🔘 مسئله رای دادن تحقیقی است یا تقلیدی؟
🌐
Sollam.ir/post/217 متن کامل
🔹 پرسشی مهم و بنیادین؛ آیا مسائل سیاسی مانند اصول دین تحقیقی هستند و باید خود افراد در آنها با تحقیق و بررسی به نتیجه و تصمیم گیری برسند و یا مانند فروع دین میتوان در آنها از نظر متخصصین تقلید و تبعیت کرد؟
🔸 اصول دین اشاره به حوزه عقاید و باورهای ما در قلمرو کلان دین و فروع دین اشاره به حوزه احکام و تکالیف عملی ما در قلمرو کلان دین داشته و اخلاق و آداب اشاره به حوزه فضایل و ارزشها در قلمرو کلان دین دارد.
🔹 نفس و اصل رای دادن به عنوان اعتقاد و باور به مسئول بودن انسان در خصوص سرنوشت خود و جامعه در حوزه اول قلمرو دین یعنی اصول دین تعیین تکلیف میشود و به عبارتی یک بحث کلامی مبتنی بر تحقیق است.
🔸 کم و کیف و حدود و ثغور مصادیق و گزینهها در رای دادن مصداقی به عنوان یک عمل و کنش اجتماعی در حوزه دوم قلمرو دین یعنی فروعات تعیین و تکلیف میشود و به عبارتی یک بحث فقهی مبتنی بر اجتهاد، احتیاط و یا تقلید است.
🔹 اینکه در یک مسئله سیاسی مانند انتخابات به چه کسی باید رای بدهیم سه راه برای تشخیص تکلیف داریم؛ یا باید مجتهد(کارشناس سیاسی) باشیم، یا احتیاط کنیم(کشف وحدت نظر کارشناسان) و یا از نظر متخصصِ عادل تبعیت کنیم.
👤 حسین کاوه ✍️
#️⃣
#مشارکت_حداکثری #انتخاب_اصلح #رای
🆔
@SOLLAM 👈
عضو شوید ✌️