🔰 نکته مهمی که پدرها باید بدانند
🔻 به خانوادههایتان برسید! نگویید کارهای مهمی بر دوش ماست، حالا اگر یکی دو ساعت دیرتر رفتیم، لبخندی نزدیم، کفر که نشده؛ آسمان که به زمین نیامده. نه! «ساعاتی از شبانه روز» و اوقات فراغت را «مخصوص #خانواده هایتان» قرار دهید و زن و بچههایتان را از #محبت خودتان، از رعایت خودتان و از توجه و عاطفه خودتان بهرهمند کنید.
مقام معظم رهبری. ۷۲/۱/۱
#نقش_پدر_در_تربیت
#کلام_بزرگان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
26.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چجوری انتخاب کردن رو به بچهها یاد بدیم؟
🔻 در کودکی باید به بچهها یاد دهیم که مختار آفریده شدهاند و میتوانند #انتخاب کنند. اما باید بدانند انسانها همواره آن چیزی را که میخواهند نمیتوانند انتخاب کنند. گاهی از نظر عقلانی و گاهی به دلیل ممنوعیت مالی یا ممنوعیت دینی.
🔹علاوه بر این لازم است بچهها بدانند، هر انتخابی مستلزم ازدست دادن چیزی است و همواره انسان باید بررسی کند که آنچه انتخاب میکند در مقابل آنچه از دست میدهد، ارزش دارد یا نه؟ البته مشخص است که این مطالب را به راحتی نمیتوان به بچه ها #آموزش داد و باید در قالب #داستان عرضه شود.
🎤دکتر مهدی طغیانی
#تربیت_اقتصادی
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ وقتی فرزند شما از مشکلاتش،
مثلا از اختلاف با دوستش میگوید با تمام وجود به او گوش فرا دهید.
👈 حتی خیلی اوقات لازم نیست صحبتی کنید فقط کافیست با دقت گوش کنید.
🔹توضیح مشکلات برای #پدر و #مادر زمانیکه واقعا گوش میدهند خیلی آسانتر است و در بیشتر مواقع سکوت از روی همدردی همان چیزی است که فرزند شما به آن نیاز دارد....
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 ریشه تغییرات دوره نوجوانی
🔻 ام المسائل دوره نوجوانی «مسئله خود» است. مسئله خود، منشأ یک سلسله از تعارضها میشود. تغییر مهمی که در دوره نوجوانی اتفاق میافتد زنده شدن «خود» است، نه #بلوغ_جنسی .
🔺اما دو آسیب در این باره وجود دارد؛ یکی اینکه #پدر و #مادر معمولاً به این صورتاند که سیر تا پیاز کارهای بچه را به او تذکر میدهند و دوم آنکه خود بچه هم، چون در دوره ابتدایی بیشتر پیرو بوده خودش را فراموش کرده بوده. مثلاً وقتی به کودکی میگوییم به خانه عمو برویم، همراه ما میآمد اما وقتی به یک #نوجوان میگوییم کاری را انجام دهد، میگوید فلان کار دیگر را دارم، در حالی که در همان حال اگر خودش، پیشنهاد کاری را بدهد، مشکلی برای انجامش ندارد.
🔹در مقابل این رفتار نوجوان، معمولاً خانوادهها واکنش منفی نشان میدهند؛ که سر خود شده ای! هر چه ما بگوییم باید انجام شود! اما باید بدانیم ممکن است بتوانیم ابتدای نوجوانی را با تحکم طی کنیم، اما وقتی نوجوان بزرگتر بشود دیگر نمیتوان به او زور گفت.
🎤دکتر احمدی
#تربیت_نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔺 #قهر_کردن یک رفتار اکتسابی و آموزش پذیر است و یکی از مهمترین دلایل قهر کردن کودکان گروه سنی سه و چهار سال رسیدن به سن جامعه پذیری است که از شیوه قهر کردن برای جلب توجه بیشتر استفاده کرده و معمولاً بیشتر کودکان #زودرنج و حساس قهر میکنند.
(این کوچولو هم بخاطر اینکه آبجیاش باهاش بازی نکرده، قهر کرده تا توجه او را برای بازی کردن جلب کنه😍)
#فرزندپروری
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
هدایت شده از مرکز مشاوره روشنان
✅ مرکز مشاوره ⭐️روشنان⭐️ با حضور اساتید متبحر، آماده ارایه خدمات است:
1⃣ حجتالاسلام والمسلمین دکتر همتی: مشاوره کودک و نوجوان
2⃣ خانم داروغه: مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی
3⃣ حجتالاسلام والمسلمین دکتر جعفری: مشاوره خانواده، وسواس، اختلالات اضطرابی
4⃣ حجتالاسلام والمسلمین دکتر اسلامی: مشاوره تحصیلی، شغلی، پیشاز ازدواج
5⃣ آقای دکتر خاکبازان: مشاوره پیشاز ازدواج، زوجدرمانی، افسردگی و اختلالات اضطرابی
6⃣ خانم شاهجعفری: مشاوره خانواده و کودک
7⃣ آقای دکتر صالحی: مشاوره تخصصی کودک و نوجوان
8⃣ حجتالاسلام والمسلمین دکتر قدوسی: زوجدرمانی، خانوادهدرمانی، اختلالات اضطرابی با رویکرد روان تحلیلگری
9⃣ خانم دکتر احمدیفقیه: مشاوره کودک و نوجوان، تحصیلی، اختلالات یادگیری
0⃣1⃣ خانم دکتر زهرا قیصری: مشاوره کودک و نوجوان، مهارتهای زندگی
☎️ شمارههای تماس جهت دریافت نوبت حضوری یا تلفنی:
۰۹۳۶۳۱۸۷۰۵۸ و ۰۲۵۳۲۹۱۶۱۷۴ و ۰۹۳۷۱۴۶۶۵۵۷
#معرفی_مشاوران
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 کلید آشتی با خانواده
🔻 آیا یک بچه هیئتی خشم دارد؟ بله، یک آدم سالم #خشم دارد! ممکن است از دستش در برود و ناسزا هم بگوید، اما نباید این رفتار را توجیه کند، بلکه باید عذرخواهی کند. اگر پشت ناسزایش قایم شود، این یک نقاب است. باید در مقابل نقابهای منفی مصلحش را شناخت.
⬅️ مثلاً حسادت، ریا، تکبر و ... . مصلح بخل، صدقه و انفاق است. انفاق نسبت به خانواده، چون #خانواده لایه اول ارتباط است. یا اگر کسی خسته از کار به خانه میرود این قاب را به صورت دارد که من خیلی کار میکنم و اسلام در خطر است! مصلح این نقاب این است که به خانواده و بچهها آگاهی دهد و بگوید من نیم ساعت میتوانم با تو #بازی کنم. اما آن نیم ساعت را با شادی بازی کند یا مثلاً مصلح ریا، اخلاص است. اگر اخلاص داشته باشیم کارها را به تنهایی و همراه خانواده انجام میدهیم. چون خانواده یعنی خود.
🎤حجتالاسلام برمایی
#والدین
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 وظیفه مردان در خانه بر اساس روایات
🔻 در تقسیم بندی کارهای خانه، امیرالمومنین (ع)، آب و هیزم میآوردند و خانه را جارو میکردند. یعنی تامین گرما، طعام و نظافت در خانه را بر عهده داشتند و فاطمه (س)، گندم را دسداس و از آن آرد و خمیر و نان درست میکردند و تقسیم مسئولیتهای خانه در یک محیط کاملا همراه و همکار بود. این در حالی بود که امیرالمومنین نقشهای اجتماعی سنگینی نیز بر عهده داشتند.
🔹در روایت دیگری آمده که روزی پیامبر (ص)، به خانه امیرالمومنین وارد شدند و دیدند که ایشان همراه حضرت زهرا در حال درست کردن آرد هستند، فرمودند به کدامتان کمک کنم؟ امیرالمومنین فرمودند فاطمه را کمک کنید، فاطمه خسته است. حالا شما اگر ازدواج کردید و بچه دار شدید، یا کسی را برای کمک به همسرتان در کارهای خانه بیاورید و یا خودتان کمک کنید. این پررویی بعضی مردهاست که دائماً مهمان به خانه میبرند و خودشان هم هیچ کاری انجام نمیدهند! اگر مرد هستید غذا از بیرون بگیرید، خودتان ظرفها را بشویید و خانه را تمیز کنید و اگر نمیتوانید کمک کنید، یا مهمانی نگیرید یا از جیب خرج کنید!
🎤دکتر میثم مطیعی
#خانواده
#نقش_مرد
#نقش_زن
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ بعضی از خانوادهها، مذهبی هستند، ولی بچه هایشان زیاد به امور دینی و رفتار اسلامی مقید نیستند و در واقع #پدر و #مادر نتوانستهاند آنها را متدین بار بیاورند.
⁉️ غالباً علت این وضعیت این است که بچهها از پدر و مادر رفتار خوب و مؤمنانه دیدهاند اما مبارزه با هوای نفس مشاهده نکردهاند. این موجب میشود بچهها تصور کنند پدر و مادر چون علاقه به رفتار مذهبی داشتهاند اینگونه رفتار کردهاند، پس خودشان هم طبق دوستداشتنیهایشان عمل میکنند؛ و لذا نتیجۀ تربیت خراب از آب در میآید.
🔹 باید به بچهها مبارزه با هوای نفس را یاد دهیم و تجربۀ مخالفت با تمایلات را انتقال دهیم، نه اینکه صرفاً رفتار مؤمنانه را نمایش دهیم.
🔸در نمایش مبارزه با هوای نفس، مثل غالب موارد دیگر، نقش مادر در تاثیرگذاری تربیتی بیشتر است. یعنی اگر از مادر مبارزه با هوای نفس و #صبر در ناملایمات دیده شود، اهمیت بیشتری دارد.
#تربیت_فرزند
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
⁉️انگیزه چیست؟
⬅️ انگیزه چیزی است که فرد را به هیجان میآورد شور و اشتیاق را در او زنده میسازد به او انرژی میدهد او را به سوی انجام کاری فرامیخواند و سرانجام به سوی موفقیت سوق میدهد.
🔹 انگیزه فرایند ظریف و پیچیدهایست که به مجموعهای از مهارتها، دانشها، اعتقادات و احساسات نیازمند است.
🔸 به عبارت دیگر انگیزه بیانگر احساس بسیار شخصی فرد درباره چیزهایی است که وی دوستشان دارد یا در پی رسیدن به آنهاست اما چیزی که در انسان شور هیجان و اشتیاق ایجاد میکند چیست؟ انسان بهطور طبیعی از رسیدن به چیزهای بسیار باارزش هیجانزده شده در او شور و شوق پدید میآید.
#انگیزه
#تربیت_نوجوان
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بفرمایید هندوانه😋🍉🍉
😅کی می دونه چرا بچهها اینقدر هندوانه دوست دارن؟
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
﷽ اعتبار گذرنامهام تمام شده.
😢 باید گذرنامۀ جدید بگیرم؛ امّا حسین جان! این گذرنامههای کاغذی به کنار، آیا گذرنامۀ من پیش تو اعتبار دارد؟
سال گذشته گذرنامهام را امضا نکردی. امسال چه کار میکنی؟ نکند یک سال دیگر توشهام از اربعین، حسرت باشد!
گذرنامهها را تو به شرط لیاقت امضا نمیکنی. یقین دارم؛ زیرا این طور اگر باشد، مُهر تو روی گذرنامۀ چه کسی مینشیند؟ نهایتش تو میمانی و آن یار سفرکرده و شاید چند نفر از ملازمانش.
من میدانم تو دنبال بهانهای برای امضا کردن. وای به حال من اگر نتوانم این بهانه را جور کنم.
حسین جان! اگر چه شرمم میآید؛ اما بگذار بگویم: آقایی کن و حتّی اگر بهانهای را جور نکردم، چشمت را روی هم بگذار و گذرنامۀ اربعینم را امضا کن. من که همیشه زیر دِین تو بودهام، این هم روی آن.
✍ محسن عباسی ولدی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🌱 اللهم عجل لولیک الفرج 🌱
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
📌 نقش مادر در تربیت مهدوی
❤️ آنچه بیش از پرستاری از فرزند برای #مادر اهمیت دارد این است که با نفوذ در قلب و روح کودکش، سببِ تغییر و تحول او شود. به همین علّت باید همیشه مراقبِ رفتار، شخصیت و عمل خود باشد تا آثار مثبتی بر فرزند خود بگذارد.
🔰 در این دوره (هفت سال دوم) تعلیم و #آموزش به طور رسمی آغاز میشود. بنابراین مادر باید در ابتدا سطحِ دانش مهدویِ خود را بالا ببرد تا بتواند هرچه بهتر به فرزندش آموزش بدهد و در مقابل پرسشهای کودک جواب مناسبی داشته باشد.
🎊 مادر باید ذهن فرزندش را از شادیهایِ دین پُر کند و بعد به آموزش امامشناسی و مهدیشناسی (چهره، تبار، تاریخ، اخلاق، مقام و جایگاه امام) بپردازد.
◽️ مادر باید فرزند را از آنچه روانش را آلوده میسازد، دور و فضایی مهدوی در خانه ایجاد کند. مثلاً فرزند را به جلسات مذهبی ببرد و با دادن مسئولیتِ مناسب با سنّش، او را از راحتطلبی جدا کند. اگر فرزندش دچار خطا شد، به او تذکّر دهد اما افراط نکند، زیرا این کار سببِ ایجاد نفرت میشود.
👈 یادمان باشد کودک در دامان مادر بسیار بهتر از بودن در محضر هر استادی تربیت میشود، زیرا آنچه فرزند از مادرش میشنود، برای همیشه در قلبش نقش میبندد؛ پس بهتر است که این شنیدهها صحبتهای مهدوی باشد.
#تربیت_مهدوی
#تربیت_دینی
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 فرمول کلیدی برای ورود به قلب نوجوان
🔻 در بازیهای بچهها؛ چه فیزیکی چه کامپیوتری؛ تا جایی که میتوانید همبازی شوید. وقتی با بچهها همبازی میشوید، بهتر درک میکنید در جهان #بازی چه اتفاقاتی برای آنها رخ میدهد. نگاه کردن بازی بچهها، با اینکه در، دلِ بازی حضور داشته باشید بسیار متفاوت است.
🔹مشخص است که بچهها در بازیها؛ به خصوص بازیهای کامپیوتری؛ مسلطتر هستند و نتیجه بازی، ده- هیچ به نفع بچه میشود. اما برنده این بازی #پدر و #مادر هستند! چرا که با هر گُلی که فرزند به شما میزند، شما یک پرچم وسط قلبش کاشته اید و جایگاه خودتان را مستحکمتر کردهاید.
🎤دکتر سید بشیر حسینی
#تربیت_رسانهای
#نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
✅ وقتی که فرزند شما از مشکلاتش،
مثلا از اختلاف با دوستش میگوید با تمام وجود به او گوش فرا دهید.
❌ حتی خیلی اوقات لازم نیست صحبتی کنید فقط کافیست با دقت گوش کنید.
⬅️ توضیح مشکلات برای پدر و مادری که واقعا گوش میدهند خیلی آسانتر است و در بیشتر مواقع سکوت از روی هم دردی همان چیزی است که فرزند شما به آن نیاز دارد....
#فرزندپروری
#گوش_شنوا
#والدین
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
😔 کودکان بیانگیزه به هر بهانهای از زیر بار انجام تکالیف شانه خالی میکنند.
🔹 پدر و مادر چنین کودکانی برای وادار کردن آنها به درسخواندن و توجه به مسائل و تکالیف درسی با مشکلات زیادی روبرو هستند.
🔸 معلمان و مربیان از عملکرد آنان ناراضیاند و ممکن است گاه با فراخواندن #والدین به #مدرسه درباره پیشرفت تحصیلی کودکانشان به آنان هشدار دهند.
#انگیزه
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ بتمنهای واقعی رو به بچهها نشون بدیم
🔻 باید از زندگی شهید چمران فیلم بسازیم. جوان لاغر اندامی که وقتی لاتِ مزاحمِ سر کوچه، به اخطار او توجه نمیکند، با یک فنی ورزشی او را بین زمین و آسمان معلق می کند! چنین فردی به آمریکا میرود و بالاترین مدارج علمی را کسب میکند. در برهه ای، همه آن امکانات را رها میکند و به لبنان میرود و از آنجا راهی جبهههای غرب میشود!
🔹اگر ما فیلم اینها را بسازیم بچههای ما دیوانه چنین شخصیتی نمی شوند؟ اینها #الگو هستند. کار مربی ساختن فیلم نیست، اما باید این تکه ها را در آورد و برای بچهها بازگو کند.
🔸 در ایام کرونا معلوم شد که بتمن ها چقدر بتمن هستند! بتمن ها کجا هستند تا یک آمپول به همه بزنند و حال همه را خوب کنند؟ در کرونا همه اینها خزیدند در سوراخهایشان! الان وقت آن است که بگوییم بتمن واقعی و منجی، آن دانشجو و طلبه ای است که در بیمارستانها به مردم کمک می کند. ما باید اینها را به بچهها معرفی کنیم تا بچه ها متوجه شوند به چه کسی باید اقتدا کنند. الان وقت آن است که هویت تمدن غرب را برای بچهها تبیین کنیم.
🎤دکتر علی غلامی
#تربیت_فرزند
#نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe