هزینه درمان / کیفیت زندگی
🔹سلسله مطالب حوزه سلامت🔹
بخش هشتم/قسمت اول
🔹سال به سال امکانات و تجهیزات اتاق عمل، سیسییو و اورژانس پیش بیمارستانی بیشتر شده ولی هرچه مراکز درمانی و اتاق عمل و تجهیزات و امکانات درمانی بیشتر شده نه تنها تعداد بیماران قلبی و عروقی کم نشده بلکه همواره مراکز درمانی با صف بیماران مواجهاند. آیا پزشکان و متخصصان علوم پزشکی از صف روبه افزایش بیمار خوشحالاند؟!
🔸محمد حسین زیلوچی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان معتقد است آرمان مطلوب، کاهش مرگ و میر، معلولیت و ناتوانی ناشی از بیماری است. بیماریهای قلبی و عروقی یکی از اولویتهاست. آمار مرگ و میر در این زمینه در دنیا بالاست؛ کشور و کاشان نیز از این قاعده مستثنی نیست!
🔸آمار مرگ و میر و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در دنیا زیاد است. در کشور ما و کاشان هم همینطور است. اثر آن هم زیاد است و بدون بررسی آماری هم در سطح جامعه مشخص است. برای رفع این مشکل -مرگ و میر، معلولیت و ناتوانی ناشی از بیماریهای قلبی- گزینههای مختلفی پیش روی ماست. اورژانسیترین آن برای کسانی که سکته قلبی کرده اند: تهیه اتاق عمل، جراح، متخصص بیهوشی قلب و امکانات و تجهیزات آنژیوگرافی و جراحی قلب باز و غیره است. در چنین مواردی چون فوریت آن معلوم است بیشتر به اینگونه اقدامات پرداخته میشود. چون مهم و فوری است.
🔸اگرچه اینگونه اقدامات در جای خودش خوب و لازم است، ولی زیربنایی نیست. از نگاه کلان، اقداماتی ارجح هستند که کیفیت، کارآمدی و هزینه -اثربخشی بیشتری داشته باشند، یعنی آنچه که به دست میآوریم (سالهای عمر مفید، مولد، و توام با سلامتی برای افراد جامعه) نسبت به هزینهای که انجام شده است (منابعی که صرف میشود)، حداکثر باشد.
🔸اگر کیفیت زندگی، و هزینه- اثربخشی را در نظر بگیریم، بهتر است نگذاریم کار به جایی کشیده شود، که هر روز نیازمان به امکانات تخصصی و فوق تخصصی گرانقیمت، افزایش، و کیفیت سلامت افراد جامعه کاهش یابد. هرچند اگر کار به اینجا رسید باید این اقدامات را انجام دهیم و این طور نیست که نسبت به آن بیتفاوت باشیم.
⬅️ تاریخ انتشار: نهم خردادماه 1403