1_ اینکه میگن چادر مشکی یادگار حضرت زهرا است آیا درسته؟ مگه اون زمان چادر مشکی بود؟مگه جلباب همون روسری بلند نیس؟
✅چادر به صورتي كه در ميان ايرانيان معمول است - چادر بلند كه تا پايين پا ميرسد - در ميان جامعه عرب معمول نبوده، ولي چيزي شبيه «نيمه چادر» رايج بود كه ظاهراً منظور از «جلباب» هم كه در آيات قرآن آمده، اشاره به همين است. چيزي نه مثل مقنعه و روسري كوتاه و نه مثل چادر ما خيلي بلند؛ اين چادر شايد تا كمر و كمي پايينتر ميرسيده است و آن بزرگواران از آن استفاده ميكردند. بعلاوه عربها دو نوع پوشش دیگر نیز داشتند که نام آنها عبارت است از: «درع» كه پيراهن وسيع است و «ملحفه» كه همان چادر بوده است. از روايات استفاده ميشود اين بزرگواران هر سه پوشش فوق را داشتند. مقنعه را سر ميكردند و درع هم پيراهن وسيع بوده كه تا پشت پا ميرسيده و آستينهايش بلند و گشاد بوده و ملحفه آن چادري بوده كه به خودشان ميپيچند.
در آداب نماز گزار هم آمده كه زن در موقع نماز اگر بخواهد حجاب كاملي داشته باشد، از مقنعه و درع و ملحفه استفاده كند.
گفتني است از قرائن و شواهد بر می آيد که حجاب حضرت فاطمه زهرا «شبيه چادر کنونی» بوده است و ايشان يك مقنعه داشتند که با آن سر و گردن و گلو و سينه خود را می پوشاندند و علاوه بر اين يک پوشش سراسری هم داشتند.
استفاده ایشان از مقنعه را میتوان از این خبر تاریخی استفاده کرد که:
فاطمه زهرا (س) پس از آن که توانست سند فدک را از دست ابوبکر بگیرد به سمت خانه بازگشت. در راه بازگشت به خانه با عمر برخورد کرد. عمر با دیدن سند فدک، آن را از ایشان باز خواست اما فاطمه زهرا (س) از دادن سند امتناع ورزید. ناگهان عمر به خشم آمده چنان با سیلی بر صورت فاطمه زهرا (س) کوبید که گوشواره از زیر مقنعه ایشان آشکار شد.[1]
همچنین استفاده ایشان از چادر در این خبر به روشنی آمده است:
آوردهاند که چون آیه: « ان جهنم لموعدهم اجمعین. لها سبعه ابواب لکل باب منهم جز مقسوم ] نازل شد پیامبر سخت گریست و اصحاب با گریستن او به گریه افتادند و نمیدانستند که جبرئیل چه چیز بر او نازل کرده است و هیچ یک از اصحاب در چنین حالتی نمیتوانست با پیامبر سخن بگوید. فقط ایشان چون فاطمه (س) را میدید شادمان میشد. این بود که یکی از اصحاب (سلمان فارسی) به در خانه فاطمه (س) رفت و او را دید که مشغول آسیاب کردن جو است و میگوید: «وما عند الله خیر و ابقی»[3] پس بر او سلام کرد و خبر گریستن پیامبر را به او رسانید. فاطمه (س) برخواست و با چادر کهنهای که داشت خود را به پوشاند که دوازده جای آن با لیف خرما وصله شده بود. چون بیرون رفت سلمان فارسی به چادر نگاه کرد و گریست و گفت: وا مصیبتا دختران قیصر و کسری سندس و حریر برتن دارند و دختر محمد(ص) روپوشی کهنه دارد که دوازده جای آن وصله شده است... .[4]
برای آگاهی بيشتر به کتاب «حجاب زن و حقوق» نوشته دکتر خليل محمدزاده و زهرا سليمانی, مراجعه کنيد.
منابع
[1] . شیخ مفید، الاختصاص
[2].حجر،43-44.
[3] . آنچه نزد خدا است نیکوتر و ماندنیتر است (قصص،60).
[4].بحار الانوار، ج8 ، ص203؛ میرزا حسین نوری، ص518-519.
#حجاب_حضرت_فاطمه
@rkhanjani
#مکتب_سلیمانی
✍🏻 صدای گلوله از پشت تلفن میآمد،
حاج قاسم گفت؛شنیدم در تهران برف سنگینی باریده،آهوها این طور مواقع برای پیدا کردن غذا میآیند پایین،
فوری مقداری علوفه تهیه کن و بگذار اطراف پادگان که از گرسنگی تلف نشوند.
بعدازظهر دوباره تماس گرفت که نتیجه را بپرسد،گفتم؛ دستور انجام شد،حالا چرا وسط جنگ با داعش پیگیر غذای آهوها هستید؟؟!!
گفت به شدت به دعای خیرشون اعتقاد دارم..."
#فقط_برای_خدا
#شهیدحاجقاسمسلیمانے
#سبک_زندگی
@rkhanjani
آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
فکر و ذکرتان شکم نباشد!
حدیث داریم که در دوره آخرالزمان، «بطونُهُم آلِهَتُم»: شکم مردم، خدایشان می شود.
فقط فکر و ذکرش این است که ناهار چه بخوریم؟ شام چه بخوریم؟ مگر ما می دانیم که تا شب زنده ایم که بگوییم چه بخوریم؟
حضرت لقمان(علیه السلام) به پسر خود فرمود: "پسر من! درصبح، حدیث شب مکن، نگو امشب... چه می دانی که تا شب زنده ای یا نه؟" تو چه می دانی فردا اسمت در کدام دفتر است؟ شاید فردا اسمت در دفتر بهشت زهرا(سلام الله علیها) ثبت شود.
خیلی ها الان سالم و زنده هستند، اما فردا اسمشان در دفتر بهشت زهرا(سلام الله علیها) است.
@rkhanjani
🔰 کارهائى که موجب موفقيت
در زندگى مى شود.
با ملايمت : سخن بگوئيد
عــمــيـــق : نفس بکشيد
صـبـورانه : کار کنيد
نـجـيـبـانه : رفتار کنيد
هــمـــواره : قناعت کنيد
عــاقــلانـه : بخوريد
کــــافـــى : بخوابيد
بى باکانه : عمل کنيد
خـلاقـانـه : بينديشيد
صـادقانه : کسب کنيد
هوشمندانه : خرج کنيد
❤️خوشبختی يک سفراست ❤️
" نه يک مقصد "
😊 هيچ زمانی بهتر از همين لحظه
برای شاد بودن وجود ندارد ...
@rkhanjani
امام خامنه ای: به اعتقاد من امروزه ذکر مستحبی بعد از نماز ما ، کار فرهنگی و جهادی در فضای مجازی است. یکی از بخش های پرخرج دشمنان عبارت است از بخش رسانه علیه جمهوری اسلامی ۹۵/۹/۱
@rkhanjani
پناه" می برم "به خــــ ــــــدا "
از عیبی که
"امروز" در خود می بینم
و
"دیروز"
دیگران را بخاطر
همان عیب
ملامت کرده ام
محتاط باشیم در "سرزنش" و "قضاوت کردن دیگران"
وقتی
نه از "دیروز کسی" خبر داریم
و نه از "فردای خودمان"
@rkhanjani
اینکه امیرالمومنین فرمودن کسیو بخاطرگناهش سرزنش کنی خودتم گرفتار میشی....
خیلی فکردم درگیره خب چطور نهی و امرکنیم؟؟؟
گاها لازم هست سرزنش....
چه چیزهایی شامل سرزنش میشه؟
✅از نظر اسلام، هیچکس حق ندارد دیگری را قضاوت کرده و به خاطر مشکلات دیگران و یا گناه، آنها را سرزنش کند.
امام صادق سلام الله عليه می فرمایند «مَن عَيَّرَ مُؤمِناً بِذَنبٍ لَم يَمُت حَتّى يَركَبَهُ؛ كسى كه مؤمنى را براى گناهى سرزنش كند، نميرد تا خودش آن گناه را مرتكب شود» (ميزان الحكمة: ح 14854)
ودليل آن هم روشن است، چون اولا: « سرزنش وملامت » ديگران در دين محكوم است؛ وثانيا : با اینکه امر به معروف لازم و واجب است ولي كسي نمي تواند شخصی را که مرتكب منكر شده، ملامت كند؛ بلكه عملِ شخص منكر بوده لذا بايد فعلِ منكر را تقبيح كرد نه عامل به منكر را!
پيامبر صلى الله عليه وآله مي فرمايند : اَلذَّنبُ شومٌ عَلى غَيرِ فاعِلِهِ اِن عَيَّرَهُ ابتُلِىَ بِهِ وَ اِن اَغتابَهُ أَثِمَ وَ اِن رَضىَ بِهِ شارَكَهُ؛ گناه براى غير گناهكار نيز شوم است، اگر گنهكار را سرزنش كند به آن مبتلا مىشود، اگر از او غيبت كند گنهكار شود و اگر به گناه او راضى باشد، شريك وى است. (نهج الفصاحه، ح 1623)
بنابراين به نظر مي رسد كه بايستي دیگران را بدون ملامت کردن، از گناه بازداشت وعواقب گناه را براي شخص بازگو كرد.یعنی بدون اینکه به خودِ شخص حمله کند، عمل او را تقبیح کند.
گناه در حقیقت بيماري است و گناهكار بيمار؛ و همان طور كه ملامت كردن بيمار به خاطر بيماري اش صحيح نيست و به جاي آن بايد به درمانش توجه كرد، توبيخ گناهكار نيز به خاطر گناهش درست نيست و بايد با استفاده از راههاي درماني كه ذكر شد به درمان او پرداخت.
برای اینکه از اینکار دوری کنید، باید با طرف مقابل احساس همدلی داشته و به خودتان یادآوری کنید که شما شرایط ایشان را نمیدانید و اطلاع ندارید که عامل اینکه ایشان به این گناه آلوده شده، چیست. ای بسا اگر ما به جای او باشیم، از او بدتر کنیم و یا برعکس اگر او شرایط ما را داشت، بسیار بهتر عمل می کرد. این به معنای حق دادن به او برای انجام گناه نیست. بلکه پرهیز از قضاوت است. چون به هر حال انسان دارای اختیار است و در هر شرایطی ولو به سختی، ولی می تواند وباید از نافرمانی خداوند دوری کند.
در صورتی که مرتکب این خطا شده اید اولا باید به درگاه الهی توبه کرده و ثانیا با هدیه یا کاری یا حتی یک معذرت خواهی ساده دل آن طرف را بدست آوردید.
موفق باشید.
#سرزنش_گنهکار
#ملامت_دیگران
@rkhanjani