"بسمالله الرّحمن الرّحيم"
#السَّلامُعَلَيْكَيَاأَمِيرَالْمُؤْمِنِينَعَلَيْكَمِنِّي
#سَلامُاللّٰهِأَبَداًمَابَقِيتُوَبَقِيَاللَّيْلُوَالنَّهارُ
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🔷ادامه خطبه ۱ [و من خطبة له عليهالسلام يذكر فيها ابتداء خلق السماء و الأرض و خلق آدم]
#مولامیفرمایند:
وَ اَلْأَذْوَاقِ وَ اَلْمَشَامِّ وَ اَلْأَلْوَانِ وَ اَلْأَجْنَاسِ مَعْجُوناً بِطِينَةِ اَلْأَلْوَانِ اَلْمُخْتَلِفَةِ
و حواس چشايى، و بويايى، و وسيلۀ تشخيص رنگها، و أجناس مختلف در اختيار او قرار داد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🔶شرح:
در واقع اين نيروى تميز و قدرت تشخيص كه از مهمترين نيروهاى عقل انسان است، هم امور معنوى(که در بخش قبلی اشاره شد) و هم امور محسوس مادّى را مانند رنگها، بوها و طعمها را فرا میگیرد.
«و (همچنين در جهان محسوسات) طعمهاى مختلف و بوهاى گوناگون و رنگها و اجناس را از يكديگر باز مىشناسد» .قابل توجّه اين كه در اين جا روى چهار بخش از امور مادّى و محسوسات تكيه شده: چشيدنيها و بوئيدنيها و ديدنيها و اجناس كه در اين جا اشاره به انواع مختلف موجودات است، مانند: انواع مختلف گياهان، پرندگان، حيوانات و غير آن و اگر اشارهاى به شنيدنىها (اصوات) و ملموسات نشده است، به خاطر آن است كه بيان آن سه قسمت از باب مثال است و هر شنوندهاى از بيان آنها به بقيّه منتقل مىشود.
سپس امام (ع) در ادامۀ اين سخن، به يكى از مهمترين ويژگيهاى انسان كه سرچشمه بسيارى از پديدههاى زندگى اوست اشاره كرده، مىفرمايد: «اين در حالى است كه او را معجونى از رنگهاى مختلف و استعدادهاى گوناگون قرار داد».
اين تعبير ممكن است اشاره به اختلاف رنگهاى انسانها و نژادهاى مختلف باشد، يا اختلاف رنگ اجزاى بدن كه بعضى كاملا سفيد (مانند سفيدى چشمها و استخوانها) و بعضى كاملا سياه (مانند موها) و بعضى به رنگهاى ديگر است و آميختن اين رنگها به يكديگر، به او زيبايى خاصّى مىدهد و نيز ممكن است منظور معنى وسيعترى باشد و استعدادها و غرايز گوناگون را نيز شامل شود.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
#اللهمالعنمعاويةبنابیسفیان
#اَللّٰهُمَّالْعَنِالْجِبْتَوَالطّٰاغُوتَوَالنَعثل
🍂🍂🍂🍂🍂
https://eitaa.com/qa_alghadir