واگذاری شعبهای از مرکز #خصولتی #شهر_کتاب به #زائری!
دقیقا همزمان با پایان عمر دولت غربگرای روحانی، خبر واگذاری یک مرکز بزرگ فرهنگی به زائری به گوش میرسد.
مرکزی به ظاهر غیرانتفاعی اما برخوردار از حمایتهای گسترده دولتی که گرایشات همگراییسیاسی بعضی متولیان این مجموعه با دولت روحانی را عامل این حمایتها میدانند.
ارتباطات فکری/سیاسی زائری با برخی اعضای ارشد مؤسسه #شهرکتاب از مدتها قبل برقرار است و برخی مطلعین، این روابط را در سوگیریهای افراطی وی مؤثر میدانند!
زائری که به واسطه مواضع سست و سطحیِ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصاوی و سایر موضوعات خرد و کلان(!!!)، از او به عنوان #زیباکلام_معمم یاد میشود، در سالهای اخیر تلاش کرده #ژست_حریت به خود بگیرد و خود را فردی غیروابسته به حاکمیت(اعم از دولت و سایر نهادهای نظام) نشان دهد و حتی بارها و بارها این سنخ وابستگیها را ملامت کرده است!
با این وجود هنوز گردش مالی تشکیلات بزرگ #خیمه در هالهای از ابهام قرار دارد و معلوم نیست وی بودجه این مجموعه را در سالهای متمادی چگونه تأمین کرده و آیا واقعا ریالی از بودجه عمومی و بیتالمال استفاده نکرده است؟!!
بهتر است جناب زائری که همواره ادعای شفافیت داشته، ماجرا را بطور شفاف شرح دهد و ضمنا گردش مالی مبهم مجموعه شهر کتاب را نیز در راستای شعارهای خود شرح دهد تا معلوم شود آیا این مجموعه واقعا خصوصی است یا با بودجه دولتی اداره میشود؟!
مهدی فیروزان(داماد آقا سید موسی صدر) مدیر عامل و فرید مدرسی مدیر مرکز تحقیق و توسعه شهر کتاب است!
این ماجرا نشانگر روابط سیاسی نامرئی زائری است!
@rozaneebefarda
هفت درب و هفت تپه!
نعل وارونه عدالتخواهی و مطالبهگری به سبک زائری
اختصاصی|| یاسر حسینپور
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
«گذرگاه کتاب گلستان» یکی از مهمترین و بهترین نقاط شهر مشهد برای فعالیتهای فرهنگی و به طور ویژه جهت توزیع و فروش کتاب است.
همجواری با دانشکده علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی، سینما هویزه و برخی دیگر از مهمترین ارگانهای علمی فرهنگی شهر، گذرگاه کتاب گلستان را تبدیل به منطقه ای استراتژیک کرده است.
طبیعتاً اقشار جوان و اهل مطالعه به عنوان یکی از توده های مهم و تاثیرگذار هر شهر می توانند مخاطب عمده و اصلی چنین جایگاهی را تشکیل دهند.
مدت زیادی از روی کار آمدن شهرداری جدید مشهد نمیگذرد. شهرداری سابق در واپسین روزهای مسئولیت خود، این نقطه مهم را طی یک واگذاری عجیب، مبهم و طبق معمول غیر شفاف برای مدت طولانی پانزده سال، به شهر کتاب اهدا می کند.
حال آنکه، با توجه به وسعت و موقعیت کم نظیر گذرگاه کتاب گلستان، به راحتی می توان آن را دست کم به ده مجموعه مشابه، و انتشارات متعدد سپرد.
این اقدام دقیقه نودی شهرداری سابق، تا به اینجای کار، غیر عادلانه و غیر منطقی است.
پیوست #عدالت در واگذاری چنین زمین مهمی، ایجاب می کرد این منطقه نه به یک موسسه واحد، بلکه در قالب یک قرارداد شفاف و طی یک فرصت برابر به موسسات متعدد با گرایشات مختلف واگذار میشد.
امری که می توانست یک رقابت سالم و فزاینده در عرصه فرهنگ شهر مهمی همچون مشهد ایجاد کند.
اما ویژه خواریها و واگذاریهای هفتتپهای نتیجه معکوس دارد.
«شهرکتاب» هم به عنوان تنها برنده این مناقصه عملا بی رقیب، تمام اختیارات خود را به جناب حجة الاسلام دکتر زائری واگذار کرده است.
