💠احترام مومن💠
🌟رسول خدا(ص) به خانه خدا نگاهى کرد و فرمود:
💎خوشا به حال تو خانه اى که چقدر بزرگت داشته و احترامت را برافراشته است. به خدا قسم که مؤمن نزد خداوند از تو محترم تر است، زیرا خداوند بزرگ،بر تو یک چیز را حرام کرده و آن قتل و کشتار پیرامون توست،ولى براى مؤمن سه چیز را حرام و ناروا فرموده است؛خون،مالش و گمان بد به او بردن.
📚سفینه البحار/ ماده امن
@rooshanfekr
💠 نماز اول ماه 🌙
🔹 حضرت آیتالله بهجت قدسسره به خواندن نماز اول ماه مداومت داشتند و آن را به همه توصیه میکردند.
🔸 از امام جواد علیهالسلام روایت شده است: هر گاه ماه جدید قمری آمد در روز نخست آن دو رکعت نماز بگزار:
1️⃣ در رکعت اول آن پس از حمد ۳۰بار سورۀ توحید؛
2️⃣ و در رکعت دوم پس از حمد ۳۰بار سورۀ قدر را بخوان؛
3️⃣سپس صدقه بده.
🔺 که اگر این کار را انجام بدهید سلامتی در آن ماه را از خداوند متعال خریدهاید .
🔻و در روایتی آمده است این دعا را پس از نماز بخوان:
✨بسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِن دَابَّةٍ فِي الأَرضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزقُهَا وَ يَعلَمُ مُستَقَرَّهَا وَ مُستَودَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ، بِسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِن يَمسَسكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِن يُرِدكَ بِخَيرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَن يَشَاءُ مِن عِبَادِهِ وَ هُوَ الغَفُورُ الرَّحِيمُ، بِسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجعَلُ اللَّهُ بَعدَ عُسرٍ يُسرًا، مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، حَسبُنَا اللَّهُ وَ نِعمَ الوَكِيلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالعِبَادِ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنزَلتَ إِلَيَّ مِن خَيرٍ فَقِيرٌ، رَبِّ لَا تَذَرنِي فَردًا وَ أَنتَ خَيرُ الوَارِثِينَ.
📚 بهجت الدعا، ص۳۷۸
@rooshanfekr
حاجی فیروز؛
در ۱۵آبان ماه سال ۲۳ شمسی "عُمَر(خلیفه دوم ) و یکی از فاتحانِ ایران، بدست یک برده ایرانی به نام "پیروز نهاوندی" ملقب به ابولؤلؤ در مدینه به قتل رسید و باعث شادی فراوان ایرانیان شد! و اما توجه به اینکه در آن دوران چندین ماه وقت لازم بوده تا خبرها بوسیله کاروانها و مسافران از مدینه به ایران برسد خبر قتل عمر به دست پیروز قریبِ به یقین در اواخر زمستان به ایران رسیده و همه جا پخش شده و باعث شادی زیاد مردم در آستانه نوروزسال ۲۴ شمسی شده است.
اما یک مشکل بزرگ بر سر راه شادی ملی مردم ایران وجود داشت! اگر مردم آشکارا از مرگ عمر شادی می کردند قطعا توسط حکام کشته می شدند.
پس مجبور بودند که شادی خود را به نوعی پنهان کنند! لذا از ترکیب شدن شادی مردم از قتل عمر به دست پیروز و نیاز به پنهان کردن این شادی شخصیت جالب حاجی فیروز بدست ایرانیان ساخته می شود!
از یک طرف اسم حاجی فیروز به آشکارا نشان دهنده پیروز نهاوندی در عربستان است(چون مردم هرکس را که به عربستان می رفت حاجی می گفتند) رنگ قرمز جامه و رنگ سیاه چهره حاجی فیروز نشان دهنده جنگ و مبارزه است.
در ایران قدیم رنگ قرمز و سیاه نشان دهنده جنگ و مبارزه بوده است دقت کنید به دو تن از بزرگترین سرداران ایرانی بابک خرمدین که رهبر سرخ جامگان بود و ابومسلم خراسانی که رهبر سیاه جامگان بود! (در ایران قدیم رنگ مرگ و عزا داری سیاه نبوده بلکه مانند هندیها سفید بوده است!) رقص حاجی فیروز نشان دهنده شادی و سرور مردم از مرگ عمر است!
و حتی شعر معروفی هم که حاجی فیروز می خواند :
«ارباب خودم بز بز قندی
ارباب خودم چرا نمی خندی»
در اصل مسخره کردن اربابهای آن زمان است.
البته که وقتی عربهای حاکم به حاجی فیروز نگاه می کردند متوجه داستان پشت پرده حاجی فیروز نمی شدند و ایرانیان با خیال راحت در جلوی چشم عربها مرگ خلیفه شان عمر را جشن می گرفتند ومی رقصیدند به ریش عربها و عمرشان می خندیدند!
ازمحبوبیت زیاد شخصیت حاجی فیروز در تمام نقاط ایران که تا امروز هم بجا مانده است روشن می شود که پیروز نهاوندی به خاطر قتل عمر در زمان خودش چه محبوبیت عظیمی در بین ایرانیان داشته است و چقدر دل ایرانیان را شاد کرده است!
در نهایت باید گفت که پیروز نهاوندی یکی از بزرگترین قهرمانان ملی ایران است و اگر در گذشته های دور اجداد ما از ترس اعراب مهاجم ناچار بودند شخصیت جدی پیروز نهاوندی را به صورت کمدی دراورند.
📚نقل به مضمون از کتابِ #دوقرن_سکوت #عبدالحسین_زرین_کوب
@rooshanfekr
#صلوات_شعبانیه
💠حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ #جعفر_ناصری
@rooshanfekr
گریز از هرآنچه غیر توست.mp3
6.8M
#تلنگری
🌠 مناجات شعبانیه، تنها یک دعای معمولی نیست!
آنقدر که • همه ائمه اطهار علیهمالسلام • این دعا را میخواندند!!!
این مناجات را بشناسیم...
#استاد_شجاعی 🎤
#دکتر_رفیعی
#شعبان_و_آشتی_کنان
@rooshanfekr
📢 ماه شعبان از فرصتهای است که به شفاعت نبی اکرم(ص) در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه میخوانیم: «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك».
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
◀️ ماه شعبان از فرصتهاي است که خدای متعال در اختيار ما قرار داده است و به شفاعت نبي اکرم(ص) مستقیماً اين فرصت در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه مکرر خوانديم که «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك». اين فرصت را قدر بدانيم.
◀️ در باب ماه شعبان يک نکتهاي در روايات آمده، علت اينکه به ماه شعبان، شعبان ميگويند، نقل شده که اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند: «سَمّاهُ ربُّنا شَعبان لِتَشَعُّبِ الْخَيْرَاتِ فِيهِ». شعبههاي خيرات به سوي ما جاري و نازل ميشود و ابوابي از خيرات به روي ما باز ميشود. لذا حضرت در ادامه فرمودند: «قَدْ فَتَحَ رَبُّكُمْ فِيهِ أَبْوَابَ جِنَانِهِ»، خداي متعال درهاي از بهشت را به روي شما باز کرده است.
◀️ تشعب خيرات معنايش اين است که خيرات يک سرچشمه و مبدأيي دارد و شعبي پيدا ميکند و جاري ميشود. يک شعبهاش صلاة و يک شعبهاش صيام است، روزه است، زکات است، صلوات است، دستگيري از مؤمنين است و... .
شعب خيري که به روي ما باز شده است، يک سرچشمه دارد. ما بايد سعي کنيم سرچشمه را پيدا کند، از آنجا به طرف شعب بيايیم، که در ماه شعبان خود نبي اکرم(ص) هستند؛ لذا در روايت داريم که حضرت فرمودند: اگر کسي اين ماه را روزه بگيرد، در محبت نبي اکرم(ص) و تقرب به خداي متعال، یعنی نيتش حبّ نبي اکرم(ص) باشد، فلان فضيلت را دارد. يا در روايت است حضرت مي فرمايد: شعبان ماه من است، مرا کمک کنيد به روزه اين ماه. روزه ميگيرد که حضرت را کمک کند. اين کمک کردن معنايش اين است که حضرت ميخواهند ما را شفاعت کنند، تمام ماه روزه ميگيرند و شب زندهداري ميکنند که ما را برسانند و عالم را سير بدهند. کمک ما این است دستمان را به دست حضرت بدهيم.»
@rooshanfekr
11492506061 .mp3
950.9K
سخاوت امام کاظم علیه السلام
یا باب الحوائج یا موسی بن جعفر
#استاد_رفیعی
❓دامنه اختیار ما چقدر است؟ خداوند تا چه اندازه در زندگی ما اثر میگذارد؟ حوادث و اتفاقاتی که در طول روز برای ما رخ میدهد و ما شاهد آنها هستیم چه ارتباطی به خداوند دارد و چه تاثیری بر ما میگذارد؟
👤استاد پناهیان:
🔸 بسیاری از ما زندگی را حاصل کارها، برنامهریزیها و یا اشتباهات خودمان میدانیم که همگی ناشی از اختیارمان بوده است به طوری که نقش خداوند در آن بسیار اندک و کمرنگ مینماید و با این نگاه میخواهیم زندگیمان را درست کنیم و آن را تدبیر نماییم، در حالی که این نوع نگاه به کلی دور از واقعیت است.
🔸حقیقت این است که اختیار و دامنه انتخاب ما بسیار محدود است و ما تنها از بین چند گزینهای که خداوند آنها را برای ما طراحی کرده و برای رشد ما مناسب دیده است، امکان گزینش داریم. از صبح تا شب، ریز به ریز حوادث و وقایعی که در اطراف ما رخ میدهد همگی به تدبیر و برنامهریزی خداوند واقع میشود.
🔸با داشتن این نگاه صحیح، وابستگی انسان به خداوند بسیار زیاد میشود و حالت دعا و نیایش و دینداری در انسان تشدید و تسهیل میشود. باید با تصحیح نگاه درک کنیم که اراده خداوند بر همه چیز سیطره دارد، در این صورت است که درک حوادث فردی، اجتماعی و جهانی واقعیتر میگردد.
@rooshanfekr