🏴🏴🏴
#پیام دکتر حکیمیان ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین علیه السلام:
بسم الله الرحمن الرحیم
جن و ملک بر ادمیان نوحه می کنند
گویا عزای اشرف اولاد ادم است.
محرم مکتب شرف و ازادگی است، مکتب محمد و علی و فاطمه. محرم کربلای دلهاست. رقص عاشقانه حسین در زیر سم اسبان تا با ترنم شکست هر استخوان انسان، انسانیت و آزادگی، شرافت و بزرگی و در یک کلام خلیفه اللهی را بیاموزد. محرم مکتب عشق جانسوز به الوهیت، رسالت و امامت است. محرم مکتب تشیع است، مکتب علی. محرم مدرسه عشق تشیع است، که تا قلبهایمان کربلای حسین است، ما ازاده ایم و چون مولایمان حسین در برابر جباران، سرافراز ایستاده ایم. محرم حیات و ممات ماست و ما ۱۴۰۰ سال ندای اماممان را زمزمه کرده ایم که هیهات منا الذله.
کارکنان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قلبهای خود را در این شرایط کرونایی خیمه گاه حسینی می کنند تا به جهان اعلام دارند ما درس اموخته مدرسه حسینیم و در مکتب ما ذلت جایی نخواهد داشت.
ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه
ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
#رصد_رسانه
#بازتاب_اخبار
#گروه_حقوق_و_فقه_اجتماعی
#ورعی
حجتالاسلام ورعی:
حجاب ساخته فقها نیست / ادله قرآنی و روایی مؤید حجاب
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پوشش زنان ساخته و پرداخته فقها نیست، گفت: آیات قرآن و روایات مؤید حجاب است، همچنین سیره قطعی مسلمین در طول تاریخ اسلام لزوم پوشش بوده است.
مشروح خبردر ایکنا:
https://iqna.ir/fa/news/3917802
---------------------------
@rihu_ac_ir
#رصد_رسانه
#بازتاب_اخبار
#گروه_جامعه_شناسی
#کافی
سبك زندگي اسلامي از دروني كردن جهان بيني ناشي مي شود .
سبك زندگي اسلامي از دروني كردن جهان بيني و تعاليم دين اسلام و انتخاب مبتني بر آنها ناشي مي شود. بنابراين سليقه افراد در شكل گيري سبك زندگي اسلامي چندان تأثيري ندارد.
مشروح خبردر خبرگزاری ایکنا:
https://iqna.ir/fa/news/3917802
---------------------------
@rihu_ac_ir
هدایت شده از مـ حـ مـ د سـ لـیـ می
#معرفی_کتاب
#بررسی_علمی
#گروه_تاریخ_اسلام
#عاشورا_پژوهی
📚تحول گفتمان در گزارش واقعه کربلا
پدیدآورنده: سیده رقیه میرابوالقاسمی
ناشر : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و سمت
🎖برگزیده نخستین دوره جایزه دعبل- کتاب سال عاشورا - 94؛
🎖برگزيده بيست و چهارمين جشنواره کتاب سال دانشگاهی - 95 ؛
چکیده: در فاصله زمانی قرن چهارم تا دهم ه. ق، در منطقه وسیعی که به عنوان جغرافیای فرهنگی ایران شناخته شده و مهمترین شاخصه آن، رواج زبان فارسی بود، نگاشتهها و سرودههای فراوانی درباره واقعه کربلا پدیدار شد که هر یک به گونهای، به ثبت یا انعکاس رویداد مذکور پرداخته بودند. این تعدد و تنوع نگارشی، به شکلگیری گفتمانهای چندگانه در گزارش واقعه کربلا و تحولات محتوایی این گفتمانها در دوره زمانی یاد شده انجامید. بهمنظور شناخت دقیق ابعاد این تحولات، مفاهیم مندرج در گزارشهای مورد بررسی، با بهرهگیری از روش تحلیل محتوا و با تکیه بر تجزیه زبانی (واژهها، اصطلاحات، عبارات، و جملات) کمّیسازی (سنجش آماری) شده و در پایان مورد تحلیل تاریخی- محتوایی قرار گرفت. نتایج گویای روند صعودی نسبتاً پیوسته تمایل به گفتمانهای غیرتاریخی در قرون مورد نظر و هژمونیک (مسلط) شدن گفتمان عاطفی، در گزارشهای فارسی واقعه کربلا است.
مشاهده جزئیات و دانلود 30 صفحه اول کتاب در:
http://rihu.ac.ir/fa/book/29943
---------------------------
@rihu_ac_ir