تیم اقتصادی کابینه
فارغ از بحث های سیاسی
🔻نکته مغفول در جریان مباحث مربوط به کابینه، تیم اقتصادی دولت است. به اعتبار کش و قوس ها درباره صلاحیت های سیاسی وزیران پیشنهادی، این نکته مهم مورد غفلت قرار گرفته که تیم اقتصادی دولت چه ترکیبی دارد، سکاندارش کیست، و این تیم طبق کدام اولویت و جهت گیری انتخاب شده است؟
🔹قبلا عنوان می شد که آقای طیب نیا معاون اول می شود و تیم اقتصادی را اداره می کند. اما او را نپذیرفتند یا او نپذیرفت و آقای عارف معاون اول شد، چهره ای که قطعا در تراز مدیریت اقتصادی نیست. طبعا طیب نیا هم از از موضع مشاور رئیس جمهور، نمی تواند مدیریت بکند و فرمانده ارشد باشد.
🔻چالش دوم به توانمندی هر یک از اعضای تیم و میزان همگرایی و تعامل آنها بر می گردد. فعلا رئیس سازمان برنامه و بودجه (پورمحمدی) معرفی شده که تا حدودی دارای گرایش های تعدیلی است. سرنوشت رئیس بانک مرکزی هم فعلا نامعلوم است.
🔹می مانند وزرای اقتصاد، تعاون و کار و رفاه، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صمت، نفت و نیرو. مشخصا گفته می شود گرایش احمد میدری وزیر پیشنهادی کار و رفاه (فارغ از صلاحیت سیاسی وی) نهادگرایانه و مخالف رویکرد های تعدیلی است و حال آن که همتی نامزد وزارت اقتصاد و پورمحمدی برنامه و گویا وزیر پیشنهادی نفت، به گرایش های تعدیلی قرابت زیادی دارند.
🔻این مسئله می تواند خود را در موضوعاتی مانند تعیین قیمت ارز، یارانه های پرداختی برای برخی اقلام اساسی، نحوه تامین کسری بودجه و... نشان بدهد. همچنین نوع اختلافاتی که بعضا در دولت ها میان وزارت رفاه و صمت و جهاد کشاورزی پدید آمده و موجب آسیب هایی شده است.
🔹موضوع فرماندهی ستاد اقتصادی، به داخل دولت بر می گردد و آقای پزشکیان باید تدبیر جدی در این باره بیاندیشد. اما صلاحیت تخصصی یکایک وزرا و همچنین امکان تعامل یا تعارض آنها -به اعتبار تفاوت نگرش ها- دو موضوع مهمی است که مجلس باید مطالبه کند و در رای اعتماد مد نظر داشته باشد.
🔹کش و قوس های سیاسی به زودی فرو می نشیند و کابینه مستقر می شود. آنچه می ماند و دارای تاثیرات به مراتب پایدار تری است، میزان توانمندی یکایک اعضای تیم اقتصادی و قدرت هماهنگی و هم افزایی آنها برای بهبود وضعیت اقتصادی بر مبنای یک نقشه راه مشترک و متفق القول است. این حق مردم است و باید به درستی صیانت شود.
@IMANI_mohammad