✨ رسول خدا (ص)فرمودند:
🔹 خداوند هفت نفر را لعنت کردند که یکی از آنها مردی است که نسبت به پوشش و عفت همسرش بی توجه است
📚 مستدرک الوسایل ، ج، 14ص291
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
روشنگرانه
ادامه از قبل 👇👇👇 در باور لغت شناسان انسان به دو واژه نَسَی از بُعد فراموش کار بودن، و أنَسَ یعنی مو
ادامه از قبل 👇👇👇
مادران بهترین مونس برای دختران هستند و دخترانی که مادر خود در سن صغیری از دست می دهند برای ارتباط با پدر در برخی مسائل زنانه انیس نیستند، برای همین دختران بی مادر در شب عروسی احساس دلتنگی و جای خالی مادر را حس می کنند. در مقیاس عظیم تر خداوند تنها مونس هر انیسی است که حتی انسان آلام و دردها و خطاهایی دارد که حتی از گفتن آن به مادر خود حُجب و شرم دارد ولی خداوند تنها مونس اوست و به راحتی گناهان و خواسته های خود بدون ترس از این که آبروی او ببرد یا مجازاتش کند به او می گوید و طلب عفو از خطای خود می نماید و برای مشکل خود از او راه چاره طلب می کند. مصداق فراز «یَا أنیسَ مَن لَا أنیسَ لَه» در دعای جوشن کبیر این نکته است که به آن اشاره گردید.
خداوند از بنده خود می خواهد او را مونس خود کند و تاریکی نیمه شب مصداق یَستغفِرون بِالأسحار شده و در برابر او به تنهایی و بدون هیچ واسطه ای گناهان و دردها و رنج ها و مصائب خود را به او بگوید.
چنانچه در اخبار و روایات آمده است: آن گاه که انسان در خلوت روی به خدای خود آورده و زبان به خطاهای خود برای توبه می گشاید خداوند فرشتگان کنار او را، از او دور می کند چون حتی نمی خواهد آن زمان فرشتگان نیز شاهد شنیدن صدای بنده خود باشند که با سرافکندگی از او طلب بخشش و کمک می کند و به گناهان خویش اعتراف می نماید. باید بدانیم از همین امر است که انس حاصل می شود و کسانی که خارج از این راه، یعنی بدون شکر و استغفار می خواهند با خدا مونس شوند، راهی به خطا می روند.
نکته پایانی این که، یکی از صفات الهی غیور بودن اوست. برای همین دوست ندارد بنده اش نزد بنده دیگر گناهان خود بازگو کند، دوست ندارد بنده اش از بنده دیگر با وجود او یاری در مشکلات طلب کند. دوست ندارد بنده ای در حضور بنده دیگر از خدا شکایت کند، دوست ندارد بنده اش از بنده دیگر سؤال و گدایی نماید و آبروی خود را در نزد بنده ای به زیر پای خویش افکند. خداوند می گوید: ای بنده مرا با تضرع بخوان "ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً"
یعنی زمانی که با من مونسی و گناهان و درد خود با من می گویی صدای خود پایین بیاور، چون من دوست ندارم حتی زن و فرزند تو در خانه تو از آن باخبر شوند، و برای همین به چنین بندگانی که چنین بر خلاف غیرت حضرت اش قدم بر می دارند نظری نمی کند.
مثال؛ گدایی را نمی توان یافت که صاحب روزی کثیر شود یا شکایت کننده ای از او را نمی توان دید که رنگ آرامش در زندگی بر خود ببیند. کسانی که نتوانند با خدا انس بگیرند به دنبال انس با خلایق هستند و زود قهر می کنند.
در انس با خداوند، انسان نباید به دنبال آن باشد که هر آنچه می گوید و می خواهد خداوند عین همان را اجابت کرده و به او بدهد. چنانچه موسی نبی گفت: رَبِّ إِنِّي لِما أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ (۲۴_ قصص)
موسی (ع) چون نزد پزشک از بیماری و نیاز به کمک اش گفت و مابقی را به خدا و پزشک دنیا و آخرت خود سپرد، خداوند هم شعیب نبی را بر سر راه او قرار داد که هم زندگی دنیا و همسرش بخشید و هم او را بر رسالت اش یاری کرد.
برخی از ما زمان دعا برای خدا چیزی را منظور می کنیم که گویی درد خود را با دوای خود می دانیم. این افراد مانند کسانی هستند که نزد طبیبی روند و بگوید: من سرما خورده ام برای من فلان دارو.... را بنویس.
پزشک در این میان به او خواهد گفت: اگر تو درد و دوای خود می دانی چرا به داروخانه نمی روی و نزد من آمده ای؟
پس باید از خدا طلب هدایت کنیم که اگر هدایت مان کند تمام مشکلات دنیوی و اخروی مان حل خواهد شد. در هدایت الهی است که گناهان خود را که سبب گرفتاری مان شده است ترک خواهیم کرد، و در هدایت الهی است که شاکر نعمات او شده و از فزون خواهی و فزودن بر بار دنیای خود دست بر خواهیم داشت.
خداوند می فرماید: ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ (۶۰_ غافر)
یعنی نزد دکتر آمدی فقیرانه بیا و درد خود بگو، من به تو جوابی خواهم داد و انتظار نداشته باش جواب ما مطابق خواسته تو باشد؛ چون نفس تو در طلب دنیای گذراست، ولی ذات من برای بخشش آخرت تو مقدم بر دنیای توست. دارو را من خواهم نوشت و داروی من تلخ است و برای شفای توست. در دارو نوشتن برای طبیب خود، اظهار علم و حتی پیشنهاد نده چون تو اگر طبیب بودی درد خود درمان می کردی و نزد من نمی آمدی.
پایان
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
🔹 رزق چیست؟
👈 زمانی که خواب هستی و ناگهان، به تنهایی و بدون زنگ زدن ساعت بیدار میشوی؛ این بیداری؛ رزق است، چون بعضیها بیدار نمیشوند.
👈 زمانی که با مشکلی رو به رو می شوی خداوند صبری به تو می دهد که چشمانت را از آن بپوشی، این صبر، رزق است.
👈 زمانی که در خانه لیوانی آب؛ به دست پدر یا مادرت می دهی این فرصت نیکی کردن، رزق است.
👈 گاهی اتفاق می افتد که در نماز حواست با گفته هایت نباشد؛ ناگهان به خود می آیی و نمازت را با خشوع می خوانی این تلنگر، رزق است.
👈یکباره یاد کسی میفتی که مدتهاست از او بی خبری و دلتنگش می شوی و جویای حالش، این یادآوری؛ رزق است.
👈رزق واقعی رزق خوبی هاست
نه ماشین نه درآمد، اینها رزق مال است که خداوند به همه ی بندگانش می دهد، اما رزق خوبی ها را فقط به دوستدارانش می دهد.
👈 و در آخر همین که عزیزانتان هنوز در کنارتان هستند و نفسشان گرم است و سلامت؛ این بزرگترین رزق خداوند است.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#در_محضر_علما
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
هنگامیکه از درون زلال باشی ؛؛
خداوند به تو نوری می بخشد، آنچنان که ندانی
و مردم تو را دوست ميدارند از جایی که ندانی....
و نیازهایت از جایی برآورده شود که ندانی چه شد
این یعنی پاک نیتی....
و پاک نیت کسی است که برای همه، بدون استثناء ، خیر بخواهد.....
چون میداند؛؛؛
سعادت دیگران از خوشی او نمیکاهد....
و سلامت آنها عافیت و آرامش او را سلب نخواهد کرد....!!!
پس چه زیباست که همیشه
نیک اندیش و خیر خواه باشیم.....
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
⁉️⁉️⁉️سؤال
چرا یک زن نمیتواند قاضی یا مرجع تقلید باشد؟
📌📌پاسخ
🔶 اول: هیچ وقت شما از یک گل انتظار ندارید با آن پی و دیوار ساختمان را بچینید یا از یک سنگ انتظار ندارید بوی خوش بدهد و اگر سنگ بو و زیبایی نداشته باشد یا گل توان چیدن پی و دیوار نداشته باشد دلیل بر نقص آن نیست بلکه ویژگی گل این بوی خوش و زیبایی دادن به ساختمان است و ویژگی سنگ طوری است که با آن میشود پی و دیوار ساختمان را درست کرد. بنابراین هر چیزی طبق ویژگی خود کارایی دارد.
🔷 دوم: اگر کسی بگوید چرا آب آتش نمیگیرد ولی بنزین و نفت آتش میگیرند مگر هر دو مایع نیستند؟ آیا بنزین و نفت که قابلیت سوختن دارند از آب یهتراند؟ نه که بهتر نیستند بلکه خاصیت و ویژگی آنها قابل سوختن هستند ولی آب خاصیت و ویژگی نسوختن دارد و دلیل بیارزشی آن نیست.
♦️ سوم: یا اگر کسی بگوید چرا مردان بچهدار نمیشوند و فقط زنان باید بچهدار شوند؟! میگوییم چون ویژگی و خاصیت زنان طوری است که بتواند بچهدار شوند ولی مردان آن ویژگی را ندارند و این دلیل برتری زنان نیست.
🔶 چهارم: بنابراین خدا هر چیزی را با ویژگی خاصی آفریده که طبق آن ویژگی، کارایی دارد. خدا ویژگیهایی به مردان و زنان داده است که طبق آن از آنها کاراییهایی هم خواسته است.
🔻مثلا چون ویژگی و روحیه مردان خشن و محکم است کارهای سخت و شدید و طاقتفرسا را بر عهده آنان گذاشته است. ولی چون ویژگیها و روحیهی زنان لطیف و مهربان و احساسی است کارهای لطیف و مهربانی بر عهده آنان گذاشته شده است.
🔷 پنجم: قضاوت و مرجع تقلید هم چون از اموری است که ممکن است با افراد حیلهگر و زرنگ برخورد کنید و طرف بخواهد زرنگ بازی کند و با تحریک احساسات قاضی و مرجع تقلید حکمی را به نفع خودش بگیرد و اگر قاضی یا مرجع تقلید زن باشد امکان دارد احساسی شود و مورد تأثیر سخنان آن آدم حیلهگر قرار بگیرد و حکم و فتوایی اشتباه از روی احساسات بدهد. و این هم به خاطر ویژگی و روحیهی لطیف زنان است.
♦️ ششم: اگر کسی بگوید بعضی از زنان از هر مردی، مردتر و محکمتراند! شاید بعضی از زنان اینگونه باشند ولی قانون خدا کلی است و برای استثناها قانون را تغییر نمیدهند.
🔶 هفتم: اما باز با این وجود اسلام برای استثنائات هم قانون گذاشته است و اجازه داده است زنان هم مجتهد و قاضی شوند ولی مجتهد و فقیه شدن برای خودش چون اجتهاد و فقاهت، ملکه است و هر کسی که تلاش کند میتواند به آن برسد و مرجع تقلید، امانتی سخت و خطیر است که با شئونات زن سازگار نیست. و زن میتواند قاضی تحقیقات هم شود ولی قاضی بدون حق رأی هستند.
🔷 هشتم: علاوه بر همه اینها امروزه ما زنانی داریم که به درجه اجتهاد رسیدند ولی مرجع تقلید نیستند. و حدود 1900 قاضی زن به استخدام دادگستری درآمدهاند ولی حق رأی ندارند، اما مناسبی چون دادیار، بازپرس، مشاوردادگاه، دادیار دیوان کشور، معاون رئیس کل، معاون سرپرست مجمع و معاون دادستان دارند.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
به وقت شهدا 🌺
لاله ای که پس از 16سال پژمرده نشد!!
حتما ببینید ✅
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