شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۶۸ تا ۱۶۶.mp3
4.49M
🔊 شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۶۸ تا ۱۶۶
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 پویش «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
•┈┈••••✾•🌿🌹🌿•✾•••┈┈•
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و پانزدهم
❇️ مکاتباتی با عمروبنعاص
🔸هشدار به عمروبنعاص
[ در نامهای به عمروبنعاص نوشتم: ]
بسم الله الرحمن الرحیم
از بنده خدا علی امیرالمومنین، به عمروبنعاص
🔻دنیا آدمی را به خود مشغول میکند و از هر کاری بازمیدارد و اهل دنیا در دام آن گرفتار و مقهور هستند. هیچ فردی از دنیا بهرهمند نمیشود، مگر اینکه دنیا دری دیگر از حرص و طمع را به رویش بگشاید و هزینهای بر او تحمیل کند که دلبستگی و علاقه او را بدان افزون سازد. آرزومندان دنیا هرچه هم از آن برگیرند، هرگز سیر و بینیاز نشوند؛ اما سرانجام باید از آن جمع کردهاند، جدا شوند و در این میان، خوشبخت کسی است که از سرنوشت دیگران پند گیرد.
🔻ای اباعبدالله، اجر خویشتن را تباه مساز و با معاویه در راه باطلی که در پیش گرفته است، همراهی مکن؛ زیرا معاویه مردم را خوار و ناچیز شمرد و حق را نادیده گرفت. والسلام.
🔻[ او در پاسخ نامه من نوشت:
از عمروبنعاص، به علی فرزند ابوطالب
آنچه صلاح ماست و موجب الفت و نزدیکی میان ما میشود، این است که تو به مسیر حق بازگردی و درخواست تشکیل شورا را بپذیری. پس هر کدام از ما در راه حق پایداری کند، مردم او را در مبارزه خود معذور خواهند دانست. والسلام. ]
❇️ به دنیا اطمینان مکن که بسیار فریبنده است
[ در پاسخ عمروبنعاص به وی نوشتم: ]
از بنده خدا امیرالمومنین، به عمروبنعاص
🔻این دنیایی که تو را از خود بیخود کرده و به آن دل بستهای و تکیهگاهت شده است، از تو رویگردان خواهد شد؛ پس به دنیا اطمینان مکن که بسیار فریبنده است. اگر از گذشته دنیا عبرت میگرفتی، حتماً از باقیمانده آن دوری میکردی و از آن به مقداری بهره میبردی که پند بگیری. ولی تو از هوای نفست پیروی کردی و دنیا را ترجیح دادی. اگر جز این بود، دعوت و راهنمایی ما را می پذیرفتی؛ چون بر ما امید بیشتری هست و به حجت پروردگار بودن سزاوارتریم. والسلام.
❇️ هم دنیایت را به باد دادی و هم آخرتت را
[ پس از ناامیدی از هدایت عمروبنعاص آخرین نامه را به وی نوشتم: ]
🔻تو دین خود را تابع دنیای کسی ساختی که گمراهیاش آشکار و پرده حیایش دریده است، در مجلس خود، بزرگان را ناسزا میگوید و به هنگام معاشرت، بردباران را سفیه میشمارد. تو از پی او رفتی و بخشش او را خواستی، چونان سگی که در پی شیر رود و به چنگالهای او چشم بدوزد تا مگر آن شیر، پسمانده شکارش را به سمت او اندازد. پس هم دنیایت را به باد دادی و هم آخرتت را؛ اما اگر به سوی حق میآمدی، هر چه میخواستی به چنگ میآوردی.
🔻اگر خداوند مرا بر تو و بر پسر ابوسفیان چیره سازد، سزای اعمالتان را میدهم و اگر شما مرا ناتوان ساختید و بر جای خود برقرار ماندید، عذاب خدا که در پیش رو دارید، برای شما بدتر است. والسلام.
📚منابع:
۱. وقعة صفین، ص۱۱۰
۲. نهج البلاغه، نامه ۴۹
۳. شیخ طوسی، الأمالی، مجلس۸، ح۳۱، ص۲۱۷
۴. نهج البلاغه، نامه ۳۹
۵. الإحتجاج ج۱، ص۱۸۲
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🇪🇭🌿❀✿┅┅┄┄
🔵 سفارش امیرالمؤمنین
💠 دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید.
📒 #نهج_البلاغه ، نامه۴۷
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۶۲ نهج البلاغه.mp3
6.1M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت162
⭕️ ضرورت رازداری
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت162
🔷 ضرورت رازداری
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: آن كس كه راز خود را پنهان دارد، اختيار آن در دست اوست.
