•━━━❅ೋ❅🌹❅ೋ❅•━━━•
🧕سوال مراجع
با عرض سلام و خدا قوت.
فرزند جوانی که در بعضی مسائل رعایت حرمت پدر و مادر را نمیکند؛ به عنوان مثال مادر تاکید میکند که مثلاً این تشک مخصوص مهمان است بگذارید مرتب بماند از آن استفاده نکنید؛ ولی او دقیقاً بیتوجهی میکند و از آن استفاده میکند و یا پدر بیرون از منزل است و ماشین او در منزل تاکید میکند که ماشین را بچهها بیرون نبرند ولی فرزند باز هم بدون توجه به صحبت پدر ماشین را بیرون میبرد در این گونه موارد چگونه با فرزند خود برخورد کنیم چون بارها صحبت حرمت گذاشتن و رعایت حقوق دیگران را با ایشون داشتم ولی ایشان نسبت به دیگران رعایت حقوق را میکند اما نسبت به پدر و مادر احساس صمیمیت میکند و متاسفانه ادب را در این مورد رعایت نمیکند.
چگونه باید با آن برخورد کرد؟
آیا مقابله به مثل و همینگونه با وسایل او برخورد کردن میتواند از طرف پدر مادر درست باشد یا خیر؟
👨🏫پاسخ مشاور
سلام علیکم. زنده باشید.
فرزندان چون با والدین احساس صمیمیت میکنند میخواهند غرور و تکبر خود را نشان دهند که یکی از این موارد مخالفت با سخن والدین است؛ که البته باید این صمیمیت فقط در چارچوب ادب و احترام توسط والدین تبیین شده باشد.
در اینگونه موارد بهتر است شما با مواردی دیگر این غرور و حس تکبر فرزند را به صورت مثبت برآورده کنید؛ مانند پر رنگ کردن نقاط مثبت فرزند، دادن مسئولیت به فرزند با توجه به طبع و مزاج او. مثلا طبایع دموی باید مسولیتهایی فراتر از توانشان بهشان سپرده شود و یا در کارهای مهم از آنها نظر سنجی شود؛ با مشورت کردن با فرزند و گرفتن راهکار از خود فرزند تا حس بزرگی و توانمندی در فرزند تقویت شود و فرزند برای نشان دادن شخصیت خود نیاز به سرپیچی از دستور والدین و یا حتی خودنمایی در مقابل دوستانش را نداشته باشد.
همچنین ممکن است عدم حفظ اقتدار پدر در منزل باعث سرپیچی فرزند از دستور پدر شده است که این مطلب را باید مادر به طور اختصاصی بررسی و رفع نماید.
مادر در برابر پدر تواضع و احترام زیادی به خرج دهد مثلا بلند شدن در برابر پدر وقتی وارد منزل میشود؛ کشیدن غذا اول برای پدر، تعارفات زیاد با پدر در روابط مثل شما بفرمایید؛ شما بزرگتر منزل هستید و ....
تا فرزندان در مورد رعایت ادب الگوی عینی مثل مادر داشته باشند.
مورد دیگر اینکه اگر فرزند شما در طبع خود بلغم را داشته باشد این طبایع به دنبال راحت طلبی هستند و رعایت برخی موارد نظم و ادب برای آنها سختتر خواهد بود مثلا بلند شدن در مقابل پدرو...
ولی قطعا با الگویگیری مثبت چه از والدین و چه از محیط و دوستان و یا راهکارهای تغذیهای قادر به غلبه بر این راحتطلبی خواهند بود. همچنین والدین میتوانند از کتاب های حکایتنامه و ... به عنوان هدیه به فرزند برای آموزش ادب به فرزندان استفاده کنند.
و در پایان توجه داشته باشید والدین هیچگاه نباید در برابر رفتار غلط فرزند مقابله به مثل کنند و فقط با جهتدهی و رفتار مناسب خودشان الگوی خوبی برای فرزند باشند و با رفتارهای مقطعی این سنین با شدت برخورد نکنند.
#مسائل_حقوقی
❋ستاره مبین، کانال تخصصی مشاوره
◣
@Setare_mobin ◢
࿐❁☘❒◌🌙◌❒☘❁࿐
•━━━❅ೋ❅🌹❅ೋ❅•━━━•