واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 میدان نبرد عقیدتی را واگذار نکنیم!
👤
#سعید_مستغاثی
🔸حضور برخی از سران هالیوود و اعضای هیئترئیسه آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا در اسفند 1387، بحث و سؤالات بسیاری را در محافل گوناگون سینمایی و غیر سینمایی برانگیخت.
🔸یکی از همین حضرات هالیوودی که در به اصطلاح «هماندیشی بازاریابی خانه سینما» شرکت کرد، بیرو دربایستی گفت که با توجه به وجود 30000 سالن سینما فقط در آمریکا و دهها هزار سالن سینما در سایر کشورها (وابسته به کمپانیهای آمریکایی) چه تجربهای را میتواند به سینمای ایران که فقط 300 سالن دارد، منتقل نماید، در حالی که بسیاری از این سالنها هم از استاندارد لازم برخوردار نیستند؟!
🔸و یکی دیگر از همین آقایان در مقابل سؤال یکی از فیلمسازان خوش خیال ایرانی در آن جلسه مبنی براینکه چگونه سینمای ایران میتواند در اروپا و آمریکا بازار پیدا کند، با تحقیر گفت که شما اول در داخل کشور خودتان و در میان مخاطبان ایرانی، برای فیلمهایتان تماشاگر پیدا کنید و بعد به فکر خارج کشور بیفتید! او سپس به این نکته اشاره داشت که از وضعیت بحران تماشاگر در ایران خبر داشته و مطلع است که فیلمهای سینمای ایران، بیننده چندانی ندارند!!
🔸اما به هرحال گروهی از شیفتگان هالیوود در داخل کشور، از حضور فیلمسازان آمریکایی در ایران ابراز شادی و شعف نمودند و متاسفانه یکی از همین سرخوشان در یکی از همان جلسات خانه سینما با هالیوودیها کلی هم ابراز ارادت و کرنش کرد و آبرو از سینما و سینماگر ایرانی برد (که همین عمل وی مورد اعتراض برخی از همکارانش قرار گرفت) و از این که افتخار پیدا کرده بود تا به حضور آنها شرفیاب شود، سر برآسمان سایید.
🔸اما در میان همه این اظهار نظرها و ابراز عقیدهها، به نظر آمد که اساس هدف و مقصود سفر هیئتهالیوودی به ایران را از خلال صحبتهای سید گانیس (رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا و مهمترین عضو هیئت یاد شده) در یکی از جلسات برگزار شده در خانه سینما میتوانستیم دریافت کنیم.
🔻وی در طی آن جلسه و در بین سخنان خود ضمن اشاره به سفر قبلی هیئت فوق به ویتنام و تلاش در جهت اصلاح سیستم صدابرداری سینمای آن کشور با اعزام یک هیئت تخصصی تر، گفت که سینمای ایران به لحاظ تکنیک و فنآوری، کمبود چندانی ندارد که هالیوود بتواند در رفع آن اقدام نماید و تاکید کرد که سینماگران ایرانی خود از تکنیک بالایی برخوردار هستند.
🔸سید گانیس در ادامه صحبتش گفت که آنچه بیش از هر موردی موجب سفر هیئت هالیوودی به ایران گشت، این بود که چند سالی بود تاثیر سینمای مشرق زمین بر هالیوود و سینمای آمریکا و بالتبع آمریکاییها بارز شده بود (که قطعا از نظر سردمداران آمریکا، موضوع خوشایندی نیست) و آنها آمدهاند تا به طور مستقیم دریابند چه عوامل و عناصری در ایران و دیگر کشورهای شرقی، موجبات این تاثیر را فراهم آورده است!