🚩 همراه با کاروان اسراء تا اربعین (روز هشتم)
🏴 برگشت به صحرای کربلا و دفن شهدا
▪️تفصیل دفن شهدا را چنین آوردهاند: چون عمر سعد از کربلا رفت، قومی از بنی اسد که در غاضریه ساکن بودند، به سوی امام حسین (ع) و یارانش آمدند و بر آنان نماز خواندند و پیکر پاک امام حسین (ع) را همان جایی که اکنون قبرش است، دفن کردند. پسرش حضرت علی اکبر را پایین پای او به خاک سپردند و برای شهدای اهل بیت و اصحاب امام (ع) که در اطراف او افتاده بودند، گودالی را کندند و همه را جمع کردند و با هم در در آن دفن کردند. حضرت عباس (ع) را در جایی که کشته شده بود، سر راه غاضریه، همان جایی که اکنون قبرش است، دفن کردند.
▪️عمادالدین طبری میگوید: بنی اسد بر قبایل عرب افتخار میکردند که ما بر حسین نماز خواندیم و او و یارانش را به خاک سپردیم.
▪️سبط بن جوزی مینویسد: (هنگام دفن امام) مشاهده کردند که آثار سیاهی بر پشت امام (ع) هست؛ از علت آن پرسیدند، گفته شد. (علت این سیاهی آن است که) حضرت، شبها بر پشتش طعام برای فقرای مدینه می برده است.
▪️شیخ مفید می فرماید: همگی آنان (شهدا) در پایین پای امام حسین (ع) دفن هستند. برای آنان گودالی کنده شد و همه را در آن دفن کردند و بر آنان خاک ریختند، جز عباس بن علی (ع) که او را در قتلگاهش بر روی بلندی، بر سر راه غاضریه دفن کردند و قبر او آشکار است. برای قبرهای برادران و خاندانش که نامشان را بردیم، هیچ نشانهای نیست.گفته میشود که مدفن علی بن الحسین (ع) نزدیکتر به مدفن امام حسین (ع) است. اما یاران حسین (ع) که با وی کشته شدند، در اطراف آن حضرت دفن شدند و قبرهای آنان به تحقیق و تفصیل معلوم نیست.
▪️اگر در منابع حدیثی شیعه روایتی نقل شده است که حاکی از وجود قبور متعدد برای شهداست، چنانکه طبق حدیثی از امام صادق (ع) ام سلمه، شبی پیامبر (ص) را در خواب میبیند در حالی که حضرت پژمرده و رنگ پریده است؛ چون او سبب را از حضرت جویا میشود، میفرماید: دیشب تا سحر برای حسین (ع) و یارانش قبرهایی را میکندم، به نظر میرسد مربوط به عالم معناست.)
📚منابع: ابن قولویه قمی ،کامل الزیارات ـ شیخ مفید، الارشاد، ج ۲
#روز_هشتم
#الحسین_یجمعنا
#ما_ملت_امام_حسینیم
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan