🌹حدیث روز
🌟 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
💎 كسى كه اطعام مى كند ، روزى به او سريعتر از سرعت فرورفتن كارد در كوهان شتر ، مى رسد .
📚 المحاسن : 2/147/1388 .
@rooshanfekr
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
🌞 همزمانی تولد پیامبر "ص"در مکه،
با چند حادثهی بزرگ در ایران ،
چه پیامهایی میتواند بهمراه داشته باشد؟
ـ چه ارتباطی میان این وقایع، وجود دارد؟
#ProphetMuhammad
رحمة للعالمين.mp3
11.84M
#تلنگری 💌
داراترین انسانها در قیامت، شبیهترین و نزدیکترین آنها از نظر سلامت و کمالات قلبی به پیامبرند!
💥در این آخرالزمان پُر از آشوب و فتنه، که دینداری، همچون نگهداشتنِ آتش در کف دستان است ... راه میانبُر برای ماندن در معیّت رسولالله، و شبیه شدن به ایشان چیست؟
#رحمة_للعالمين
#ProphetMuhammad
💠#الگوی_روابط_اجتماعی💠
#اسلام_ناب
#پیشنهاد_سودمند
💎تبرکوا بالسهوله
💎با آسان گرفتن بر خلق الله از خداوند کریم برکت بجوئید.
✍گفت: حاج آقا خیلی گرفتاریم زیاد شده بسختی روزم را شب می کنم؛چه راهکاری برای بهبود اوضاعم ارائه می دهید؟ عرض کردم از این دو کلمه امیرالمومنین، استمداد بجوئید. بر زیردستانت، بر مشتریانت، بر اهل و عیالت، آسان بگیر؛ اگر با کسی مشکلی داری حقی ازت ضایع کرده؛ گذشت کن؛ بعد به خداوند متعال عرضه بدار: خدایا من بر بنده و عیال تو آسان گرفتم؛ از حق خودم بر او گذشتم؛ تو هم بر من ضعیف و فقیر آسان بگیر و بر رزق و روزی ام برکت بده! صد درصد جواب می دهد.
👌شاهد مثال روایت شده روزی 🌟امام علی علیه السلام در بازار از کنار دکان قصابی رد میشد که شنید زنی در حال خرید گوشت، به قصاب میگوید کمی بیشترش کن.🌟 امام به قصاب فرمود:« گوشت بیشتری به او بده که این کار، مایه افزایش برکت است.»
↩براستی اگر امروزه به این فرمان گره گشا عمل می شد و مردمان بر هم سخت نمی گرفتند چقدر زندگی ها شیرین تر و پربرکت تر می بود و رسیدن به #حیات_طیبه انسانی و #مدینه_فاضله سهل الوصول بود.
#برکت
#لذت_دیدن_برکت_در_زندگی
📚بحارالانوار، ج 41، ص 104، حدیث 5
@rooshanfekr
🔲 چرا آدمها عیبهای خودشان را نمیبینند؟ چه ارتباطی با دوران بچگی دارد؟
➖ محاسبه نفس یعنی بنشین به عیبهایت نگاه کن، آنها را بشمار. میفرماید: «عاقل باید بدیهای خودش را بشمارد، طبقهبندی کند، بنویسد یا در ذهن داشته باشد؛ ...يُحْصِيَ عَلَى نَفْسِهِ مَسَاوِيَهَا»(غرر/۴۵۳)
➖ اما چرا فرمود: «بدیهایت را بشمار و ببین؟» آدمها دوست ندارند به بدیهای خودشان نگاه کنند، آدمها دوست ندارند کسی مدام به بدیهایشان گیر بدهد، چیز بدی هم نیست. مثلاً در خانوادهها پدر مادرها خیلی عادت دارند بدیهای بچههایشان را میشمارند این خیلی بد است.
➖ یکی از ریشههای اینکه آدم عیب خودش را نمیگیرد این است که در خانهای بزرگشده که خیلی عیبش را گرفتند، دیگر حاضر نیست عیب خودش را بگیرد همهجا میخواهد از خودش دفاع کند.
➖ هرچقدر که عیبجویی از دیگران بد است و انسان را تاریک میکند، عیبجویی از خودتان خوب است و انسان را نورانی و لطیف و معطر میکند.
➖ برخی فکر میکنند اگر از خودشان عیب بگیرند، افسرده میشوند. بله اگر تنها هستی، افسرده میشوی، ولی اگر پیش خدا بروی و عیبهایت را بازگو کنی، خدا تحویلت میگیرد؛ برو بنشین بغل خدا بگو خدایا ببین خدایا من چه بلایی سر خودم آوردم، مثل بچهای که در بغل پدرش مینشیند و میگوید ببین بابا دستم اوخ شده مفصل آنجا گریه میکند.