امری که به دلیل عدم شفافیت مفاد قرارداد نمیدانیم، مطابق آن هست یا نیست.
این در حالی است که در مشهد صدها فعال فرهنگی بومی وجود دارد که هر کدام می توانند کار دهها زائری را انجام دهند.
شهر کتاب به راحتی می توانست از بین آنها یکنفر همسو با خودش را برگزیند اما چنین نشد.
سخن اینجاست، هم واگذاری شهرداری به شهرکتاب و هم واگذاری شهرکتاب به زائری، غیرمنطقی، ناعادلانه و ظالمانه است.
ورشکستگی کتابفروشهای خرد، به حاشیه رفتن رقبای همسنگ، عدم توازن در فرصتهای فرهنگی و تکروی های مخل رقابتهای سالم فرهنگی از جمله آسیبهای چنین اتفاقات نامیمونی است.
حتی اگر بنا بود بنابر شایسته سالاری و استحقاق، یک منطقه به یک موسسه و آن یک موسسه به یک نفر واگذار شود، نه آن یک موسسه شهرکتاب بود و نه آن یک نفر زائری.
و الی الله المشتکی.
@rozaneebefarda
نگرانی از تأثیرات مخرب جهتگیری سیاسی #زائری در مشهد!
یادداشت اعتراضی دکتر قائمینیک (جامعهشناس مشهدی) پیرامون واسپاری رانتی یک مجموعه بزرگ فرهنگی به محمدرضا زائری!
#رانتاعتدالی!
@rozaneebefarda
روزنه
سیدعلی گیلانی، رهبر شیعیان کشمیر درگذشت @rozaneebefarda
یادی از رهبر مقاومت کشمیر
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
سیدعلی گیلانی در تاریخ 10 شهریور 1400ش در سن ۹۲ سالگی، در حال گذراندن حصر خانهگی 11 ساله، در شهر سرینگر هندوستان درگذشت.
دولت هند برای تشییع پیکرش تدابیر امنیتی بسیار شدیدی را اتخاذ کرد و تهدید کرده بود اگر تشییعاش به میتیگ آزادیخواهانه مردم منطقه علیه دولت هند تبدیل شود، برخورد سختی خواهد کرد.
همچنین دولت هند بسیاری از رهبران آزادیخواه منطقه کشمیر را بازداشت کرده تا نتوانند در تشییع شرکت کنند.
نخست وزیر پاکستان به مناسبت درگذشت جناب آقای سیدعلی گیلانی رهبر سیاسی و مذهبی مسلمانان کشمیر امروز را عزای عمومی اعلام کرد.
وی به خاطر سالها فعالیتهای آزادیخواهانهاش، سال گذشته، از سوی نخست وزیر پاکستان، به دریافت نشان پاکستان، که بالاترین نشان آن کشور، نائل شده بود.
جناب آقای سیدعلی گیلانی، رهبر شیعیان کشمیر بود و تا آخرین لحظه عمر در مقابل ظلم دولت هند کوتاه نیامد. او اصالتا اهل گیلان است.
در هند و پاکستان و افغانستان، شخصیتهای برجسته سیاسی و اجتماعی بسیاری وجود دارند که نسب شان به گیلان میرسد و عمده اجداد اینها رجال برجسته علمی، هنری، سیاسی، مذهبی و... ایران در عصر صفوی بودند که با انقراض سلسله صفویه، ناچار شدند به امپراطوری اسلامی و ایرانی گورکانیان هند پناهنده شوند و اکثرشان هیچ وقت نتوانستند به ایران برگردند، از جمله علامه شیخ محمدعلی حزین لاهیجی و جناب شیخ ابوالفتح حکیم گیلانی.
این خاندانها انتساب خودشان به ایران و گیلان را مایه افتخار میدانند و به همین خاطر بعد از قرنها، شهرت گیلانی را حفظ کردهاند. آقای «سید یوسفرضا گیلانی»، نخست وزیر پاکستان در سالهای 1387 تا 1391، هم از همین خاندانهای گیلانی بود که بنا به گفته خودش، اجدادش به شیخ زاهد گیلانی میرسند و در اردیبهشت 1390 به ایران و گیلان سفر کرد و به زیارت بقعه جدش شیخ زاهد گیلانی در لاهیجان رفت.
سیدعلی گیلانی، در ماجرای درگیریهای تجزیه طلبانه مردم کشمیر علیه دولت هند، سالها فعالیت کرد و عمده فعالیتش در راستای بازگرداندن حق خودمختاری به مردم کشمیر بود. وی مخالف حضور دولت هند در منطقه جامو و کشمیر بود. مردم شیعه کشمیر تحت فشار دولت هند هستند.
سیدعلی به ایران و انقلاب اسلامی بسیار نزدیک بود و از شخصیتهای بزرگ شیعه در هند محسوب میشد.
دولت هند، به جای اینکه سخن اینها را بشنود، سالها با کشتار و سرکوب وحشیانهای نسبت به جریان مقاومت کشمیر برخورد کرده است، نسلکشی و کشتار و حبس و تبعید از جمله آنها بود. بسیاری از نزدیکانش به دست حکومت هند کشته شدند.
@rozaneebefarda
رئیسی و سفرهای روحیهبخش
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
از اقدامات جالب رئیسجمهور محترم، حضور سرزده در استانهای مختلف و سرکشی به اوضاع و احوال محرومین و مستضعفین است.
گرچه مخالفخوانهای غرباندیش این قبیل اقدامات را پوپولیستی میخوانند و بینتیجه میدانند، اما واقعیت آن است که این اقدامات بزرگترین نتیجهای که به دنبال دارد، #التیامروحی افکار عمومی است که در دوران 8 ساله روحانی، به شدت ضربه خورده است.
اگر اعتماد و امید و اطمینان به مردم بازگردد، مهار بحرانها و حل مشکلات آسان خواهد شد.
از این رو، حتی اگر این سفرها نتایج کوتاهمدت محسوس در باب معیشت مردم به دنبال نداشته باشد، حتما و قطعا زمینهساز بازسازی ویرانههای عصر اعتدال است و موجب جلب همکاری و همیاری حداکثری مردم برای #مشارکت در امر حکمرانی خواهد شد.
@rozaneebefarda
تلاش غربگرایان برای ایجاد پایگاه سیاسی در مشهد!
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از افشای ماهیت جریان غربگرا در قم و شکست پروژه تولید آنتیتز انقلاب اسلامی در قم، مدتی است عناصر بدسابقه و بعضا نفوذی، بساط شان را در مشهد مقدس پهن کردهاند و خیال ایجاد پایگاه سیاسی/فکری در آنجا را دارند!
شبکهسازی جریان غرباندش در دوران اعتدال با تمام قوا انجام گرفته و آنان با سوزنبانی بین تهران، مشهد و نجف، تلاش دارند گفتمان فکری/سیاسی موازی یا معارض با اندیشه اسلام ناب را ساماندهی نمایند!
استفاده از ظرفیت برخی نهادهای حاکمیتی و استفاده از ظرفیت برخی رجال حوزوی و معدود فضلای جوان نیز در دستور کار قرار دارد.
قطعا و حتماً روشنگری مستند و دقیق پیرامون تحرکات مشکوک این جریان بدسابقه، تنها راه مقابله با این سونامی مرگبار سیاسی است. امری که به لطف خدا به همت غیورمردان خطه خراسان در حال انجام است و اطلاعرسانی به برخی فضلای مشهد موجب شده که شبکه نوپدید غربگرایان در دل حوزه سنتی و قویم مشهد، در معرض خطر انحلال قرار گیرد.
نجف اما همچنان جای توجه بیشتر دارد؛ از سال 88 تا کنون، این حوزه قدیمی و پربرکت محل طمعورزی سیاسی برخی جریانهای زاویهدار قرار گرفته است. البته به واسطه تدابیر حکیمانه آیتالله الظعمی سیستانی و برخی دیگر از عالمان روشناندیش و حکیم آن سامان، جریان غربگرا نتوانسته #سکولاریسمحوزی را به مثابه یک گفتمان قابل اعتنا مطرح کند اما همچنان تکاپو ادامه دارد و مع الاسف در مقابل این خطر بزرگ، اقدامات لازم از سوی بزرگان و بدنه جریان انقلابی مشاهده نمیشود!
@rozaneebefarda
سالروز شهادت #رئیسعلی_دلواری قهرمان مبارزه با استعمار انگلیس گرامی باد.
@rozaneebefarda