خواص : سیاه دانه را میتوان با ماست یا سالاد بصورت روزانه میل کرد. در جوانسازی پوست ،به تاخیر انداختن پیری ، ضعف حافظه، سفیدی مو ،ضعف بینایی و کم شنوایی تاثیر بسزایی دارد ویتامین ب و آهن موجود در سیاه دانه به مقابله با بروز این علائم کمک میکند. سیاه دانه به تقویت استخوان ها کمک میکند و تراکم استخوان رو افزایش میدهد بخصوص در افراد مسن و زنانی که در آستانه یائسگی هستند مصرف سیاه دانه توصیه میشود. کلسترول خون را کاهش میدهد و به کنترل فشار خون کمک میکند مصرف سیاه دانه از کبد در برابر مواد سمی و شیمیایی محافظت میکند همچنین از رشد سلول های سرطانی پیشگیری میکند. سیاه دانه باعث رفع سوء هاضمه و یبوست میشود و سرشار از چربی های سالم است که به روده کمک میکند تا عملکردی منظم داشته باشد مصرف سیاه دانه باعث مغذی تر شدن شیر مادر میشود کلسیم ،روی، آهن منیزیم ،مس و ویتامینهای گروه ب، چربی های اشباع نشده و پروتئین موجود در سیاه دانه بویژه برای خانم های شیرده مفید است. سیاه دانه باعث کاهش استرس میشود املاح موجود در سیاه دانه به تولید سروتونین کمک میکند علائم آسم را کاهش میده @tebiranii