👤 علیرضا پناهیان
#محاسبه_نفس
⏹ 5 صفتِ نجات دهنده (2. سخاوت)
💠بین الصلاتین💠
2. وَ السَّخَاءَ (سخاوت)
دومين صفتي كه خدا و رسولش دوست دارند سخاوت است
⬅️ داستانك1:
🌟يحيي بن زكريّا (عليه السلام) ابليس را به صورت اصلي وي ديد
به او گفت:💎 اي ابليس به من خبر بده محبوبترين و مبغوضترين مردم در نظرت كيست؟
گفت: 💎محبوبترين مردم در نزد من مؤمن بخيل است و مبغوضترين مردم در نزد من فاسق بخشنده است.
🌟يحيي از شيطان پرسيد چرا؟
گفت: 💎براي اين كه بخل بخيل براي من كافي است ولي ميترسم كه خدا به فاسق بخشنده بر اثر بخشندگياش توجّه كند و او را ببخشايد،
آنگاه روي برگرداند در حالي كه ميگفت: اگر تو يحيي نبودي به تو خبر نميدادم.
📚[راه روشن: ترجمه كتاب المحجه البيضاء في تهذيب الاحياء جلد 6 صفحه 104 ]
⬅️ داستانك2:
🌟امام صادق عليه السّلام فرمود:
💎 وقتي بنيامين فرزند حضرت يعقوب (ع) از او دور شد، يعقوب عرض كرد: خدايا آيا به من رحم نمي كني؟ بينائي چشمم را گرفتي و دو پسرم را هم از من دور كردي!
خداوند وحي فرستاد كه: اگر دو فرزندت را قبض روح هم كرده باشم آنها را زنده مي كنم تا آنها را به تو برسانم ولكن آيا به ياد داري كه گوسفندي سر بريدي و غذائي پختي و خوردي و فلان همسايه ات روزه بود و چيزي از آن غذا به او ندادي؟!
📚[اصول كافي-ترجمه كمرهاي، جلد 6، صفحه : 577]
🆔 @rooshanfekr
💠بین الصلاتین💠
🌟عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیه السلام قَالَ: 💎اصْبِرْ عَلَی أَعْدَاءِ النِّعَمِ فَإِنَّک لَنْ تُکافِی مَنْ عَصَی اللَّهَ فِیک بِأَفْضَلَ مِنْ أَنْ تُطِیعَ اللَّهَ فِیهِ. شکیبا باش بر دشمنان نعمت(حسودان)؛ زیرا تو نمی توانی به کسی که خدا را درباره تو نافرمانی می کند جزایی بهتر از این دهی که خدا را درباره او اطاعت کنی.[1]
💠شرح حدیث💠
🌟عَن الصّادِقِ جعفرِ بنِ محمدٍ علیهماالسلام قالْ 💎اِصْبِرْ عَلی أَعْدَاءِ النِّعَمِ «اعداء النعم» مراد آن کسانی هستند که با نعمت هایی که خدای متعال به شما داده، آنها با این نعمت ها دشمنند. شما نعمت علم پیدا کردید، نعمت آبرو و حیثیت بین مردم پیدا کردید، مالی خدای متعال به شما داده است، نعمت های گوناگونی که خدا به شما می دهد، بعضی ها با این نعمت هایی که خدا به شما داده دشمنند؛ یعنی حسودند، حسودی می کنند. در واقع آن کسی که حسادت می کند و دشمنی می کند با شما به خاطر لطفی که خدا به شما کرده، او با شما دشمن نیست، با آن نعمت ها، با آن امتیازاتی که شما دارید، با آنها دشمن است.
می فرماید:💎 اِصْبِرْ عَلی أَعْدَاءِ النِّعَمِ؛ 💎صبر کن، مقابله به مثل نکن اگر چنانچه آنها علیه شما حرفی می زنند، توطئه ای می کنند، کاری می کنند، شما پاسخ دشمنی آنها را با صبر بده نه با عمل متقابل؛ چرا؟فَإِنَّکَ لَنْ تُکَافِئَ مَنْ عَصَی اللهَ فِیکَ بِأَفْضَلَ مِنْ أَنْ تُطِیعَ اللهَ فِیهِ عجب عبارت زیبا و پر مغزی؛ می فرمایند آن کسی که در مورد تو معصیت خدا را کرده است؛ یعنی بدی تو را گفته، علیه تو کار کرده، حرکتی کرده، اقدامی کرده، تو نمی توانی در مقابل این شخصی که با تو دشمنی کرده است، مقابله به مثلی بکنی، مجازاتی کنی، بهتر از آن مجازاتی که خدا می کند بر اثر اینکه تو اطاعت کنی خدا را دربارۀ او. این مثل این می ماند که فرض کنید کسی دشمن شما است به خاطر اینکه شما بین یک گروهی از مردم آبرومندید، حیثیتی دارید؛ خب بهترین مجازات او این است که شما کاری کنید که آبرویتان بشود ده برابر. یعنی این بهترین مقابلۀ با او است. چرا؟ چون شما به خاطر این اطاعت الهی باز تفضلات بیشتری از خدا شامل حالتان می شود.
📚[1] امالی شیخ صدوق، صفحۀ9۸
@rooshanfekr