💢نخبگان #شبکههای_استانی در حاشیه و چهرههای تکراری در متن!
🔺
#رسانه_ملی، با دارا بودن حدود ۳۵ شبکهی استانی و محلی، از ظرفیتهایی بینظیر برخوردار است.
هر یک از این شبکهها، نهتنها در قامت یک شبکه سراسری بلکه بهواسطهی سرمایه انسانیِ توانمند، خلاق و حرفهای، در برخی موارد حتی فراتر از آن، تواناییِ #تولید_محتوا دارند و ظرفیتی بی بدیل را برای صداوسیما رقم زدهاند.
▫️
در شبکههای استانی، مجریان، گویندگان، بازیگران، برنامهسازان، طنزپردازان و هنرمندانی فعالیت دارند که در سطح ملی میتوانند بدرخشند و تأثیرگذار باشند.
▫️این افراد، علاوه بر تواناییهای هنری و رسانهای،
درک دقیقی از فرهنگ بومی، حساسیتهای اجتماعی و اقتضائات ملی دارند.
▫️بسیاری از آنها در استانهای خود الگوهایی موفق و محبوب هستند و میتوانند در سطح ملی هم اینچنین نقشی را ایفا کنند. ضمن اینکه
این استعدادها، برخلاف برخی چهرههای پررنگشده در رسانه ملی، غالباً افرادی متعهد، متواضع و پایبند به ارزشهای دینی، فرهنگی و اجتماعی هم هستند.
💢با این حال،
سیاستهای #صداوسیما در سالهای اخیر، با وجود این ظرفیت عظیم، بر چهرههای تکراری و معدودی متمرکز شده که نهتنها با حاشیهسازی، رسانه ملی را به پرتگاه اعتبار زدایی کشاندهاند، بلکه در بسیاری از موارد، فاصلهی معناداری با فرهنگ عمومی و ارزشهای دینی و ملی نیز دارند و این تمرکزِ نامتوازن، موجب محروم ماندن این رسانه از استعدادهای ناب خود در استانها شده است.
🚫امروز، در شرایطی که
رسانههای رقیب با شناسایی و بهرهگیری از استعدادهای جدید و چهرههای تازهنفس، میدان را در دست گرفتهاند،
اما صداوسیما همچنان بر مدار چند چهره خاص میچرخد. در حالی که
شبکههای استانی، سرشار از نخبگانی هستند که علاوه بر کم توقعی، میتوانند هم در قامت الگوهای سالم برای جامعه و جوانان ظاهر شوند و هم شور و تنوعی تازه به برنامههای سراسری ببخشند.
🔺اگر #تحول_در_صداوسیما قرار است بنیادین باشد، نمیتوان از سرمایههای استانی غافل ماند. این شبکهها و نیروهایشان باید از حاشیه به متن بیایند و سهم شایستهای در مسیر تحول رسانه ملی داشته باشند.
✍
#حسن_باویر
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir