🖋
#یادداشت
⚠️ خود برتر بینی، آفت بزرگ مسئولین کشور/ ماجرای قصهی پر غصهی ظلم به کارگران
🔹 هرساله تعیین دستمزد کارگران یکی از سوژههای داغ رسانههاست، بهطوریکه برای تعیین حداقل دستمزد کارگران ساعتها جلسه بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان و مسئولان وزارت کار برگزار میشود و معمولاً نمایندگان کارگری با احساس نارضایتی جلسه را ترک میکنند.
🔹 اما آیا مشکل تنها در تعیین حداقل دستمزد کارگران خلاصه میشود؟ در قانون اساسی یکی از اقشاری که بهکرات به آنها اشارهشده کارگران هستند. کارگران بهعنوان موتور محرک صنعت و خدمات نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا میکنند. متأسفانه قشر کارگری در کشور از آنجاییکه هیچگونه اهرم قدرتی برای احقاق حقوق خود نداشته و ندارد همواره مورد ظلم مسئولین قرارگرفته است. علاوه بر حق دستمزدی که کفاف زندگی یک خانواده کارگری را، آن هم در این شرایط سخت اقتصادی نمیدهد، موضوعاتی همچون از کارافتادگی، بیمه، مسکن، سلامت، و حقوق بازنشستگی آنها نیز با مشکلاتی روبهرو بوده و هست که باعث سختتر شدن شرایط زندگی برای این بخش از بدنه کشور شده است.
🔹 یکی از عللی که منجر به تضییع حقوق کارگران در مقابل دیگر اقشار شده و کسی دغدغه حقوق و دستمزد، معیشت و دهها مشکل کارگران را ندارد، موضوع مختص بودن قانون کار به کارگران است. بسیاری از سازمانهایی که دستی بر آتش قدرت و تصمیمگیری داشتهاند هریک با اجرای قوانین خود نوشته، نهاد و سازمان زیر نظر خود را از ذیل قانون کار خارج کردهاند؛ چون میدانستهاند اگر بخواهند به این قانون تن در دهند بیشک وضعی همچون وضع کنونی کارگران گریبان آنها را نیز میگیرد.
🔹 بسیاری از کارکنان دولت و سازمانها از اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها، معلمین، نیروهای مسلح، کمیته امداد، شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد مستضعفان و کارکنان شهرداری گرفته تا حوزههای علمیه، کارکنان دانشگاه آزاد، کارکنان و نمایندگان مجلس و قوه قضائیه و حتی کارکنان تأمین اجتماعی و وزارت کار نیز با گرفتن الحاقیه، خود را از ذیل قانون کار خارج کرده و برای سازمان خود یک قانون جدید پرداختی و بازنشستگی تنظیم کردهاند.
🔹 اگر خود مسئولین و کارکنان این نهادها و سازمانها نیز ذیل قانون کار قرار میگرفتند و از این قانون مستثنی نمیشدند، نهتنها هرساله چنین مسائلی بر سر موضوع حداقل دستمزد کارگران به وجود نمیآمد بلکه وضع موجود کارگران بسیار مطلوبتر از شرایط کنونی بود؛ چراکه روسا و کسانی که صاحب قدرت هستند، تمام تلاش خود را میکردند که بیشترین حقوق را بهعنوان حداقل دستمزد تعیین کنند و اینقدر نسبت به حقوق خود بیتفاوت عمل نمیکردند.
❓ سوال این است که آیا چنانچه رئیس جمهور، وزیر کار و دیگر وزرا هم ذیل قانون کار بودند و طبق آن حقوق دریافت میکردند، زیر بار چنین دریافتی های پایینی میرفتند یا همه ارگانها را برای بهتر شدن شرایط خود بسیج میکردند؟ باید پرسید چگونه هر مسئولی بدون هیچ سازوکاری توانسته خود و نهاد زیر نظرش را از قانون کار مستثنی کند؟
🔹 بدون شک چنین روندهای غلطی در اداره کشور موجب بی اثر شدن قوانین، بیشتر شدن شکاف بین مسئولین و مردم و در نهایت بی اعتمادی مردم به نظامی که یکی از آرمانهای آن عدالت، دفاع از مستضعفین و مردمی بودن مسئولین آن بوده، خواهد شد.
#رفاه
#کسب_و_کار
💠
@Masaf_Eco