⭕️ ساکت باشید؛ وگرنه حذف میشوید / منطق صاحبان رسانههای غربی در واکنش به انتقادات
🔻حسابهای توییتر چندین روزنامهنگار سرشناس که اخبار مالک این شرکت، ایلان ماسک را پوشش میدهند، بهطور ناگهانی مسدود شده است.
خبرنگاران نیویورک تایمز، سیانان و واشنگتن پست از جمله کسانی هستند که عصر پنجشنبه امکان دسترسی به حسابهایشان را نداشتند.
سخنگوی توییتر به وبسایت فناوری The Verge گفت این ممنوعیت به خاطر به اشتراکگذاشتن دادههای مکانی مربوط میشود.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که آقای ماسک وعده داد از صاحب پروفایلی که جت شخصی او را ردیابی میکند شکایت کند.
لیست روزنامهنگاران ممنوع شده شامل میچا لی از نشریه اینترسپت، مت بایندر از مشیبل و روزنامهنگاران مستقل، آرون روپار و تونی وبستر است.
سخنگوی نیویورک تایمز این تعلیق را «مشکوک و تاسف بار» خواند و گفت «نه روزنامه و نه رایان مک، خبرنگارش هیچ توضیحی در مورد این اقدام دریافت نکردند.»
سی ان ان گفت «تعلیق ناگهانی و غیرموجه تعدادی از خبرنگاران... نگران کننده است اما تعجب آور نیست». سی ان ان از توییتر توضیح خواسته و گفته است «روابط ما بر اساس آن پاسخ ارزیابی خواهد شد.»
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
1_2408935462.pdf
11.51M
💢 #بخوانید | کتاب «طغیان سلبریتی ها برای ایجاد پورنوکراسی»
📍 تحلیلی موشکافانه از فتنه 1401
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ گورکن!
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تولید_محتوا_تیم_رسانه
《بنات_الحیدر》
#کلیپ_شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
📎پایگاه شهیدان جهازی حوزه ۲۲۲ حضرت صدیقه کبری (س) ناحیه امام سجاد (ع) کرج
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات اولیه مظنون بازداشتشده در پرونده مرگ آیدا رستمی
فردی که در زمان حادثه سقوط آیدا رستمی از پل عابرپیاده، همراه او بوده و بعنوان متهم پرونده نیز در بازداشت است، در توضیحات اولیه خود گفته: آیدا قرص زیادی مصرف کرده بود، به محل کار من آمد و جر و بحثمان شد. در مسیر رفتیم روی پل عابر پیاده، که من بعد مدتی تنهایش گذاشتم و آمدم پایین، یکم بعد دلشوره گرفتم، برگشتم دیدم با سر و صورت شکسته و خونی روی زمین افتاده
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
🔎الگوی قصاص و اجرای عدالت با پیوست رسانهای
▫️روایت جنایت و #اقناع_افکارعمومی برای تبیین و توجیه عدالت و قضاوت دادگاه در عصر ارتباطات و رسانه، بسیار حیاتی است. در موقعیتی هستیم که بدلیل فشار رسانههای معاند و ضعف حافظه تاریخی ما ممکن است جای جلاد و شهید بتدریج یا دفعتا حتی عوض شود. شرایطی که دوسه سال پیش برای نویدافکاری رقم خورد را یادمان نرفته که چگونه وصف و عنوان قاتل از پسوند و پیشانی او #سانسور شد و وجه کمرنگ کشتی گیر بودنش #برجسته_سازی گردید.
▫️اما در جریان دو قصاص اخیر که صورت گرفت، الگویی در رسانههای ما عملیاتی شد که #پیشرفت_کنشگری را در سپهر رسانه ای کشور، تا حدودی نشان میداد. هرچند که تکثر سکوهای انتشار و تنوع بسترهای کنشگری و #ارتقای_محتوای_پدافندی و توجیه و تمرکز سکوهای مرجع(همچون اقلیتی نخبگان و علما که بافهم نادقیق میدان، به رسانه های معاند پاس گل میدهند)هنوز هم جای کار و پیشرفت دارد.
1️⃣ استدلال و اعتبار شناختی: مناظره ای برای پاسخ به شبهات مطرح در فضای مجازی ترتیب داده شد تا مشروعیت بخشی توییتری و فانتزی در پوشش فقه و حقوق و اخلاق خنثی شود.(هرچند کم و لاغر بود)
2️⃣ اقناع و القای فراگیری: نمونه های مشابه قصاص و عملکرد پلیس در خارج کشور و خصوصا کشورهای مدعی و معاند، منعکس شد.
3️⃣ اسکات و مچ گیری: موارد مشابه قصاص، بنفع سلبریتی های مدعی و مخالف، بازنشر شد. افرادی که از قصاص سارق گردنبند خود نگذشتند و پای #احترام_قانون و #امنیت_مردم را وسط کشیدند!
4️⃣ بیان عمق فاجعه از زبان سوژه(جدال اعتراف): عمق فاجعه از زبان خود قاتل در دادگاه و مراحل بازپرسی اش پخش گردید و شبهه مظلومیت و احتمال اسطورگی اش را مرتفع کرد.
5️⃣ همذات پنداری و تمرکز بر ابعادعاطفی: مظلومیت مقتول و خانواده داغدارش به تصویر کشیده شد و تایید عاطفی قانون را ارتقا داد یا حداقل غلیان های مجازی معکوس را خنثی کرد.
6️⃣ همراه سازی و اعتبار اجتماعی: روایت و شرح ماوقع از زبان شاهدان ماجرا تدوین و منعکس شد و همراهی افکارعمومی با اجرای قانون قصاص را تصویرسازی کرد.
🔻هرچند که شبهه و #جنگ_روانی در سطح خبری و عمق شناختی، تمام نشدنی است اما این سبک از #تبیین و روایت اگر با ارتقای ۱.کثرت و ۲.کیفیت و ۳.سرعت و ۴.هماهنگی مواجه شود، میتواند الگوی مناسبی برای عملیات های رسانه ای و #خنثیسازی_جنگهای_روانی جاری و آتی تلقی شود. خداقوت
🔎علیرضامحمدلو، کارشناس و تحلیگر رسانه
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
۲۳ درصد ایرانیها حداقل ۲ خانه دارند
تبدیل مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایهای باعث رشد سوداگری شده است
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی باعنوان «طرح اصلاح برخی احکام قوانین مالیاتی» به برخی از انواع معافیتهای مربوط به املاک پرداخته که بر اساس دادههای سامانه املاک و اسکان وزارت مسکن گردآوری شده است.
🔻طبق این آمار توزیع خانوارهای مالک براساس تعداد ملک تحت مالکیت نشان میدهد 77 درصد از خانوارهای مالک کشور دارای یک ملک، 17 درصد دارای 2 ملک و 6 درصد بیش از 2 ملک دارند؛ در واقع 23 درصد از خانوارهای مالک دارای دو ملک یا بیش از دو ملک هستند.
🔻بررسی دادههای مرکز آمار درخصوص نرخ مالکیت خانوارهای ایرانی از سال 1370 تا 1400 نشان میدهد در سال 1370 حدود 76 درصد از خانوارها مالک واحد مسکونی بودهاند.
🔻این روند طی سالهای بعد روندی کمابیش نزولی داشته است، بهطوریکه در دهه 90 این شاخص به زیر 70 درصد رسیده و در سال 1400 حدود 68 درصد از خانوارهای ایرانی در واحدهایی که مالک آن بودهاند و 32 درصد باقی مانده در سایر اشکال نظیر اجاره، رهن یا منازل سازمانی سکونت داشتند. برای بیان دقیقتر 15 درصد از خانوارها در منازل اجارهای، 8 درصد به شکل رهنی و 7 درصد در منازل رایگان سکونت دارند.
