#هر_صبح_یک_آیه
#قرآن_کریم
🌺 اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
«أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِّنْهُمْ أَنْ أَنذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِندَ رَبِّهِمْ ۗ قَالَ الْكَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُّبِينٌ»
آیا براى مردم، موجب شگفتى بود که به مردى از آنها وحى فرستادیم (و گفتیم:) «مردم را (از عواقب کفر و گناه) بیم ده و به کسانى که ایمان آورده اند بشارت ده که براى آنها، سابقه نیک [= نیکنامى و پاداش] نزد پروردگارشان است»؟! (امّا) کافران گفتند: «این مرد، ساحر آشکارى است!»
#سوره_یونس آیه ۲
@Roznegaar
❇ #تفسیر_آیه
آیه دوم، به تناسب اشاره اى که در آیه قبل به قرآن مجید و وحى آسمانى شده، یکى از ایرادات مشرکان نسبت به پیامبر(صلى الله علیه وآله)را بیان مى کند، همان اشکالى که به طور مکرر در قرآن مجید آمده، و تکرارش نشان مى دهد، از ایرادات مکرّر مشرکان بوده است و آن این که:
چرا وحى آسمانى از ناحیه خدا، بر انسانى نازل شده؟
چرا فرشته اى مأموریت این رسالت بزرگ را به عهده نگرفته است؟!
قرآن در پاسخ این گونه سؤالات مى فرماید: آیا براى مردم موجب شگفتى بود که ما به مردى از بین آنان وحى فرستادیم (أَ کانَ لِلنّاسِ عَجَباً أَنْ أَوْحَیْنا إِلى رَجُل مِنْهُمْ).
در واقع جواب ایراد آنها، با کلمه مِنْهُمْ (از جنس آنان)، داده شده است یعنى: اگر رهبر و راهنما، هم جنس پیروانش باشد، دردهاى آنها را بداند و از نیازهایشان آگاه گردد، جاى تعجب نیست، تعجب در این است که، از غیر جنس آنها باشد، که بر اثر نا آگاهى از وضعشان، نتواند آنها را رهبرى کند.
سپس، به محتواى این وحى آسمانى اشاره کرده، آن را در دو چیز خلاصه مى کند:
نخست این که به او وحى فرستادیم که مردم را انذار کن و از عواقب کفر و گناه بترسان (أَنْ أَنْذِرِ النّاسَ).
دیگر این که به افراد با ایمان بشارت ده، که براى آنان در پیشگاه پروردگارشان قدم صدق است! (وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْق عِنْدَ رَبِّهِمْ).
🌼🌼🌼
در این که منظور از قدم صدق چیست؟ در میان مفسران بحث است، اما روى هم رفته، یکى از سه تفسیر (یا هر سه با هم)، براى آن قابل قبول است.
نخست این که: اشاره به آن است که ایمان سابقه فطرى دارد، و در حقیقت مؤمنان با ابراز ایمان، مقتضاى فطرت خود را تصدیق و تأکید کرده اند; زیرا یکى از معانى قدم ، سابقه است، چنان که مى گویند: لِفُلان قَدَمٌ فِى الإِسْلامِ ـ أَوْ قَدَمٌ فِى الْحَرْبِ: فلان کس در اسلام، یا در جنگ و مبارزه، سابقه دارد.
دوم این که: اشاره به مسأله معاد و نعمت هاى آخرت باشد; زیرا یکى از معانى قدم، مقام و منزلت است (به تناسب این که انسان با پاى خود به منزلگاهش وارد مى شود)
سوم این که: قدم به معنى پیشوا و رهبر است، یعنى براى مؤمنان پیشوا و رهبرى صادق فرستاده شده است.
روایات متعددى که در تفاسیر شیعه و اهل تسنن در ذیل این آیه وارد شده، و قدم صدق را به شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله)، یا ولایت على(علیه السلام) تفسیر کرده است، مؤید همین معنى است.
همان گونه که گفتیم، ممکن است: هدف از تعبیر فوق بشارت به همه این امور بوده باشد.
در پایان آیه، باز به یکى از اتهاماتى که مشرکان کراراً بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) وارد مى کردند، اشاره کرده، مى فرماید: کافران گفتند: این مرد، ساحر آشکارى است (قالَ الْکافِرُونَ إِنَّ هذا لَساحِرٌ مُبینٌ).
کلمه إِنَّ و لام تأکید، و صفت مُبِین، همه نشانه تأکیدى است که آنها روى این تهمت داشتند، و تعبیر به هذا (اسم اشاره به نزدیک)، براى این بوده که، مقام پیامبر(صلى الله علیه وآله) را تحقیر کنند.
اما این که چرا نسبت سحر به پیامبر(صلى الله علیه وآله)مى دادند، روشن است; زیرا در برابر سخنان اعجازآمیز، و برنامه هاى و قوانین درخشان، و سایر معجزاتش، پاسخ قانع کننده اى نداشتند، جز این که فوق العادگى آن را با سحر تفسیر کنند و به این صورت، پرده جهل و بى خبرى براى ساده لوحان، روى آن بیفکنند.
