده سال مجموع دورهی امامت امام حسن و امام حسین علیهمالسلام است. تقریباً شش ماه ماجرای آتشبس است و شش ماهی هم درگیری سیدالشهداء با یزید است.
🔻این نوزده سال خیلی شبیه به همدیگر است؛ یعنی مورخ اگر حواسش به تیتر کتاب تاریخ نباشد، متوجه نمیشود که امام عوضشده؛ چون رفتار دو امام بهشدت شبیه همدیگر است و همان تغییرات حکومت بهسمت زدن ریشهی وجود اهل بیت در جامعه هم در این سالها هست. مردم مخصوصاً مردم مدینه هم اهل بیت را بهعنوان مرجع اجتماعی، سیاسی و علمی قبول و باور نداشتند.
🔻مردم به امام حسن و امام حسین علیهمالسلام فقط بهعنوان پسران و عزیزان و فامیل پیغمبر نگاه میکردند. پیامبر فامیل زیاد داشت. وقتی میشنیدند فامیل پیامبرند، قیمت و اعتبار اجتماعیشان بهشدت میشکست. لذا، امام حسن و امام حسین علیهمالسلام در آن نوزده سال عمدهی تلاششان این بود که با بخششکردن به فقرا در خانهی اهل بیت گم نشود و یک خاطرهی خوشی از خانهی ائمه بماند.
🔻روایات زیادی که از بخششهای عجیبغریب امام حسن و امام حسین علیهمالسلام داریم فقط بهخاطر همین است که در این خانه بسته نشود. البته در آن دوره گاهی سختگیریها بهگونهای بود که اگر کسی محبّ این دو بزرگوار بود بهشدت جانش به خطر میافتاد.
#مجری: یعنی در این نوزده سال هیچ اقدامی نشد؟
#حجه_الاسلام_حامدکاشانی: حکومت بههیچوجه اقدام گسترده را اجازه نمیداد، چراکه بهشدت فضای امنیتی و برخوردهای شدید جدی بود. حالا دو سه تایش را مثال میزنم:
🔻زمانی که امام حسن علیهالسلام شهید شد، عدهای به امام حسین علیهالسلام نامه نوشتند که آقا الآن شما امام هستید. حضرت زمان معاویه شرایط را جوری میدید که اگر میخواست اقدامی کند، ادارهی رسانهی فرهنگی مسئله بهگونهای بود که برای مردم روشن نمیشد که قیام برای تنافس در قدرت است یا اصلاح امت. لذا، حضرت در آن آتشبسی که امضاء شده بود و معاویه به آن پایبند نبود، آرام بود.
🔻البته گاهی اعتراضاتی مثل ماجرای ولایتعهدی، قتل حجربنعدی و یا جسارت به امیرالمؤمنین علیهالسلام روی منبر از جانب امام حسین علیهالسلام صورت میگرفت، ولی آن اعتراضات آنقدری نبود که بهسمت براندازی برود؛ چون جامعه از نظر فرهنگی نمیتوانست تشخیص بدهد که امام حسین علیهالسلام دنبال چیست.
#سیری_در_تاریخ
#فلسفه_قیام_حسینی
@rezvan_marefat
#مجری: چه شد که با آمدن یزید، امام اعتراض را علنی کردند؟
#حجه_الاسلام_حامدکاشانی: یزید که آمد حضرت اوّل کار دید اگر بخواهد حکومت یزید را بپذیرد، یک اتفاقی در جامعه میافتد که تا امروز دیگر هر مبارزهای نامشروع قلمداد میشود.
🔻ببینید یک فکری که امروز در میان برادران غیرشیعه هست و هنوز بسیاری به آن معتقدند اینکه میگویند هر کسی که حاکم مسلمین شد، (حالا با شورا، با انتخاب فرد قبلی، با تعداد کمی از خبرگان امت یا ولایتعهدی یا کودتا بالاخره به قدرت رسید) اگر رسماً نگوید من کافرم و بگوید من مسلمانم ولو فاسدترین فرد و قاتل اولیاء خدا باشد، اطاعت از او واجب است و کسی حق قیام علیه او را ندارد.
🔻این فکر بهمرور آرامآرام در جامعه شکل گرفت و بعد در فلسفهی سیاسی و فقه سیاسی سعی کردند به آن بار بدهند و کمکم مسئلهی جاافتادهای شد.
🔻در قرن ششم ادعا شد: «وَ أمّا الْخُروجُ عَلَیْهِمْ وَ قِتالُهُمْ فَحَرامٌ بِإجْماعِ الْمُسْلِمینَ وَ إنْ کانوا فَسَقَةً ظالِمین»؛ خروج علیه حاکم جامعهی اسلامی به اجماع حرام است، حتی فاسق باشد و آدمها را بکشد و اموال مردم را بالا بکشد؛ یعنی جریانی دنبال این بود که مبارزه با ظلم را منفی، حرام و مرگ جاهلی تلقی کند. تا زمان حکومت معاویه فضای فرهنگی اجازهی این مبارزه را نمیداد که خط روشن بشود.
ادامه دارد...
#فلسفه_قیام_حسینی
@rezvan_marefat