🔻به عبارتی با نگاهی تلفیقی به این دو آمار میتوان گفت حدود 52 درصد از خانوارهای کشور دارای یک ملک هستند و 16 درصد از جامعه هدف خانوارهای کشور 2 یا بیش از 2 ملک تحت تملک دارند.
ساخت مسکن یارانهای برای دلالان!
🔻طی 5 دهه اخیر بهرغم تلاش دولتها برای ساخت مسکن، سهم مسکن ملکی از تعداد ساخت و سازهای جدید افزایش قابل توجهی نداشته است، بهطوریکه در سال 1365 حدود 65 درصد از افزایش در واحدهای جدید مربوط به واحدهای ملکی بوده، اما این عدد در سال 1375 به 64 درصد کاهش داشته و در سال 1385 به 50 درصد، در سال 1390 به 38 درصد و درنهایت در سال 1395 به 39 درصد رسیده است که نشاندهنده کاهش سهم واحدهای ملکی (تقاضاهای مصرفی) از موجودی مسکنی که طی سالها اضافه شده است دارد.
🔻این امر بدان معناست که تقاضاهای سرمایهای مسکن رشد چشمگیری داشته و بازار بهسمت غلبه تقاضای سرمایهای رفته است. در تایید این موضوع نگاهی به وضعیت تقاضاهای موجود در بازار مسکن شهر تهران نیز نشان میدهد طی سالهای 1355 تا 1365 حدود 78 درصد از تقاضای مسکن مصرفی و 22 درصد سرمایهای بوده است، حال آنکه طی سالهای 1395 تا 1400 این مقدار عکس شده و سهم تقاضاهای سرمایهای به 75 و تقاضاهای مصرفی به 25 درصد نزول پیدا کرده است.
🔻دولتها بهرغم صرف هزینههای هنگفت برای ایجاد زیرساختهای شهری، ارائه زمین رایگان و وام کمبهره بلندمدت، نتوانستهاند افراد فاقد مسکن را صاحبخانه کرده اما بهجای آن، این یارانههای عمومی به جیب دلالان و سفتهبازان رفته است.
سیاستگذاری شلخته دولتها
🔻افزایش تصاعدی قیمت زمین و مسکن، دورههای رکود و تورم سوداگری فراوان در این بخش، سنتی ماندن ساختوساز و عدم ورود فناوری نوین به بخش مسکن، فقدان طراحی شهری و شهرسازی مناسب و... همه و همه نشان از عدم وجود دید کلان نسبت به این بخش و ناکارآمدی سیاستهای اجراشده در جهت رونق پایدار در بخش مسکن و حل معضل آن در کشور است.
از مسکن مهر تا نهضت ملی مسکن
🔻طرح مسکن مهر که میتوان آن را بهعنوان بزرگترین پروژه ساخت مسکن قبل و بعد از انقلاب در سطح کشور دانست اگرچه زمینهسازی خانهدار شدن طیف بزرگی از متقاضیان را فراهم کرد اما این طرح در دولتهای یازدهم و دوازدهم که زمان بهرهبرداری و تحویل بسیاری از واحدها بود، به حاشیه رانده شد چنانکه هنوز هم واحدهای نیمهتمامی از آن وجود دارد که وزرا و مسئولان مختلف وعده تکمیل آن را میدهند.
🔻علاوهبر این ورود افراد غیرنیازمند به منزل به این حوزه زمینه سفتهبازی و سرمایهگذاری را در آن افزایش داد و بهنوعی از اهداف اصلی خود دور شد.
ابهامات اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
🔻وضعیت آشفته چندساله در اقتصاد کشور که ناشی از نبود سیاست موازنهشده بین برنامهها و ظرفیت کشور و همچنین عدم ارتباط بخشهای سیاسی، اقتصاد و بینالملل است مسبب تورم، افت ارزش پول ملی و افزایش حجم نقدینگی در کشور شد.