این گونه تعبیرها، که از ناحیه دشمنان پیامبر(صلى الله علیه وآله)صادر مى شد، خود دلیل روشنى است بر این که پیامبر(صلى الله علیه وآله)کارهاى خارق العاده اى داشته، که افکار و دل ها را به سوى خود جذب مى کرده است، مخصوصاً تکیه کردن روى سحر در مورد قرآن مجید، خود گواه زنده اى بر جاذبه فوق العاده این کتاب آسمانى است، که براى اغفال مردم، آن را زیر پرده سحر مى پوشاندند.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۲ #سوره_یونس
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 امروز: شنبه #بیست_و_هفتم_دی 1399 هجری خورشیدی
☀️ رویدادهای مهم امروز در #تقویم_هجری_خورشیدی :
1296 ه.ش : مستوفی وزیران خود را معرفی کرد
1301 ه.ش : بعدازظهر امروز سان قشون در میدان مشق انجام گرفت. احمدشاه و محمدحسن میرزا ولیعهد در حالیکه لباس نظامی بر تن کرده بودند از قشون سان و رژه گرفتند
1309 ه.ش : برای انتخاب هیئت رئیسه دائمی جلسه مجلس تشکیل شد و در نتیجه اخذ رأی آقای حسین دادگر به ریاست و آقایان طباطبائی دیبا و شاهزاده افسر به نیابت انتخاب شدند
1323 ه.ش : دکتر میلسپو رئیس کل دارایی به واسطه اینکه دولت با برکناری آقای ابوالحسن ابتهاج از ریاست بانک ملی موافقت نکرده است استعفا داد
1330 ه.ش : تولد رسول نجفیان در تهران، بازیگر و خواننده ایرانی
1332 ه.ش : اعضاء اصلی و علی البدل انجمن نظارت مرکزی سنا در تهران تعیین شدند. نصرالملک هدایت به سمت رئیس انجمن انتخاب گردید
1334 ه.ش : تولد محمدرضا حیاتی در آبادان، یکی از گویندگان قدیمی بخش خبری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
1334 ه.ش : شهادت سیدمجتبی نواب صفوی، طهماسبی، برادران واحدی و ذوالقدر از فداییان اسلام
1338 ه.ش : لایحه یک درجهای شدن انتخابات مجلس سنا تقدیم مجلس شد
1344 ه.ش : تولد سیدجواد هاشمی پوراصل در بندر انزلی، بازیگر، کارگردان، نویسنده، آهنگساز و مجری ایرانی
1349 ه.ش : برف و باران شهرهای آذربایجان و مازندران و گیلان را فلج کرد و ارتباط صدها دهکده قطع شد و در فومن و لاهیجان یک متر برف بارید
1349 ه.ش : سینما کریستال کرمانشاه طی حریقی بهکلی سوخت
1349 ه.ش : کنفرانس نفت تهران پایان یافت و اظهار شد کمپانیهای بزرگ نفتی تسلیم شدند
1350 ه.ش : کنفرانس سرمایه گذاران امریکا در تهران پایان یافت. در آخرین جلسه این کنفرانس اعلام شد که مؤسسات امریکایی 543 میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری خواهند کرد
1350 ه.ش : معاون حزب کارگر انگلیس که سابقاً وزیر خزانه داری بود وارد تهران شد
1351 ه.ش : تولد رزیتا غفاریدر تهران، بازیگر سینما
1351 ه.ش : تولد مجید اخشابی در تنکابن، خواننده موسیقی پاپ اهل ایران
1355 ه.ش : در اثر ریزش برف و یخبندان شدید تهران تعطیل شد. برف در سطح کشور 6 فرودگاه را بست و بر اثر لغزندگی 4 نفر کشته و 250 نفر مجروح شده اند
1357 ه.ش : امام خمینی" در پیامی فرار شاه خائن را به مردم تبریک گفتند و آن را طلیعه بدست آوردن استقلال و آزادی دانستند
1359 ه.ش : دریافت 60 فروند میراژ "اف یک" ساخت فرانسه از جانب عراق در اوایل جنگ تحمیلی
1363 ه.ش : شهادت شهید کاظم غلام زاده تدین
1366 ه.ش : شهادت آیتالله "سیدمهدی حکیم" در کشور سودان توسط مزدوران بعثی عراق
1391 ه.ش : درگذشت محمد بیگلری پور ، پیشکسوت موسیقی و رهبر ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما
1398 ه.ش : برگزاری نمازجمعه تهران به امامت آیت اله امام سیدعلی خامنه ای پس از هشت سال
@Roznegaar
🔆 شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ هجری خورشیدی
🌛السبت ۰۲ جمادیالثانی ۱۴۴۲ هجری قمری
🎄 Saturday 16 January 2021 AD
📆 #روزشمار :
▪️۰۱ روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت ۹۵روز)
▪️۱۱ روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️۱۸ روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️۲۷ روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️۲۸ روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
@Roznegaar