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۱۶۲ نهج البلاغه می فرمایند: آن کس که راز خود را پنهان دارد، اختیار آن در دست اوست.
🔻 به هر حال هر انسانی برای خودش اسراری دارد، مثل عیوبی که دارد و نمی خواهد کسی از آنها باخبر بشود، مثل سابقه ای که دارد و نمی خواهد کسی از آن باخبر بشود ،اموالی که دارد نمی خواهد همه بدانند یا هر چیز دیگری که دوست ندارد به دلایل موجه، دیگران در جریانش قرار بگیرند.
🔻 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در مورد راز توصیه هایی در نهج البلاغه دارند از جمله همین حکمت ۱۶۲ که می فرمایند: تا وقتی که این راز را در خودت پنهان می کنی ،اختیارش در دست خودت است.
در حکمت ۳۸۱ همین مفهوم را یک مقداری بازتر می فرمایند: سخن در بند توست تا آن را نگفته باشی، اما وقتی گفتی تو در بند آن هستی. پس زبانت را نگهدار، آنچنان که طلا و نقره خود را نگه می داری زیرا چه بسا سخنی که نعمتی را طرد یا نعمتی را جلب میکند. مادامی که حرف نزدی اختیار در دست خودت است، اما به محض اینکه زبان گشودی و سخن گفتی دیگر اختیار تو در دست آن است یعنی آثار و تبعات آن را تو باید دنباله روی کنی.
🔻با این نگاه مولا علی(علیه السلام) در حکمت ۶ نهج البلاغه نگهداری راز در سینه را نشانه عاقل میدانند و میفرمایند: «صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ» ؛ سینه خردمند صندوق راز اوست. و ما باید بیاموزیم که برای رسیدن به اهداف خودمان با برنامه ریزیهایی که میکنیم، یکی از مهمترین شروط این است که کاری را که میخواهیم انجام بدهیم تا وقتی به نتیجه نرسیده به هر کسی اعلانش نکنیم. اگر می خواهیم برنامه ای اقتصادی داشته باشیم، برنامه ای عبادی داشته باشیم، برنامه مطالعاتی میخواهیم داشته باشیم، هر هدفی را می خواهیم برایش برنامه ریزی کنیم، راه پیروز شدن در آن هدف و برنامه این است که مراقب باشیم این قصد و برنامه و هدف خودمان را به کسانی که ارتباطی به آنها ندارد و نیازی نیست چیزی بدانند، جلو جلو اعلان نکنیم.
🔻در حکمت ۴۸ حضرت پیروزی و دست یافتن به ظفر را دارای یک فرایندی می دانند که اوج آن رازداری است. پیروزی در دوراندیشی و دوراندیشی در به کار گیری درست اندیشه و به کارگیری درست اندیشه مشروط به راز داری است.
🔸بنابراین اگر کسی راز دار نباشد ، طرح و اندیشه و برنامه و نقشه ای که ریخته است را نمی تواند پیاده کند و اگر نتواند درست کار و نقشه اش را پیاده کند، آن اهداف دور را نمی تواند به دست بیاورد و اگر نتواند به اهداف دوری که برنامه ریزی کرده برسد، قاعدتاً دیگر پیروز نیست.
بنابراین ما باید مراقبت کنیم که حرفهایی که می زنیم آیا حامل اسرار ما به دیگران هست یا نه؟ و آیا دیگران ضرورتی دارد از اسرار ما باخبر باشند یانه؟ یک بار دیگر در پایان حکمت ۱۶۲ را می خوانیم حضرت میفرمایند: آنکس که راز خود را پنهان دارد اختیار آن در دست اوست.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
فضیلت21کتاب 1001داستان از زندگانی حضرت علی علیه السلام.mp3
1.18M
✅ #نمی_از_دریای #فضایل_امیرالمومنین_علیه_السلام
💠 سؤال مردی که اهل بهشت است
🔵 #فضیلت_21
🔹حبل الله کیست ؟
🌿 چرا علی (علیه السلام) در تمام نمازها توحید می خواند؟ (شرح مختصر روایت در همین فایل صوتی)
📚 منبع : فضیلت 21 از کتاب 1001 داستان از زندگی امام علی (علیه السلام)
┅•═༅𖣔✾🌹✾𖣔༅═•┅
🔴تلاش برای گرفتن فرصت حل مشکلات از کشور/ از فتنه تقلب ۸۸ تا فتنه برق ۱۴۰۰
📣 بی کفایتیهای مشکوک در کشور آنهم درست بعد از انتخابات ۲۸ خرداد که در قطعیهای بی برنامه و بدون اعلام #برق در کشور و همچنین کُندی در #واکسیناسیون و #گرانی و... بروز یافته نکتهای مهم دارد که مردم باید به آن توجه داشته باشند:
📝 دشمن یقین دارد که دولت جدید #توانایی_حل_مشکلات را دارد بنابراین برای جلوگیری از حل این مشکلات نباید شرایط آرامی برای تشکیل #دولت_جدید فراهم باشد.
جریان #نفوذ_داخلی با خرابکاری در قطعی برق و مدیریت کرونا و... و جریان ضد انقلابی و عملکرد برخی سلبریتیها با دشمنی رسانهای ، در یک اقدام هماهنگ تصمیم گرفتهاند #فضای_ملتهب و نامساعد را برای استقرار دولت جدید رقم بزنند، چرا که ایمان دارند دولت جدید در صورت تمرکز کافی، با سرعت بیشتری به مشکلات کشور رسیدگی خواهد کرد.
📌 #بنابراین برهم زدن آرامش روانی مردم و بر هم زدن تمرکز دولت جدید در ماه های پیش رو تا #پایان_سال از سوی برخی جریانهای سیاسی داخلی و رسانه های خارجی در دستور کار است. چرا که ایجاد #ثبات_در_کشور با همکاری مردم، آخرین امیدهای جریان غربگرا را بر باد می دهد.
✅ پرسش : در نماز اگر مهر نباشه شنیدم روی دست میشه سجده کرد چون ما هم از خاکیم آیا صحت داره، یا مثلا زمانی که بچه ای مهرتو بر میداره میشه در ادامه رو دستت سجده کنی؟
🌺پاسخ: در بین نماز چیزی که بر آن سجده می کند گم شودو یا بچه مهر را بردارد و چیزی که سجده بر آن صحیح است نداشته باشد چنانچه وقت وسعت دارد، باید نماز را بشکند و اگر وقت تنگ است باید به لباسش اگر از پنبه یا کتان است سجده کند و اگر از چیز دیگری است بر همان چیز و اگر آن هم ممکن نیست بر پشت دست و اگر آن هم نمی شود، به چیز معدنی مانند انگشتر عقیق سجده نماید.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🌸 والارضَ بَعدَ ذلک دَحَیها
اَخرَج مِنهَا مَاءَها وَ مَرعَیها وَالجَبالَ اَرسَیها مَتاعاٌ لَکُم وَلاَِنعَامَکُم (نازعات_٣۰،٣۱،٣٢)
📗 آنکه در کریمه ۳۰ سوره نازعات فرمود که زمین دحو پیدا کرده و گسترده شده است عنایت بدان در این دوره ای که اکنون ما در آن قرار داریم بسیار شایسته است.
✴️ جناب استاد علامه ذوالفنون شعرانی در بیان آیات یادشده و اخباری که در موضوع یوم دحوالارض روایت شده اند که زمین از زیر خانه کعبه گسترده شده است، فرموده است:
🌏 کره زمین را از دو جانب قطب اندکی تطامُن است یعنی اندکی مسطح است و فرو رفتگی دارد و آفاق استوایی و قریب بدانها را چون مکه مکرمه تقبّب است، یعنی بر آمدگی دارند.
🌎 آب همهی کره زمین را فرا گرفته بود وچون فرو نشست قهراً جای برآمده ی زمین که قُبّه است وتَقَبُّب آن بیش از جاها ی دیگر است در نخستین بار نمودار شده است و آن مکّه مکّرمه است و چون آب کم کم فرو نشست و تقلیل یافت، قسمت پدید آمده زمین به تدریج گسترش یافت که از آن تعبیر به(دحوالارض) شده است.
🌟 از معرفت به معنای دحوالارض دانسته می شود که این کلام کامل دحو، از غُرر معجزات قولی حضرت خاتم(ص) است و نیز بنا بر دحو، باید قُبّه (به معنای بر آمده ترین جای ارض) مکه مکرمه بوده باشد که عرض آن ۲۱ درجه و ۲۵ دقیقهی شمالی است.
✅ استاد صمدی آملی
رسالهی شریف پیرامون اسرار حج وتجلی اعظم ، صفحات: ۶۱ ، ۶۲ ، ۶۴
https://chat.whatsapp.com/C8pkhOdAwhc6Jg4avWjLjB