📝
#گزیده_کتاب
#به_وقت_کار_تشکیلاتی
●
برگرفته از کتاب #به_وقت_تشکیلات_4 : #جامعه_شناسی_تشکیلات نوشته #دکتر_امید_طاهرنژاد،
چاپ انتشارات شبنما
✍️
۰۲ مقدمه کتاب
بعد از خلقت اولیه بشر، انسان از پدر و مادرش آفریده شد و از همان ابتدا با زندگی در کانون خانواده، «زیست» خود و یا بهتر بگوییم «زیست اجتماعی» خود را آغاز کرد. از بررسی آراء و اندیشههای دانشمندان اسلامی و برخی دانشمندان غربی متوجه میشویم، انسان اصالتاً اجتماعی است. او از همان ابتدا خود را در گروههای مختلف اجتماعی بازشناخت و حتی گاهی خود را در آیینه دیگران تعریف کرد.
من ایرانیم، برادر خونی تنها دو نفر، پدر دو دختر، فرزند نسبی یک پدر و مادر و فرزند سببی یک پدر و مادر دیگر، همسر یک زن، همکار دوستانم در اداره، خبرنگار افتخاری آن خبرگزاری، نویسنده کتابهای فرهنگی، مدیرمسئول انتشارات، راوی نمایشگاه، قدیما دانشجوی دو دانشگاه بودم، عضو هیئت دانشجویی و چند تشکل دیگر و کمی بعد از آن سرباز ارتش و هماکنون مدرس تعداد زیادی دانشجو. بههرحال من کیستم؟ معلم، پدر، برادر، شوهر، فرزند، داماد، عمو، نویسنده، مدیر، کارشناس ساده، خبرنگار یا...
آری این «من کیستم؟» بر میگردد به انواع نقشهایی که انسان به دلیل زیست اجتماعی میپذیرد. البته فراموش نکنیم «من کیستمِ» حقیقی پاسخش روشن است: «بندهای از بندگان خدا»؛ ولی منظور ما از این سؤال ورود به بحث جامعهشناسی است و مباحث تشکیلاتی که نمونهای کوچک از یک جامعه بزرگ میباشد.
اگر جامعهشناسی یعنی کسب علم و آگاهی از اجتماع و زندگی اجتماعی انسان؛ «تشکیلات شناسی» هم یعنی کسب علم آگاهی از تشکلهای انسانی و کار تشکیلاتی.
با توجه به اینکه قالب تشکلهای دانشجویی طیف وسیعی از مخاطبین را پوشش میدهند که حتی بسیاری از آنها از رشتههای فنی و مهندسی هستند و با مفاهیم علوم انسانی و علوم اجتماعی آشنایی چندانی ندارند، لذا در این کتاب مفاهیم جامعهشناسی کاربردی و مرتبط با کارهای تشکیلاتی، با زبانی ساده ارائه شده است.
امید که با تحقق تشکیلات حق، زمینه ظهور دولت حق را فراهم کنیم. انشاالله
مشاهده لیست این مطالب،
لمس کنید
خرید نسخه فیزیکی این کتاب،
لمس کنید
#اختصاصی_کانال_به_وقت_تشکیلات
┄┅✧✾══✾🔸✾══✾✧┅┄
#کانال_به_وقت_تشکیلات
🆔
@B_W_Tashkeelat