❒💠 ﷽ 💠❒
#شرحدعایندبه [۱]
( قسمت بیست و هشت)
࿐❒💠◌💠❒࿐
✨
﴿ وَ بَعْضٌ أَوْلَدْتَـهُ مِنْ غَـیْـرِ أَبٍ﴾
« و بعضى را بدون واسطه پدرى (و تنها از مادر)
متولد ساخته و ايجاد نمودى.»
💫
شرح:
بدان كه خلقت حضرت عيسى عليه السلام در رحم مادرش - مريم - بدون واسطه پدرى صورت گرفته و خداى متعال مىفرمايد:
✨﴿ ان مثل عيسى عندالله كمثل آدم خلقه من تراب ثم قال له كن فيكون ﴾( آل عمران/ آيه ۵۹)
« البته مثل خلقت عيسى پيش خدا همچون خلقت آدم (ابوالبشر)
است كه خدا او را از خاك آفريد، آنگاه به آن فرمان داد و گفت (بشرى )
باش همان دم چنين گرديد.»
💫 و هنگامى كه ملائكه از طرف خداوند عزوجل به حضرت مريم عليها السلام بشارت فرزندى را دادند؛ او در شگفت شد و گفت:
✨﴿ رب انى يكون لى ولد و لم يمسسنى بشر...﴾
« پروردگارا! چگونه مرا فرزندى بهم رسد در صورتى كه بشرى با من تماس نگرفته؟!»
«خطاب آمد كه چنين است كار خدا، هر چه بخواهد مىآفريند و چون مشيتش به چيزى تعلق گرفت؛ به محض اينكه گويد: باش! همان دم موجود شود.» [٢]
ادامه دارد... ⬅️
💠 ⊱○⊰ 💠 ⊱○⊰ 💠
کانال عطر گل نرگس
@atrgolenarges313
⬅️
شرح دعای ندبه، جمعههای هر هفته همراه با دعای ندبه بارگذاری میشه
با کلیک بر متن آبی جهت عضویت وارد کانال شوید.
پانوشت-----------------------------------------
۱. شرح دعای ندبه، سید محیی الدین علوی طالقانی.
٢. در علم فيزيولوژى مبحثى است به نام پارتنوژنزيز به معناى بكرزائى كه مركب از دو كلمه پارتنو كه واژه اي است يونانى به معناى دستگاه تناسلى و ژنزيز به معناى زايش، ايجاد و تشكيل و نوعى توليد كه در حيوانات بى مهره مانند مورچه و زنبور ديده شده است. و معناى جمله فوق زادن از دوشيزه و تخم، بدون آميزش با نطفه نر كه همان توليد مثل بدون آميزش جنسى است كه به تازگى توجه دانشمندان آن علم را به خود جلب كرده و معتقدند كه ممكن است هر دو نوع ياخته جنسى ( نر و ماده ) در يك فرد ساخته شود و عامل شيميائى يا فيزيكى و يا عامل ديگرى عمل سلول نر را در موجود ماده انجام دهد و سلول ماده "اوول" را باردار سازد كه در بعضى جانوران بى مهره در اثر تحريكات شيميائى و غير آن پارتنوژنز مصنوعى ايجاد مي شود.
در بسيارى از جانوران ديگر با تحريك ياخته جنسى اين كيفيت صورت مي گيرد؛ به عبارت ديگر ممكن است يكى از سلولهاى بدن به واسطه عواملى نقش سلول جنس نر "اسپرماتوزوئيد" را انجام دهد.
به تازگى اين تجربيات را بر روى موشهاى مادينه انجام داده اند كه بدون تماس با جنس نر و يا تحريك ياخته جنسى به وسيله استشمام پنبه آغشته به بول نر آن را بارور سازند. البته اين تغيير و تحول در جنس مادينه كه دستگاه پرورش نطفه يعنى تخم دان و رحم در آن قرار دارد صورت مى گيرد.
با اين بيان و تجربيات، بعيد به نظر نمي رسد كه حاملگى حضرت مريم عليها السلام بدون داشتن همسر و آميزش جنسى صورت گرفته و فرزندى چون حضرت عيسى عليه السلام از او متولد شده باشد و عامل مؤ ثر در اين عمل هم همان باشد كه در آيات 16 تا 21 سوره مريم در قرآن آمده است كه مى فرمايد:
و بياد آور مريم را آنگاه كه در محلى در طرف شرق مسجد از كسان خود كناره گرفت و در برابر آنان پرده اى آويخت و ما هم روح ( يعنى فرشته ) خود را نزد او فرستاديم كه به صورت انسانى تمام عيار بر او مجسم شد. مريم از ديدن او احساس ترس كرد و گفت: من از سوء قصد تو به خداى رحمان پناه مى برم اگر تو خدا ترس باشى. او گفت: من فرستاده پروردگار توام تا به تو پسرى پاكيزه عطا كنم. مريم گفت: چگونه مرا پسرى تواند بود در صورتى كه بشرى با من تماس نگرفته و من نابكار نيستم. آن فرشته گفت: پروردگارت چنين خواسته و گفته است اين امر بر من آسان است.
البته وقوع چنين حادثه و پديده كه بيان كننده قدرت خالق جهان است در آن مقطع زمانى داراى مصلحت و حجتى بوده كه در آيات قرآن درباره معجزات آن بزرگوار[شامل] شفاى بيماران مبتلا به امراض مرمنه و بينائى كوران و زنده كردن مردگان استفاده مي شود تا غرور دانشمندان علم طب و دانش فيزيولوژى بدن انسانى را در آن دوره و عصر از ميان ببرد. و از اين نظر تولد آن بزرگوار هم بدون پدر همانطوري كه در قرآن آمده سبب فضيلت و برترى او بر ساير اولياى ديگر خدا نمي شود.