🟢
به یاد شهید «وحدت حوزه و دانشگاه»
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به پاس گرامیداشت یاد و نام شهید وحدت حوزه و دانشگاه، آیتالله محمد مفتح(۱۳۰۷-۱۳۵۸) بیست نکته را فهرستوار درباره این شخصیت علمی، اجتماعی و انقلابی بزرگ بیان میکنم:
1.در سال 1322 وارد حوزه علميه قم شد؛ و از محضر اساتيدی چون آيتالله حجت کوهکمرهاي، امام خميني و علامه طباطبائي بهرهمند شد.
2.در حالي که از مدرسان حوزه قم بود، تحصيلات دانشگاهي را نيز ادامه داد؛ دکتراي فلسفه دانشگاه تهران را گرفت.
3.به تدريس در دبيرستانهایی مثل دبيرستان دين و دانش و حکيم نظامي در شهر مقدس قم پرداخت.
4.در ساعات تعطيلي مدارس در دبيرستانها جلسات روشنگرانه و اسلامشناسي و قرآنشناسي برای دانشآموزان برگزار ميکرد.
5.از هر فرصتی برای روشنگری و افشاگری ظلمهای رژیم طاغوت استفاده میکرد. سخنرانيهاي آتشيني در معرفي اسلام و روشنگري سياسي در شهرهاي مختلف داشت.
6.چندين بار دستگير و زنداني شد؛ به زاهدان تبعيد شد؛ بعد از آزادي، به خوزستان ممنوع الورود شد.
7.بعد از تعطيلي حسينيه ارشاد؛ فعاليت تبليغي خود را در مسجد الجواد ادامه داد؛ بعد از تعطيلي مسجد الجواد، به مسجد جاويد رفت و بعد از تعطيلي مسجد جاويد به مسجد قبا رفت و در توسعه آن کمک کرد.
8.در کنار اينها صندوق قرضالحسنهاي در مسجد قبا راهاندازي کرد؛ در انديشه مسجدمحوري و محوريت دادن به مسجد بود؛ ميخواست الگويي براي مساجد اسلامي تعريف کند؛ به مصر رفت و از دو نفر از عالمان الازهر دعوت کرد که براي افتتاح صندوق قرضالحسنه مسجد قبا به تهران بيايند؛ (هدف اين بود که علاوه بر اينکه هويت اصلي مسجد اسلامي را احيا کند؛ الازهر را نيز وارد اين گود کند؛ رابطة عالمان شيعي و سني را نيز برجسته نمايند. در جهت تقريب حرکت ميکرد)
9.به تدريس فلسفه در دانشگاه تهران پرداخت. امام جماعت مسجد دانشگاه تهران بود.
10.در انديشه شيعيان لبنان و آوارگان فلسطين بود؛ کمکهاي مردمي براي آنان گردآوري ميکرد.
11.علاقه به کارهاي زيربنايي داشت؛ وقتي کمکهاي مردمي را به لبنان برد، تصميم گرفت يک مرکز آموزشي براي آنها درست کند زميني به وسعت 150هزار متر با همکاري امام موسي صدر تهيه کرد.
12.براي اولين بار از قاريان مصر دعوت کرد که يک ماه رمضان به مسجد قبا بيايند و شبها قرائتهاي مجلسي داشته باشند.
13.از عبدالفتاح عبدالمقصود انديشمند بزرگ مصري و نويسنده کتاب الامام علي بن ابيطالب (در 9 جلد) دعوت کرد تا به ايران بیاید. در تهران جلساتي براي او ترتيب داد؛ در قم نيز جلسهاي با حضور بزرگان حوزه در منزل آيتالله وحيد خراساني ترتيب داد. (در سال 56)
14.در کنار همه این فعالیتهای اجتماعی و تبلیغی و خدماتی، دهها مقاله و کتاب نیز تدوين یا چاپ کرد.
15.در سال 1338- 1339 به هدف معرفی درست اسلام به نسل جوان «مجمع علمي اسلامشناسان» را تأسيس کرد 13 کتاب منتشر کرد، که خود وي بر اغلب آنها مقدمه زد.
16.نماز عيد فطر ايشان در سال 57 و جمعيت چندده هزار نفري شرکت کننده در نماز عید فطر ایشان، رژیم طاغوت را متوجه از دست دادن بدنه مردمی خود کرد.
17.عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم بود.
18.عضو جامعه روحانيت مبارز تهران بود.
19.عضو شوراي انقلاب بود.
20.در مراسم استقبال از امام در بهشت زهرا نقش آفريني جدياي داشت.
#دانشگاه
#حوزه
#شهید_مفتح
🆔
https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