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
⭕️ اینستاگرام بلافاصله بعد از بازداشت ترانه علیدوستی، صفحه او را از دسترس خارج کرد تا دایرکت ها و ارتباطات او مشخص نشود!
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
▪︎ یک پناهگاه
مراسم عزاداری برای مادر خوبیها
محمدشهر، همایون ویلا، خیابان ارکیده حسینیه فاطمه الزهرا (س)
پنجشنبه ۲۴آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۴تا ۱۷
ویژه دختران دهه هشتادی
#هرچه_بودم_هرچه_هستم_درپناه_مادرم
🚩هیات دخترانه بنت الهدی
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
🎥 مستند تحلیلی همیشه بیدار
#قسمتسوم
🔹️ موضوع:
۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه
🔹️ زمان پخش از سیمای البرز:
یکشنبه ۲۷ آذر ماه ساعت ۱۵
🍃 کاری از :
مرکز افرینشهای فرهنگی هنری استان
البرز
🇮🇷 کانال روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
روشنا استان البرز
💠https://eitaa.com/roshana_alborz
💠https://rubika.ir/roshana_alborz
🔴🔻رژیم #پهلوی درآینهی اعداد،ارقام و واقعیتها
🔻 علتاینکه بعضیها گمانمیکنند در دوران پهلوی ارزانی بوده،اینست که: قدیمیها نرخهای زمان شاه را برای جوانان نقل میکنند ولی از درآمدهای آن زمان صحبتی نمیکنند.
🔷 تا جوانان با مقایسهی این زمان با زمان شاه با یک محاسبهی ساده، متوجه شوند که چه زمانی قدرت خرید مردم بالاتر بوده است.
▪️ حالا جهتاطلاع جوانان به چند نمونه اشاره میکنم:
🔻 خرید خودرو:
🔷 سال ۱۳۴۹ که پیکان ۱۸ هزارتومان بود
🔷 حقوق یک کارمند رسمی در ماه ۲۰۰ تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود.
🔷 اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق ۹۰ ماه یعنی ۷/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 و یا یک مدیر دبیرستان که حقوقش ۵۰۰ تک تومانی و خیلی هم بالا و عالی بود باید حقوق ۳۶ ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت، نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود، پرداخت میکرد.
🔷 اهالی یک روستا با ۳۰ خانوار، با مشارکت هم توانسته بودند یک نیسان دست دوم! به قیمت ۱۵ هزار تومان آن هم قسطی بخرند،تا بتوانند با هم به شهر نزدیک خود بروند و شیر و لبنیات بفروشند و مایحتاج خود را خرید کنند.!!!
🔷 ولی امروز عمده روستائیان خود صاحب یک نیسان یا ماشین دیگر هستند.!!!!
🔷 در آن زمان سالانه، کلاً ۳ هزار پیکان در کشور تولید میشد که آنهم به سختی فروخته میشد چون مردم توان خرید نداشتند...
🔷 اما الان سالانه حدود ۱ میلیون (حدود ۳۵۰ برابر زمان شاه) انواع خودرو تولید میشود و برای خرید آنها به علت کمبود تولید و قدرت بالای خرید مردم، صف و نوبت است!!
🔰 قیمت دلار:
🔷 سال ۱۳۵۰، هر دلار آمریکا به قیمت آزاد ۱۰۵ ریال فروخته میشد.
🔷 کارمندی که حقوق ماهیانهاش ۲۰۰ تک تومانی بود میتوانست با حقوق ماهانهاش تقریباً ۲۰ دلار بخرد.
🔷 الآن یک کارگری که حداقل دستمزد را میگیرد می تواند با دستمزد یک ماهش ۱۲۰ دلار ۲۵هزارتومانی بخرد.
🔷 ضمن اینکه قیمت دلار، تنها شاخص اقتصادی نیست و در کنار آن شاخص توسعه انسانی، کاهش فقر ، ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی و... هم هست که همگی رشدچشمگیری داشته اند.
🔷 مثلاً در سالِ ۱۳۵۰ دستمزد روزانهی یک کارگر در شهری مثل فردوس در خراسان جنوبی ۲۵ تا ۳۰ ریال بود.
🔷 یعنی یک کارگر اگر سه روز و نیم کار میکرد میتوانست ۱ دلار بخرد.
🔷 در حالی که امروز همان کارگر در شهر فردوس دستمزدش ۲۰۰ هزارتومان است و با سه روز و نیم کار می تواند ۲۸ دلار، ۲۵هزار تومانی بخرد!
🔰 اقلام مصرفی:
🔷 زمان شاه یک حلب ۴/۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹ تک تومانی قیمت داشت
🔷 و کارگری که مزد روزانه اش درسال ۵۴ ، ۵۰ ریال بود تقریباً مزد ۶ روزش را میبایست بابت ۱ حلب روغن ۴/۵ کیلویی پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز یک کارگر ساده با ۶ روز کارش می تواند بیش از ۱۰ حلب روغن ۴/۵ کیلویی ۱۲۰ هزار تومانی بخرد.
🔷 سال ۵۴ مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد و مزد کارگر در شهر فردوس ۶۰ تا ۷۰ ریال بود.
🔷 یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری
می کرد.
🔷 در حالی که امروز با دستمزد روزانه ۲۰۰ هزارتومانیاش و با گرانی شدید مرغ قریب ۵ کیلوگرم مرغ میتواند بخرد.
🔷 سال ۵۴ قیمت یک موتور سیکلت یاماها ۱۰۰ خارجی ۵۶۰۰ تومان بود.
🔷 کارمندی که حقوقش عالی بود یعنی ماهانه ۵۰۰ تومان میگرفت اگر میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد.
🔷 و اگر یک کارگر با مزد روزانه ۶ تومانیاش میخواست موتور بخرد میبایست مزد ۹۳۴ روز کار یعنی ۲/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز می تواند با ۵ ماه کار یعنی مزد ۱۵۰ روز کار یک موتورسیکلت ۱۲۵ بخرد.
🔷 در زمان شاه نان سنگک ۵ ریال بود.
🔷 کارگری که در روز ۶ تک تومانی مزد میگرفت
میتوانست ۱۲ عدد نان سنگک بخرد. همین بود که مردم حاشیه شهرها و حلبی آبادها نان خوردن نیز نداشتند.!!!!
🔷 ولی امروز کارگر با مزد یک روزش می تواند بیش از ۶۰ عدد نان سنگک ۳هزارتومانی بخرد.
🔰 خدمات عمومی:
🔷 در طول ۵۷ سال حکومت پهلویها، کل شهر فردوس ۳۲۰ شماره تلفن هندلیِ غیر خودکار داشت.
🔷 و بجز دو بخش سرایان و بُشرویه که هرکدام ۳ یا ۴ خط تلفن هندلی داشتند، در کل روستاهای استان خراسانِ بزرگ فقط ۳۱ روستا دارای یک خط تلفن برای تماس عموم مردم بودند
🔷 در حالیکه از ابتدای انقلاب تا سال ۶۴ یعنی در عرض ۶ سال، همین فردوس دارای ۲ هزار شماره تلفن خودکار گردید. و در سال ۷۴ بالغ بر ۹۵% روستاهای فردوس دارای تلفن خودکار خانگی شدند.
🔷 کل شهر مشهد در ۵۷ سال حکومت پهلویهای ، ۴۱۰۰۰ شماره تلفن داشت. که درسال ۷۴ یعنی در عرض ۱۶ سال ۱۹۴/۰۰۰ شمارهی جدید به مردم واگذار شد.
🔷 امروز کار به جایی رسیده است که هر کس به خط تلفن نیاز داشته باشد با مراجعه به مخابرات آن را برای هرجای شهر که بخواهد، دریافت میکند.